Bebek Beslenmesi 11 aylık bebeğim hiçbirşey yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

balkupuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
1.561
1.417
133
mrb,
11 aylık bi bebeğim var meme emmiyor, mamayıda reddediyor. Yemekte yemiyor daha tadına bakmadan kaşığı görünce baslıyor ağlamaya ellerini ağzına sokuyor ki yemesin.. zorlamak pskolojisini bozmak istemiyorum ama aç kalıyor bütün gün hiç birşey yemediğini biliyorum var mı böyle durumları yaşayanlar neler yaptınız

Hic zorlama gercekten ablamin bebegide oyleydi bir gun doktora gitti bunun icin Doktor hic bir bebek kendini aç birakmaz dedi.
Sen sabrer donem donem degisiyor yemek aliskanliklari .

Biberonda muzlu süt falan yapın.
Bide düz kaşık değil şekilli şirin kaşıklar var onlardan alın ilgisini çekebilir

Hic zorlama gercekten ablamin bebegide oyleydi bir gun doktora gitti bunun icin Doktor hic bir bebek kendini aç birakmaz dedi.
Sen sabrer donem donem degisiyor yemek aliskanliklari .
Geçen gün video izlettik müzik dinlettik bir tane muz yedirdik tüm gün onla durdu bu cocuk nasıl tok çok üzülüyorum

belki kendi yemek istiyordur? hani eline verseniz bende 1 yaşında var hiç ağzına kaşık sokturmaz sadece kendi yerse yer?

Geçen gün video izlettik müzik dinlettik bir tane muz yedirdik tüm gün onla durdu bu cocuk nasıl tok çok üzülüyorum
Ona yetiyordur emin ols yigenimde bir kasik la durardi nerdeyse onu bile kusardi.Ablam cok cekti inan ama simdi 4 yasinda masallah baya istahli

Zorlamayın ters teper. Dişi çıkıyordur belki. Benimki de oyleydi. Uyumaya yakin uyku arası veriyordum onu da yemedigi olurdu. Sonra düzeldi. Aç kalmaz merak etmeyin.

Zorlamayin derim. Ac kalacak degil acikinca yer :)

belki kendi yemek istiyordur? hani eline verseniz bende 1 yaşında var hiç ağzına kaşık sokturmaz sadece kendi yerse yer?
Onuda yapıyorum makarna haşlıyorum önüne koyuyorum hoop atıyor yere çubuk kraker verıyorum kırıyor yere atıyor

Zorlamıyorum ama bütün gün hiç birşey yemeden tok olunmaz kaç gün bekliyim acıkmasını:)
HER gun iki ogun olacak sekilde deneyin farkli farkli seyler. Meyve vermeye calisin bazi cocuklar meyveci oluyor reddedemiyor.

Onuda yapıyorum makarna haşlıyorum önüne koyuyorum hoop atıyor yere çubuk kraker verıyorum kırıyor yere atıyor
belki meyve sebze seviyordur. hiç biri birbirne benzemiyor ki bu çocukların benim model dediğim gibi sadece kendisi yer ve sadece zeytinyağlı ve baklagillerden beslenir. maksimum yediğide tüm gün 2 yemek kaşığıdır toplamda. belki diş falan çıkarıyordur. yada yaş atağıdır. bırakın yemesin madem siz arada teklif edin zorlamak daha yanlış

HER gun iki ogun olacak sekilde deneyin farkli farkli seyler. Meyve vermeye calisin bazi cocuklar meyveci oluyor reddedemiyor.
Her türlü çorbayı meyveyi denedim. Baktım meyve yemedi içine pekmez koydum bisküvi koydum yemedi kaşıktan korktugunu düşünüyorum ama biberondan zaten nefret eden bi çocuk

Siz ulaşabileceği yerlere meyve, kek tarzı şeyler koyun, gerisini ona bırakın. Hiçbir insan kendini aç bırakmaz. bebek dahi olsa. rahat bırakın çocuğu yemedi içmedi diye dert etmeyin. Dışarı parka falan çıkarın. Acıkır ister merak etmeyin.

belki meyve sebze seviyordur. hiç biri birbirne benzemiyor ki bu çocukların benim model dediğim gibi sadece kendisi yer ve sadece zeytinyağlı ve baklagillerden beslenir. maksimum yediğide tüm gün 2 yemek kaşığıdır toplamda. belki diş falan çıkarıyordur. yada yaş atağıdır. bırakın yemesin madem siz arada teklif edin zorlamak daha yanlış
Zorlamıyorum zaten pskolojisi bozulsun istemiyorum ama bu durum beni çok üzüyor evime yaptıgım yemeklerdende verıyorum belki değişik gelir diye sevmıyor. Bir sıkıntısı var ama çözemedim belki diş belki büyüme atağı bilemiyorum

Her türlü çorbayı meyveyi denedim. Baktım meyve yemedi içine pekmez koydum bisküvi koydum yemedi kaşıktan korktugunu düşünüyorum ama biberondan zaten nefret eden bi çocuk
BLW yi deneyin. Kesin bir dilim verin eline. Birakin kemirsin mutlaka eline verdiginiz seyi agzina goturecektir 11 aylik cocuk. Artik kendi basina yiyebilir korkmayin.

BLW yi deneyin. Kesin bir dilim verin eline. Birakin kemirsin mutlaka eline verdiginiz seyi agzina goturecektir 11 aylik cocuk. Artik kendi basina yiyebilir korkmayin.
Blw yapıyoruz zaten genelde. Çiğnemeyi yutmayı biliyor önüne üzüm bile koysan çiğneyip yutabilen bir çocuktu bir aydır önünede önce ağzına sokuyor sonra tükürüyor atıyor yere en azından meme yada mama alsaydı keske midesine bişeyler girseydı

Blw yapıyoruz zaten genelde. Çiğnemeyi yutmayı biliyor önüne üzüm bile koysan çiğneyip yutabilen bir çocuktu bir aydır önünede önce ağzına sokuyor sonra tükürüyor atıyor yere en azından meme yada mama alsaydı keske midesine bişeyler girseydı
Valla zor bir durum. Dis cikariyordur kesin. Bi doktora gotur boyu kilosu gelisimi normalse en azimdan icin rahatlar.

Back
X