11 aylık bebeğim var ve hamile kaldım

kahvegzlm

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
42
9
8
25
Arkadaşlar 11 aylık bebeğim var ve hamileyim sürpriz oldu istemiyorum baya ağladım hem maddi hem manevi çok zorlanıcam biliyorum çünkü hamileliğim Berbat geçiyor 9 ay kustum şimdi bile midem çok kötü ve halsiz oluyorum şu anki bebeğimle de ilgilenemem tek başıma bakıyorum zaten uyuyan bi bebek değil bu hamilelik beklemediğim bi anda oldu aldırsam çok mu günaha girerim ama doğurursam da biliyorum ki ruhsal olarak iyice biticem

Arkadaşlar 11 aylık bebeğim var ve hamileyim sürpriz oldu istemiyorum baya ağladım hem maddi hem manevi çok zorlanıcam biliyorum çünkü hamileliğim Berbat geçiyor 9 ay kustum şimdi bile midem çok kötü ve halsiz oluyorum şu anki bebeğimle de ilgilenemem tek başıma bakıyorum zaten uyuyan bi bebek değil bu hamilelik beklemediğim bi anda oldu aldırsam çok mu günaha girerim ama doğurursam da biliyorum ki ruhsal olarak iyice biticem
Korunmayı denemediniz mi ? Madem bu kadar istemediniz korunsaydınız.!!

Az günah çok günah işini geçin de yanınızdaki yavrunuza bir şey olmayacağının garantisi var mı? Rabbimin gücüne gider diye korkarım. Benim de küçük bebeğim var, hiç hamile kalmak istemiyorum ama Rabbım verdiyse vardır bir hikmeti. Evlatlarınızdan hangisinin daha hayırlı olacağını siz bilemezsiniz

Bir cana kıymak günahtır tabi,az günah çok günah diye fetva vermek bize düşmez.Birileri aldır desin diye bekleyip vicdan da rahatlatamassınız Yada cesaretlendirilip karar veremezsiniz.Zor bir karar Allah yardımcınız olsun.

Ya sen ona kıyarsan da elindeki bebene zeval gelirse ? İlaç içmeyebilirsiniz emziriyorum die ama prezervatif denen bisey var !

Süt korur die önemsememişsiniz

İstemediğime göre korunuyor oluyorum değil mi emzirdiğim için ilaç içmiyordum ama dikkat ediyordum yargılamadan fikir verseniz bişey olur sanki ya sabır

Kondom var mesela biraz da eşiniz dikkat etseydi?
Spiral peki?
Korunma yöntemlerini doktorunuza sormuş muydunuz doğumdan sonra ne önerdi? Dikkat edin süt korur mu dedi?
Günahını ben bilmem. Onu hocaya diyanete falan sorun. Ama kolay bir şey değil kürtaj yaptırmak bir kadın için. Hala da emziren bir annesiniz psikolojik olarak sizi yıpratabilir.
Çok kişisel bir karar bu. Buradan fikir alınacak bir şey değil.

Oglum dokuz aylikken hamile kalmistim.plansizdi cok zorluklar cektim cok genctim.ama hic pisman olmadim.simdi buyuduler biri on biri sekiz bucuk yasinda.gecen yil tekrar hamile kaldim planli olarak ve 35 haftalikken bebegimi kaybettim.inanin piskolojim hala duzelmedi ve suan hamile kalmak istiyorum.demem oki bazi seylere biz karar veremeyiz.yasanacaktir ve olur.rizki mevla verir.niye korunmadiniz diyemem olmayinca olmuyor bazen.umarim dogru karari verir her iki evladinizida saglikla buyutursunuz.birkac yil sonra size arkadas olacaklar..

Nasıl yazacağımı bilemedim ama öncelikle hayırlı olsun canım aldırmayı aklından bile geçirme lütfen 🙏🏼 rabbim eğer veriyorsa vardır bi bildiği nasıl bu kadar rahat yazıyorsun dersende 2 yaşında ve 6 aylık bebelerim var 🥹 evet bende ikinciye kazara hamile kalanlardanım ve şu an senin bu kaygılarını anlayabiliyorum nasıl yapacam? İkisine yeter miyim? Birini ihmal eder miyim? İnan ki bir şekilde oluyor ve rabbim onun nasibini de veriyor sabrını da veriyor, şöyle diyeyim ikinciler bi şekilde kendini büyütüyor o kadar uslu bi kızım var ki ilkine göre oh diyorum bazen de üzülüyorum ablasından yeterince zaman ayıramıyorum diye diyeceğim o ki veren de Allah alan da Allah sakin ol ve kalbini dinle emin ol ki bu durumda tek ve yanlız değilsin🥰🥰 evet çok zor bi süreçten geçeceksin ama sabrın sonu her zaman düzlüktür ferahlıktır bi karar alırsan da bir kere düşünme😘

Sana tavsiyem asla aldırma çok büyük günah. Tek bunu diyecem etrafımda aldırıp bin pişman olan çok yakından tanıdığım komşum var ah burası elverişli olsa inannnr yaşadığını anlatırıdım ama linç yerim o yüzden anlatmıyorum aldırma evde bir bebeğin daha var günaha gitme derim canım

Kendi fikrimce ben olsam dogururdum...Çoğu kişi özellikle yaslandıktan sonra aldırdıgı bebegının pişmanlıgını yasıyor...Vicdan azabıyla ömrümü bitirmektense bir kac yıl uykusuz,bıtık yasamayı yeglerım..

Kızım 7 aylıkken oğluma hamile kaldım zorlukları oldu ama şimdi ikiz gibiler bence aldırmayın büyük pişmalık yaşarsınız

Hiçbir yöntem %100 korunma sağlamıyor arkadaşlar. Prezervatifle de spiralle de hamile kalanları tanıyorum.

Ha anne karnında bir bebek ha doğmuş bir bebek. İkisi de canlı. Yıpratıcı bir süreç belki ama Allah'ım kolaylaştır, zorlaştırma diye dua edin çokça.

Back
X