Bebek Beslenmesi 11 aylık bebek anneleri yardımlaşalım :)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Kafkanistan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
2.281
1.666
158
33
Sevgili anneler
11 aylık oğlum var ve Şubat da abi olacak inşallah.
Bu topiği açma sebebim bazı konularda sıkıştığım zamanlar da adamakıllı cevaplar alacağım bir sitenin olmaması
Şayet herkesin sorunu ya da durumu aynı değil
Istedim ki buradan rahat rahat çocuklarımızın gelişimlerini , beslenme şekillerini ve uyku düzenlerini paylaşalım ve dertli annelere çare bulmaya çalışalım .
Ben bu Konuları ince kurallarla düzene sokmuş olsam da yine de bazen ipin ucu kaçıyo ...
Ilk soru benden gelsin mesela
Kv lerle yaşıyorum doğumda bir aksilik çıkmazsa üç gün hastanede Olacağım için Oğluma kv bakacak
Ben çalışmadığım için Oğluma hep ben baktım
Oğlumu asla ayakta sallamam alıştırdım yatırırım yatağına gece lambasını açar oynayarak uyumasını beklerim saat 8 buçuk gibi yatağına yatar en geç 9 buçuğa kadar uyur .
Şimdi ben doğum süresi boyunca evde olmayacağımdan Bebeğimi uyutamayacaklar ve uyku düzeni alt üst olacak diye ödüm kopuyo
Sizce üç günde bebeğimin düzeni bozulur mu ?

sadece ilk 3 gun değil ondan sonra senı neler bekliyor onu duşunmen lazim bence..ikinci bebekten sonra ister istemez birilerinden yardım alman gergkir... benim de 15 aylık bır kızım var.. ve biz anneler çocuğumuza bir başkasının baktığını beğenmeyiz mesela.. ben de çalışmıyorum ama bazen 2 3 saat bırakmam gerekiyor kızımı onda bile aklımdan türlü türlü duşunceler geçiyor. ama şunu bilmen gerekir ki oğlunun ufak tefek te olsa kıskançlıkları başlayacak , bazen huyu değişecek ve ikinci de buyuyup beraber oynayıncaya kadar çok zevkli ve bir o kadar da zorlu donemler geçireceksiniz .:) bu arada ikinci bebeğinizin cinsiyeti ne/?

Kız :) ya biliyorum elbette ipin ucu kaçacak bazen :) birkaç gün yanımda yatırdım diye şu an yatağında uyutmakta güçlük çekiyorum .aslında bozulmaz düzeni üç günde ama bozulursa da kayınvalidemden bileceğim o lohusa hâlimle onu suçlayacağım oysa aramız çok iyi :) ama eminim ki o ya Ayağında ya da yanında uyutacak ben sürekli buna bağlayacağım düzeninin bozulmasını
Ve gerçekten her zaman ben ilgilendim diye şu ana kadar başkalarına bırakamıyorum aslında onlara bırakıp eşimle Yemeğe alışverişe çıkabilirim ama yok işte yapamıyorum

Merhaba seherabdul sana bir sorum olacak. 11 aylik oglunu emziriyor muydun kardesi olacak dedin ya o yuzden soruyorum. Benimde kizim 11 aylik ve 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Cevrem emzirme diye baski yapiyor. Doktor emzirebilirsin dedi. Ama 17 gundur kizim tek lokma yemedi ve cok kilo kaybetti acaba sut dokunmus olabilir mi bir bilginiz var mi

Merhaba seherabdul sana bir sorum olacak. 11 aylik oglunu emziriyor muydun kardesi olacak dedin ya o yuzden soruyorum. Benimde kizim 11 aylik ve 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Cevrem emzirme diye baski yapiyor. Doktor emzirebilirsin dedi. Ama 17 gundur kizim tek lokma yemedi ve cok kilo kaybetti acaba sut dokunmus olabilir mi bir bilginiz var mi
Nedense emzirilmez die kulaktan doğma bilgim var

Emzirmeyi bırakmalısın bence ben öğrenir öğrenmez bırakmıştım çünkü vücut artık yeni gelen bebeğe göre süt üretmeye başlıyo ve o süt de yaramıyor bebeğe . Sen boşver doktorun dediğini eskiler bunu iyi Tecrübe etmiş :)
Bebeğin diş çıkarıyorsa eğer yemek yenmemesi ondan da olabilir

bebeğiniz büyümeden ikinciye cesaret ettiğiniz için sizi tebrik ederim çok büyük bir cesaret. oğlum da onbir aylık bana da arayı açmadan üçüncüyü yap diyorlar ama ne cesaretim ne de üçüncüye bakacak enerjim var. çalıştığım için çocuklara kayınvalidem bakıyor.
siz doğumdan sonra da bir süre pek bebeğinizle ilgilenemeyeceksiniz tabi huyunda bazı ufak tefek değişiklik olacaktır. daha sonra kendinizi toparlayıp, düzen kurduğunuzda herşey yoluna girecektir

İ
bebeğiniz büyümeden ikinciye cesaret ettiğiniz için sizi tebrik ederim çok büyük bir cesaret. oğlum da onbir aylık bana da arayı açmadan üçüncüyü yap diyorlar ama ne cesaretim ne de üçüncüye bakacak enerjim var. çalıştığım için çocuklara kayınvalidem bakıyor.
siz doğumdan sonra da bir süre pek bebeğinizle ilgilenemeyeceksiniz tabi huyunda bazı ufak tefek değişiklik olacaktır. daha sonra kendinizi toparlayıp, düzen kurduğunuzda herşey yoluna girecektir
İnşallah tek tdmennim şu anda grip oldu oğlum geceler uykusuz gündüz de yanjnda yatmadsn uyumuyor şimdiden bozduk düzeni allah yardımcımız olsun :)
bu arada teşekkürler iyi dileklerin için :)

Emzirmeyi bırakmalısın bence ben öğrenir öğrenmez bırakmıştım çünkü vücut artık yeni gelen bebeğe göre süt üretmeye başlıyo ve o süt de yaramıyor bebeğe . Sen boşver doktorun dediğini eskiler bunu iyi Tecrübe etmiş :)
Bebeğin diş çıkarıyorsa eğer yemek yenmemesi ondan da olabilir
3 tane doktora gittin üçü de emzirebilirsin dedi. Sanirim yememesinin sebebi babasina ve bana karsi bir tepki oluşmuş. Elimizde tabak kaşık görür görmez ağlamaya başlıyor. Bugün halası yoğurt yedirdi hic itiraz etmeden bikaç kaşık yedi. Sanirim biryerde yanlış yapiyoruz. Hic zorlamak istemiyorum ama kilo kaybetmesi beni çok üzüyor.

3 tane doktora gittin üçü de emzirebilirsin dedi. Sanirim yememesinin sebebi babasina ve bana karsi bir tepki oluşmuş. Elimizde tabak kaşık görür görmez ağlamaya başlıyor. Bugün halası yoğurt yedirdi hic itiraz etmeden bikaç kaşık yedi. Sanirim biryerde yanlış yapiyoruz. Hic zorlamak istemiyorum ama kilo kaybetmesi beni çok üzüyor.
O da olabilir çocuklar Herşeyin farkındalar benim oğlum da bizimle yemek yemeyi daha çok seviyo sırf bu yüzden mamayı Bıraktı yemek Yemeye başladı
Inan zorlamamak çok önemli bizim de diş Çıkarma dönemlerinde iştahsızlığımız oldu ben bir kaç gün zorladım ağladı sonra döndüm kendime baktım ve kazları ciğerleri daha büyük olsun diye zorla besleyen adamlardan farkım olmadığını fark ettim :) şimdi oluruna bırakıyorum ve kendisi acıkınca yemek istiyo tabağı kaşığı görünce heyecanlanıyor

Back
X