Annemle evi ayırma süreci ve acılar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Louder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba,
Yine maalesef hayatımın en zor zamanlarından birini yaşıyorum. Fikirlerinizi almaya geldim.
Aralık 2022'de 6 aylık hamileydim. Annemle yakın oturuyorduk, annem bağımlı abimle yaşıyordu (ben evlendikten sonra abimi yanına aldı yalnız kalmak istemediği için). Abim çalışmadığı için evin geçimine ben destek oluyordum, sigaralarına kadar alıyordum. Senelerce bu böyle sürdü.
Abim bir gün içip olay çıkarınca annem bizim eve kaçtı. Annemin evi torbacıların girip çıktığı berbat bir hale gelmişti. Onu o ortamda bırakamadım. Çok zorlu süreçlerden geçtim ve evi taşıyarak annemi yanıma aldım. Bu süreçte doğum yaptım, bebeğimi birlikte büyüttük (eşim de evde, annemle beraber baktılar). İyi geçiniyorduk. Annem bir yandan evinin kirasını ödüyordu eşyalarını dağıtmak istemediği için. Sonra abim o evdeki kombiyi söküp sattı. Annem de eşyalarını satıp eve kombinin aynısından taktırmak zorunda kaldı ve böylece temelli bize yerleşmiş oldu. Eşim de ben de anneme dedik ki eşyaların gitti diye üzülme, bizle kalırsın, geçinir gideriz düzenimizde. Bu süreçte annem çok iyiydi ve bize hiç müdahale etmiyordu.
Gel zaman git zaman o huzur ortamı bozuldu, annemin laf sokmaları başladı eşime, evde bir huzursuzluk hakim olmaya başladı. Karışmalar, müdahaleler başladı. Mesela eşim karpuz kesmiş tezgahta bırakmış "Bu ne ya alın şunu şuradan" diye bağırması. Bu sadece bir örnek.
Mesela eşim çocukla ilgilenirken "şöyle yapma" diyemiyordum, annem de ağız burun yapar eşim alınır diye.
Sonuçta birkaç ay önce evi ayırmak istediğimizi söyledim. Çıldırdı, kavga çıkardı, beni kullandınız dedi. Dedim ki anne 2 sene burada çocukla ilgilenmeden hiçbir şeye elini sürmeden otur, maaşını da güzelce biriktir. Sana güzel bir düzen kuralım. Zamanla ortalık duruldu. Ama evi ayırma fikrini hiç kabullenemedi, arada huzurlu devam ettik, arada laf sokmaları oldu. Ben arada kaldım, eşimle hep bir sorun.
Sonuçta yine bir laf sokma, gerginlik yaşanan gecede ev baktım, sabah da anneme söyledim. "Çok kötüsün neyin var hasta mısın" dedi. Bu olanların bana nasıl acı verdiğini bilseydin asla bunları yapmazdın dedim. Üzüldü vs.
Antep'te yaşayan bir abim var. Evli ve bir kızı var. O gece abime mesaj atmıştım. Konuştum ertesi sabah, ne kadar bütçe ayırabilirsin, ortak şekilde bu evi tutalım, ayarlayalım diye. Zaten annemin evini ayırırken abimle ortak masrafları karşılayacağımızı biliyorduk hepimiz. Annem de biliyordu. Beraberken de bunlar konuşulmuştu. Ama ben bundan anneme bahsedince annem çıldırdı, sen oğlumdan nasıl para istersin diye. Beddualar ve hakaretlerle evi terk edip bağımlı abimin ve babamın yaşadığı eve gitti (babamla 30 sene önce boşandılar ama normal arkadaş gibi görüşüyorlardı).
Abim de temelli annemle yaşamak istemiyor, senin yaşadıklarını ben yaşamak istemiyorum diyor. Anneme bir ev tutmadan geçici olarak da alamam çünkü sonra ona nasıl git derim, diyor.
Annem evden giderken kocan için beni istemedin falan dedi. Kocan da kocan falan dedi. Herkese kocası kızımı dolduruyor diye anlatıyor. Oysa eşim anneme bir kelime bile saygısızlık etmedi. Tabi ki gelip bana anlatıyordu kırgınlıklarını vs. ama anneme bir mimik bile yapmamıştır.
Bense şimdi berbat hissediyorum. Annemi zor durumdan kurtarmış olmama rağmen şimdi onu ben zor durumda bırakmışım gibi, hainmişim gibi hissediyorum. Çok zor durumdayım ve çok acı çekiyorum. Bu sürecin sonunda kanser olacağımı hissediyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Atladığım detaylar çoktur, sorarsanız cevaplamak isterim.
Teşekkür ederim vaktiniz için...
Yükün o kadar ağır ki , ailemle benzer süreçlerim oldu , ben de abimin sorunlu evliliğin yükü altında çok ezildim , inan bana olan sana oluyor ve sonunda yapmasaydın oluyor, annen bencil bir kadın, oğullarının huzuru kaçsın istemiyor ama kızına da acımıyor, artık çekirdek ailemizi öncelememiz gerekiyor, ben bıraktım bazı şeyleri, sen de bırak, annen de olsa yaranamazsın, ayrıca eşine de çok yazık, kimse kimsenin sorunlu aile bireylerine katlanmak zorunda değil...

Ben evlenip gidince yalnız kalmamak için aldı. Çok uyardık yapma etme dedik ama dinlemedi. Onun yüzünden bir evden atıldı, sonra başka ev tuttular onların da meseleleriyle ben uğraştım. Sonra abim o tutulan evi berbat etti işte.
Annen senin iyi niyetini haketmiyor, bırak çok kıymetli oğulları uğraşsın...

benim de annem babam canımdır ciğerimdir aileme zaafım vardır ama evlenip kendi evimi kurduktan sonra annemler geldiklerine başımda taşırım ama annemin ya da babamın atıyorum evle ilgili müdaheleleri beni bile içten içe rahatsız ediyor. Çünkü kendi alışık olduğun düzeni var insanın. Ne kadar annen baban da olsa onun düzeni ona senin düzenin sana. Olmaz olmuyor bir yerden sonra.
Tabii olmaz ablacım, bunun anne babayı sevmemek veya hürmet etmemekle ilgisi yok, elbette herkes ailesini seviyordur onlarla bir arada olmaktan varlıklarından mutlu oluyordur fakat aynı evin içinde yaşayamıyorsunuz.

Kendi aileniz de olsa bir süre sonra herkes birbirinin gözüne batıyor, bir de düşünün ki eşinizin ailesi gelip sizde yıllansa o evde huzur kalmaz, erkeğin ailesi gelip aylarca kalıyor diye tepki gösteriyoruz da iş kendi ailemize gelince niye taraflı olalım 🤷‍♀️

Kadına kayın aileyle yaşamak zorda erkeğe değil mi?
Ayağınızı uzatıp keyif yapacaksınız karşı koltukta kayınvalide gözünü dikmiş bakıyor, eşle 2 cilveleşeceksiniz kayınvalide yanınızda, rahat rahat kavga bile edemezsiniz.

Sen elinden geleni yapmışsın. Hatta gereğinden fazla bile yardımcı olmuşsun. Senin ailen kocan ve evladın. Annen kıymet bilen biri olsa kapınızı açmışsınız dilini tutup oturmalıydı. Ama sizin güler yüzünüzden anlayışlı olmanızdan yüz bulup tepenize çıkmış. Yaptığınız fedakarlık da normalleşmiş mecburiyete dönüşmüş ki kadın ayrılalım deyince ondan sebep çıldırmış.
Sen vicdanen rahat olmalısın. Koskoca kadın. Oğlu orda kombi satacak yiyip içip mıçacak sen de khır mı çekeceksin!
En başından beri sömürülmüşsün zaten koskoca herif çalışmıyor sen kadın halinle ona sigara parası veriyorsun. İnsan almaya utanır. Hele de erkek adam nasıl kızkardeşinden sigara parası alır ya! Hasta vb olur anlarım çalışamıyordur vs. Ama düpedüz seni ve kocanı enayi yerine koyup kullanmaktır.
Annene kol kanat gerecek insan, sana gelene kadar akşam olur. Kocan da efendi biriymiş ki sakinliğini korumuş kocanın ve evladının ailenin kıymetini bil. Kimselere yem etme harcama. Annen kıymet bilen biri olsa bunca fedakarlığına çemkirip evi terketmezdi.
Sadece şu var cidden çocuğuna baktığı için mi sabrettiniz. O zaman annen kendince haklı ama bana göre asla değil. Eski sömürmelerine saysınlar. Biraz da sen onlardan faydalanmış ol ne olacak yani
Hasılı kelam SINIR SINIR SINIR.

Sizin konularınızı daha önce okumadım ama bence kendinize çok yükleniyorsunuz. Finansal olarak kaç kişiye destek olduğunuzu sayamadım. Elbette anne ve babaya zor durumlarında yardımcı olunur ve para lafı edilmez ama siz resmen kendi ailenize ek 2-3 aile geçindiriyorsunuz. Bu tür bir evde ne kadar kazanırsanız kazanın sıkıntılar yaşarsınız. Buna rağmen asla size saygı duyulmuyor. Herkesin kahramanı olmaktan bir an önce vazgeçmelisiniz. Eşinizle ayrılsanız ve ailenizle yaşamaya başlasanız hem sizin hem oğlunuzun psikolojisi hem kötü etkilenir hem de stabil bir yaşantınız olmaz. Aileniz çok kaoslu ve buna dayanacak insanda azdır. Bence kaoslarından kendinizi uzaklaştırın. Eşiniz yıllardır evde kalıp çocuk bakıyor ve ailenizi çekiyor. Böyle söylemek istemem ama erkeklerin katlanma süresi bize göre çok daha düşüktür ve sürekli küçümsendiği bu ortamda iyi dayanmış bence.

Back
X