Annemle evi ayırma süreci ve acılar...

En başından beri olması gereken.
Anne/baba yaşlıya veya tek kaldıysa uzak olmaya içim elvermez.
Ama aynı ev de olmaz.
Yürüme mesafesi, gündüz birlikte olunacaksa da gece herkesin yerini bulacağı düzen şart.
Aynen öyle, annesi de Louder da hatalı, anne kızının yanına geldiğinde kendine gelmek ve kızının da lohusalığında yardım etmek için hadi birkaç ay kalırdı ama sonrasında önce kendisinin teklif etmesi lazımdı diğer evi boşaltalım sana yakın başka ev bulalım diye, o söylemiyorsa Louder diyecekti.

Olan oldu bari bundan sonra denenmişi deneyip yeniden birlikte yaşamasınlar, ya Antep’teki çocuğuna ya Louder’a yakın kullanışlı düz ayak ufacık bir ev olsa yeter, hem dayayıp döşemesi de daha uyguna gelir, hem de uzak olmaz hasta olsa bir ihtiyacı olsa gözünüzün önünde olduğu için rahatça ilgilenirsiniz.

Valla yine iyi idare etmişsiniz ben olsam bu kadar sabırlı olamazdım bence en başta annenizi yanınıza almamalıydınız çünkü ev ev üstüne gerçekten olmuyor yakınlarınızda küçük bir daire tutabilirdiniz. Bana göre abinizle yaşasa o da olmaz ki galiba abinizde pek gönüllü değil tam sınırı çizme zamanı.

Eşim şapkasını önüne alıp düşündüğünü bu duruma içinin el vermediğini söyledi, hiç beklemediğim şekilde. Bir konuda herhangi bir taraf tamamen suçlu ya da suçsuz olamaz, elbet bizim de suçlarımız vardır dedi ve annemi arayıp özür diledi, patavatsız konuştuğum olmuştur seni kırdığım olmuştur affola dedi. Annem de güzel konuştu. Kapımız açık, ne zaman istersen gel dedi. Bu iş böyle olmaz, ortada bir para olur, bir sistem olur, ev tutulur döşenir, biz biraz sende kalırız alış diye, alışamaz gelirsin sen bizde kalırsın, o ayrılık öyle şekillenmeliydi dedi. Konu benden çıktı gibi bir şey oldu, eşim biz de yaşlanacağız bizim de çocuğumuz var dedi. Bilmiyorum nereye varacak. Annem gelmedi ama ilişkiler normale dönüyor gibi ..
Eşiniz kendi ailesiyle görüşüyor mu?
Bizde yaşlanacağız düşüncesi onlar içinde geçerli mi?
Onlarla ilgili de problemleriniz vardı diye hatırlıyorum.
Başta abiniz olmak üzere yıllardır aile kaynaklı sorunlarınızı göğüsleyen eşiniz kendi ailesi konusunda nasıl çok merak ettim açıkçası.
Sizin bu yaşadıklarınızdan ders alacağınızı sanmıyorum. Anneniz abinizle bir sorun yaşayıp yanınıza gelince her şey yine başa saracak. Diğer abinizin dünya umrunda değil zaten.
Eşiniz de mecburi bir iyi niyet çabası içinde gibi. Ben ortada kendini gerçekleştirmiş, ne istediğini bilen, kendine saygısı olan bir koca da görmüyorum açıkçası.Daha çok şey yazabilirim bu konuda ama ne dediğim anlaşılmıştır diye düşünüyorum.
İlişkiler sizin aslında normal olmayan düzeninize dönüyor, başka da bir şey olacağı yok.

Son düzenleme:
Merhaba,
Yine maalesef hayatımın en zor zamanlarından birini yaşıyorum. Fikirlerinizi almaya geldim.
Aralık 2022'de 6 aylık hamileydim. Annemle yakın oturuyorduk, annem bağımlı abimle yaşıyordu (ben evlendikten sonra abimi yanına aldı yalnız kalmak istemediği için). Abim çalışmadığı için evin geçimine ben destek oluyordum, sigaralarına kadar alıyordum. Senelerce bu böyle sürdü.
Abim bir gün içip olay çıkarınca annem bizim eve kaçtı. Annemin evi torbacıların girip çıktığı berbat bir hale gelmişti. Onu o ortamda bırakamadım. Çok zorlu süreçlerden geçtim ve evi taşıyarak annemi yanıma aldım. Bu süreçte doğum yaptım, bebeğimi birlikte büyüttük (eşim de evde, annemle beraber baktılar). İyi geçiniyorduk. Annem bir yandan evinin kirasını ödüyordu eşyalarını dağıtmak istemediği için. Sonra abim o evdeki kombiyi söküp sattı. Annem de eşyalarını satıp eve kombinin aynısından taktırmak zorunda kaldı ve böylece temelli bize yerleşmiş oldu. Eşim de ben de anneme dedik ki eşyaların gitti diye üzülme, bizle kalırsın, geçinir gideriz düzenimizde. Bu süreçte annem çok iyiydi ve bize hiç müdahale etmiyordu.
Gel zaman git zaman o huzur ortamı bozuldu, annemin laf sokmaları başladı eşime, evde bir huzursuzluk hakim olmaya başladı. Karışmalar, müdahaleler başladı. Mesela eşim karpuz kesmiş tezgahta bırakmış "Bu ne ya alın şunu şuradan" diye bağırması. Bu sadece bir örnek.
Mesela eşim çocukla ilgilenirken "şöyle yapma" diyemiyordum, annem de ağız burun yapar eşim alınır diye.
Sonuçta birkaç ay önce evi ayırmak istediğimizi söyledim. Çıldırdı, kavga çıkardı, beni kullandınız dedi. Dedim ki anne 2 sene burada çocukla ilgilenmeden hiçbir şeye elini sürmeden otur, maaşını da güzelce biriktir. Sana güzel bir düzen kuralım. Zamanla ortalık duruldu. Ama evi ayırma fikrini hiç kabullenemedi, arada huzurlu devam ettik, arada laf sokmaları oldu. Ben arada kaldım, eşimle hep bir sorun.
Sonuçta yine bir laf sokma, gerginlik yaşanan gecede ev baktım, sabah da anneme söyledim. "Çok kötüsün neyin var hasta mısın" dedi. Bu olanların bana nasıl acı verdiğini bilseydin asla bunları yapmazdın dedim. Üzüldü vs.
Antep'te yaşayan bir abim var. Evli ve bir kızı var. O gece abime mesaj atmıştım. Konuştum ertesi sabah, ne kadar bütçe ayırabilirsin, ortak şekilde bu evi tutalım, ayarlayalım diye. Zaten annemin evini ayırırken abimle ortak masrafları karşılayacağımızı biliyorduk hepimiz. Annem de biliyordu. Beraberken de bunlar konuşulmuştu. Ama ben bundan anneme bahsedince annem çıldırdı, sen oğlumdan nasıl para istersin diye. Beddualar ve hakaretlerle evi terk edip bağımlı abimin ve babamın yaşadığı eve gitti (babamla 30 sene önce boşandılar ama normal arkadaş gibi görüşüyorlardı).
Abim de temelli annemle yaşamak istemiyor, senin yaşadıklarını ben yaşamak istemiyorum diyor. Anneme bir ev tutmadan geçici olarak da alamam çünkü sonra ona nasıl git derim, diyor.
Annem evden giderken kocan için beni istemedin falan dedi. Kocan da kocan falan dedi. Herkese kocası kızımı dolduruyor diye anlatıyor. Oysa eşim anneme bir kelime bile saygısızlık etmedi. Tabi ki gelip bana anlatıyordu kırgınlıklarını vs. ama anneme bir mimik bile yapmamıştır.
Bense şimdi berbat hissediyorum. Annemi zor durumdan kurtarmış olmama rağmen şimdi onu ben zor durumda bırakmışım gibi, hainmişim gibi hissediyorum. Çok zor durumdayım ve çok acı çekiyorum. Bu sürecin sonunda kanser olacağımı hissediyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Atladığım detaylar çoktur, sorarsanız cevaplamak isterim.
Teşekkür ederim vaktiniz için...
Şunu unutmayın siz alt soyunuzdan sorumlusunuz . Üst soyunuzdan değil. Çekirdek aileniz önceliğimiz olmak zorunda ki elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız eşinizde damat değil evlat olarak kabul etmiş şimdi erkek annesini kimse istemiyor valla ben de gelinim istemem kayinvalidemle oturmak ama bak esin erkek haline kabul etmiş daha napsin . Herkes biraz hayattan ders alacak ektiğini biçecek yapacak bisey yok sen güzel hı evlatsin suçlama kendini . Unutmayın öğüt nasihat bazen boş bazen bazı dersler yaşayarak öğrenilmek zorunda ....

Ben en çok eşinize üzüldüm. Evliya gibi adammış. 2 sene böyle bir kadına kim sabır eder. Üstelik kan bağın yok . Anneniz olduğu için ağız kokusunu çekiyorsunuz ama kocanız buna mecbur değil. 3 tane kazik kadar çocuğu varken Eşiniz gene evlatlık yapmış. Bedava ekmek elden su gölden yaşamış üstelik paraları da canı oglusuna yedirmis . Sizde burda vicdan azabı ühühü diye ağlıyorsunuz. Kocanıza da acıyın biraz . Yani linç yiyeceğim ama kocanizin ben olsam çoktan kapının önüne koymuştum. Hem evimde kalıyor hem laf sokuyor , huzurumu bozuyor. Kim çeker bunu. Bence aklınıza başınıza devşirin. O anne bozuntusu da bir silkelensin kendine gelsin. Ayy acayip sinirim bozuldu. Kadına vay sen yaa. Oglusu varmis da . Gider oğluşunun kapısına bırakırdım. Koyun koyuna uyusunlar . Fazla yumuşak davranıyorsunuz

Merhaba,
Yine maalesef hayatımın en zor zamanlarından birini yaşıyorum. Fikirlerinizi almaya geldim.
Aralık 2022'de 6 aylık hamileydim. Annemle yakın oturuyorduk, annem bağımlı abimle yaşıyordu (ben evlendikten sonra abimi yanına aldı yalnız kalmak istemediği için). Abim çalışmadığı için evin geçimine ben destek oluyordum, sigaralarına kadar alıyordum. Senelerce bu böyle sürdü.
Abim bir gün içip olay çıkarınca annem bizim eve kaçtı. Annemin evi torbacıların girip çıktığı berbat bir hale gelmişti. Onu o ortamda bırakamadım. Çok zorlu süreçlerden geçtim ve evi taşıyarak annemi yanıma aldım. Bu süreçte doğum yaptım, bebeğimi birlikte büyüttük (eşim de evde, annemle beraber baktılar). İyi geçiniyorduk. Annem bir yandan evinin kirasını ödüyordu eşyalarını dağıtmak istemediği için. Sonra abim o evdeki kombiyi söküp sattı. Annem de eşyalarını satıp eve kombinin aynısından taktırmak zorunda kaldı ve böylece temelli bize yerleşmiş oldu. Eşim de ben de anneme dedik ki eşyaların gitti diye üzülme, bizle kalırsın, geçinir gideriz düzenimizde. Bu süreçte annem çok iyiydi ve bize hiç müdahale etmiyordu.
Gel zaman git zaman o huzur ortamı bozuldu, annemin laf sokmaları başladı eşime, evde bir huzursuzluk hakim olmaya başladı. Karışmalar, müdahaleler başladı. Mesela eşim karpuz kesmiş tezgahta bırakmış "Bu ne ya alın şunu şuradan" diye bağırması. Bu sadece bir örnek.
Mesela eşim çocukla ilgilenirken "şöyle yapma" diyemiyordum, annem de ağız burun yapar eşim alınır diye.
Sonuçta birkaç ay önce evi ayırmak istediğimizi söyledim. Çıldırdı, kavga çıkardı, beni kullandınız dedi. Dedim ki anne 2 sene burada çocukla ilgilenmeden hiçbir şeye elini sürmeden otur, maaşını da güzelce biriktir. Sana güzel bir düzen kuralım. Zamanla ortalık duruldu. Ama evi ayırma fikrini hiç kabullenemedi, arada huzurlu devam ettik, arada laf sokmaları oldu. Ben arada kaldım, eşimle hep bir sorun.
Sonuçta yine bir laf sokma, gerginlik yaşanan gecede ev baktım, sabah da anneme söyledim. "Çok kötüsün neyin var hasta mısın" dedi. Bu olanların bana nasıl acı verdiğini bilseydin asla bunları yapmazdın dedim. Üzüldü vs.
Antep'te yaşayan bir abim var. Evli ve bir kızı var. O gece abime mesaj atmıştım. Konuştum ertesi sabah, ne kadar bütçe ayırabilirsin, ortak şekilde bu evi tutalım, ayarlayalım diye. Zaten annemin evini ayırırken abimle ortak masrafları karşılayacağımızı biliyorduk hepimiz. Annem de biliyordu. Beraberken de bunlar konuşulmuştu. Ama ben bundan anneme bahsedince annem çıldırdı, sen oğlumdan nasıl para istersin diye. Beddualar ve hakaretlerle evi terk edip bağımlı abimin ve babamın yaşadığı eve gitti (babamla 30 sene önce boşandılar ama normal arkadaş gibi görüşüyorlardı).
Abim de temelli annemle yaşamak istemiyor, senin yaşadıklarını ben yaşamak istemiyorum diyor. Anneme bir ev tutmadan geçici olarak da alamam çünkü sonra ona nasıl git derim, diyor.
Annem evden giderken kocan için beni istemedin falan dedi. Kocan da kocan falan dedi. Herkese kocası kızımı dolduruyor diye anlatıyor. Oysa eşim anneme bir kelime bile saygısızlık etmedi. Tabi ki gelip bana anlatıyordu kırgınlıklarını vs. ama anneme bir mimik bile yapmamıştır.
Bense şimdi berbat hissediyorum. Annemi zor durumdan kurtarmış olmama rağmen şimdi onu ben zor durumda bırakmışım gibi, hainmişim gibi hissediyorum. Çok zor durumdayım ve çok acı çekiyorum. Bu sürecin sonunda kanser olacağımı hissediyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Atladığım detaylar çoktur, sorarsanız cevaplamak isterim.
Teşekkür ederim vaktiniz için...
Yani herkesin kurtarıcısı olmak zorunda mısın? Zaten ikinci kez evlendin ilk narssit manyak mahvetti seni bak kader karsına eşini çıkardı annen senin evladın değil ailene odaklan yarın da eşimle aramıza soğukluk girdi diye üzüleceksin yapma bırak insanları bir manyaktan kurtulmuşken diğer manyaklarla bu kadar meşgul olma

Louder naptın canım biraz iyi misin moralin nasıl şimdi ?
Merhaba canım,
Bizim olayların üstüne bambaşka şeyler oldu. Babam kontrole gitmişti yoğun bakıma kaldırıldı apar topar, yeni çıktı. Annem arada bize geliyor 1-2 gün ama genelde babamla abimde. Abim de belini sakatladı babamı kaldırıp indirirken. Yani bizim konu çoktan evrimleşti, sağlık sorunlarıyla uğraşıyoruz maalesef:( babam oksijen makinesine bağlı yaşamaya başladı. Doktorlar geç kalsaydınız muhtemelen kaybederdiniz dedi. Değerleri çok kötüydü ama toparlıyor çok şükür

Merhaba canım,
Bizim olayların üstüne bambaşka şeyler oldu. Babam kontrole gitmişti yoğun bakıma kaldırıldı apar topar, yeni çıktı. Annem arada bize geliyor 1-2 gün ama genelde babamla abimde. Abim de belini sakatladı babamı kaldırıp indirirken. Yani bizim konu çoktan evrimleşti, sağlık sorunlarıyla uğraşıyoruz maalesef:( babam oksijen makinesine bağlı yaşamaya başladı. Doktorlar geç kalsaydınız muhtemelen kaybederdiniz dedi. Değerleri çok kötüydü ama toparlıyor çok şükür
Allah bazen sıkıntıları üst üste veriyor, babana geçmiş olsun Allah şifa versin , inşallah bu günler de geçer canım

Konunuzu hatırlıyorum. Annemizin bağımlı abinizle beraber yaşarken çektiği hayata çok üzülüyordunuz. Onu kurtarmak için hamile halinizle çok dertlenmiştiniz. Bunları ne çabuk unutmuş.
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Anneniz belli ki oğullarını daha çok seven annelerden. Ne yapılır bilmiyorum ama Allah yardımcınız olsun

Merhaba canım,
Güncellemeyi görmemişim çok geçmiş olsun.

Sen iyisin ama kocan da adam çıktı :super:

Back
X