11 aylık kızım uyku ve emzirme

NightStalker

E♡
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
4.659
3.970
133
32
Merhaba, kızım Aralık 9'da 11 aylık. Hâlâ yatarak emziriyorum yani uyutma şeklimiz böyle. Nadiren de sallayarak uyuyor.
Sabah 9.30 10.30 uyanıp 12-1-2 gibi tekrar yatıyor 1 saat. Sonra saat 4 5 gibi bidaha bi de akşam uykusu var iste sabah 9.30 10.30 a kadar süren. Yanlız bu uzun uykuda 1 saat 2 saat arayla uyanıyor tam gözlerini açmadan beni arıyor hemen memeyi veriyorum ve uykuya devam. Nasil olucak bu boyle bilmiyorum konuşmaya başlayınca konuşarak halledebilirim ama bu şekilde yorucu. Tavsiyesi olan var mı? Emzik emmiyor.

Merhaba benim bebegimde emerek uyuyordu.Gunluk uyku düzenimiz saati saatine sizinkiyle aynıydı.Bende çok korktum bırakmazsa memeyi diye ya da bırakırsak nasıl uyumaya alistirirm diyorsum.18 aylık olduğunda memeyi bırakmaya karar verdim.Hormonal bozukluklar oluştu ve doktorum bu kadar emmenin yeterli olduğunu söyledi.Bu süreçte ilk önce gündüz emzirmelerini azalttım.Ek gıdayı arttırdım.Surekli eline birşeyler vererek süte olan ihtiyacını minimuma indirdim.Gunduz sadece iki kere uyumaya giderken emzirip uyuttum.Gecede kaç kere kalkarsa verdim.Bir ay böyle devam edip bir gün mememe salça sürüp gösterdim.Klasik yöntem yara olduğunu canımın yandığını anlattım.Kendi yatağıma aldım yanına uzanıp bir melodi eşliğinde uyuttum.Olk gün bir saat uğraştım.3.gunun sonunda 15 dk.da uyumaya başladı.Uyuyunca yatağına koydum.Inanir misiniz gece uyanmalarıda bitti.Sadece bi günde memeyi bıraktık.Bence çok sıkıntı yapmayın biraz süre verin bebeginiz ve kendinize bir anda bırakıp birbinizi yıpratmak yerine zamana yayıp kolay atlatin derim. Şimdiden kolay gelsin :KK54:

Merhaba, kızım Aralık 9'da 11 aylık. Hâlâ yatarak emziriyorum yani uyutma şeklimiz böyle. Nadiren de sallayarak uyuyor.
Sabah 9.30 10.30 uyanıp 12-1-2 gibi tekrar yatıyor 1 saat. Sonra saat 4 5 gibi bidaha bi de akşam uykusu var iste sabah 9.30 10.30 a kadar süren. Yanlız bu uzun uykuda 1 saat 2 saat arayla uyanıyor tam gözlerini açmadan beni arıyor hemen memeyi veriyorum ve uykuya devam. Nasil olucak bu boyle bilmiyorum konuşmaya başlayınca konuşarak halledebilirim ama bu şekilde yorucu. Tavsiyesi olan var mı? Emzik emmiyor.

Inan konusunca daha zor :) lutfen dediginde dk dahi durmazsin :)

Bizlerede gece uykudan uyanip sessiz sakin emzirip uyutmak kolay gelir,aslinda bizim cokca cocuga sundugumuz yontemdir bu.

Ilk zamanlar biraz zorlar ama bazi uyanislarinda su vermeyi,elini tutarak uykuya gecmesini saglayabilirsin.
Yani bu aliskanligi sonradan yumusatabilecegin,ayni zamanda dalarken sana ihtiyac duymayacagi bisyle degistirebilirsin.
Zaten dalmayi ogrendikce anlarsin farki.
Tabii bu durumlarinda dis donemi,hastalik donemi derken cuvalladigi olur,duzenlerin en cok degistigi zamanlar :)
Yine de her anlari baska guzel tadini ciksr.

Çok teşekkür ederim yorumlarınıza ikinizin de yorumu iyi geldi ikinizin yorumundan da birşeyler kaptım. Zamana yayicam evet. Bugün ilk defa ılık süt ısırdım tarçınlı 40 cc içmiş sonra bi 20 daha içti. Sonra emzirmeye goturdum10 dakika uğraştırdı kıpır kıpır oyun istiyo. Yat kiz cabuk dedim böyle bağırır gibi koydu basini bi kac kez kaldirip baktiginda hep yat cabuk dedim gulerek yuzunu gizledi 4 5 defa daha ayni olay oldu sonra uyumus kalmis ve baya güzel uyuyo suan. Aksam 8 de yatti 3 kez kalkti

Back
X