11 yıllık evliliğimden bıktım usandım

lady31

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2010
16
0
286
Hatay
O kadar depresifim ki bugün paylaşmak istedim.Evliliğimiz çok monoton eşimde bende 8-5 çalışıyoruz.akşam eve geldiğiizde ne bir sohbet ne bir muhabbet hergun birbirinin aynı çocuklarım olmasa 1 dk düşünmeyeceğim ama...
hiçbir paylaşımımız yok yemek yemek dışında.Beni elelamin dedikodusunu yapmaya muhabbet etmek demekle suçluyor ,bugünde şimdiki aklım olsa evlenmezdim evlenip el kızına hizmet mi edeceğim dedi artık bıktım yolun sonuna yaklaşıyorum ne yapacağımı hiç bilemiyorum.Benim çalışmamdan işimden yükselmemden çok rahatsız.Sürekli bir yarış halinde keşke ilkoku mezunu biriyle evlenseydim diyor aynı evde 2 yabancıyız ortak bişeyimiz kalmamış.Eve iş getiriyor yada tv karşısında uyukluyor sürekli. Bendense sürekli şikayetçi hiçbir yaptığımı takdir etmiyor artı dayanacak gücüm kalmadı çok çaba sarfettim ama bundan sonra ona kendim tamamen kapatıp hiç konuşmamayı düşünüyorum çocukların hatırı için alttan alyorum
yazmak iyi geldi paylaşmak teşekkürler şimdiden

Allah kolaylık versin.Eşinizi karşınıza alıp bu konuyu enine boyuna tartıştınız mı hiç?Mesela artık bıktığınızdan o haberdar mı?Yoksa sizi bunalttığını bilmeden mi yapıyor bunları?

Son düzenleme:
İnşallah geçici bir durumdur...Çok üzüldüm senin adına canım:26:...Hep evliler bundan şikayet ediyor bu günlerde kk da....Allah yardımcınız olsun

tatlım Allah sana sabırlar versin. Gerçekten zor huysuz insanla geçinmek. Ama ben şunu anlayamıyorum: çocuk için alttan almak meselesi... Niye çocuk için alttan alınır ki? Hani yuvam dağılmasın diye olsa bir nebze anlarım ki; o adam ayrılmayı kafaya koyarsa kadın ister cazgır olsun ister pasif bırakır gider. Benim de bir çocuğum var. Canımdan çok severim. Ve babasız büyümesini hiç istemem. Boşanmamak için birçok alışkanlığını görmezden geliyorum. Yalnız saygısızlığı ne o ne de ben kaldırabilirim. Alışkanlığını elimden geldiğince düzeltmeye çalışırım; ama saygısızlığın bir bedeli olmalı...

yıkmak kolaydır yapıcı olmak zordur erkekler kadının kendiyle eşit yada üstün olmasını kabullenemez sindiremez genetik kodları bu şekildedir böyle yaratıldılar ailemden şöyle bir örnek verebilirim yakın zamanda gerçekleşen dayım evleneceği kızın girdiği sınavda istediği notu alamadığını öğrenince nasılda sevinmişti beni çok şaşırtmıştı bu hareketi...sizin anlattığınız kadarıyla zor bir dönemden geçiyorsunuz alacağınız kararlar hayatınızın tamamını etkileyecek ciddi kararlar bence yapıcı davranın günümüzde boşanmalar patladı gitti evlilikler azaldı biz bekarlarında gözünü korkutuyor bu durum iki tarafada ciddi sorumluluklar düşüyor benim yorumum nasıl mutlu olacaksanız öyle hareket edin sadece bugünü değil 20-30 yıl sonrasınıda düşünün..

canım benim biz çalışan bayanların orak sorunu sanırım bende eşimde çalışıyoruz eşim saat 8 de geliyor 1 de kızım var hayat çok monoton geçiyor bazen ama biraz da canlandırmak sizin elinizde çocukları haftasonu aile arkadaşlara bir yerlere bir kaç saat bırakıp başbaşa vakit geçirebilirsiniz yada akşam onlar uyuduktan sonra film izleyebilir müzik dinleyebilirsiniz inanın bu size çok iyi gelecek biraz yapıcı olmak lazım kimsenin eşi dört dörtlük değil tamam sizin canınızı sıkan huyları olabilir ama mutlaka iyi huyları da vardır bunları iyi düşünün

Bence bu konuyu eşinizle ciddi ciddi konuşun.Biraz daha alttan alın eşinizin de bazı olayları alttan almasını isteyin.Uzun bir zaman sonra da hala böyle devam ederse karar size kalmış..

Canım en mantklısı karşına alıp konuşman .
Eğer düzelmezse de mutsuz olduğun bir evlilikte sen çocuklarına da mutluluk veremezsin ki .

arkadaşlar yapmayın ,
böyle durumlarda yani gerilim ortaya çıkmışsa konuşmak hiç bir işe yaramaz. ne kadar ütopik bir yaklaşım konuşarak sorun halletmek.
bu arkadaş sıkıldım artık diyecek adam da haklısın canım mı diyecek yani nasıl bir konuşma geçeceğini sanıyorsunuz. kadın erkek birbirine batmaya başlamış bikere. konuştukça her söz daha da batacak iki tarafa da.
bu güzel olan yol tabi keşke böyle halolsa sorunlar. yanlış anlaşılmasın. ama gerçekçi değil.
ben bu noktaya gelindiyse, (eğer durumu düzeltmek istiyorsa tabi) iş kadınlara kalıyor diye düşünüyorum.
adam bıktım el kızına hizmet etmekten diyorsa, belki de fazla ev işlerine dahil olmuştur. ya da dahil edilmiştir. sinirleri bozulduğu için el kızı diye karşı tarafın damarına basmak istemiş olabilir.
kadının hem çalışıp hem evine bakmasının çok zor olduğunu biliyorum elbette. ama öyle yüzdeyüz eşitlik falan yok ne yazık ki. yük herzaman kadında oluyor. erkek yardımcı rolde.
bence eşinin evdeki yükünü biraz hafiflet. rahatlat.
ne de olsa erkek eşinden hizmet bekler. bazıları kızacak şimdi. feministler :)
ama bekliyorlar napalım. yapcak bişey yok.
iş hayatında çok hırslı olman onu rahatsız ediyordur.
önceliğinin her zaman evin kocan çocuğun olduğunu hissetmeli. bence bu baya bi eksik kalmış.

bence aslı sorun herzamanki gibi bu. yani bütün erkekler gibi adam karısının kadın olduğunu görmek ve yaşamak istiyor aslında.

"evlenip el kızına hizmet mi edeceğim" lafını bende anlamadım.
lady çalışıyormuş maaşı daha yüksek herhalde ki işimde yükselmemden rahatsız demiş.
e geriye ne kalıyor hizmet edicek anlamadım.
ev işi mi gerçekten?
belki gezdirmek falan da olabilir...

yükselmen ona kendini ezik hissettiriyorsa eşini bol bol pohpohla, biçok şeyin onun sayesinde hallolduğunu falan söyle. ufak şeyler etkili olabilir bence. olumsuzluklarınıza odaklanmak yerine olumlu yanlarınızı sivriltmeye bak.

Arkadaşlar desteğiniz için teşekkürler inanın o kadar iyi geliyor ki iki tarafı da tanımayan tarafsız kişilerin desteği...
insan en yakınına bile anlatamıyor çoğu zaman
Ev işinden bahsetmiş bir arkadaş eşim ev işine filan asla yardım etmez ,onunla konuşmanın pek yararı olmuyor hep başa dönüyoruz çünkü olaylara hep kendi penceresinden bakar dile getirmesede onu en mutlu edecek şey benim çalışmayıp ona muhtaç şekilde oturmam ....evde hiçbir iş aksamıyor; her türlü yemek ev işi vs. tabi tek başma yetişemediğim için temizlikçi geliyor bu da ona batıyor, bahane oluyor tabii neden geliyor
Pohpohlanmak hoşuna gider tabi ama sürekli hakaret işiterek ben de bunu yapamıyorum açıkçası ,politik olup yapmak gerekir belki ama ters geliyor yapmak istesemde ağzımdan çıkmıyo öyle şeyler niye hep alttan almak zorunda olan biziz anlamıyorum

Arkadaşlar hala uyuyamadım düzenim alt üst oldu o ise horul horul uyuyor dünya umurunda değil varsa yoksa kendi egosu çıldıracak gibi oluyorum

bence hiç yapmadığınız bir şeyler yapın hayatınızda değişiklikler yapın bir tatile çıkın başka biryerlere gidin yada ne bileyim değişik ne olursa, benimkide komşuları anlatınca kızıyor bana.

Çok zor ve can sıkıcı bir durum...
Konuşmadığınız sürece de çözümlenmez, ciddi ciddi konuşmanız gerekiyor...

eh şimdi merak ettim ben ev işinden bahseden arkadaş olarak :)
ne hizmeti yapıyor bu adam sana. neden bıkmış yani.

değişik buzamana kadar yapmadığınız bişey yapın mesela cocuklarınızı bir yakınınıza bırakıp bir aksam yemegi yiyebilirsiniz beraber hafiften konuyu acsanız sakin ve ılımlı birsekilde ona sarılarak ben bu durumumuzdan hoslanmıyorum seninle sohbet etmeyi özledim falan diyebilirsiniz

olabilirmi sence ?

Mutsuzsan eğer, çocuklarım var diyenlerden olma.
Ayrıca el kızı ne? Konuşmayı dene bu durumu halletmeye bak. Olmuyorsa zorda olsa kendi yoluna gitmeli insan. Eşinin dediği laf bence saygısızca

Merhaba, madem şimdiye kadar yaşadığınız evlilik modundan bıkıp usandınız her ikiniz de, acaba birbirinize hizmet edip etmeme meselesini geri plana atıp, haftanın belirili bir günü/günleri ailenizle çeşitli gönüllülük esaslı organizasyonlarda aktif rol alsanız evliliğinizdeki sorunları soğutur mu diye düşündüm. insanlar şikayetlenmeye başladıklarında, kendilerinden çok zor durumda olan düşkün, hasta, fakir, kimsesizler gibi insanları dinlediğinde, onlarla ilgilenmeye başladığında kendi derdinin çok da büyütülmemesi gerektiğini daha iyi anlıyor.

Bir de bilemiyorum inancınız kuvvetli midir ama, evinizin küçük bir bölmesini manevi alan kısmına çevirseniz, orada eşinizle, çocuğunuzla birlikte dua ettiğiniz, kuran okuyup, namaz kıldığınız özel saatleriniz olsa. Eşiniz katılmak istemese bile siz çocuklarınızla bunu uygulasanız o özel saatlerde. melek ruhlu çocuklarınızdan anne babaları için günahsız ağızlarıyla dua ettirseniz. evliliğinizin nasıl olmasını hayal ediyor iseniz detay detay siz söyledikten sonra çocuklarınıza tekrarlatsanız ve hep birlikte amin deseniz. sonra sonucu gözlemseniz, bizlerle de inşaallah güzel neticeleri paylaşsanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…