12 hafta gebelikte kanama

cgoncu

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2025
3
0
1
27
Herkese merhaba,
12 hafta 4 günlük hamileyim. Hamileliğimim başından beri ilk kez dün kanamam oldu. İlk kanama akıntı ile beraber hafif kahverengi bir akıntı idi. İdrara gittiğimde çamaşırımda 1 lira büyüklüğünde bir leke gördüm, peçeteye geldi hemen ardından ped koyup takip etmeye başladım pedim hep temiz kaldı. Doktorumu aradım progestan iç endişelenme olabilir dedi. Ama ben endişelendiğim için uyuyamadım ve gece Şehir Hastanesine acile gittik orada vajinal ultrason ile baktılar bebeğin kalp atışı ve hareketleri normaldi. Bugün akşam üzeri idrara çıktığımda kanamanın daha kırmızı şekilde ilk kanamadan biraz daha fazla geldiğini gördüm ancak pedim yine temizdi, peçeteye geldi. Kanamanın renk değiştirmesi ve miktarının da biraz da olsa artması beni biraz endişelendirdi. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Not: Fetal dna yaptırmıştım, sonuç 4 gün önce çıktı orada her şey temizdi

5 haftalıkken kanama yaşadım Pıhtılı yoğun hiçbir problem yoktu bebekte Duphaston kullandım. 9 haftalıkken leke kanama yaşadım pembe içerde kalan kanın dışarı atıldığını söyledi bebekte bi sorun yoksa kanamayı çokta önemsememek lazım. Kanamaya ağrı eşlik ederse sıkıntı duphaston içtiğim gibi kesildi şu an 13+6 yım çok şükür duphastonu da bıraktım kanamam yok bir daha olmadı. Kanama yaşayan çok insan oluyor. Hayırlısı ile kucağımıza alalım.

İlk gebeliğim ve de ilk kez kanamam olduğu için biraz endişe ettim sanırım malum duygular da biraz yoğunlaşıyor umarım sağlıkla kucağımıza alırız, teşekkürler

İlk gebeliğim ve de ilk kez kanamam olduğu için biraz endişe ettim sanırım malum duygular da biraz yoğunlaşıyor umarım sağlıkla kucağımıza alırız, teşekkürler
Çok iyi anlıyorum seni insan korkuyor benimde aşılama ile oldu ilk gebelik çok korkmuştum rabbim korusun evlatlarımızı her kanamada doktora gitme taraftarıyım içimiz rahat etsin en azından

Merhaba ben de yaşadım aynı durumu progestan kullandım geçti 8. Haftada fakat şu an 12. Haftadayım ben de sizin gibi hafif bir kanama var yine kasılma var mı acaba size sormak istiyorum şu an doktora gittiniz mi ne başladınız

Bir de doktor sebebini söyledi mi acaba bizim doktorumuz herhangi bir sebep söylemiyor ben de 12 +2 deyim şu an

Bir de doktor sebebini söyledi mi acaba bizim doktorumuz herhangi bir sebep söylemiyor ben de 12 +2 deyim şu an
Doktora gittim vajinal ultrason ile rahim ağzı açıklığına plasenta yerine baktı bunlar da kanamaya sebep olabilirmiş hepsi normaldi bebek de gayet iyiydi. Sabah akşam bir tane 100lük progestan alıyorum. Kanamam dünden beri hiç olmadı. Sebebini benim ya da bebeğin sağlığı ile ilgili değil. Kendini yorduysan olmuş olabilir ya da ilişkiye bağlı olabilir dedi. Progestana devam edicem 10 gün, sonraki kontrole kadar da ilişki yasak. Dinlenince gerçekten faydasını gördüm. Kasılmam çok yoktu benim çok hafif ve az oldu. Doktorum gebelikte her kanamanın rengi miktarı ne olursa olsun dikkate alınması gerektiğini söyledi. Doktorunuza gitmenizi öneririm ama içinizi ferah tutun ve dinlenin lütfen. Tüm gün yatın gerekiyorsa. Doktor bebeğin durumunda bir sorun yok dediyse doktorunuza güvenin ve içinizi ferah tutun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…