Premature Bebekler 12 haftada gelişimi duran bebeğim az az da olsa büyüdü hala yaşıyor ama sağlıksız deniyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

wasilisa

kızım... en duru yanim...
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
126
98
merhaba prematüre annleri
benim bebeğim 12+6 da gelişimi 15 gün durdu sonra azar azar büyüdü amnıyosentezden sonra tekrar durdu vucut gelişimi 15 gün geriyedaha attı şimdi ben 23. haftadayım bebeğin başı 20 vucudu 18 haftada hala azar azar büyoyor ama şimdi de bebeğimin zihinsel engelli olacağını söylüyorlar yaşarsa yada cüce olacağını yada doğduğunda bile hastalıgını bulmalarının yıllar alacağını...
şimdiye kadar gitmedğim pernatolog kalmadı hepsi bebekler 20. haftaya kadar eşit büyür 20. haftdan sonra başlar gelişim geriliği dediler bu kadar erken başlayıp sağlıklı bebek doğuran yok diyorlar...
sonlandırmaya kıyamıyorum:KK43:
baştan dowm sandrmu trizomi 18 e filan bakıldı amniyosentezle hiçbir sonuç çıkmadı ama diğer genetik testler yapılamıyormuş micro düzeydeki anamoliler bulanamıyormuş fakültedeki testlerle şimdi dışardan yaptırsan gelmesi 60 gün sürer diyorlar bebek doğar o zaman kadar yaptırmana gerek yok diyorlar benim gibi olup sağlıklı bebek getiren varmı dünyaya...

Canim allah yardimcin olsun bnimde 20haftalikti tahliye edildi 3bucuk aydan sonra gelismedi cucelik hidrosefali gogus kafesi darligi doktor dogursan bile defalarca ameliyat olmasi gerek nefes alamaz cunku cigerleri gelismeyecek dedi dogdugunda bana gostermediler hersey allahtan suanda 2cocugum var ikiside saglikli cok sukur alllahtan umit kesilez

..m