12. haftada şiddetli öksürük zararı olur mu?

librarian_80

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
79
-4
286
45
Merhaba. 12. haftada üçüz gebeyim. ancak alerjik rinit nedeniyle iki gündür şiddetli öksürüğüm var. Doktor güvenli bir antibiyotik verdi, ama bu öksürüğü durduramıyorum. bir zararı olur mu? Böyle şiddetli öksürüğü olanlar ne yaptınız? Lütfen cevaplayın :sm_confused:

Son düzenleyen: Moderatör:
hayirli olsun 3 uz lerinn
darisi bizeee
oksruk icin doktorun ilac vermis
sende balli tarcin ihlamur filanli karisim ic sicak sicak iyi gelir
ama bitkileri arastir gebelige zarari olabilir
zararsizlardan ic
ozellikle sicak su inatci oksurugun kesilmesinde birinci demisti benim doktorum
gecmis olsun bunlarla rahatlamazsan doktora yeniden git
malum 3 uz gebelik riskli gebelik:1hug::1hug:

geçmişş olsun canımmm...ne güzelll üçüzlerin olucakmışşş...çoğul gebelik olduğunu biliyodum ama üçüz olduğunu bilmiyodum....rabbim üçüzlerini kucağına almayı nasip etsinnn......hastalığın konusundada bi bilgim yokkk....
bilmek için ilk hamile kalmak gerekkk....
canımm inşş öksürüğün tez zamanda geçerr...

Merhaba.Bende gebeliğim başında bir ay öksürmüştüm ilaç kullanmadım.Kendi yaptığım ıhlamur ve nane karışımlarını kullandım.Bol şekerli su içebilirsin.Bol sıvı alınımı çok önemli! geçmiş olsun

teşekkür ederim canım.( üçüz, ama bir tanesi haftaya sonlandırılacak.) bu öksürük canıma okuyor. Boğazım yırtıldı. zor bulduğumuz bebeklerimizi Allah korusun artık. Ağlamak geliyor içimden, ama ağlayınca rinit daha beter oluyor, nefes alamıyorum, tıkanıyorum. Allaha emanet dedim artık dün gece. Uyku desen yok, öksürmekten kusuyorum, yemek yiyemiyorum. Allah yardımcım olsun. Benim durumumdakilerinde.

selam yln80, canım aynı rahatsızlık bende de var. bir parfüm kokusu nedeniyle biranda tıkandım, yaklaşık 2 haftadır şiddetli öksürüyorum. ben de senin gibi çok korktum.
doktora gittim kesinlikle herhangi bir ilaç kullanma dedi, burun açıcı sprey kullanıyordum sadece onu bile kullanma içinde kimyasal var kana karışır dedi. yapacak birşey yok dedi. benim de boğazım yanıyor ve her yerim acıyor öksürmekten, bir kaç doktora ve kadın doğum doktoruma daha sordum, onlar da öksürüğün bebeğe herhangi bir zararı olmayacağını söyledi. ama duyarmış hissedermiş bebek.

ben buğu yaptım sık sık özellikle ilk gülerde bol bol terledim ve dinlendim birkaç gün... akıntıyı hzılandırdı ve belki daha kısa sürede iyileşirim, çünkü en az 1.5 ay sürüyor bende de.

ama ilaç mecbur kalmadıkça kullanma öksürükten daha zararlı olabilir. doğal bitki çaylarını içmeyi de çok abartma, sen hem çoğul gebeliksin hem de daha erken haftalardasın. doğal bitkilerle (kekik+adaçayı+biberiye+papatya) buğu yap ve güzelce terle. ben yaptım gerçekten göğsümdeki sıkışıklığı az da olsa azalttı ve yoğun bir balgam atıyorum. biliyorsun bu rahatsızlığa ialçlar zaten çok da iyi gelmiyor.

çok geçmiş olsun, seni en iyi ben anlarım. korkma bebeklerine zararı olmayacak ama sana sıkıntı tabii...

Canım çok saol, içimi rahatlattın. Bizimki üçüz olduğu için çok doktor var. Kendi tüp bebek doktorum öksürmenin bir zararı yok, rahat ol dedi, ama burdaki doktorum bebekleri sıkıntıya sokar diyor. KBB doktoru da alerjik astıma çevirir, hemen antibiyotiğe başlayacaksın dedi. çok alerjik bünyem var. ağlaya ağlaya öksüre öksüre helak oldum. Allah korusun artık...

canım zamanında ben de öksürükten çok çektim.bir tatlı kaşığı dağ kekigini su bardağına koy üstüne kaynar su dök ılımaya yakın iç.öksürüğe birebir iyi geliyor.hiç bir öksürük ilacı kesememişti.başkasından duyup uygulayınca geçekten iyileştirdi.bir de ayvanın iyi geldigini biliyorum.ama ayva öksaürürken zor yenir.kaynatıp içersen iyi gelecektir.çok geçmiş olsun.

çok özür dilerim kulaktan dolma biliyorum ama bitkilerin kaynatılarak içilmesi doğru değil gebelikte... özellikle kekik söktürücü özelliği ile kanamayı tetikliyor ve bebekler için çok zararlı. kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. ayvayı kaynatıp içmenin bir zararı olmaz ama kekik bence zararlı olabilir. nacizane uyarmak istedim. tabii en iyi doktorlar bilir.

aminnnnnnnnnnnnn canımmm...
bebekde sorun mu varr
yoksa çok fazla olduğu içinmi sonlandırıyosunuzz??
erdemde yapılcak dimi sonlandırmaaa??
bana 5 tane koydukları vakitt çoğul gebelikten çok korkuyodumm...
fakat ne çoğul olduu nede 1 tane işteee....
bide biraz çook fazla oldum amaaaa
sana kaç tane embryo koyulmuştuu??
bana 5 tane koyulduğunu duyan herkes çook şaşırıyorrrr...
dr.lar dahiii.......

Aray tavsiyene teşekkürler, ama kekiğin zararlı olduğunu bana doktorum da söyledi. Kekik düşük riskini artırıyormuş. Adet söktürücü özelliği de var. Ama saolsun kayınvalidem şimdi bana ayva kaynatıyor. Senin tavsiyene uyduk yani.

Hilal, sonlandırma üçüz olduğu için olacak. Cerrahpaşada Prof. Dr.Cihat Şen yapacak. Bana da 5 embriyo konuldu. üç tanesi tuttu. Yılma canım, devam et. Allah yardımcın olsun. Ama üçten fazla koydurma bu sefer.

yokkk canımmm koydurmak gibi bi niyetim yokk zatennn..
erdemm çook embryo koyuyorr nedensee...
çok cömertler bu konuda:))
neyse inşşş ayvaaa öksürüğünü geçirirr...

Arkadaşlar, bugün 4. gün ve öksürüğüm bayağı azaldı. Ama ıhlamur içmekten, kivi, portakal yemekten, sürekli su tüketmekten gına geldi. Şimdi yeni bir başlık açıp öksürüğe doğal reçeteyi sizinle paylaşacağım. Ben çektim, sizler çekmeyin. Herkese çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…