- 11 Mart 2009
- 79
- -4
- 286
- 45
- Konu Sahibi librarian_80
-
Merhaba. 12. haftada üçüz gebeyim. ancak alerjik rinit nedeniyle iki gündür şiddetli öksürüğüm var. Doktor güvenli bir antibiyotik verdi, ama bu öksürüğü durduramıyorum. bir zararı olur mu? Böyle şiddetli öksürüğü olanlar ne yaptınız? Lütfen cevaplayın:sm_confused:
geçmişş olsun canımmm...ne güzelll üçüzlerin olucakmışşş...çoğul gebelik olduğunu biliyodum ama üçüz olduğunu bilmiyodum....rabbim üçüzlerini kucağına almayı nasip etsinnn......hastalığın konusundada bi bilgim yokkk....
bilmek için ilk hamile kalmak gerekkk....
canımm inşş öksürüğün tez zamanda geçerr...
selam yln80, canım aynı rahatsızlık bende de var. bir parfüm kokusu nedeniyle biranda tıkandım, yaklaşık 2 haftadır şiddetli öksürüyorum. ben de senin gibi çok korktum.
doktora gittim kesinlikle herhangi bir ilaç kullanma dedi, burun açıcı sprey kullanıyordum sadece onu bile kullanma içinde kimyasal var kana karışır dedi. yapacak birşey yok dedi. benim de boğazım yanıyor ve her yerim acıyor öksürmekten, bir kaç doktora ve kadın doğum doktoruma daha sordum, onlar da öksürüğün bebeğe herhangi bir zararı olmayacağını söyledi. ama duyarmış hissedermiş bebek.
ben buğu yaptım sık sık özellikle ilk gülerde bol bol terledim ve dinlendim birkaç gün... akıntıyı hzılandırdı ve belki daha kısa sürede iyileşirim, çünkü en az 1.5 ay sürüyor bende de.
ama ilaç mecbur kalmadıkça kullanma öksürükten daha zararlı olabilir. doğal bitki çaylarını içmeyi de çok abartma, sen hem çoğul gebeliksin hem de daha erken haftalardasın. doğal bitkilerle (kekik+adaçayı+biberiye+papatya) buğu yap ve güzelce terle. ben yaptım gerçekten göğsümdeki sıkışıklığı az da olsa azalttı ve yoğun bir balgam atıyorum. biliyorsun bu rahatsızlığa ialçlar zaten çok da iyi gelmiyor.
çok geçmiş olsun, seni en iyi ben anlarım. korkma bebeklerine zararı olmayacak ama sana sıkıntı tabii...
teşekkür ederim canım.( üçüz, ama bir tanesi haftaya sonlandırılacak.) bu öksürük canıma okuyor. Boğazım yırtıldı. zor bulduğumuz bebeklerimizi Allah korusun artık. Ağlamak geliyor içimden, ama ağlayınca rinit daha beter oluyor, nefes alamıyorum, tıkanıyorum. Allaha emanet dedim artık dün gece. Uyku desen yok, öksürmekten kusuyorum, yemek yiyemiyorum. Allah yardımcım olsun. Benim durumumdakilerinde.
canım zamanında ben de öksürükten çok çektim.bir tatlı kaşığı dağ kekigini su bardağına koy üstüne kaynar su dök ılımaya yakın iç.öksürüğe birebir iyi geliyor.hiç bir öksürük ilacı kesememişti.başkasından duyup uygulayınca geçekten iyileştirdi.bir de ayvanın iyi geldigini biliyorum.ama ayva öksaürürken zor yenir.kaynatıp içersen iyi gelecektir.çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?