12 haftalık bebeğimin değerleri

Merve ates63

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2019
7
1
6
25
Merhabalar hanımlar bebeğim 12 haftalık ama bazı değerleri 22 haftalık gözüküyor bir bakar mısınız

Eklentiler

• 20210617_114546-1-1.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 52
Doktor size bebeğiniz 12 haftalık dedi mi?? Eğer öyle dediyse değerlerin şuan için bir önemi yok.. 2 haftadan fazla geri olması problem ama yine de nasıl 22 hafta o da enteresan belki cihazın birşeyidir ya da doktor ölçim yaparken çok önemsememiştir.. Problem görünse mesela karın çevresi çok büyük ya da çok küçük, kafası büyük falan gibi birşey olsa mutlaka derdi size.. O yüzden rahat olun bence.. Son adet döneminizi yanlış girmiş olabilirler belki ya da siz yanlış söylemiş olabilirsiniz

Bunu da ilk kez duydum aletler bozuk başka hastaneye gidin ne demek nasıl bir hastane orası..

Ama size demiştim aletin yanlışlığı olabilir diye nitekim öyleymiş..

Yani bebeğinizle alakalı en azından haftasının büyük görünmesiyle alakalı bir sorun yokmuş..

2li test için mutlaka haftasını geçirmeden hastaneye gidin bence.. Tabi ikili test yaptırmayı düşünüyorsanız.. Bence şart ama size kalmış birşey..

Sağlıkla kavuşun inşallah..

Yanlıs ölçmüş veya bir önceki hastanın bilgileri kayıtlı kalmıştır cihazda. Endişe yapmayın bebekte problem oldugu için değildir kontrole gittiğinizde gösterin düzeltsinler yanlıslığı

Yaptırıp yaptırmamak arasında kararsızım yine yanlış bilgiler yüzünden stres yaşamak istemiyorum

Yaptırıp yaptırmamak arasında kararsızım yine yanlış bilgiler yüzünden stres yaşamak istemiyorum
İkili test yanlış bilgi vermez aslında.. Zaten bir tanı testi değildir.. Size bebeğiniz kesin öyle ya da kesin sorunu yok diye bir sonuç vermez ama sadece ihtimaller verir ki doktorlar güvenirliği %80 der.. Bu da çok riskli durumlarda ciddiye alınacak bir değer bence.. Yani orta riski testlere de hemen endişe etmemek lazım zaten okumuşsunuzdur denk geldiyse..

Tercih meselesi elbette ama ben olsam ikili test mutlaka yaptırır, sonuca göre ileri bir test yaptırıp yaptırmayacağıma bakarım.. Bilimi de yok saymak bence çok doğru değil.. Ama boşa stres yaşamak istemiyorum ne olursa olsun merak da etmiyorum diyene de çok da kızamıyorum bu konuda her ne kadar katılmasam da hak veriyorum sizlere..

Amin inşaÂllah Çok teşekkür ederim rahatlamama yardımcı olacak bilgiler verdiğiniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…