1298 homozigot

svdilkr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2015
3
0
37
slm arkadaşlar ben 2 düşük yaşadım ilkinde yaptırdım pıhtılaşma testlerini 2. gebeliğimde 0.4 claxane kullandım ama malesef aynı döneme yakın yani 8 haftalıkken yine bebeğimin kalbi durdu doktorum yurt dışında olduğu için ikinci düşükte başka bi doktora gittik gittiğim doktor homozigotun çok önemli olduğunu 0.4 ün kesinilkle yetmeyeceğini sabah akşam 0.6 lık kullanmam gerektiğini söyledi. Hatta gebelik düşündüğüm aydan itibaren iğne kullanmam gerektiğini söyledi. 2. bebeğimin kromozomları temiz eşimle benim de normal çıktı aynı değeri olup bebek sahibi olanlar neler kullandığını yazabilir mi lütfennn....

Slm canım.Bendede MTHFR A1298C homozigot faktörü var.Benimde iki düşüğüm var,iki düşükten sonra testleri yaptırıp böyle bir sorun olduğunu öğrendik.Banada doktorum hamile kaldığım zamana hergün 0.4 clexane+1 coraspin veya sadece 0,6'lık clexane kullanmaya başlayacağımı söyledi.Bence senin ikinci gittiğin doktor sanırım biraz abartmış,sabah akşam 0.6'lık doz fazla gibi sanki.Bu faktörü homozigot taşıyan bazı hamileler okudum burda hergün 0.4 veya 0,6 lık dozla bebeğini kucağına almış.Ayrıca ben bu iğnenin kiloya göre verildiğini biliyordum.Bazı doktorlar MTHFR faktörlerine iğne bile vermiyorlar,sadece factor 5 leiden mutasyonu olanlara veriyorlarmış.

Slm canım.Bendede MTHFR A1298C homozigot faktörü var.Benimde iki düşüğüm var,iki düşükten sonra testleri yaptırıp böyle bir sorun olduğunu öğrendik.Banada doktorum hamile kaldığım zamana hergün 0.4 clexane+1 coraspin veya sadece 0,6'lık clexane kullanmaya başlayacağımı söyledi.Bence senin ikinci gittiğin doktor sanırım biraz abartmış,sabah akşam 0.6'lık doz fazla gibi sanki.Bu faktörü homozigot taşıyan bazı hamileler okudum burda hergün 0.4 veya 0,6 lık dozla bebeğini kucağına almış.Ayrıca ben bu iğnenin kiloya göre verildiğini biliyordum.Bazı doktorlar MTHFR faktörlerine iğne bile vermiyorlar,sadece factor 5 leiden mutasyonu olanlara veriyorlarmış.

ikinci gittiğim doktor çok güvenilir bir doktor canım türkiyenin her yerinden hastası var bu faktör aslında çok önemli ve birçok doktor bunu ciddiye almıyor. herkesin yapısı ve kilosu farklıdır tabiki ama ikinci düşüğüm bize kesinlikle bana 0.4 claxane ve coraspirinin yetmediğini gösterdi ve gittiğim doktor sana ve bebğine gerçekten yazık olmuş benim dediklerimi yap sana %98 garanti veriyorum dedi. bende paylaşımlara baktığımda tek iğneyle bebek sahibi olanları gördüm ama aynı paylaşımlarda sabah akşam 0.4 kullanıp bebek sahibi olanda gördüm kesinlikle bu konuya dikkat eden bi doktorla dene üçüncü bebeğini sana tavsiyem çünkü kayıplar insanı çok yıpratıyor :KK43:

Ben artik doktorlara cok guvenmiyorum,her doktor farkli doz tedavi uyguluyor ayni vakaya anlamis degilim.Rabbim yardimcimiz olsun arkadasim,ucuncude ve sonrasinda insallah saglikli gebelikler yasar ve saglikli bebek sahibi oluruz.Tedavimi olsamda bebegimi kucagima alana kadar ayni seyleri yasama korkusuyla yasiycam bundan eminim :KK43:

X