• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

12yilda elde var sifir

erenenes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2010
38
1
98
İstanbul
12 yillik evlilik hayatim var.calisiyorum esimde calisiyor.ne bir evimiz var ne arabamiz.esimin dusuncesiz yatirimlariyla her seyi kaybettik.tuhaf olan hala kendini hakli goruyor.araba alalim diye israr ettim kiyamet koptu.iki gun tatile gidelim diyorum kiyamet koptu.yil boyu kac saat derse girip yoruluyorum istanbulun sicaginda evde oturuyoruz.o kadar sogudumki esimden...dik kafaliligindan...

Kazancınızı ayırın. Yani bilmiyorum dogru akıl mı veriyorum ama mesela benim de ablamın esi cok savruktur. Ablam kendi maaşından ayrım yapar bir miktar. Ve onunla hem birikim hem de çocuklarıyla tatil planlarına girisir.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Erkekler bazen çocuk gibi olabiliyor. Her kazandığını ona söyleme sadece kendi adına hesap actir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Bence gizli para biriktirmek cok yanlis baska cozum bulunmali

Gizli para biriktirmek falan neye çözüm ki adam kazandığını kafasına göre harcıyor eşinin yaptığı harcamalarda rızasını almıyorsa bence kadının da para biriktirmek için çabalaması kendini yıpratır.

Kaldı ki yıl boyu çalışıp bir tatile bile gidemiyorlar. Ha ev alır yatırım yapıp borç öderken bile insanlar tatile gidiyorlar o yüzden çok imkansız bir durum değil bu kredi kartına 9 taksitle yıl boyu ödeyerek tatil Yapıyor günümüz insanları.

Bana göre en güzeli kendi maaşınla ilgili kararları ona verdirme. Kendine birşeyler al çocuklarına al gez, tatile git. Ne yapıyorsa yapsın.

ablacığım yaşın benden büyüktür tecrübende aynen öyle.. sen daha iyi bilirsin ama ben eşten gizli para biriktirmeyi pek doğru bulmuyorum tabi istisnai durumlar vardır, ona bir şey diyemem.. bana kalırsa bir gafletine getirip borca sokmak en doğrusu bence,, yani tam olarakta bilemiyorum ama sen kendi maaşınla borca girsen yine eşin eve para harcamak durumunda kalacak diye düşünüyorum, tabi bu davranış huzur bozmadan, eşi kırmadan falan olmalı,, yani öyle bir borç olabilirki mesela eşinizde o şey alındığında kızmayacak hatta ya eşim mantıklı olanı yapıyor yaptırıyor diyebileceğıi bir şey gibi..

Bnm annem babam 30 yillik evli onlarinda yok biseyi bizim en buyuk yatirimimiz sizlersiniz biz size harcadik derler hep hepimiz is hayatina basladik biraz destek cikarak daha yeni ev alicaz nie dert ediosun ki

Bence gizli para biriktirmek cok yanlis baska cozum bulunmali

neden yanlış olsunki yanlış değil..sonuçta gizli para biriktirip kendine yontan çok kadın görmedim..gerekli olunca o para çıkarılır hep..

Gizli para biriktirmek yanlış değil dinen dahi yanlis değil..

Ancak Eşiniz zor duruma düşer ve si paranız olduğu halde yardim etmeyip gizlemeye devam ederseniz yanlis olur..

Ama her şey yolunda giderken bir köşeye koyduğunuz paradan kimseye zarar gelmez

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Allah kolaylik versin canim. Anladigim kadari ile esinin karakterinden dolayi birikim yapamiyirsun. Biz burada cozum bulamayiz destek oluruz ancak. Maas kartlari esinde mi duruyor. Resti cek. 12 yilda ne uzadik ne kisaldik bundan sonra evin gecimi sende olacak karisma maasima de. Tabi bunu yapacak gucun varsa. O da bu durumda cildirmayacaksa. Bazi erkekler kontrolu kaybediyir esi kendii kartini alinca.

neden yanlış olsunki yanlış değil..sonuçta gizli para biriktirip kendine yontan çok kadın görmedim..gerekli olunca o para çıkarılır hep..

Ya gizli para biriktirmek demek kocasindan gizli birsey yapmaktir hic hos birsey degil sevgilim bir kere bana aynen şu cumleyi kurdu ablamlar eslerinden gizli para biriktiriyorlar sakin sen oyle birsey yapma cok kotu bir davranis evlilik birlik beraberlik 2 kisi degil artik tek kisiyiz demisti ki bende aynen boyle dusunuyorum baska bir cozum gerekir bu cozum degil eger esi yakalarsa huzur bozmaktan baska bir seye yaramaz zarar verir evlilige

Son düzenleme:
hiç gizli saklı birşeyler yapamıyorum arkadaşlar çok zor yapan nasıl yapıyor bilmiyorum ama.

Eşinizle açıkça konuşun. Bireysel emeklilik için bir miktar bankaya para yatırmak istediğinizi söyleyin. Ya da çocugunuz varsa onların uni masrafları için bir miktar para ayırmak istediğinizi söyleyin. Bunlar mantıklı gerekçeler diye dşünüyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Cocuğunuz var mı peki?
Isterseniz önce eşinizin maaşını bitirip sonra kendi maaşınızdan kalanı eşinizin de bilgisi dahilinde ayırabilirsiniz. O kadar yılın hatırı varken gizli gizli para biriktirmeniz şimdiden sonra çok da etik olmaz sanki

zar zor aldığım evimi sattı altına yatırdı sonra altında zarar ettik sonra hiç bana haber vermeden tanımadık etmedik bir mütahhitten ev almış evi yapmadı adam bir kısmı paranın öyle gitti ama hala çok akıllı davrandığını düşünmesi ilginç hiç bu konularda konuşturmuyor bile..

Eşten gizli para biriktirilmez kısmına katılmıyorum. Gizli para biriktirilir.Bu arkadan iş çevirme değil. .Annem hayatında hiç çalışmamış eski anadolu kadını idi ..Onun bile kenarda köşede babamın bilmediği paraları olurdu. Kötü gün için.. İlla devlet sırrı olmasına gerek yok Mesela bende maaş hesabımda biriktiririm. Ne kadar olduğumu eşime söylem ..o sorar bazen ne kadar biriktirdin bakalım diye. ihtiyacı olursa veririm. Yoksa biraz birikince bir yatırım yapmaya çalışırız . Mesela Eşimde bende bireysel emekliliğe her ay para yatırıyoruz. Emekli olmak için değil sadece para biriksin ilerde çocukların eğitimine harcarız diye..yine çocuklara hesap açtık .ufak tefek onlara yataryıoruz,. Böyle şeyler yapabilirsiniz. Eşimde benden gizli para biriktirebilir bence sakıncası yok. Sonra çıkarıp biriktirdim hadi bununla şunu yapalım dese hiç fena olmaz.:))

Back
X