13 aylık bebegim otizimlimi

Merve design

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
6
Merhaba arkadaşlar 13 aylık oğlum var doğduğundan beri ismiyle pek seslenmedik aşkım annem babam babannem amcam diye seslenildi geç oldu ama 1 yaşında çocuğumun ismini dışarıdan söylediklerinde bakmadığını farkettik 1 yaşında yürüdü alkış yapıyo elimle biyeri işaret ettiğimde bakıyor çocukları görünce oynamak istiyo elimle bişey sakladigimda hangi elimde olduğunu tahmin edip açıyor anne baba dede mama kelimeleri var ama dışarıdan birisi seslendiginde hiç bakmiyor sadece evde bana bakıyor yada babannesine oğlum hasta olur diye bir sene boyunca hastane dışında pek dışarı çıkarmadım bide çevremize sorduğumuzda ismini bilmedigi için başka kelimelerle hitap edildiği için ismine bakmıyor diyolar evde bazen arka arka seslendigimde bakmiyo ama bir anda ismini dediğimde bakuyo göz kontağı kuvvetli filan ama bu dışarıda kimseye bakmaması canımız sıkıyor evdede arada bakmamazlik ediyo bana

Merhaba arkadaşlar 13 aylık oğlum var doğduğundan beri ismiyle pek seslenmedik aşkım annem babam babannem amcam diye seslenildi geç oldu ama 1 yaşında çocuğumun ismini dışarıdan söylediklerinde bakmadığını farkettik 1 yaşında yürüdü alkış yapıyo elimle biyeri işaret ettiğimde bakıyor çocukları görünce oynamak istiyo elimle bişey sakladigimda hangi elimde olduğunu tahmin edip açıyor anne baba dede mama kelimeleri var ama dışarıdan birisi seslendiginde hiç bakmiyor sadece evde bana bakıyor yada babannesine oğlum hasta olur diye bir sene boyunca hastane dışında pek dışarı çıkarmadım bide çevremize sorduğumuzda ismini bilmedigi için başka kelimelerle hitap edildiği için ismine bakmıyor diyolar evde bazen arka arka seslendigimde bakmiyo ama bir anda ismini dediğimde bakuyo göz kontağı kuvvetli filan ama bu dışarıda kimseye bakmaması canımız sıkıyor evdede arada bakmamazlik ediyo bana
Bence cocugunuzda sıkınti yok sadece ismine alismamis bilmiyor. Ismini bilmedigi icinde neden baksinki hakli yani..siz.bol bol ismi ile cagirin artik zamanla bakacaktir.

havalar güzel bol bol dışarı çıkartın akranları ile zaman geçirsin devamlı ismiyle seslenin kızım 13 aylık o kadar kelimesi yok :) doktor bizde de bol bol kitap okuyun dedi
anlattığınıza göre bebişte sorun yok

Bağışıklığı kötü mi bir hastalığı mı var dışardan bişey kapıp daha kötü olur diye mi çıkarmıyorsunuz ? 13 aylık bebek dışarı heleki bu yaz aylarında çıkmayacaksa ne zaman çıkacak dışarıya ? Bol bol ismiyle seslenin ama bunaltacak şekilde de değil. Konuşun kitap okuyun ama normal bir ses tonuyla değil abartarak vurgulayarak konuşun.

Çocuğu fanusta büyütüp alması gereken mikroplara bağışıklık kazandırmazsanız bağışıklığını çökertirsiniz, savaşmayı bilmez vücudu. Mikroplarla tanışacak ki teker teker hepsiyle başa çıkmayı öğrensin. Kreşe okula başlayınca hastaneden çıkamazsınız yoksa

Hasta olur diye cocugu 1 sene disari cikarmamak nasil bir sey 🤦🏼‍♀️

1 yaş ikizlerimin hergün havanın serin saatlerinde parkta yuvarlanmaları 😱😱

doktor ne diyor bosverın etrafın ne yorum yaptığını gidin bi doktora 1 yaşına kadar aylık kontrolleri falan yapılmadı mı bu bebegın sorun olsa doktor uyarırdı zaten . Çevreye sormak yerıne doktor daha iyi bi seçenek (son zamanlarda toplum otizm tanısı koymaya kodlamış kendını )

Ne demek bir yıldır hiç dışarı çıkartmamak saçmalamayın. Bu çocuk ilk dışarıyla temas ettiğinde hasta olur, parka bahçeye gittiğinde hasta olur. Öyle veya böyle hasta olacak virüsleri tanıyacak. Kaçınılmaz bir şey bu. Bağışıklık kazanacak ve alışacak. Biz her gün yürüyüş yapıyoruz hava alıyoruz hiçbir şey olmuyor şükür yani. Saçmalıyorsunuz.
Ayrıca çocuğunuz adını bilmiyor hiç adıyla neden seslenmediniz anlamadım ki. Biz de sürekli canım yavrum balım bebeğim diyoruz ama adını da söylüyoruz yani. Bir hoşsunuz gerçekten. Otizm olduğunu da sanmıyorum.

Bağışıklığı kötü mi bir hastalığı mı var dışardan bişey kapıp daha kötü olur diye mi çıkarmıyorsunuz ? 13 aylık bebek dışarı heleki bu yaz aylarında çıkmayacaksa ne zaman çıkacak dışarıya ? Bol bol ismiyle seslenin ama bunaltacak şekilde de değil. Konuşun kitap okuyun ama normal bir ses tonuyla değil abartarak vurgulayarak konuşun.
Bebeğim iki hafta enfeksiyonlar yüzünden hastanede yattı psikolojim çok kötü etkilendi yine oraya gidermiyiz korkusu vardı bir kış boyu çocuğu dışarı çıkarmadım babannesi yan tarafta oraya goturuyodum tek daha Haziran ayında dışarı cikardim

Bebeğim iki hafta enfeksiyonlar yüzünden hastanede yattı psikolojim çok kötü etkilendi yine oraya gidermiyiz korkusu vardı bir kış boyu çocuğu dışarı çıkarmadım babannesi yan tarafta oraya goturuyodum tek daha Haziran ayında dışarı cikardim
Geçmiş olsun ama Her bebek hasta olur ola ola büyüyecekler. Çocuğunuzu dışarı çıkarın gelişimini kısıtlıyorsunuz böyle. Yaz kış farketmez çocuklar dışarı çıkmalı.

Herkes adıyla seslensin artık. Aynanın karşısına geçin işaret edip adını söyleyin kendinizi işaret edim anne diyin. Dışarı çıkarıp ağaçları kuşları gösterin. Her şeyi betimleyin. Tam yeni kelime öğrenme dönemleri. Otizm olsa sizinle iletişim kurmazdı.

Benim bebeğim de 1 hafta yattı ama ben daha 40ı çıkmadan dışarı çıkarmaya başladım. İlk 1 sene hiç hasta bile olmadı🧿 böylr yapmanız daha kötü bağışıklığı çok hassas olur lütfen dışarı çıkartın bebeğinizi alışsın

Annesi tarafindan mikrop kapar diye hic dogru duzgun disari cikmadan buyutulmus, yemesi icmesi her zaman ozel hazirlanmis bir tanidigim var. Vucut o kadar hicbir seye maruz kalmamis ki suan her seye alerjisi var ve her gun kortizonlu ilaclar, aylik kortizon igneleri kullaniyor. O ilaclar yuzunden 150 kg a kadar ulasti. Yapmayin lutfen,1 kere enfeksiyon kapti diye hep aynisi olacak degil. Okula gidince en kotu sekilde gecirir bulasan hastaligi Allah korusun cunku beden hic tanimiyor,hic maruz kalmamis. Otizm vs oldugunu sanmiyorum ismine alisik degil sadece belli ki.

Çocuk fanusa kapatılmış lütfen onun iyiliği için kendinize gelin.

Bence burada tek başına ismine bakmaması üzerinden yorum yapmak doğru olmaz. Yazdıklarını okuyunca dikkatimi çeken şey, çocuğun yaklaşık 1 yıl boyunca çok fazla dışarı çıkmamış olması. Bu dönemde yaşıtlarıyla, farklı insanlarla ve farklı ortamlarda yeterince etkileşim kuramadıysa uyaran eksikliği yaşamış olabilir. Böyle olunca da dışarıdan birinin seslenmesine alışık olmadığı için ismine tepki vermemesi gayet mümkün.. Dışarıda daha fazla etkileşim ile sorun görünen şey çözülecektir inşallah 🙏🏻

Bence burada tek başına ismine bakmaması üzerinden yorum yapmak doğru olmaz. Yazdıklarını okuyunca dikkatimi çeken şey, çocuğun yaklaşık 1 yıl boyunca çok fazla dışarı çıkmamış olması. Bu dönemde yaşıtlarıyla, farklı insanlarla ve farklı ortamlarda yeterince etkileşim kuramadıysa uyaran eksikliği yaşamış olabilir. Böyle olunca da dışarıdan birinin seslenmesine alışık olmadığı için ismine tepki vermemesi gayet mümkün.. Dışarıda daha fazla etkileşim ile sorun görünen şey çözülecektir inşallah 🙏🏻
Dediğiniz gibi 3 gündür sürekli disaridayiz çocuklara olan ilgisi alakası daha çok arttı oturup onlarla oynuyo yüzlerine dokunup sevmeye çalisiyor ismine normalde 7/8 kere seslendigimde bakiyodu 3 günde o kadar değiştiki taş çatlar 3 kere sedlendigimde birine bakiyo yada ilk söylediğimde bakıyor zaten normalde TV toplamda yarım saati geçmiyordu doktor yarım saatin çok büyük uyaran eksikli yaratmayacgini söylemişti 1 yaş kontrolünde 2 aydır hiçbir şekilde TV vermiyorum çocuğum üç günde dağlar kadar fark yaşattı bana çok mutluyum sanırım sorun dışarıya çıkarmammis çocugumu koruyacam derken felakete sürükleyecektim az kala yorumlarınızdan çok güzel dersler çıkardım çok teşekkür ederim hepinize ...💙

Dediğiniz gibi 3 gündür sürekli disaridayiz çocuklara olan ilgisi alakası daha çok arttı oturup onlarla oynuyo yüzlerine dokunup sevmeye çalisiyor ismine normalde 7/8 kere seslendigimde bakiyodu 3 günde o kadar değiştiki taş çatlar 3 kere sedlendigimde birine bakiyo yada ilk söylediğimde bakıyor zaten normalde TV toplamda yarım saati geçmiyordu doktor yarım saatin çok büyük uyaran eksikli yaratmayacgini söylemişti 1 yaş kontrolünde 2 aydır hiçbir şekilde TV vermiyorum çocuğum üç günde dağlar kadar fark yaşattı bana çok mutluyum sanırım sorun dışarıya çıkarmammis çocugumu koruyacam derken felakete sürükleyecektim az kala yorumlarınızdan çok güzel dersler çıkardım çok teşekkür ederim hepinize ...💙
Mesajınızı okuyunca inanın çok sevindim.. Rabbim ailenize uzun, sağlıklı ve huzur dolu bir ömür nasip etsin 🙏🏻

Back
X