• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Bu 18yas altına kısıtlama tamamen kalktı da bizim mi haberimiz yok acaba.??? Herkes dışarda.Bizde çarşambayı cumayı bekliyoruz öyle.Pazar günü millet pikniklerde ama ne sosyal mesafe ne maskeler.
Zaman zaman ben de bunu düşünüyorum hatta çocuklarıma haksızlık mı ediyorum yaşıtları dışarıda oyun oynarken diye ama sonra yanlış örnek örnek değildir deyip çocukları evde tutmaya çalışıyorum. O hafta sonu bir yerlere gidip paylaşanlara ben de fazlasıyla denk geliyorum kıskanmakla kızmak arası bir yerdeyim. Biz hafta çocuk günleri dışında bir yere çıkmıyoruz

chentiq chentiq iş yerimde ben de iş yerinin internetini kullanıyorum. Bence bu bir sorun değil. Sonuçta işimizi aksatmıyorsak bir sıkıntı olacağını düşünüyorum. İşten arta kalan zamanlarında bekliyorum seni takıma :KK39:

Beni bile dağıttı canım ki ben kolay kolay etkilenmem hiçbir şeyden. O yüzden bu kitabı dikkatli okumak lazım. İnsan gerçeklerle yüzleşince vicdanına ruhuna çok ağır geliyor.
Ama siz böyle dedikçe daha çok merak ediyorum..
Yasaklara karşı zaafım var benim :KK70: :KK70: okumayalim dedik ya daha çok merak ediyorumm:rolleyes:
Kızlar iki haftadır tartılmıyorum. Çok mutluyum. Keşke daha önce deneseymişim. Benim tek sorunum kilo verdikçe şımarıp nasılsa veriyorum diye rahat rahat yaptığım kaçamaklarmış. İki haftadır şeker yok hayatımda. Kaçamak yok. Sadece spor eklemem lazım. Onu da başarırsam tozunuzu attıracağım haberiniz olsun :KK70: :KK70: :KK70: Sanrım bu cumadan sonra da herkese tartıyı yasaklayacağım ki kilonuzu bilmeyin kaçamak yapmayın. :KK53::KK53:
Lutfen Bana yasaklama😬😬😬
Ben geçen hafta tartilmadim ama memnun kalmadım bence tartilmak guzel motive ediyor.. gaz ver, gazı kes... Yön veriyor diye düşünüyorum:KK55::KK55:

Yasaklara karşı zaafım var benim :KK70: :KK70: okumayalim dedik ya daha çok merak ediyorumm:rolleyes:

Lutfen Bana yasaklama😬😬😬
Ben geçen hafta tartilmadim ama memnun kalmadım bence tartilmak guzel motive ediyor.. gaz ver, gazı kes... Yön veriyor diye düşünüyorum:KK55::KK55:
Tartılmak her kişiyi farklı etkiliyor bence, mesela ben çoğu zaman motive oluyorum, tartı iyi çıkarsa cumaya kadar üstüne şu kadar daha veririm bomba gibi olur diyorum, tartım kötü çıkarsa üzülüyorum modum düşüyo önce ama çoğu zaman acil eylem planına geçip diyetime ve sporuma dikkat edip zararı azaltmaya çalışıyorum..

Hayatta da böyleyim aslında, sürprizleri pek sevmem, ne olup bitecekse kontrolümde olsun, bileyim isterim. Eşimin süpriz yaparak bana bişey almasındansa önceden bana söyleyip alması beni daha çok mutlu eder, ya da biryere götürecekse önceden söyleyip götürmesi de....o da bilir huyumu, sürpriz yapmadan önce söyler zaten🤭

O yüzden tartıya çıkmamak bende biraz ters etki yapıyor, kendimi kör kuyularda hissediyorum ama bu hafta da ortime söz verdim, tartılmayacağım. Umarım fikrim değişir🙄

Tartılmak her kişiyi farklı etkiliyor bence, mesela ben çoğu zaman motive oluyorum, tartı iyi çıkarsa cumaya kadar üstüne şu kadar daha veririm bomba gibi olur diyorum, tartım kötü çıkarsa üzülüyorum modum düşüyo önce ama çoğu zaman acil eylem planına geçip diyetime ve sporuma dikkat edip zararı azaltmaya çalışıyorum..

Hayatta da böyleyim aslında, sürprizleri pek sevmem, ne olup bitecekse kontrolümde olsun, bileyim isterim. Eşimin süpriz yaparak bana bişey almasındansa önceden bana söyleyip alması beni daha çok mutlu eder, ya da biryere götürecekse önceden söyleyip götürmesi de....o da bilir huyumu, sürpriz yapmadan önce söyler zaten🤭

O yüzden tartıya çıkmamak bende biraz ters etki yapıyor, kendimi kör kuyularda hissediyorum ama bu hafta da ortime söz verdim, tartılmayacağım. Umarım fikrim değişir🙄
Ben de tartılmıyorum canım beni bazen motive ederken bazen de çok kötü etkiliyor arası yok maalesef. O yüzden bu hafta tartılmadan bakacağım. Bakalım ne olacak

Lutfen Bana yasaklama😬😬😬

Yönü size olumlu anlamda vermiyor maalesef ama siz farkında değilsiniz. Tartıdaki sonucu bilmeyince acaba kilo veremeyecek miyim diye yemiyorsun, kaçamak yapmıyorsun. Bence işe yarayacak.

Şöyle düşün. Haklısın aslında bu sürpriz konusunda ama benim söylediğim çok daha farklı. Kilonu bilmeyince cumaya kadar vermek için uğraşıyorsun. Ben mesela şu an kilo verdiğimi biliyorum ama kaç kilo verdiğimi bilmiyorum. Ve tartıyı bilmediğim için kaçamağın lokmasını dahi yapamıyorum. Ağzıma atacağım her yiyecekte tartı aklıma geliyor. + çıkmamak için bütün sakıncalı yiyeceklerden uzak duruyorum. Menülerden görüyorsunuzdur. Oysa her gün tartıldığım zaman tartıda 1 kilo - yi görünce alllahhhhh diyordum çok güzel vermişim. Şu lokmayı yesem bişey olmaz. Nasılsa cumaya kadar veririm daha diye bir düşünce geliyor insanın aklına. Oysa şimdi tartıyı bilmiyorsun. Üzerine yermisin bi şeyler?

Herkese tek tek yazmaktansa buraya yazayım dedim.Biliyorsunuz 63-65 arası bir kilom vardı ve yaklaşık 8 kg kadar vermiştim .Burada bazı hanımlar bilir sıkı bir spor programım ve diyetim vardı ama maalesef bir kırılma noktası oldu.Sonrasında da covid çıkınca evden çalışmanın verdiği rehavetle yedim de yedim. Bunlara ek olarak biraz da depresif ataklar olunca yine tombik halime döndüm. Bugün aslında evden çalışabilirdim ama bir şekilde normale dönmek gerekiyordu ve işletmeye geldim. Artık önlemimizi alıp Allah korusun diyerek gelmemiz lazım. Bu arada ne yanlışlar yaptım,neleri kesin suretle kesmem gerek,nelere dikkat etmem gerek iyice saptamış oldum.Bu da işin "bardağın dolu kısmı" olsun.

• Cips,çikolata,içinde tatlandırıcı bulunan hiçbir şeyi kesinlikle yememem lazım
  • Gece 10 da oluşan açlık atakları aslında açlık değil insülin düşüklüğü. Tarçınlı su içerek de geçiyor.
  • PMS dönemi oluşan tatlı atakları için yapılacak tatlılar felakete yol açıyor.
  • Birşeyler izlerken yemek yemiyorsunuz,onu çiğnemeden yutuyorsunuz. O nedenle sofrada yemek lazım
  • En geç 12 de yatıp sabah erken kalkmak gerekli. Aksi durumda geceden oluşan bir şişlik oluyor
  • Sürekli makarna,pilav,börek vb şeyler yemek bağırsak florasının içine ediyor.
  • Kahve ve çaydan şekeri kesmiştim ama meğersem kesememişim. Çünkü her hazır kahve içtiğimde yanında ufak ufak çikolataları götürdüm. Demek ki ben her çay içtiğimde bir adet şeker eklediğim için sürekli o şekeri vücuda alıyordum ,o nedenle çikolata yemek aklıma gelmiyordu. Şekeri kesmenin sigarayı bırakmaktan farkı yok,zor! Sağlıklı zayıflamanın %80 i sağlıklı besinler %20 si spor deniliyor tüm diyetisyenlerde.Bu nedenle sağlıklı yemeyi zor da olsa alışkanlık haline getirmek şart.
Şimdi yapılacakları yazıyorum
  1. Bağırsak florasını düzenleme (probiyotik içeren besinleri yemek)
  2. Mümkünse günde 2 öğün beslenmek
  3. Akşam en geç 7-7:30 da son öğünü almak
  4. Günde kiloma göre (60,5*330 ml=1980 ml ) su içmek
  5. Menülerimi karbonhidratı en az düzeye indirip,proteini ve sağlıklı yağları arttırarak düzenlemek (Bu bol bol balık,tavuk,yumurta,yoğurt,avokado yemek demek. Kuruyemişlerden ara öğün demek. Patates,bezelye ve soğan yememek ve çoğunluğu yeşil sebzelere vermek demek. Şekeri yüksek meyvelerden uzak durmak demek.
  6. Sabahları sirkeli su içmek
  7. Akşamları sıcak suya kemik suyu katıp içmek
  8. Aralarda günde 1-2 fincan yeşil çay içmek
  9. Spor programını 3+2+1 şeklinde düzenliyorum (3 gün pilates, 2gün hııt,1 gün esneme)
  10. Adım sayısını 8000-10000 arası tutmaya çalışma.Yürüyüş bağırsak hareketliliği için çok gerekli.
  11. Yağ olarak tereyağı ve zeytinyağı kullanmak.
Bu listeye göre günlük menüm
09/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,limonlu çay,2 hindi füme, 1 peksimet (peksimet ve hindi füme bittikten sonra bunları da bırakıyorum;onun yerine 1 yumurta daha yiyeceğim)
Öğle:
Müsli + süt
Kaçamak:
yok (şekersiz türk kahvesi)
Ara:
soda- yeşil çay
Akşam:
2 kaşık yulaf+probiyotik tozu+yoğurt ; ek olarak gece yatmadan önce sıcak suya kemik suyu katıp iç
Spor:
yürüyüş (30 dk leslie ve 30 dk pilates)
Su:
2,5-3 lt

Zaman zaman ben de bunu düşünüyorum hatta çocuklarıma haksızlık mı ediyorum yaşıtları dışarıda oyun oynarken diye ama sonra yanlış örnek örnek değildir deyip çocukları evde tutmaya çalışıyorum. O hafta sonu bir yerlere gidip paylaşanlara ben de fazlasıyla denk geliyorum kıskanmakla kızmak arası bir yerdeyim. Biz hafta çocuk günleri dışında bir yere çıkmıyoruz
Bende oyle o günleri de anneanne yada babaanne ye denk getiriyoruz.Hem onları da görüyor.Ama onda bile tedirgin oluyorum.3yasinda çocuk maske takmanın bilincinde ama insanların umrunda değil.

Bende oyle o günleri de anneanne yada babaanne ye denk getiriyoruz.Hem onları da görüyor.Ama onda bile tedirgin oluyorum.3yasinda çocuk maske takmanın bilincinde ama insanların umrunda değil.
Sonumuz ne olacak şu halde bilmiyorum. Yetkili isimler bile 15 hazirandan sonra rahatlayacak azalacak diyorlardı şimdi bas bas bağırıyorlar yanlış yapılıyor fazla gevşendi diye. Ben hala kurallara uymaya devam edeceğim başka insanlarla ilgili maalesef yapabileceğimiz bir şey yok:(

Meltemesintisi80 Meltemesintisi80
kendimi ceylan görmüş pars gibi hissediyorum :D:D:D
öncesinden seni tanımıyorum ama buralarda arkadaşlar ortak olmuşlar. napıyorlar birlikte onu da bildiğim yok ama.
gene de ortağım olur musun. :53:

listeni çok beğendim tam dişime göre. hatta şimdi çıktısını alacam :D:D

Kızlar iki haftadır tartılmıyorum. Çok mutluyum. Keşke daha önce deneseymişim. Benim tek sorunum kilo verdikçe şımarıp nasılsa veriyorum diye rahat rahat yaptığım kaçamaklarmış. İki haftadır şeker yok hayatımda. Kaçamak yok. Sadece spor eklemem lazım. Onu da başarırsam tozunuzu attıracağım haberiniz olsun :KK70: :KK70: :KK70: Sanrım bu cumadan sonra da herkese tartıyı yasaklayacağım ki kilonuzu bilmeyin kaçamak yapmayın. :KK53::KK53:
Canım ben de tartılmıyordum ama pazar günkü buhrandan sonra deneme tartısı yaptım.
Yoksa dediğin gibi tartılmamak en güzeli.

Bu 18yas altına kısıtlama tamamen kalktı da bizim mi haberimiz yok acaba.??? Herkes dışarda.Bizde çarşambayı cumayı bekliyoruz öyle.Pazar günü millet pikniklerde ama ne sosyal mesafe ne maskeler.
Öğle öğle.
Daha duyarlı olan bizler evdeyiz.
Bizim akraba bi yazlıkta evde.
Dağda hiç durmadılar.
İnsanlar cahil mi cesur mu anlayamadım.

bu arada tartı konusu geçmiş. ben tartıya "bu hafta acaba ne kadar kaçamak yapabilirim" edasıyla çıkıyorum.

TARTIYA ÇIK RAKAMA BAK
EĞER/İSE
-500 gr ---> kaçamak yapma
-1000 gr ---> küçük bir parça yap
+500 gr ---> kaçamak yapma sporu arttır
+1000 gr ---> SORUYU CEVAPLA
REGL DÖNEMİN Mİ?
evet---> yardır kızım
hayır--->kaçamak yapma, sporu arttır, perşembe günü akşam yemeği yeme, cuma sabahı erken kalk

Şöyle düşün. Haklısın aslında bu sürpriz konusunda ama benim söylediğim çok daha farklı. Kilonu bilmeyince cumaya kadar vermek için uğraşıyorsun. Ben mesela şu an kilo verdiğimi biliyorum ama kaç kilo verdiğimi bilmiyorum. Ve tartıyı bilmediğim için kaçamağın lokmasını dahi yapamıyorum. Ağzıma atacağım her yiyecekte tartı aklıma geliyor. + çıkmamak için bütün sakıncalı yiyeceklerden uzak duruyorum. Menülerden görüyorsunuzdur. Oysa her gün tartıldığım zaman tartıda 1 kilo - yi görünce alllahhhhh diyordum çok güzel vermişim. Şu lokmayı yesem bişey olmaz. Nasılsa cumaya kadar veririm daha diye bir düşünce geliyor insanın aklına. Oysa şimdi tartıyı bilmiyorsun. Üzerine yermisin bi şeyler?
Kaptan aslında haklısın.
Kaçamakların önünü kesiyor.
Ama ben bu hafta pazar sağlam yediğim için kontrol etmem gerek.
Ayşegül'ün dediği gibi acil eylem planı yapmak gerek.
Ben şu mantıktayım artık.
Her cuma en az 250 Gr görsem yılda 13 kg yapar
Şimdiye kadar bunu yapmadığım için buralardayım diyorum
Şu anda bayağı artıdayım.
Hazır seni yakalamışken ne yapsam kaptanım.
Detoks gibi birşey mi yapsam da eksiye dönse.

Back
X