Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

asumanım listemizi kontrol edermisin canım :)

5. TAKIM 194. ETAP

shelly ( 70,0 / 69,0 / 1,0 / 1,43 % )
Amonra (80,6 / 79,1 / 1,5 / 1,86 % )
esw ( 56,9 / 56,9 / 0,0 / 0,00 % )
yasafat ( 118,2 / 116,2 / 2,00 / 1,69 % ) yeni üye
ebrehe ( 62,0 / 62,0 / 0,00 / 0,00 % )
rengarenkk ( 59,0 / 59,0 / 0,00 / 0,00 % )
begümD ( 81,8 / 81,8 / 0,0 / 0,00 % )
takyon ( 66,7 / 66,7 / 0,00 / 0,00 % )

sabah :3 yk kadar kellogs kırmızı meyveli tam tahıllı içine yarım çay bardağı süt konuldu hup hup yendi.
ara:3 ısırımlık develi armutundan
spor:1.5 saat sauna eşofmanla tüm ev süpürüldü ,silindi,wc,banyo yıkandı.
öğlen:yarım su bardağı kepekli makarna kaynatıldı,sonra soğudu içine 4 yemek kaşığı yoğurt,2 diş sarımsak az tuz katıldı karıştırıldı.sonracığımaa:56: üstüne iki üç damla naneli ,kırmızı biberli sos döküldü ham ham yendi.ohh valla hee ne dicektim ben şimdi enes gelicek onu yedirir yatırırım.sonra geri gelirim buraya.daha sonra ütüm var yarım saat sürer sanarsam sonra dizi izlicem oklava ,mekik vs yapcam. bu siyah makarna göze hiç hoş gelmiyo yavan yavan ne böylee:97:

mikemmelsinn sauna eşofmanla hemde ohhh maşallah ne güzel terletmiştir seni şu oklavayı akşamları bende mi denesem yaa:44:ütü de baya kalori yaktırıyo bi sağ bi sol ohhh

@ sakaleynmaster - Glikozdan dolayı canım hatta spor öncesi bişey yemek istersen havucu seçebilirsin aslında en iyisi spor sonrası 1 adet maden suyu mineralli su sporda kaybettiğin minarelleri tamamlıycakdır ama soda değil

@ayyildizim - evet hayatım haklısın çorba konusunda yeni bir yere geçtiğim için yeni alıştım düzenine ayrıca zaten listem geliyor onu uyglycam paylaşıcam sizlerlede

Tatlım tosta gelince : Kepeklı ekmek içi alınmış biraz beyaz peynir ve bi iki ince dilim domates sonra hop makıneye :D :16:

Son düzenleme:
CANIM KELLOGS KIRMIZI meyveli nasıl güzelmı? ben nestlenın nesfıtını almıştım ülker yoktu koca markette ama sevmedım ya. güzelse bende meyvelı alayım.

kız sen benı öldrücen sauna eşofmenıyla ev mı temizledin :9: :9:
:27: ay kırmızı meyveli dediğine bakma 2 tanecik kırmızı çilek parçası kırık birde gerisi tahıllı gevrek daha doğrusu elimle seçsem koca pakette 20 i zor bulur :52: al isteren arada mayhoş olmak istersen çilek vs istiyosa canın bende nestle denemedim hiç

mikemmelsinn sauna eşofmanla hemde ohhh maşallah ne güzel terletmiştir seni şu oklavayı akşamları bende mi denesem yaa:44:ütü de baya kalori yaktırıyo bi sağ bi sol ohhh
sağol gülüşüm bir çıkarttım hış gibi su olmuşum hemen duşa girdim keseledim birde selülitlerimin olduğu yerleri ama var ya tek başına giymedim ben üstündende bir tane eşofman daha giydim :52:
üstüde direk giydim onunda üstünden ceket giydim yoksa soğuk soğuk oluyor ıvvv üşütüyo sankime

pehlivanson canım çok tebrik ederim seni 2 kilo verdin gerçekten harika devamını dilerim canım.:65::119:

ferdici sende takıma gerçekten girmek istediğini bize kanıtlamış oldun. paylaşımlarını bu şekilde sürdürmeni dilerim ayrıca vermiş olduğun 1.4 kg için seni çok tebrikederim. :124::129:

ms22 canım sende gayret gösterek 1 kilo vermişsin çok tebrik ederim devamını dilerim canım. (not:paylaşımlara dikkat) :64:

seyyah ve ayyıldız biraz daha gayret kızlar. tebrikler. :24:

nihan ve asuman vermiş olduğunuz 100 gr kilodan saymayarak haftaya daha çok azimle duvarı delmenizi bekleriz. hadi bakem bi gayret. :57:

sakaleynmaster, canım dakka bir gol bir. yediklerine çok dikkat edemedim ama eğer abartlı yemediğini düşünüyorsan eminimki bir sebebi vardır,adet döneminde olabilirsin,yada öde oluşmuştur vs. haftaya düzeleceğine eminim.:10:

neyneyse cigerim,şekerparem bende su olduğunu düşünüyorum sen en iyisi tartı zamanından önce belirli bir saatte su içme hayatım. :13:

@ sakaleynmaster - Glikozdan dolayı canım hatta spor öncesi bişey yemek istersen havucu seçebilirsin aslında en iyisi spor sonrası 1 adet maden suyu mineralli su sporda kaybettiğin minarelleri tamamlıycakdır ama soda değil

@ayyildizim - evet hayatım haklısın çorba konusunda yeni bir yere geçtiğim için yeni alıştım düzenine ayrıca zaten listem geliyor onu uyglycam paylaşıcam sizlerlede

Tatlım tosta gelince : Kepeklı ekmek içi alınmış biraz peyaz peynir ve bi iki ince dilim domates sonra hop makıneye :D :16:

anladım canım domatesin suyu yok demi ondan merak ediyorum kullansak sulanır mı acep.

anladım canım domatesin suyu yok demi ondan merak ediyorum kullansak sulanır mı acep.

canım valla koyuyorum öylece su bırakıyor bazen ama lezzetli oluyor bide ben peynir pek sevmem domatesle güzel oluyor ben o tosta neler koyuyorum bilsen :D elime ne geçerse :D hatta biber kozleyip onu bıle koyuyorum :D

KİLO VEREN HERKESİ KUTLUYORUM KIZLAR :16::16::16:

Son düzenleme:
pehlivanson canım çok tebrik ederim seni 2 kilo verdin gerçekten harika devamını dilerim canım.:65::119:

ferdici sende takıma gerçekten girmek istediğini bize kanıtlamış oldun. paylaşımlarını bu şekilde sürdürmeni dilerim ayrıca vermiş olduğun 1.4 kg için seni çok tebrikederim. :124::129:

ms22 canım sende gayret gösterek 1 kilo vermişsin çok tebrik ederim devamını dilerim canım. (not:paylaşımlara dikkat) :64:

nihan ve asuman vermiş olduğunuz 100 gr kilodan saymayarak haftaya daha çok azimle duvarı delmenizi bekleriz. hadi bakem bi gayret. :57:

sakaleynmaster, canım dakka bir gol bir. yediklerine çok dikkat edemedim ama eğer abartlı yemediğini düşünüyorsan eminimki bir sebebi vardır,adet döneminde olabilirsin,yada öde oluşmuştur vs. haftaya düzeleceğine eminim.:10:

neyneyse cigerim,şekerparem bende su olduğunu düşünüyorum sen en iyisi tartı zamanından önce belirli bir saatte su içme hayatım. :13:

ay asuman duvar mı deliceniz kııı :27: çok yaşa emiiiiiiiiii

Son düzenleme:
canım valla koyuyorum öylece su bırakıyor bazen ama lezzetli oluyor bide ben peynir pek sevmem domatesle güzel oluyor ben o tosta neler koyuyorum bilsen :D elime ne geçerse :D hatta biber kozleyip onu bıle koyuyorum :D

yarın deneyeceğim canım bakalım menüde yer alır bende içine bişeyler koyarım o zaman hihi

yarın deneyeceğim canım bakalım menüde yer alır bende içine bişeyler koyarım o zaman hihi

dene canım lezzetli oluyor ay bende heycanla beklıyorum arkadaş hazırlıyor listeyi :D ben diyetisyenımı beğenmıyorum ya bu ara tek corba ıcıyorum dıyorum tamam dıo :D bu cocuga soyluyorum proteın yk dıyor doğrusu boyle demesı :D

ay kız bişey diycekdım sana unuttum ayol :D

:

QUOTE]

tşk ederim ablacımm inşş böle devam eder arada bi kilo verme duruyo işte şuan tam o kilodayım:44:ama sporsuz olmazz:57::57:acilinden bi bisiklet almalıyım:52:
kilosu sabit olan şekerlerr hep beraberr azimle vercez ama kilosu fazla olan yokki sizin kilonuza gelince benimde öle 100gr 200gr gider haftada:49:

:

QUOTE]

tşk ederim ablacımm inşş böle devam eder arada bi kilo verme duruyo işte şuan tam o kilodayım:44:ama sporsuz olmazz:57::57:acilinden bi bisiklet almalıyım:52:
kilosu sabit olan şekerlerr hep beraberr azimle vercez ama kilosu fazla olan yokki sizin kilonuza gelince benimde öle 100gr 200gr gider haftada:49:

bak bi ne sorcam sen en fazla kaç kilo oldun ki durma noktasına geldin hemencik :34:
1.4 bir hafta gittiyse diğer hafta daha güzel olur yaklaşık 700 gramın altına inme evde oklava çevir bak ben sana bulurum tamam mı enesi yatırım geliyorum

kızlar menum geldı

Diyet1
Her öğünde, her gruptan bir yiyecek seçerek tüketiniz.
(Örn/ sabah: açık çay, bir kibrit kutusu beyaz peynir, 1 küçük boy domates, 15gr kepek ekmeği)
sabah:
1. grup: Açık çay(şekersiz), ıhlamur(şekersiz), meyveli çay(şekersiz)
2. grup: Bir kibrit kutusu beyaz peynir(30gr), 2/3 kibrit kutusu kaşar peyniri, 2/3 kibrit kutusu tulumpeyniri, 25gr lor peyniri, bir adet haşlanmış yumurta
3. grup: Bir küçük boy domates(100gr), bir küçük boy salatalık(100gr)
4. grup: 1/2 ince dilim beyaz,çavdar veya kepek ekmeği(15gr)

kuşluk:(10:00-11:00)
1. grup: 1/2 su bardağı şekersiz süt, bir su bardağı ayran
2. grup: Bir küçük boy meyve(80-100gr)
öğle:
1. grup: 2 yemek kaşığı makarna veya pirinç pilavı, bir kase çorba, 4 yemek kaşığı kurubaklagil yemeği,bir orta boy haşlanmış patates
2. grup: 1/2 kase yoğurt, bir su bardağı ayran
3. grup: 1/2 ince dilim beyaz,çavdar veya kepek ekmeği
4. grup: 4 yemek kaşığı zeytin yağlı sebze yemeği karışık,mantar veya havuç salatası(yağsız)
ikindi:
1. grup: Bir çay bardağı taze sıkılmış meyve suyu veya bir küçük boy meyve
akşam:
1. grup: 30gr. ızgara köfte(bir adet), 30gr. fırında ızgara veya haşlanmış tavuk, 30gr.biftek veya pirzola ,30gr.buğulama veya fırında balık
2. grup: Bir kase çorba, bir ince dilim ekmek, 2 yemek kaşığı pirinç pilavı veya makarna(yağsız)
gece:
Bir küçük boy meyve

Diyet 2
1.gün:
sabah: 1 dilim kızarmış tost ekmeği, 3-4 dilim macar salamı, çay-kahve
öğle: 3 ızgara köfte, 2 grissini, 1 elma
ikindi: 2 grissini , çay veya nescafe
akşam: 1 tabak bulyon çorba, 1kase piyaz(4-5yemek kaşığı pişmiş kuru fasulye, 1 salatalık, yarım domates, yarım kuru soğan), 3 ızgara köfte
yatarken: 1 elma

2.gün:
sabah: 1dilim kızarmış tost ekmeği, 3-4 dilim macar salamı, çay-kahve
öğle: 1 tabak kıvırcık salata(üzerine 1 domates kesilecek), 1 katı yumurta
ikindi: 2 grissini , çay veya kahve
akşam: 1 tabak bulyon çorba, 2 kuzu veya 1 dana pirzola, 1 kase yağsız cacık
3.gün:
sabah: 1 dilim kızarmış tost ekmeği, 3-4 dilim tost ekmeği, çay veya nescafe
öğle: 250gr yoğurt, 1 elma, 2 grissini
akşam: 1 tabak bulyon çorba, 1 dana pirzola, 1 tabak kıvırcık salata, 1 domates

Not:
1- Et porsiyonları 100gr olacak
2- Dana pirzola bulumaz ise, çiğ miktarı 150gr olan antrikot yenilebilir.

Diyet 3
1.gün:(1070kalori)

sabah: 1 ince dilim kızarmış ekmek, teflon tavada 1 yumurta, 1 salatalık, çay ve nescafe
öğle: 1haşlama orta boy patates, 1 haşlama sosis (50-60gr)
ikindi: 2 grissni, çay veya nescafe
akşam: 1 tabak şehriye çorba(bulyon kökenli), 1-2 su bardağı (150gr) haşlama bezelye, 1 ızgara bonfile veya biftek, 1 tabak yağsız cacık

2.gün:(850kalori)
sabah: 1 dilim ekmek üzerine 2/3 kibrit kutusu (30gr) kaşar peynir fırında, çay veya nescafae
öğle: 2 katı yumurta, 1 salatalık, 1domates
akşam: 1 tabak bulyon çorba, 1 kase haşlama pirinç(5 silme yemek kaşığı), 3 ızgara köfte, 1 kase mevsim salata
3.gün:(800kalori)
sabah: 1 dilim kızarmış ekmek, 3-4 dilim macar salamı, çay-kahve
öğle: 2 bardak ayran, 2 grissini , 1 salatalık
ikindi: 2 grissni, çay veya kahve
akşam: 1 tabak domates çorba, 1 tabak ezme patlıcan(sıcak veya soğuk), 1 porsiyon domatesli et, 1 kase mevsim salata
yatarken: 1 greyfurt veya 1sert armut.

Serbest yiyecekler:
- Şekersiz çay, şekersiz kahve ,şekersiz ıhlamur,zero cola
- Yağsız et suları, sirke, limon ,salça, hardal
- Her türlü baharat
- Sunî tatlandırıcılar.

Yasaklar:
- Şeker ve şekerli yiyecekler(bal,reçel,pekmez,marmelat,şurup...vb)
- Hamur işleri,tatlılar(çörek,pasta,kek,kurabiye.....vb)
- Alkollü içkiler,meşrubatlar
- Çok yağlı yiyecekler(kaymak,krema,çikolata ,kuru yemişler...vb)
- Yağda kızartmalar,sos ilave edilmiş yemekler
- Hayvanî ve katı yağlar
- Sakatatlar(karaciğer,beyin,dalak,böbrek,dil,işkembe...vb)
- Salam,sucuk,sosis,pastırma
- İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar
- Yağlı et suyu ve tavuk suyu,yağlı soslar
- Havyar,kabuklu deniz ürünleri(midye,karides..vb)
- Listede belirtilmemiş olan her türlü yiyecekler
Genel öneriler:
- Önerilen her gruptan bir tane seçerek mutlaka onu tüketiniz
- Haftada iki kez yumurta tüketiniz
- Yemeklerinizde az miktarda zeytin yağı,mısır özü yağı veya soya yağı kullanınız
- Fiziksel aktivitelerinizi arttırınız
- Et yemeklerinizi fırında ızgara veya haşlanmış olarak hazırlayınız,ekstra yağ kullanmayınız
- Sütlü tatlılarınızda,çay ve kahvenizde tatlandırıcı kullanabilirsiniz
- Sebze yemeğinizi etli veya kıymalı yerseniz 30gr etinizi diyetinizden kısınız
- Posa içeriği yüksek besinleri tercih ediniz(kepekli ekmek,kuru baklagil,sebze,salata,meyve,,,vb)
- Yavaş ve çok çiğneyerek yemek yemeyi alışkanlık haline getiriniz
- Günde 2-3 litre (10-15 bardak)su içiniz

tamam tamam :83::83::83: furma asuman
önümüzdeki haftaya iyi başlıcaz umarım:64::64:
ayrıca kilo verenleri tebrik ediyorum:124::124::124:

canım sen milk'e yazmıştın, ben kopyaladım ferdiciye:9::9:tekrar yazmak zor geldi:1:
bende diyorumki açıklamalarımız nekadarda birbirine benziyor. :9:
ferdiciye açıklamadığımı sonradan farkettim. :77:

selamlar kızlar,
"saatlerce" oturmadan 15 dk'da geçmişi okudum, cevap yazdım ve şimdi annem adaçayı yapmış onu içmeye gidiyorum.
akşama görüşürüz inşallah.:79::87:
canım milk ve dombili arkadaşlarımıza yapmış olduğun güzel açıklamalardan dolayı teşekkürederim. :13:
dosbama üzüldük gerçekten, rabbim yardımcısı olsun. Allah hayırlı evlatlar verir inşallah.
ne yalan söyliyim aklım onda. inşallah gelirde hayırlı haberler verir tekrar bize.
Az önce cevaplarım ve sizin yazılarınız karışmış :)) Henüz buraları kullanmayı çok bilmiyorum.Hele de çoklu cevap vermeyi,hatalarım affola :))
Ankaralı'lar : Bugün Esat 4 yoldan Altındağ Belediye'sine (Esat-Kolej-Sıhhiye-Hacettepe-Ulus) kadar yürüdüm.
Yukarıda da dediğim gibi eşimin işi vardı bir devlet dairesinde ,ona takıldım iş çıkışı yaklaşık 1 saat 15 dakika yürüdük.Dönüşte 2'mizde bitmiştik taksiye bindik :)
Bugün sabah klasik kahvaltı yaptım.1 haşlanmış yumurta,35 gr peynir,4 siyah zeytin,2 ceviz,1 sivri biber,50 gr kepek ekmeği
Ara : 1 kuru incir,1 light süt
Öğlen : 80 gr kepek ekmeği ve 70 gr light peynirle yapılmış tost,ayran,2 yemek kaşığı kuru üzüm
Ara : 1 muz -çok seviyorum bu meyveyi,tatlı ya :))
Akşam : Yoğurtlu ıspanak,mercimek çorbası1 yarım kase pilav
Ara : Daha yemedim.Size yazdıktan sonra yiyeceğim.2 ceviz,2 yemek kaşığı kuru üzüm ve 1 çay bardağı beyaz leblebi düşünüyorum.
Hepinize bir teşekkürüm var : Bugün oğlumu almaya okula gittim.Eve dönerken her zaman olduğu gibi markete girmek istedi ve girdik.Ben dayanamadım 1 gofret ve kola aldım.Sonra içimden 'yarın tartılma günü,yarını atlatalım sonra yersin.' dedim ve geri bıraktım.
Bu grup olmasaydı muhtemelen onlar midemdeydi.Tekrar teşekkürler :))
öğünler çok güzel tebrikederim ama akşam öğünlerinde pilav vs yememeni tavsiye ederim. ıspanak ve çorba kafi gelir diye düşünüyorum. gofret ve kolaya bugünden sonrada dokunmaman faydalı olacaktır.
akşam yemeğimi balık ve salatayla kapanış yaptım.1 saat öncede 5 6 fındık inşş yarın kilo vermiş oluruzzz çok çok verelimmm
afiyet olsun çok güzel bir menü.:13:
tamam rabıa
daha dusundukleımı paylasırım bu sekılde konusmamız daha ıyı oldu
oglum 15 gunde 5. dısı çıkarttı suan kopek dısı cıkacak cok mızmız durmuyor sımdı elıne pırasa verdım ıyı gelıyormuş oyle dedıler dıs jellerı suruyorum az once tartım kırıldı yarın kılo bıldırımı olarak bugunkını bıldırırım ınsallah hafta sonuda tarı alırım artık tartısız çok zor
canım hayırlısı ile atlatır inşallah diş sıkıntısını kuzucuk.
sabah:1 kaynamış yumurta,2 form light ekmek,2 tane yeşil çay bir kupa sıcak suda buluştu içildi.
ara:1 tane incir
öğlen:2 yk kadar ıspanak kavurması
ara:2 tane sallama 5i1 yerde çay kupada buluşturuldu içildi.
spor:200 oturduğum yerden oklava çevirme
ayakta 200 oklava çevirme
100 yarım mekik +100 tane tam kalkış mekik çekildi.
ayakta 200 yanlara eğilme sağ sol eller diz kapağına kadar indirme
akşam:2 form light ekmek,saç kavurma 15 adet kuşbaşı saydım hafif yağlı ,2 kepçe cacık ,yarım közlenmiş kırmızı biber,bir tane başsız yeşil soğan
ara:5/1 kadar develi armut 2-3 ısırımlık
spor:yarım saat seri yürüyüş
100 mekik çekildi 50 şerli yarım ve tam olarak
200 oturduğum yerden oklava çevirme
200 ayakta oklava çevirme
200 yanlara eğilme sağ sol olarak ve eller diz kapağına kadar indirme şekilde
hem öğle hem akşam spor listelerinde tavan yapmışsın kız maşallah. :nazar:öğünlerde çok güzel ama akşam yemeğin şişirmiştir seni güzel ama çok yemişsin bence hayatım. et bol bol susatmıştır seni. afiyet olsun cicim.
kızlar penelope cruz'un bir filmine denk geldim, noel 2004. ne hoş kadın ya:97::
penelope_cruz_golden-globe-189x300.jpg
valla bu hatunu bende çok seviyorum çok hoş bir yüzü var. şimdi bir kızı var bildiğim kadarıyla.filmlerinide severim.
rabia ben bile sandalyede yerken enesi izliyorum o hiç ellemeden seyrediyor gene seninki kaşıkla haşır neşir olmuş ben valla koyacağım sofraya eline de kaşık bir eline çatal al dök saçala ye ne kadar yersen sana süprizim var dicem :23: benim de eşim hastalanmış ona pekmez kaynattım karabiberle içirdim öksürügü geçti ateşi var ya enesin ateşide bugün gündüz çok yoktu gene olmuş 38.5 napıcam bimiyorum kafayı yicem offf.
en iyisiniyaparsın hayatım,bende yavaş yavaş yapmaya başladım kahvaltılarda ekmeğini yağlayıp veriyorum elinde çatalınıda veriyorum biraz kendi yiyor biraz ben yediriyorum,öyle böyle idare edicez artık. eşinede çok geçmiş olsun canım. inşallah hayırlısı ile toparlanır biranönce.

kızlar menum geldı

Diyet1
Her öğünde, her gruptan bir yiyecek seçerek tüketiniz.
(Örn/ sabah: açık çay, bir kibrit kutusu beyaz peynir, 1 küçük boy domates, 15gr kepek ekmeği)
sabah:
1. grup: Açık çay(şekersiz), ıhlamur(şekersiz), meyveli çay(şekersiz)
2. grup: Bir kibrit kutusu beyaz peynir(30gr), 2/3 kibrit kutusu kaşar peyniri, 2/3 kibrit kutusu tulumpeyniri, 25gr lor peyniri, bir adet haşlanmış yumurta
3. grup: Bir küçük boy domates(100gr), bir küçük boy salatalık(100gr)
4. grup: 1/2 ince dilim beyaz,çavdar veya kepek ekmeği(15gr)

kuşluk:(10:00-11:00)
1. grup: 1/2 su bardağı şekersiz süt, bir su bardağı ayran
2. grup: Bir küçük boy meyve(80-100gr)
öğle:
1. grup: 2 yemek kaşığı makarna veya pirinç pilavı, bir kase çorba, 4 yemek kaşığı kurubaklagil yemeği,bir orta boy haşlanmış patates
2. grup: 1/2 kase yoğurt, bir su bardağı ayran
3. grup: 1/2 ince dilim beyaz,çavdar veya kepek ekmeği
4. grup: 4 yemek kaşığı zeytin yağlı sebze yemeği karışık,mantar veya havuç salatası(yağsız)
ikindi:
1. grup: Bir çay bardağı taze sıkılmış meyve suyu veya bir küçük boy meyve
akşam:
1. grup: 30gr. ızgara köfte(bir adet), 30gr. fırında ızgara veya haşlanmış tavuk, 30gr.biftek veya pirzola ,30gr.buğulama veya fırında balık
2. grup: Bir kase çorba, bir ince dilim ekmek, 2 yemek kaşığı pirinç pilavı veya makarna(yağsız)
gece:
Bir küçük boy meyve

Diyet 2
1.gün:
sabah: 1 dilim kızarmış tost ekmeği, 3-4 dilim macar salamı, çay-kahve
öğle: 3 ızgara köfte, 2 grissini, 1 elma
ikindi: 2 grissini , çay veya nescafe
akşam: 1 tabak bulyon çorba, 1kase piyaz(4-5yemek kaşığı pişmiş kuru fasulye, 1 salatalık, yarım domates, yarım kuru soğan), 3 ızgara köfte

2.gün:
sabah: 1dilim kızarmış tost ekmeği, 3-4 dilim macar salamı, çay-kahve
öğle: 1 tabak kıvırcık salata(üzerine 1 domates kesilecek), 1 katı yumurta
akşam: 1 tabak bulyon çorba, 2 kuzu veya 1 dana pirzola, 1 kase yağsız cacık
3.gün:
sabah: 1 dilim kızarmış tost ekmeği, 3-4 dilim tost ekmeği, çay veya nescafe
öğle: 250gr yoğurt, 1 elma, 2 grissini
akşam: 1 tabak bulyon çorba, 1 dana pirzola, 1 tabak kıvırcık salata, 1 domates

Not:
1- Et porsiyonları 100gr olacak
2- Dana pirzola bulumaz ise, çiğ miktarı 150gr olan antrikot yenilebilir.

Diyet 3
1.gün:(1070kalori)

sabah: 1 ince dilim kızarmış ekmek, teflon tavada 1 yumurta, 1 salatalık, çay ve nescafe
öğle: 1haşlama orta boy patates, 1 haşlama sosis (50-60gr)
akşam: 1 tabak şehriye çorba(bulyon kökenli), 1-2 su bardağı (150gr) haşlama bezelye, 1 ızgara bonfile veya biftek, 1 tabak yağsız cacık

2.gün:(850kalori)
sabah: 1 dilim ekmek üzerine 2/3 kibrit kutusu (30gr) kaşar peynir fırında, çay veya nescafae
öğle: 2 katı yumurta, 1 salatalık, 1domates
akşam: 1 tabak bulyon çorba, 1 kase haşlama pirinç(5 silme yemek kaşığı), 3 ızgara köfte, 1 kase mevsim salata
3.gün:(800kalori)
sabah: 1 dilim kızarmış ekmek, 3-4 dilim macar salamı, çay-kahve
öğle: 2 bardak ayran, 2 grissini , 1 salatalık
ikindi: 2 grissni, çay veya kahve
akşam: 1 tabak domates çorba, 1 tabak ezme patlıcan(sıcak veya soğuk), 1 porsiyon domatesli et, 1 kase mevsim salata
yatarken: 1 greyfurt veya 1sert armut.

Serbest yiyecekler:
- Şekersiz çay, şekersiz kahve ,şekersiz ıhlamur,zero cola
- Yağsız et suları, sirke, limon ,salça, hardal
- Her türlü baharat
- Sunî tatlandırıcılar.

Yasaklar:
- Şeker ve şekerli yiyecekler(bal,reçel,pekmez,marmelat,şurup...vb)
- Hamur işleri,tatlılar(çörek,pasta,kek,kurabiye.....vb)
- Alkollü içkiler,meşrubatlar
- Çok yağlı yiyecekler(kaymak,krema,çikolata ,kuru yemişler...vb)
- Yağda kızartmalar,sos ilave edilmiş yemekler
- Hayvanî ve katı yağlar
- Sakatatlar(karaciğer,beyin,dalak,böbrek,dil,işkembe...vb)
- Salam,sucuk,sosis,pastırma
- İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar
- Yağlı et suyu ve tavuk suyu,yağlı soslar
- Havyar,kabuklu deniz ürünleri(midye,karides..vb)
- Listede belirtilmemiş olan her türlü yiyecekler
Genel öneriler:
- Önerilen her gruptan bir tane seçerek mutlaka onu tüketiniz
- Haftada iki kez yumurta tüketiniz
- Yemeklerinizde az miktarda zeytin yağı,mısır özü yağı veya soya yağı kullanınız
- Fiziksel aktivitelerinizi arttırınız
- Et yemeklerinizi fırında ızgara veya haşlanmış olarak hazırlayınız,ekstra yağ kullanmayınız
- Sütlü tatlılarınızda,çay ve kahvenizde tatlandırıcı kullanabilirsiniz
- Sebze yemeğinizi etli veya kıymalı yerseniz 30gr etinizi diyetinizden kısınız
- Posa içeriği yüksek besinleri tercih ediniz(kepekli ekmek,kuru baklagil,sebze,salata,meyve,,,vb)
- Yavaş ve çok çiğneyerek yemek yemeyi alışkanlık haline getiriniz
- Günde 2-3 litre (10-15 bardak)su içiniz

:nazar: valla canım arkadaşına teşekkür et gerçekten çok güzel olmuş hemen kopy yapıp pc me aldım

kilo:70,5

Ben kardeşiyim ablamın interneti kesilmiş açıldığında geri gelecek herkese kolay gelsin!!
canım sen kilo mu aldın 69 var çetvelinde :26:

bende diyorumki açıklamalarımız nekadarda birbirine benziyor. :9:
ferdiciye açıklamadığımı sonradan farkettim. :77:

canım milk ve dombili arkadaşlarımıza yapmış olduğun güzel açıklamalardan dolayı teşekkürederim. :13:

ne yalan söyliyim aklım onda. inşallah gelirde hayırlı haberler verir tekrar bize.

öğünler çok güzel tebrikederim ama akşam öğünlerinde pilav vs yememeni tavsiye ederim. ıspanak ve çorba kafi gelir diye düşünüyorum. gofret ve kolaya bugünden sonrada dokunmaman faydalı olacaktır.

afiyet olsun çok güzel bir menü.:13:

canım hayırlısı ile atlatır inşallah diş sıkıntısını kuzucuk.

hem öğle hem akşam spor listelerinde tavan yapmışsın kız maşallah. :nazar:öğünlerde çok güzel ama akşam yemeğin şişirmiştir seni güzel ama çok yemişsin bence hayatım. et bol bol susatmıştır seni. afiyet olsun cicim.

valla bu hatunu bende çok seviyorum çok hoş bir yüzü var. şimdi bir kızı var bildiğim kadarıyla.filmlerinide severim.

en iyisiniyaparsın hayatım,bende yavaş yavaş yapmaya başladım kahvaltılarda ekmeğini yağlayıp veriyorum elinde çatalınıda veriyorum biraz kendi yiyor biraz ben yediriyorum,öyle böyle idare edicez artık. eşinede çok geçmiş olsun canım. inşallah hayırlısı ile toparlanır biranönce.
asumancım bu etler susatmadı aslında ben sevmeyerek yedim dana eti daha güzel oluyo sanırım köri falan katmadıydım ondan mı acep bir hoş hoş geldi bu arada sporları hergün yapacağım fit bir kadın olarak hayata dalacağım :1:
enes iyi çok şükür gitti kreşe geldi bakalım şuan için herhangi bir sümük öksürük olayı yok :52:
ama yinede ilaçlarını vermeyi ihmal etmicem 7 gün dedi pazar günü bitiyor inşallah.geldikten sonra mercimek çorbası içirdim yarım kase dedim sen öğretmene söyledin mi bu çorbalarla annem beni iyileştirdi diye :45: hayır diyo kerata o iyileştirmemiş yani ama çorbayı içti konuştum konuştum bitti.eşim gelicek 3 ten sonra izin alıp ses gitmiş ateşide varmş sabaha kadar sayıkladı durdu ıhh bilmem ne sesler geldi bende tam uyuyamadım ama olsun artık gece erken kalkarım bu arada erken yatınca suyu vücut daha çabuk tüketiyor rabiş ben giderken hala buralardaydı :35:

Back
X