Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

bunlarda altın çileğin faydalarıymış:34:

DÜNYANIN EN ZENGİN LİF ORANINA SAHİP MEYVESİDİR.

KİLO VERMEYE SON DERECE FAYDALI BİR MEYVEDİR.

DİYABET ( ŞEKER) HASTALARINA FAYDALIDIR.

ANTİOKSİDAN ORANI YÜKSEKTİR.

KALP,VEREM VE İDRAR YOLU HASTALIKLARININ TEDAVİSİNDE KULLANILIR.

C,B1,B2,B3 VE KEROTEN GİBİ VİTAMİN VE MİNERALLER BAKIMINDAN ÇOK ZENGİN BİR MEYVEDİR.

POTASYUM DEĞERİ ÇOK YÜKSEK BİR MEYVEDİR.

KALSİYUM DEĞERİ AŞIRI ZENGİN OLDUĞUNDAN OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE ÇOK ETKİLİDİR.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR.

KAN DOLAŞIMINI DÜZENLER.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜ ÖZELLİĞİ VARDIR.

KALORİSİ AZ DIR.

SİNDİRİM SİSTEMİNDEKİ PARAZİTLERİ YOK EDER.

İLAÇ SANAYİİNDE KULLANILMAKTADIR.

AROMA VE MAYHOŞ TADINDAN DOLAYI PASTACILIK, DONDURMA AROMASI OLARAK VE MARMELAT YAPIMINDA KULLANILIR.

MEYVE SALATALARINDA, TATLILARDA VE TURTALARDA KULLANILIR.

REÇELİ SON DERECE LEZZETLİDİR.

CİLDİ GÜNEŞTEN KORUR VE CİLT KANSERİNİ ÖNLER.

DERİ GERİCİ ÖZELLİĞİ OLDUĞUNDAN YAŞLANMAYI GECİKTİRİR.

KANDAKİ FAZLA ÜRİK ASİTİN ATILMASINA YARDIMCIDIR.

İÇERİSİNDE 8 AYRI ALKOLİD BULUNMAKTADIR.BU ALKOLİDLER BİTKİSEL KÖKENLİ İLAÇLARIN YAPIMINDA KULLANILMAKTADIR.

KANI ARINDIRMAYA YARDIMCI OLUR. GÖRME SİNİRLERİNİ YAPILANDIRMAYA YARDIMCI OLUR.

PROSTAT VE BOĞAZ HASTALIKLARININ TEDAVİSİNDE OLUMLU ETKİLERİ OLDUĞU GÖZLENMİŞTİR

afiyet olsun canım. sadece bu kadarsa iyi bence. günün geri kalanı mühim:112:
umarım abartmam ara olarak 1/' elma
ogle yemegı olarak 5 yk ıspanak 1 dılım ekmek yogurt akşamada aynısını yerım

evet dün öğün atladım e haliyle akşam da çok acıkmıştım revanı yı bile yemeğin pişmesini bekleyemedım yedim . keşke meyve yeseymişim o an akıl etmedım sanırım .
somonu deneyecem ama biz balığı bıraz kıtır kıtır sevıyoruz içi sulu kalmayacak. fırında kıtır oluyor mu? teflon tavada azıcık yağda çevireyim bari. bu hafta sonu kocişi kandırırsam alalım :34:
spor konusunda da çok gaza geldım mutlaka başlıcam bugun.
ben ızgarada yagsız yemenı tavsıye ederım gercı somon zor secımdır :)
yagda kızararak pısen 2 katı fazla kalorılı oluyor

gebelık oncesı mutlaka kılo ver ve demır eksıklıgını tamamla vudundakı demır depolarını doldur demır eksıklıgı ebekte zeka gerılıgı yapıyormus ben 7-8 ay gebelık oncesı demır ılacı ıctım

somon pek kıtır kıtır olmuyor, en azından fırında olmadığını biliyorum. tavada çevirirsen olabilir. somon, hamilelik düşündüğün için sana çok faydalı olur. eşine söyle o zaman alır:1:

ya bir de artık geçelim bu hikayeleri. insan kapıcının kızı olsun o olsun bu olsun, önce karakter sahibi olacaksın. ne o öyle utanmalar sıkılmalar. hem o kadar başarılısın, iyi okula gidiyorsun. kafan bu kadar çalışmıyor mu? bir de yani maddi imkanı olan bile 1000 liralık ayakkabı almaz. senaryo batmış bence.
doktor konusunda bilgileri aldım canım. tahlil gerekince nerde yaptırıyorsun? zekai tahire mi gidiyorsun?

şimdi sorun yok sanırım.

nar, fındık, ceviz, badem, kayısı ve tarçın. diyeti bırak bence her zaman başımızın tacı etmemiz gereken yiyecekler.
ben bu bastacını fazla abartıyorum hepsını cok sevıyorum onemlı olan dur demek helekı badem e bayılıyorum
slm kızlar
hepinize ii dileklerinizden dolayı teşekküür ederim
dr.umu sormuşsunuz... dr.um yenimahallede lina kadın sağlığı polikliniğinde şükran çakmak
kaybım olduğunda psikolog yoktu yanımda ama ilk muyanemde (fark ödeyerek) ben istemiştim
ortamı çok rahat ve çok güvenerek gidiyorum
otoritesini de sevgisini de gösterebilen güler yüzlü bi dr.
adım asiye ve beni söylerseniz kk'dan çok keyif alıyor... ayrıca bi sohbeti var :))
her dakka arayabiliyosunuz hemen cevap veriyo vermezse kendisi geri dönüyor...
ben çok memnunum Allah ondan razı olsun
tabii herkes benim kadar memnun kalır mı bilmem ama hiç şikayet edeni görmedim
doktoruna guvenmen cok onemlıı
bende gazıye aydan hanıma gıtmıstım dogum esnasında verdıgı sozu tutmadı parasınıda aldı
esım sancı cekerken yanıma gelecektı onu almadılar odaya 1 kere geldı 1 sefer halımı sordu sonra da taburcu oldum senın adına svınıyorum hamılelık surecınce cok ıyıydı

Çok çenem düşmüş,ne çok yer kaplamışım ,kusura bakmayın :))
olurmu bızler sayende bılgı sahıbı oluyoruz

canım yoga hakkında bilgiyi yazıyorum ayrıca diğerlerine gelince :) Ben İstanbuldayım bir spor salonuna gidiyorum essporto'ya hocalarımız deneyimliler

o yedıklerım bıle bana cok gelıyor :) mesala spordan sonra salata yememelıydım dıyorum kendıme birazda sizinle bişey paylaşıcam lütfen herkes indirsin ve dinlesin hipnomeditasyon kaseti

mesala spora 1 hafta gitmedim hamlamışım kaslarım ağrıyor ama kas gevşetici içmiyorum bilerek buda bana ders olsun acıyı cekeyım bidaha aksatmayayım dıye böyle cezalar verırım sureklı kendıme mesala yemegı abarttım ertesı gun yemem aclıkmı az yemekmı azı tercıh ettım

Hatha yoga 3 temel çalışmayı içeriyor...
Pranayama (nefes egzersizleri), asana (yoga postürleri) ve meditasyon. Hatha yoganın alanı o kadar geniş ki, çoğu insan sadece bir bölümünde uzmanlaşabiliyor. Nasıl ki bir alfabeyi oluşturan harflerden sayısız kelime türetmek mümkünse hatha yogada da belli başlı asanalarla sayısız biçimde hareket etmek mümkün.
Pranayama
Hatha yogadaki en önemli bölümlerden biri nefes egzersizleri. Düzgün nefes alıp vermek vücuttaki fonksiyonların daha düzgün işlemesine yardımcı oluyor. Bu çalışmalar kanın temizlenmesini sağlarken vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırıyor. Solunum esnasında akciğerler genişleyip daralırken karın bölgesine masaj etkisi yapıyor. Bu masajın da sindirim organları, karaciğer, böbrekler ve diğer iç organlara olumlu etkisi bulunuyor. Göğüs kafesinin genişleyip daralmasıyla koroner damarlardaki tıkanmalar önlenebiliyor. Kronik soğuk algınlığı, sinüzit, alerji, horlama gibi hastalıkların da daha hafif atlatıldığı görülüyor.

ASANA
Yogadaki duruşlara asana deniyor. Hatha yogada asanalar, nefes teknikleri ve meditasyon ile dengeli bir biçimde koordine ediliyor. Her asana fiziki yapıyı dengeliyor. Kasları esnetirken güçlenmesine de yardımcı oluyor. Hatha yoga bir zayıflama yöntemi olmamakla birlikte vücudun esnetilmesiyle birlikte forma girmesini sağlıyor. Kişiyi fiziksel olarak daha dayanıklı kılıyor. Asanalar beden sağlığı için oldukça önemli egzersizler ve günlük yaşantıda fazla zorlanmadan kolaylıkla yapılabiliyorlar.
Yüksek ya da orta zorluktaki sportif egzersizlerde kaslar sürekli kasıldığında depolanmış şeker parçalanarak laktik aside dönüşüyor ve enerji açığa çıkıyor. Laktik asidin daha sonra su ve karbondioksite dönüşmesi için oksijene ihtiyaç duyuluyor. Egzersiz sonrası kaslarda laktik asit birikmesi ise beraberinde yorgunluk ve kas ağrısı getiriyor. Oysa Hatha yoga duruşlarında oksijen alımı fazla olduğu için egzersiz sonrası hissedilen yorgunluk görülmüyor ve kişi kendisini daha dinç hissedebiliyor.
Yogadaki asanalar, kasların düzgünlüğünü, esnekliğini ve dayanıklılığını geliştiriyor. Yapılan çalışmalar asanaların, el-göz koordinasyonunu sağlarken, kardiyovasküler dayanıklılığı artırdığını, hareket kabiliyetini geliştirdiğini kanıtlamış. Yine 6-12 aylık düzenli çalışmanın esneklik ve dayanıklılığı geliştirirken hareket sonrası bitkinlik durumunu kısalttığı da biliniyor.
MEDİTASYON
Meditasyon, hatha yoga çalışmalarının son basamağı olarak kabul ediliyor. Yoganın temel taşlarından biri ve 'şuur akışı' şeklinde özetleniyor. Bu esnada kişiler, zamansızlık hissine kapılıyor, güçlü duygular hissediyorlar.
Pranayama (nefes egzersizleri), asana (yoga postürleri) ve meditasyon. Hatha yoganın alanı o kadar geniş ki, çoğu insan sadece bir bölümünde uzmanlaşabiliyor. Nasıl ki bir alfabeyi oluşturan harflerden sayısız kelime türetmek mümkünse hatha yogada da belli başlı asanalarla sayısız biçimde hareket etmek mümkün.

Bilmeniz gerekenler
Bir yoga dersinde bulunması gereken toplam 5 ana unsur var: Farkındalık, nefes, bandha (enerji anahtarları), hiza, akış. Eğer söz konusu beş öğe dengeli bir şekilde bulunmuyorsa bu aktiviteyi yoga olarak tanımlamak biraz zor. Örneğin eğer beden yoga hareketlerini yaparken zihin akşam yemeğini düşünüyorsa, ilk unsur yerine getirilmemiş oluyor. Nefes tutmamak ve hareketler esnasında rahatça nefes alıp vermek de önemli unsurlardan.

ayyy yapaılene ımrenıyorum ama ama bnım tarzım degıl :)

DÜNYANIN EN ZENGİN LİF ORANINA SAHİP MEYVESİDİR.

KİLO VERMEYE SON DERECE FAYDALI BİR MEYVEDİR.

yaban mersınıne altın cılek denılıyor demı ?
ben ramazanda yaban mersını yedım 1 avuc mıde bulantısı bas donmesı halsızlık ölüyordum az kalsın

Benim paniğim yaşla ilgili olmalı.35 yaşındayım.Geç anne olmak ürkütüyor beni.Bazı doktorlar doğumdan sonra 6 ay bazıları 3 ay dinlenmesi gerek rahmin diyorlar.Kararsızım.Allah'a havale ettim,hayırlısı neyse o olsun.80-85 arası olmadan hamilelikle ilgili bir girişimim olmayacak.
Ben hep tatlı krizlerindeyim.O yüzden böyleyim :(( Çok seviyorum tatlıyı.Ben de polikistik over var.Ekdokrin doktoruna gitmiştim.Demişti ki bu bir kısır döngüymüş.Polikistik overle kilo alıyorum canım tatlı istiyor,kilo aldıkça kistler çoğalıyor,hormanlar bozuluyor,yine tatlı istiyorum.Klo aldıkça hormanlar bozuluyor,hormaonlar bozuldukça kilo alıyorsun.Tatlı yemeyerek bu zinciri kırmalısın demişti.
Bir de benim annem geçen sene meme kanseri geçirdi.Doktor demiş ki tatlı besinler kanseri tetikler,beslermiş.Her açıdan çok tehlikeli yani.
İstediğim kiloya düşsem neler yemeyeceğim ki :)) Mesela iskender (güvenilir eti olan bir yerde.),çikolatalı pasta... :)) Şişmanın hayali de bunlar oluyor işte :))

Kesinlikle katılıyorum.Ben ilk gençlik yıllarımda o hataya düşmüştüm.Yemeden zayıflıyordum.(ama ne zayıflama:(( Sadece yüzüm çöküyordu kaslardan zayıfladığım için,yorgunluktan bir odadan diğer odaya geçemiyordum.) Hatta bir seferinde 10 günde 7 kilo vermiştim.Sadece domates peynir yiyordum.7 litre su içiyordum.2 saate yakın da yürüyordum.Dediğim gibi,asıl yağlı olan yerlerim aynen duruyordu.Çok kısa sürede 2 katıyla geri almıştım.Ne kadar yersem o kadar sağlıklı kilo veriyorum.Bunun bilincine vardım.
geç anne olmak konusunda görüşler çeşitli. kimisi üstün zekalı olur diyor kimisi de olası olumsuzlukları sayıyor. neticede Allaha havale etmekten başka bir çözüm yok elimizde. O'nun hayırlısını vereceğine inandıktan sonra korkmayın bence.
pko'lusun yani. ben bu kavramı ilk bu forumda duydum ve şaşırtıcı olan şu ki çok yaygın olduğunu farkettim. yalnız bu durumun kilo vermeye engel teşkil etmediğini bir arkadaş söylemişti. sağlıklı tatlı alternatifleri bulun kendinize bence. evinizde tatlandırıcı ile veya az şekerle yapılmış sütlü tatlınız olsun. her gün yemeyin onu da tabi:) ama forumlarda diyet tatlı diye aratırsanız alternatifler var.
ben de lisedeyken o hataya düştüm. hiç ekmek yemedim. sabahları domates, salatalık yedim. öğlenleri ki okul çıkışı oluyor süt, elma ve etiform yiyordum ki okuldan çıkmış biri için çok az. ha çok güzel kilo verdim. ama aynen geri aldım çünkü bu yaptıklarımı yaşam biçimi haline getirmemin yolu yoktu. ve dahası diyet yapmaktan da nefret ettim. bu önyargılarımı şimdi şimdi yıkabiliyorum.

canlar geldim ama kalamıyorum. patron çoluk çocuk hepsi burda içeride birşeyler yiyorlar heen yazayım istedim.
dosbacığımın geldiğini görmüştüm.
canım hoşgeldin.
aslında kalbimden çokşey geçiyor sana söylemek istediğim ama sen zaten biliyorsun diye düşünüyorum. gönlü temiz insansın,Rabbim gönlüne göre versin dilerim.

fırsat bulursam tekrar gelicem çok öpüyorum canlar.

canım yoga hakkında bilgiyi yazıyorum ayrıca diğerlerine gelince :) Ben İstanbuldayım bir spor salonuna gidiyorum essporto'ya hocalarımız deneyimliler

o yedıklerım bıle bana cok gelıyor :) mesala spordan sonra salata yememelıydım dıyorum kendıme birazda sizinle bişey paylaşıcam lütfen herkes indirsin ve dinlesin hipnomeditasyon kaseti

mesala spora 1 hafta gitmedim hamlamışım kaslarım ağrıyor ama kas gevşetici içmiyorum bilerek buda bana ders olsun acıyı cekeyım bidaha aksatmayayım dıye böyle cezalar verırım sureklı kendıme mesala yemegı abarttım ertesı gun yemem aclıkmı az yemekmı azı tercıh ettım

.
Çok güzel bilgiler bunlar,çok teşekkür ederim :)) Hatta okurken o kadar dalmışım ki akşam yemeği için hazırladığım pırasanın altını yaktım :((
kızlar dışarı çıkmıştım kendıme birsürü yararlı şey aldım. bi kese kağıdına leblebi ve siyah kuru üzüm karıştırdım. bi kese kağıdına fındık ve badem karıştırdım. bı tanesine de altın çilek -yaban mersını-kuru kayısı karıştrdım. bide hurma aldım iran hurması dedi adam. hepsını büroda kavonozlara koydum. bı kısmına da eve götürecem. her gun başka bi karışımı öğleden sonrakı ara öğünüm yapacam . böylece hep aynı şeyleri yemekten sıkılmam :34: kuru yemişçiye birsürü kuru meyve gelmiş. yanında faydalarının yazdığı kağıtlar var. altınçilek aldım ben şeker hastalarına ve diyet yapanlara önerilirmiş. bide yer çileği var oda gebelere ve emzırenlere öneriliyormuş bebeğin gelişimi için. rengi sarımsı. tadı daekşi ve çok keskın bı tane yıyınce kesiyor.
Afiyet olsun.Hem faydalı hem tadı güzel besinler.

ETKİLERİ OLDUĞU GÖZLENMİŞTİR
Tazesi değil ama kurusu biraz pahalıymış , değil mi?TV'de haberi çıkmıştı ya. Kilosu kaç liraydı hatırlıyor musunuz?

gebelık oncesı mutlaka kılo ver ve demır eksıklıgını tamamla vudundakı demır depolarını doldur demır eksıklıgı ebekte zeka gerılıgı yapıyormus ben 7-8 ay gebelık oncesı demır ılacı ıctım

ben bu bastacını fazla abartıyorum hepsını cok sevıyorum onemlı olan dur demek helekı badem e bayılıyorum

doktoruna guvenmen cok onemlıı
bende gazıye aydan hanıma gıtmıstım dogum esnasında verdıgı sozu tutmadı parasınıda aldı
esım sancı cekerken yanıma gelecektı onu almadılar odaya 1 kere geldı 1 sefer halımı sordu sonra da taburcu oldum senın adına svınıyorum hamılelık surecınce cok ıyıydı

olurmu bızler sayende bılgı sahıbı oluyoruz

ayyy yapaılene ımrenıyorum ama ama bnım tarzım degıl :)[/QUOTE]
Ben de ilk doğumumu Gazi'de yapmıştım.Hiç memnun kalmadım.Asistanlar sürekli bizim yanımızda tartıştı.Oda özel olmasına rağmen pisti.Çarşafımı değiştirmemişlerdi...vs.Hamileyken doktor muayenesi de problemli.Ultrason farklı odada.Bir oraya bir buraya...:((
geç anne olmak konusunda görüşler çeşitli. kimisi üstün zekalı olur diyor kimisi de olası olumsuzlukları sayıyor. neticede Allaha havale etmekten başka bir çözüm yok elimizde. O'nun hayırlısını vereceğine inandıktan sonra korkmayın bence.
pko'lusun yani. ben bu kavramı ilk bu forumda duydum ve şaşırtıcı olan şu ki çok yaygın olduğunu farkettim. yalnız bu durumun kilo vermeye engel teşkil etmediğini bir arkadaş söylemişti. sağlıklı tatlı alternatifleri bulun kendinize bence. evinizde tatlandırıcı ile veya az şekerle yapılmış sütlü tatlınız olsun. her gün yemeyin onu da tabi:) ama forumlarda diyet tatlı diye aratırsanız alternatifler var.
ben de lisedeyken o hataya düştüm. hiç ekmek yemedim. sabahları domates, salatalık yedim. öğlenleri ki okul çıkışı oluyor süt, elma ve etiform yiyordum ki okuldan çıkmış biri için çok az. ha çok güzel kilo verdim. ama aynen geri aldım çünkü bu yaptıklarımı yaşam biçimi haline getirmemin yolu yoktu. ve dahası diyet yapmaktan da nefret ettim. bu önyargılarımı şimdi şimdi yıkabiliyorum.
PKO 'nun yan etkilerinden biri şişmanlık.Ama şöyle güzel bir tarafı var.Zayıflayınca bu hastalıktan kurtulmak mümkün.İşte zayıflamamın benim açımdan bir faydası daha :)
canlar geldim ama kalamıyorum. patron çoluk çocuk hepsi burda içeride birşeyler yiyorlar heen yazayım istedim.
canım hoşgeldin.
aslında kalbimden çokşey geçiyor sana söylemek istediğim ama sen zaten biliyorsun diye düşünüyorum. gönlü temiz insansın,Rabbim gönlüne göre versin dilerim.

Kolay gelsin :)

slm kızlar
hepinize ii dileklerinizden dolayı teşekküür ederim
dr.umu sormuşsunuz... dr.um yenimahallede lina kadın sağlığı polikliniğinde şükran çakmak
kaybım olduğunda psikolog yoktu yanımda ama ilk muyanemde (fark ödeyerek) ben istemiştim
ortamı çok rahat ve çok güvenerek gidiyorum
otoritesini de sevgisini de gösterebilen güler yüzlü bi dr.
adım asiye ve beni söylerseniz kk'dan çok keyif alıyor... ayrıca bi sohbeti var :))
her dakka arayabiliyosunuz hemen cevap veriyo vermezse kendisi geri dönüyor...
ben çok memnunum Allah ondan razı olsun
tabii herkes benim kadar memnun kalır mı bilmem ama hiç şikayet edeni görmedim
doktorun ismini yazdığın için teşekkür ederim canım. web sitesini de gezdim sağlık merkezinin. zannediyorum doğum yaptırmıyorlar. düzenli takip ettikleri hastanın doğumuna gittiklerini yazmışlar. ben şimdilik arayışlardayım. 2. bebek öncesi rutin muayeneleri bir hastaneye yaptırıp sonra hamilelik durumuna göre mi baksam karar veremedim.
yenimahallede ne tarafa düşüyor canım burası?

Çok çenem düşmüş,ne çok yer kaplamışım ,kusura bakmayın :))
ne kusuru ya keşke herkesin böyle çenesi düşse:)

kızlar dışarı çıkmıştım kendıme birsürü yararlı şey aldım. bi kese kağıdına leblebi ve siyah kuru üzüm karıştırdım. bi kese kağıdına fındık ve badem karıştırdım. bı tanesine de altın çilek -yaban mersını-kuru kayısı karıştrdım. bide hurma aldım iran hurması dedi adam. hepsını büroda kavonozlara koydum. bı kısmına da eve götürecem. her gun başka bi karışımı öğleden sonrakı ara öğünüm yapacam . böylece hep aynı şeyleri yemekten sıkılmam :34: kuru yemişçiye birsürü kuru meyve gelmiş. yanında faydalarının yazdığı kağıtlar var. altınçilek aldım ben şeker hastalarına ve diyet yapanlara önerilirmiş. bide yer çileği var oda gebelere ve emzırenlere öneriliyormuş bebeğin gelişimi için. rengi sarımsı. tadı daekşi ve çok keskın bı tane yıyınce kesiyor.
ben de böyle bir şeyler alınca acayip motive oluyorum. geçen balık ve salata malzemesi almaya çıktık annemle. o güzel yeşilliklere bakması, seçmesi hepsi ayrı zevk.
kuruyemişlerin hayırlı olsun canım. iran hurmasını bilmiyorum. ben kudüs hurması alıyorum, güzel oluyor. iran'ı da sen bizimle paylaşırsın.
altın çileği bir ara dosbam da kullanmıştı sanırım. ben daha önce yemedim.

bu arada ben 2 de çıkıcam bıdaha giremezsem öpüyorum hepinizi. iyi hafta sonları herkeze:80:
eşimle sabah konuştuk bu hafta sonu evde kalalım bişey yapmayalım diye ama bılmıyorum . biyerlere gıdınce ipin ucu kaçıyor evde kendımızı dizgınlemek daha kolay . tv karşısında çekirdek çitletiriz artık kocacımla :37:
evde kalın bence de:) kaçamak falan yapmayın. çocuk olunca biz evde kalamıyoruz, ufaklık sıkılıyor. çıkınca da bir kaçamak muhakkak oluyor.

metabolizmayı hızlandırıyormuş. sen bir tüket de biz de bakalım.

umarım abartmam ara olarak 1/' elma
ogle yemegı olarak 5 yk ıspanak 1 dılım ekmek yogurt akşamada aynısını yerım

şimdilik güzel gidiyorsun canım. nazar değmesin:nazar:
ben etlik lokman hekimdi doğum yaptım. eşim, annem hep yanımdaydı. yalnız başıma olduğumu düşünemiyorum.

yaban mersınıne altın cılek denılıyor demı ?
ben ramazanda yaban mersını yedım 1 avuc mıde bulantısı bas donmesı halsızlık ölüyordum az kalsın [/SIZE][/FONT]
yok tatlım, yaban mersini ayrı altın çilek ayrı.

Son düzenleme:
canım hoşgeldin.

kolay gelsin sana canım. etrafın kalabalık anlaşıldı.

PKO 'nun yan etkilerinden biri şişmanlık.Ama şöyle güzel bir tarafı var.Zayıflayınca bu hastalıktan kurtulmak mümkün.İşte zayıflamamın benim açımdan bir faydası daha :)
inşallah hem zayıflar hem de pko'dan kurtulursun canım. bir de hayırlısıyla bebiş, tamamdır.

somon pek kıtır kıtır olmuyor, en azından fırında olmadığını biliyorum. tavada çevirirsen olabilir. somon, hamilelik düşündüğün için sana çok faydalı olur. eşine söyle o zaman alır:1:

ya bir de artık geçelim bu hikayeleri. insan kapıcının kızı olsun o olsun bu olsun, önce karakter sahibi olacaksın. ne o öyle utanmalar sıkılmalar. hem o kadar başarılısın, iyi okula gidiyorsun. kafan bu kadar çalışmıyor mu? bir de yani maddi imkanı olan bile 1000 liralık ayakkabı almaz. senaryo batmış bence.
doktor konusunda bilgileri aldım canım. tahlil gerekince nerde yaptırıyorsun? zekai tahire mi gidiyorsun?

şimdi sorun yok sanırım.

nar, fındık, ceviz, badem, kayısı ve tarçın. diyeti bırak bence her zaman başımızın tacı etmemiz gereken yiyecekler.
yok gülüm ben zekai tahire hiç gitmedim ama orada çalışıyor bir de orası çok kalabalık sanırım devlet hastanesi sanarsam .bu özel haftasonları açıyor ofisini 3-4 saat sonra gidiyor doğumlara falan giriyor özel hastalarının onun haricinde haftaiçi hastanesinde oluyor tahliller için ben düzen labaratuara gidiyorum gülüm.ben sıra olayı vs pek olmadığı için tercih ettim.
bu arada etlik lokman hekimde elif terzi var oda çok iyi benim arkadaşım doğum yaptı onda çok metetti gidebilirsin onuda googlede araştır .

hamilelikte yengemin dişleri dökülmüştü . ama tam nedenini bilmiyorum

:1: iyi fikir :1:
rabbım neler yaratmış minicik şeylerin içine ne şifalar koymuş. müçüçük bşir üzüm tanesinde , çörek otu tanesinde ne faydalar gizli.
amanın dişleri dökülmesi sanırım vücuttaki bir eksiklikten mide rahatsızlığıda varmıydı ki .benim bir tane bekarlıktan dolgu olacak vardı kanala cevirdi doğumdan 2 hafta sonra hemen kanala gitmiştim :5:

Yoga'dan menun gibisiniz.Benim hep heves ettiğim ama sonra geri adım attığım bir aktivite.Ben sanıyordum ki güzel enstrümantal müzik eşliğinde oturuyorlar meditasyon yapıyorlar.Sonra ablam gisince gösterdi.Resmen aerobik hareketleriydi.Hemen vazgeçtim.Sizde de öyle mi? Yalnız önemli bir şeyi unuttum.Ablam da kilolu.Baseni ve kalçası oldukça büyük.Yoga'ya gittiği 4 aylık süreçte inanılmaz şekle girmişti sorunlu bölgeleri.

Öğle menünüzde hem et hem sebze var.Genelde bunları farklı öğünlerde tüketin diyorlar sanırım.

Biraz mı ???? Sormayın.Abarttım biraz.Toparlayacağım inşallah bu hafta.

Benim de hayalim hep aynı.Kilo vereyim sonra canımın istediği herşeyi sınırsız tüketeyim.Öyle olunca da tabii 2 ileri 1 geri,mehter takımı gibi.Kilo veriyorum,1 ay sonra geri almaya başlıyorum.
Benim oğlum 7 yaşında.3 ay önceki doğumda ikizlerimi kaybettim maalesef.Oğluma hamile kaldığımda 87 kiloydum.Bulantılarla 80'e düşüp doğuma 105'le girmiştim.Kilolu hamile olmak cidden çok kötü birşey.Ne yatabiliyorsun,ne kalkabiliyorsun.En çok da operasyondan sonra beni kaldırmak zorunda kalan hastabakıcılara acıyorum :(( Benim paniğim yaşla ilgili olmalı.35 yaşındayım.Geç anne olmak ürkütüyor beni.Bazı doktorlar doğumdan sonra 6 ay bazıları 3 ay dinlenmesi gerek rahmin diyorlar.Kararsızım.Allah'a havale ettim,hayırlısı neyse o olsun.80-85 arası olmadan hamilelikle ilgili bir girişimim olmayacak.
Kızılay'daki doktoru ben çok merak ettim.İyi bir doktor bulmak çok zor.Hastanede mi yoksa bağımsız mı çalışıyor acaba?
Kaprissiz balık :)) : Kılçıksız sayılır,ızgaraada ,herhangi bir şeyle marine etmeden yiyebiliyoruz.Yıka ,ızgaraya koy.BenNorveç somonunu tercih ediyorum.Cidden uzun bir süre tok tutuyor.
Boyum avantaj gerçekten.Ama çok kilolu olunca da çok çok heybetli geziniyorum ortalıkta :((

6.30 çok erken değil mi?Sonra nasıl dayanıyorsunuz açlığa? Ben o saate kadar dayanıyorum,o saatten sonra mutfak tırmalamaya başlıyor beni.Özellikle tatlı krizlerim başlıyor.

Ankara'da mıydınız? Adı ne?Şartları ne?Ücreti ne?

Ben hep tatlı krizlerindeyim.O yüzden böyleyim :(( Çok seviyorum tatlıyı.Ben de polikistik over var.Ekdokrin doktoruna gitmiştim.Demişti ki bu bir kısır döngüymüş.Polikistik overle kilo alıyorum canım tatlı istiyor,kilo aldıkça kistler çoğalıyor,hormanlar bozuluyor,yine tatlı istiyorum.Klo aldıkça hormanlar bozuluyor,hormaonlar bozuldukça kilo alıyorsun.Tatlı yemeyerek bu zinciri kırmalısın demişti.
Bir de benim annem geçen sene meme kanseri geçirdi.Doktor demiş ki tatlı besinler kanseri tetikler,beslermiş.Her açıdan çok tehlikeli yani.
İstediğim kiloya düşsem neler yemeyeceğim ki :)) Mesela iskender (güvenilir eti olan bir yerde.),çikolatalı pasta... :)) Şişmanın hayali de bunlar oluyor işte :))

Kesinlikle katılıyorum.Ben ilk gençlik yıllarımda o hataya düşmüştüm.Yemeden zayıflıyordum.(ama ne zayıflama:(( Sadece yüzüm çöküyordu kaslardan zayıfladığım için,yorgunluktan bir odadan diğer odaya geçemiyordum.) Hatta bir seferinde 10 günde 7 kilo vermiştim.Sadece domates peynir yiyordum.7 litre su içiyordum.2 saate yakın da yürüyordum.Dediğim gibi,asıl yağlı olan yerlerim aynen duruyordu.Çok kısa sürede 2 katıyla geri almıştım.Ne kadar yersem o kadar sağlıklı kilo veriyorum.Bunun bilincine vardım.

Yukarıda yazdığım gibi.3 saatte 1 yemek bende çok etkili oluyor.Tatlı krizleri azalıyor.

Ne kadar az yemişsiniz.Nasıl dayanıyorsunuz açlığa?Yoganız hakkında mümkünse biraz bilgi verir misiniz?

Benim annem de öyle :)) Canım annem benim :))

Benim tavsiyem : Aman sakın yağ koymayın.Zaten çok yağlı bir balık.Extra yağla fena olur bence,içinizi bayar.Izgara fırında yağlarını iyice akıtarak süper oluyor.

Çok güzel bilgiler.Teşekkürler :))
canım yaşında hiçbirşey yok oğlun 7 yaşındaki normal bence millet 40 dan sonra evleniyor ona göre değerlendir ama yaştan daha mühimi kilo onu hallet inşalah gerisi gelir.bu arada başın sağolsun meleklerini kaybetmişsin rabbim sabır versin.

afiyet olsun seyyahcım ay hamilelik moduna girmiş :34: bende giricem dur kanki olaacaz senle rabişide bekliyoruz acilenn :32:

kızlar bu hafta yarışalım kendi aramızda
asuman ve rabiş takım başkanları olsun eleman seçsin başabaş yarışalım lütfen
eminim göreceğiz faydasını rabia demişti başka takımlarda yapıyor diye
hem belki cuma günü takım olarak derecede yaparız belli mi olur.
benim kendi fikrim daha zinde oluruz azim lazım bize.:52:
bende kızlar gibi kendime bir liste hazırlamayı düşünüyorum çok isabet olur herkes ister eminim.

bugünkü menüm..
sabah
1 dilim çavdar ekmeğine 1 kk peynirle yarım yeşil biberli tost..yeşil çay..1 çy kaşığı tahin pekmez..
ara yok annemlere gittik kaldı.
öğlen az bir makarna ve bol yeşillikli salata..
ara yine yok..
akşamda iki kaşık kıymalı patates yemeği 1 çb kaşığı yoğurt..
2 litre su ..bu sefer çocuğu gece uyksuna yatırınca spor yapmayı deneyeceğim. :8:..:10:bana şans dileyin ya uyur rahat ederim yada yine koşturmaca telaş olur..

aslınca saçma tabi ben o kızın pişkinliğine sinir oluyorum tuttu 1000 tl ayakkabı aldı senin etin ne butun ne yalan dolan birisi yani karakter meselesi.eşim hak veriyor ferihaya yani o ortam gerektiriyorsa yapıyordur diyor özel üniversitede burslu okumanın havasını yaşamaktanda babasının işinden dahi kendi hor görüyo kendini.valla ne yalan söylüm beni memlekette kapıcılar var tanıyorum akraba yani adamların hem evleri hem barkları var çifter çifter yani banamısın demezler gerçekten onların çocukları okuyo adam oluyor maddiyatı çok iyi olanların çocuklarıda yıllardır dersane aşındırıyor bu gerçek biraz.ama sinir olduğum nokta verdikleri mesaj işte üniversiteye göndermeyin çocuklarınız bu durumda olur biri gider zengine takılır biri gider zenginle yatar gibisinden.birde öğretmen kızı değil mi şu emirin arkadaşıyla yatan resmen ilk çizdiği profilden çıktı sanki kötü kız oldu :26: gerçi handede emir evlense evlenir o bicim emir kaç kişiyle yatmıştır demi ayy hayata bakışlarıda iğrenç neyse :51:sporları yaptım gülüm bugün gen tartıldım aynı çıktım bu arada belden veriyorum şimdi sölemicem cumaya saklıyorum sopalı haraket çok iyi geldi çok.ben yinede dut kurusu falan yemim tetikler hep beni onlar .doktorun adını soyadı falan veririm telefonunuda veririm canım kendisi haftasonu kullanıyor ofisi dier günler zekai tahir burakta çalışıyor.ben çok memnunum valla.

55 olmazsan 56 ol canım ne olcak sağlığın yerine olsun yeter.gider zamanla.dr git bakalım kan ver bakalım neler varmış hatta bir de rutin meme usg ye bir gir kist bilmem ne var mı .diş içinde kontorl olabilirsin gebeyken sıkıntı yaratcak olan varsa hallediverirsin şimdiden.

hı hı vercem sana gazz du sen.
hehe korkutma kız benii:30:
Taylan kümeliden zayıflama önerileri ;

kepekli pirinc siyah pirinc bulgur : 1/3 oranında su ile pisirin

kırmızı fasulye barbunya : haftalık beslenmede 1 kere olmalı

Nar : baş tacı meyve yogurt ile karıstırın

maydonoz : vucudumuzda su atıcı . ödem dönemlerinde su yu da icebililir ve ciğ olarak tüketin ve dereotu

yumurta : pişirme icin rafadab tüketin

badem : fındık ceviz badem omega 3 icerdigi icin bunları yiyin . ceviz günde 3 tane fındık 10

yogurt : Yoğurt hazımsızlıkları giderici, dinlendirici ve uyku verici özelliğe sahiptir

elma : kolestrol yuksekliginde elma yenmesi tavsiye olunur

kuru kayısı : potasyum saç göz icin cok faydalı , yaban mersimi de cok onemli

tarcın : tarcını koklamak tokluk hissi veriyor … sıcak suyun icine 1 dilim limon elma tarcın zencefil gün icinde icin bagısıklık kazandırır

tarcınlı çay tarifi: sıcak suyun icine 1 dilim limon elma tarcın zencefil gün icinde icin bagısıklık kazandırır

-----------------------------------------------

Buda başka bi yazı şimdi okudum

bir aylık süreçte 4 ile 6 kilo vermek başarılı bir diyet uygulaması için idealdir. Bir insan 4-6 kilo üstünde zayıflıyorsa,ciddi bir kilo kaybı varsa ve bu periyodik olarak 1.ay 2.ay 3,ay şeklinde ilerliyorsa bu durum tehlikelidir. Eğer kişinin metabolik bir rahatsızlığı yoksa özellikle troidlerde bir problem yoksa kişi elbetteki diyet programıyla ayda 4 kilo verecektir.

Ayda 4 kilo vermiyor 1 kilo veriyorsa kişide mutlaka bir problem vardır. Bu problemi araştırmak içinse gerek diyetisyenler gerek doktorlar öncelikle troid ve kan bulgusuna bakarak problemi araştırırlar.

Hastanın nasıl kilo verdiği çok önemlidir.Eğer hasta kusarak yada pamuk yutulup midede yaratılan genişlikten dolayı yenilmemesiyle çok hızlı bir kilo verimi halinde insanlarda psikolojik problemlere neden olmaktadır.

Çünkü çok hızlı kilo verilmesiyle bir çok hormonun salımın da problem ortaya çıkmakla beraber vitamin ve minarallerde eksikler görünmesi,saç dökülmeleri mutsuzluk gibi bir çok nedenle karşılaşılmaktadır.

En önemlisi de tansiyonda düzensizliğe neden olmaktadır.Bu problemler zamanla kişinin sosyal yaşantısını etkilemektedir.Bu yüzden hızlı verilen kilolar önerilmemektedir.

Hızlı verilen kilolar tabiî ki sonraki süreçlerde hızlı bir şekilde geri alınmaktadır..

Hızlı kilo verilmesi halindeki altındaki nedenler mutlaka araştırılmalıdır

evet gerçekten hızlı kilo verildiğinde sağlıksız olduğundan hem sağlık gidiyo hemde normal beslenmeye dönüldüğünde fazlasıyla geri alınıyo.bende bi aralar şok diyetlerden yapayım dedim kendini aç bıraktığın için tansiyon düşüyo hemen.bi hafta yapıyodum 3 4 kilo gidiyodu ama 2.hafta dayanamıyo artık insan bozuyo bu sefer fazlasıyla geri alınıyoo:50::57::37:en iyisi haftada 1 kilo en sağlıklısı herşeyden ye iç ama abartmadan ve kilo ver:27:

bu arada bugünkü menüm:
sabah 1 yumurta 1 kk peynir 3 zeytin 1dilim ekmek
ara 1 fincan türk kah ve ada çayı
öğlen 2 gibi dünden kalan taze fasulyeden 5 6 kaşık pilavdanda 3 4 kaşık birazda yoğurt
arada yine ada çay
akşam hiç bişi yiyesim yok :20: meyve yicemm 1 elma yiyem olmazsa bakarım yine 1 elma daha:17::37: yarın pazar tatill ne kaaaa güzel yaaa:49:

bugünkü menüm..
sabah
1 dilim çavdar ekmeğine 1 kk peynirle yarım yeşil biberli tost..yeşil çay..1 çy kaşığı tahin pekmez..
ara yine yok..
2 litre su ..bu sefer çocuğu gece uyksuna yatırınca spor yapmayı deneyeceğim. :8:..:10:bana şans dileyin ya uyur rahat ederim yada yine koşturmaca telaş olur..

güzel ama akşam sankim biraz ağırmı olmuş ne patates zaten karbonhidratlı kıymada yağlı ya hanim o bakımdann:44:inşş çabuk uyurdaa rahat edersin ablacıkk

bugünkü menüm..

ara yine yok..
afiyet olsun idareli olmuş bence ama akşam az olmuş bana göre akşamdan sonra elma ye bence.

bu arada bugünkü menüm:
sabah 1 yumurta 1 kk peynir 3 zeytin 1dilim ekmek
ara 1 fincan türk kah ve ada çayı
öğlen 2 gibi dünden kalan taze fasulyeden 5 6 kaşık pilavdanda 3 4 kaşık birazda yoğurt
arada yine ada çay
akşam hiç bişi yiyesim yok :20: meyve yicemm 1 elma yiyem olmazsa bakarım yine 1 elma daha:17::37: yarın pazar tatill ne kaaaa güzel yaaa:49:
sabahtan sonraki aranda çay ya da kahve iç yanında bisküvi ye bacım iki sıvı olmamış bence :32:
akşam aç kalma 1 elmadan yemek olmaz salata yapıver bari .
ben yazıcam menüyü görceniz :1: kıs derken yumurtaı teke düşürmen yeterli anamm ya sağlığından olacaksın dikkat et bu seferde.

ben doğumdayken eşimde her saniye yanımdaydı ve hatta bebek doğduğ saniye videoya çekti :69:
benim dokturum demişti eşinde girsin sana destek olsun diye gerçi doğumda çok bağırıp çağırmadım epidural anestezi ile normal doğum yaptım. sürekli başımın dibindeydi benle konuştu elimi tuttu morel verdi sonra doğurayım tabi ya öte git bebek doğsun sonra laflarız dedim az cabaladım doğru enes paşam :52:
kızlar yarışma yapıcaz mı ya :18:

Tekrar Merhaba,
Bugün yediklerim : (rejime çok sadıktım )
Sabah : 60 gr light peynir,4 siyah zeytin,2 ceviz,yeşil çay,45 gr tam tahıllı ekmek
Ara : 1 kuru incir
Öğlen : Yaklaşık 100gr tavuk göğsü,ayran,yarım portakal
Ara : 1 çay bardağı beyaz leblebi,130 gr tarçınlı muz ( sizin tavsiyelerinizle yaptım,gerçekten tarçınla güzel oldu.),1 light süt
Akşam : Bol marul salatası,5 yemek kaşığı pirinçsiz yanık :)) pırasa,1 light yoğurt,50 gr kepek ekmeği

Bu saatten sonra birşey yemeyi düşünmüyorum.45 dakika yürüyüş yaptım.

Size sormak , fikrinizi almak istediklerim var:
*Sabah aç karna elma sirkesi içmek gerçekten işe yarıyor mu? Mideye zarar verebilir mi?
*Et'le beraber meyve tüketiyor musunuz yoksa 1 kaç saat ara mı veriyorsunuz?

İyi akşamlar :))

ben doğumdayken eşimde her saniye yanımdaydı ve hatta bebek doğduğ saniye videoya çekti :69:
benim dokturum demişti eşinde girsin sana destek olsun diye gerçi doğumda çok bağırıp çağırmadım epidural anestezi ile normal doğum yaptım. sürekli başımın dibindeydi benle konuştu elimi tuttu morel verdi sonra doğurayım tabi ya öte git bebek doğsun sonra laflarız dedim az cabaladım doğru enes paşam :52:
kızlar yarışma yapıcaz mı ya :18:

Hangi hastane? Ben ilk doğumumu Gazi'de (hiç memnun kalmadım) diğerini Akay'da yaptım.Akay'da doktorum ve ekibinden memnun kaldım.

ara öğün için ideal ürünler..çeşit yapmışsın oda ayrı güzel..ye ye afiyet olsun yarasın gitisin kilocukalrın..
güzel ama akşam sankim biraz ağırmı olmuş ne patates zaten karbonhidratlı kıymada yağlı ya hanim o bakımdann:44:inşş çabuk uyurdaa rahat edersin ablacıkk
ağır olmasın diye ekmek yemedim..patates olduğu için..
ablacık olarak bana diyorsan ok tatlım..ama bebekcike diyorsan kendileri küçük beyefendi .
işi riske atmadım uyumadan yürüdüm..:))):66::55:
afiyet olsun idareli olmuş bence ama akşam az olmuş bana göre akşamdan sonra elma ye bence.

sabahtan sonraki aranda çay ya da kahve iç yanında bisküvi ye bacım iki sıvı olmamış bence :32:
akşam aç kalma 1 elmadan yemek olmaz salata yapıver bari .
ben yazıcam menüyü görceniz :1: kıs derken yumurtaı teke düşürmen yeterli anamm ya sağlığından olacaksın dikkat et bu seferde.
aslında bugün hiç meyve tüketemedim...ya elma yada süt dedim.tarçınlı süt içmeye karar verdim..
Tekrar Merhaba,
Bugün yediklerim : (rejime çok sadıktım )
Sabah : 60 gr light peynir,4 siyah zeytin,2 ceviz,yeşil çay,45 gr tam tahıllı ekmek
Ara : 1 kuru incir
Öğlen : Yaklaşık 100gr tavuk göğsü,ayran,yarım portakal
Ara : 1 çay bardağı beyaz leblebi,130 gr tarçınlı muz ( sizin tavsiyelerinizle yaptım,gerçekten tarçınla güzel oldu.),1 light süt
Akşam : Bol marul salatası,5 yemek kaşığı pirinçsiz yanık :)) pırasa,1 light yoğurt,50 gr kepek ekmeği

Bu saatten sonra birşey yemeyi düşünmüyorum.45 dakika yürüyüş yaptım.

Size sormak , fikrinizi almak istediklerim var:
*Sabah aç karna elma sirkesi içmek gerçekten işe yarıyor mu? Mideye zarar verebilir mi?
*Et'le beraber meyve tüketiyor musunuz yoksa 1 kaç saat ara mı veriyorsunuz?

İyi akşamlar :))

elam sirkesi işe yarıyor göbecik baya baya eriyor..ama miğde rahatsızlığın varsa ballı tüketmelisin..
et veya başak yemek te yense en az iki saat sonra meyve tüketmelisin..miğde 2 satten sonra boşaltıma başlıyor yemek üstü meyva yenirse miğdede bu süreçte çürüyor zararlı oluyor...

35 dkcık yürüyüşümü yaptım...duşumuda aldım..tarçınlı sütte tamam günü kapattım ama azcık ekmek peynirde yedim..:((

Back
X