• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Canım ya dün akşam şöyle hesap defterimi elime alıp bakınca zorlanacağıma karar verdim.
Ama sabahları bir saat erken kalkıp hem de disiplinli olarak akşamları leslie filan yapmaya karar verdim.

Ya hilal ben de istiyorum dinlerim de yazarım da ne gerekiyosa yapıyım yeter ki benim bu gereksiz alışkanlıklarımı yıksın:1:

Hah tam konuya değinmişsin ben de yeni kararlar aldım vee akşam en geç 7 yemek saatim daha sonra su dışında birşey içmiycem bile.

Ay çok özeniyorum sana yaa,
Ben de çok pişmanım bu sene girmedim sınava diye ama bu yıl girmeye karar verdim.

Menün de sporun da çok güzel olmuş tatlımm:nazar:

Ya sorma ben de arayınca direk kahvaltı yaptın mı kaçta yaptın ne yedin diyorum deli oluyo ama benim ki,
Şişko yaa kocaaman göbeği var benim sevgilimin:1:
Ben vereyim sonra o mecbur kalır verir:9:

Günaydın kızlarrr

Hilalcimmm kaptanlığın hayırlı olsun sen zaten kaptandın 2.kaptan :9:
Hadi bakalım şimdi daha sıkıştırırsın sen bizi neyse,

Sabahları uyanabilir misin akşamları yapsan daha iyi olmaz mı ?
Acayip uykum var da ondan söylüyorum. :1:
Link gönderiyim istersen Sinemcim bir göz at sen de.
Ben hiç inanmadım başta ama şimdi gerçekten inanıyorum etkisine.

Aman biz de kilolu olsalar laf ederiz olmasalar laf ederiz valla bize bir şey beğendirmek çok zor.

Kızlar Günaydınnnn:32:
Bugün baya iyi uyandım hastayım ama ağrım yokk,
Gece uyutmadı ama yaaaa:50:
Neyse ya ben akşamları gelemiyorum kardeşimden dolayı bu sene son sınıf o ygs lys dersahaneye yazdırdık ama her akşam evde bir etüt programı da ben uyguluyorum:1:Gelemiyorum o yüzden,
Dün herkes bana sen çok kilo aldın bu ara dediler gdiyorum eve tartılıyorum bi anormallik yok ama tartımdan şüphelendim ya,
Karar verdim kesinlikle en azından 1 ay kaçamak yok bugünden itibaren sabah spor yapamadım ama yarın yaparım gibi geliyor hastayım çok ağrım var sabah niyetlendim ama yapamadım.
Karatay filan ne varsa denemeye hazırım tavsiyelerinizi bekliyorum hilal bana fırsat verme kaçamak yapmama tamam mı ? :69:

cnm karatayı şiddetle tavsiye ederim daha bir gündür yapıyorum ama parmağımı acıtan yüzüğüm bol geliyor... ödemlerim falan indi sanırsam bi günde.... hemde aç kalmıyorsun hiç... ama kitabını almakta fayda var... kitabında hem çok ayrıntılı... hem yemek tarifleri vermiş... daha önce bu şekilde zayıflayanların yazılarına yer vermiş... şuan herkese bu kitabı hediye alasım var çevremde...

cnm karatayı şiddetle tavsiye ederim daha bir gündür yapıyorum ama parmağımı acıtan yüzüğüm bol geliyor... ödemlerim falan indi sanırsam bi günde.... hemde aç kalmıyorsun hiç... ama kitabını almakta fayda var... kitabında hem çok ayrıntılı... hem yemek tarifleri vermiş... daha önce bu şekilde zayıflayanların yazılarına yer vermiş... şuan herkese bu kitabı hediye alasım var çevremde...

demekki çevremdeki herkes şişko ...ahahahaa:52::52::52:
sabah sabah bi yerim tutmuyor yaaa 2 tane yumurtayı halıya kırdım...:1:
bu arada herkese günaydınnnnnn:71: geç oldu ama :27:

Kızlar Günaydınnnn:32:
Bugün baya iyi uyandım hastayım ama ağrım yokk,
Gece uyutmadı ama yaaaa:50:
Neyse ya ben akşamları gelemiyorum kardeşimden dolayı bu sene son sınıf o ygs lys dersahaneye yazdırdık ama her akşam evde bir etüt programı da ben uyguluyorum:1:Gelemiyorum o yüzden,
Dün herkes bana sen çok kilo aldın bu ara dediler gdiyorum eve tartılıyorum bi anormallik yok ama tartımdan şüphelendim ya,
Karar verdim kesinlikle en azından 1 ay kaçamak yok bugünden itibaren sabah spor yapamadım ama yarın yaparım gibi geliyor hastayım çok ağrım var sabah niyetlendim ama yapamadım.
Karatay filan ne varsa denemeye hazırım tavsiyelerinizi bekliyorum hilal bana fırsat verme kaçamak yapmama tamam mı ? :69:

Karatay'ı kesinlikle tavsiye ediyorum.
Sabah güzel bir kahvaltı.
Penir
Zeytin
2 yumurta
badem
ceviz gibi ..

Öğün aralarında 4er saat bırakıyorsun ki leptin hormonu harekete geçerek yağlarını yaksın.

Ekmek ve türevleri kesinlikle yasak.Ama inan aramıyorsun hiç.

Ve 20'den sonra ağzına en ufak bir yiyecek sürmüyorsun yoksa hepsi boşa gidiyor.

Ayda 4 kilo diyor yapanlar ama benim o kadar gideceğini düşünmüyorum fakat giden kilo gerçekten yağlardan gidiyor.

Ayrıca fırsat konusunda hiç merak etmee:47::47::47:
Bilmem anlatabildim mi? :1:

Günaydınz kızlar

Hemen akşamki menümü yazayım

Az çorba - 2 küçük yoğurt - bol yoğurt - kocaman bir tabak tavuklu salata

Sabah yağsız kaşarlı tost.

Şekersiz çay

Spor yapamadım ama temizlik yaptım Evi süpürdüm ortalığı toparladım ve bir saat ütü yaptım umarım spor gibi olmuştur

Hareketin nerede nasıl olacağı hiç önemli değil yeterki hareket olsun ..
Spor kadar olmasa da mutlaka faydalı ..

KİLO vermek istiyorsunuz ya da kolesterol değerleriniz yüksek. Bu durumda beslenme şeklinizi değiştirmeniz şart. Elinizdeki listeye bakıyorsunuz: Kırmızı et yasak! Yumurta yasak! Yağlı peynir, süt, yoğurt, tereyağı yasak! Fındık, fıstık, ceviz, badem yiyebilirsiniz ama sınırlı sayıda. Yediğiniz peynir bir kibrit kutusunu geçmemeli. Ekmeğiniz tam buğday olmalı. Bol bol meyve, taze sıkılmış meyve suları, light etiketli ürünleri tüketmek serbest! Aman ha, ara öğünleri sakın atlamayın.

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Karatay Diyeti adlı kitabında bütün bu saydıklarımızın yanlış olduğunu söylüyor. Tüm dünyayı tehdit eden obezitenin yağların yasaklanması, karbonhidratın ise aşırı tüketilmesinden kaynaklandığı hatırlatan Karatay’la sağlıklı beslenmenin temellerini konuştuk.

Kolesterol fazla kilolu ya da yaşı ilerlemiş kişilerin kabusu. Kolesterol seviyesi yüksek olanlar birçok gıdadan mahrum kalır. Özellikle kalp hastalıklarının nedeni olarak gösterilen kolesterolün hastalık sayılmasının yanlış olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, nasıl beslenirsek beslenelim vücudumuzun her gün iki bin 500 mg kolesterol ürettiğini anlatıyor. Karatay hayatta kalmamızın en önemli nedenlerinden birinin vücudumuzdaki kolesterol olduğunun altını çiziyor: “Beynin yüzde 90’ı kolesterolden oluşur. Sinir sisteminde kolesterol olmazsa ileti olmaz. İyi ya da kötü kolesterol diye birşey de olmaz. Vücudun en önemli antioksidanıdır kolesterol, vücudunuzda toksik bir madde varsa onu yok etmek için üretilir.”

Yumurtayı yasaklamak cinayettir

Kırmızı et, yağ, yumurta özellikle kolesterolü yüksek kişilere önerilmez. Karatay bu gıdaların değil asıl şeker ve karbonhidratın zararlı olduğunun altını çiziyor: “Kırmızı eti yasaklayan Amerikan diyet listeleri. Çünkü ABD’deki kırmızı etle bizim yediğimiz arasında büyük fark var. Oradaki hormonla büyütülmüş sığır! Onlar kuzu, koyun, dana bilmezler. Koyun, kuzu eti en sağlıklı etlerdir ama hayvanlar hür dolaşıyorsa... En sağlıklı yağlar soğuk baskı zeytinyağı ve doğal köy tereyağıdır. Örneğin Trabzon yağı... En tehlikelisi ise Omega 6, kanserojendir ve maalesef ayçiçeği, mısırözü gibi bitkisel yağlarda bulunur. Çiftlikte koşup oynayan, börtü böcek yiyen, hür tavuk yumurtası hiç zararlı değil. Bu açıdan yumurta yasaklamak kadar büyük bir cinayet yok!”

Pişirme tekniğinin de çok önemli olduğunu hatırlatan Karatay, tehlikeli trans yağların pişirme sırasında ortaya çıktığını vurguluyor: “Etin kızartılması veya şinitzel olarak servis edilmesi tehlikelidir. Örneğin hamsi çok sağlıklıdır ama onu mısır ununa bulayıp kızartırsanız kanserojendir. Mısırözü veya ayçiçeği yağı yüksek ısıda bozulur ve trans yağa dönüşür. Oysa zeytinyağı ve tereyağı ısıya dayanıklıdır. Yumurtayı kavurduğunuz zaman ya da çok katı haşladığınız zaman zararlıdır. Sarısının etrafı yeşile dönüşür, ağızda un gibi dağılır. Yumurtayı tavaya koyup biraz zeytinyağı veya saf tereyağıyla karıştırıp üstünü kapatır, kendi buharında pişmeye bırakırsanız bol bol yiyebilirsiniz.”

Ara öğünlere gerek yok

Karatay, meyve suları ve ekmeğin her türünün kilo vermenin önündeki en büyük engel olan insülin direncine neden olduğunu anlatıyor. Meyve ve meyve sularının barındırdığı früktozun (meyve şekeri) çok tehlikeli olduğuna da değinen Karatay her türlü hazır gıdanın früktoz içerdiğini söylüyor. Karatay pekmez, bal gibi sağlıklı sanılan gıdaların da insülin direncini başlatıp sürdürdüğünü hatırlatıyor: “İnsülin direncini başlatan şey hareketsizlik. Üstüne meyve yemek, üstüne ekmek, simit, baklava, börek yemek. Herkes akşam yemeğinden sonra televizyonun karşısında iki tane portakal, iki tane elma, bir tane muz yiyip yatağa giriyor. Eğer kilo vermek istiyorsanız vücudunuzun leptin salgılamasına izin vermelisiniz. Çünkü insülin hormonu yağları biriktirir, leptin de eritir. ‘Sık sık yiyin’ diyor, ara öğün öneriyorlar. Oysa ağzınıza bir şey attığınızda insülin salgılanıyor. Evet metabolizmanız çalışıyor, hızlanıyor ama yağları eritmek için değil depo etmek için! İnsülin yüksek kaldığı sürece kilo vermenize ihtimal yok. İnsülin direncini kırmak için sağlıklı yağlar tüketilmeli. Zeytinyağı, tereyağı ve balık yağı dediğimiz Omega 3. Ancak balık yağı çabuk bozulur, bu yüzden mutlaka yüksek bir antioksidanla alınmalı. Örneğin bir avuç taze böğürtlen, ahududu, çilek, kiraz ya da yaban mersini...”

Ekmekten vazgeçebilirsiniz

KARATAY “Ekmeği hayatınızdan çıkarın” deyince şaşırıyoruz. Belki diğer öğünleri geçiştirebiliriz ama kahvaltı ekmeksiz olur mu hiç? Karatay bunun mümkün olduğunu söylüyor: “Sabah kahvaltısında iki yumurtayla yapılmış omlet, avucunuz kadar peynir. diyet olmayacak ama tansiyonu yüksek olanlar suya koyup tuzunu alabilir. Bunların yanında ince belli bir çay bardağı ceviz yiyebilirsiniz ekmek yerine. Bana gelen hastalar ‘Ekmek yemezsek B vitaminini nereden alacağız?’ diyorlar. Fındık, fıstık, ceviz bunlarla dolu. ‘Her gün iki, üç ceviz yiyorum” diyorlar. İki ceviz 80 kiloluk insanın nesine yarar ama onun yerine sekiz dilim ekmek yiyor. İşte terslik burada. Çeviri diyet listelerinde zeytin yer almaz çünkü adamların memleketinde zeytin yok. Bir tek kokteyl zeytinini biliyorlar. Sabah kahvaltısında 9-10 isterseniz 20 tane zeytin yiyebilirsiniz. Pastırma en sağlıklı et çünkü kurutulmuş. Kahvaltıda rahatlıkla pastırmalı yumurta yiyebilirsiniz. Böyle bir kahvaltı yaptığınızda size iki öğün bile yeter. Eğer bir şeyler yedikten iki saat sonra acıkıyorsanız o zaman sorun var! Zaten kilo vermenin karşısındaki en büyük korku da açlık korkusu. Düşük glisemik indeksli gıdalar açlığı önlüyor. Siz her öğün arasında 3-4 saat verdiğinizde leptin hormonu devreye giriyor, yağlarımızı ara öğün olarak kullanıyor ve böylece kilo veriyoruz.”

Her akşam 20 dakika kolbastı

HIZLA artan obezitenin nedenlerinden birinin de hareketsizlik olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay her gün en az 20 dakika yürünmesi gerektiğini belirtiyor: “Her gün yapamıyorsanız haftanın beş günü yürüyüş yapın. Eve geç geliyorsanız eşinizi alın karşınıza, beraber dans edin. 20 dakika boyunca ister kolbastı yapın, ister vals, ister çayda çıra. Yemekten sonra televizyonun karşısına oturup kucağımıza meyveyi alıyoruz. Bu yanlış! Akşam saat 20.00’den sonra leptin üretilebilmesi için yemek yememeli, sadece su içmelisiniz. Adetlerimiz gereği akşamları misafirliğe gidiyoruz, davetler oluyor. Böyle bir durumda da yatmadan önce 20 dakika yürümelisiniz. Yiyerek aldığınız enerjiyi kullanın ki leptin salgılanması mümkün olsun.”

merhabalar kızlar:79:
geçmişi okuyorum ama cevaplara fırsat olmuyor. gördüğüm kadarıyla takım güzel gidiyor.. tatilden dönemeyenler mevcut hala:) birkaç hafta içinde toparlanır ortalık inşallah.
ayrıca, balkaymak, karatay'ı kitabına uygun yapmaya çalışman tebriğe değer, çok güzel:nazar:

kızlar, bu arada sizlere güzel bir haber vermek istiyorum: takımımızın yeni kaptanı eski bir masal olmuştur. kaptanlık görevine çok uygun olduğunu ve takımda çok güzel bir bütünlük sağladığını düşünüyorum hilalin. hiç üşenmeden herkese cevaplar yazıyor. kaçamaklarınıza direk müdahale ediyor:1: en güzelini yapıyor.

ben, mezun olduğumdan beri düzenli katılamıyorum. sizleri daha düzenli takip edecek bir kaptana ihtiyacınız var. ben buralarda olacağım yine. eski kaptan olarak yardımlarımı esirgemem:9:

durum budur, hepimize hayırlı olsun.:97:

Hayırlı olsun Hilal'cim :65:

Hemen kayısı kıvamını nasıl tutturacağını anlatayım ..
Önce suyu kaynat.
Sonra yumurtaları koy içine 5-6 dakika dursun al.
Al sana kayısı kıvamı ..

Artık eskisi gibi yapmıyor spor mecburi değil çünkü.
Ama yılların birikimi mi nedir.
Kondisyonu çok iyi.
Geçen sözde aheste aheste yürümüş telefonda benimle falan konuşuyor.
12 kmyi 50 dakikada falan yürümüş.
Bir de burası tepe.
Geçen senelerde hadi koşalım dedim güzel güzel koşacağız zannediyorum.
En son hatırladığım arkasından bağırıyordum beni bekle diye :1:
Bir de dalga geçiyor hafif tempo demiştin diye ..

:60: :60: :60: erkekler hep böyle

Dün hiç giremedim kızlar... :44:

Arkadaşımla yüzmeye gidecektik, gittik, sezon kapanmış geri döndük. :95: Ordan uzun süredir görmediğim bir arkadaşımızın yanına gittik , oturduk, yemek, muhabbet... :68: Saat 18.00 oldu.Eve geldik, pazara cıktıK.Sonra arkadaşımın çıktıgı çocuk geldi bize :1: ( yakında nişanlanacaklar ) :123: Eşime ve ona yemek hazırladık.Doğum günüymüş, arkadasım dondurmalı pasta aldı, kutladık falan... Gece 12 de gittiler... çok güzel bir gündü.. o yüzden buralara ugrayamadım...

HERKESE GÜNAYDINLAR !!!

:62: :62: :62:

Son düzenleme:
Günaydınz kızlar

Hemen akşamki menümü yazayım

Az çorba - 2 küçük yoğurt - bol yoğurt - kocaman bir tabak tavuklu salata

Sabah yağsız kaşarlı tost.

Şekersiz çay

Spor yapamadım ama temizlik yaptım Evi süpürdüm ortalığı toparladım ve bir saat ütü yaptım umarım spor gibi olmuştur
2 küçük yoğurt - bol yoğurt :1:İlahiiii sennn :1: nasıl oluyo kız o 2 yoğurt bol yoğurttt güzel olmuş menün canım

Sabahları uyanabilir misin akşamları yapsan daha iyi olmaz mı ?
Acayip uykum var da ondan söylüyorum. :1:
Link gönderiyim istersen Sinemcim bir göz at sen de.
Ben hiç inanmadım başta ama şimdi gerçekten inanıyorum etkisine.

Aman biz de kilolu olsalar laf ederiz olmasalar laf ederiz valla bize bir şey beğendirmek çok zor.
Ya akşam da sabahta yapayım da etkili olsun dedim ama deniycem yaa napıyım hareketim çok az çünkü zorlamam lazım kendimi linkte atarsan çok sevinirim canım valla.
Tatlım benim ki bildiğin göbekliii:1:annesi su börekleriyle besler çok kıymetlidir ama sporunu filan da yapar yine de var göbeği abest durmuyo Allahtan ama vermesi gerek askere gitsin görcem ben onu :34:

Karatay'ı kesinlikle tavsiye ediyorum.
Sabah güzel bir kahvaltı.
Penir
Zeytin
2 yumurta
badem
ceviz gibi ..

Öğün aralarında 4er saat bırakıyorsun ki leptin hormonu harekete geçerek yağlarını yaksın.

Ekmek ve türevleri kesinlikle yasak.Ama inan aramıyorsun hiç.

Ve 20'den sonra ağzına en ufak bir yiyecek sürmüyorsun yoksa hepsi boşa gidiyor.

Ayda 4 kilo diyor yapanlar ama benim o kadar gideceğini düşünmüyorum fakat giden kilo gerçekten yağlardan gidiyor.

Ayrıca fırsat konusunda hiç merak etmee:47::47::47:
Bilmem anlatabildim mi? :1:
Kızlar o zaman ben de başlarım ama kitabını alıyım çıkıp yarın bir gün hemen yapalım hep berabercee:34:

Hayırlı olsun Hilal'cim :65:

:60: :60: :60: erkekler hep böyle

Teşekkür ederim Melekcimm ..

Dün hiç giremedim kızlar... :44:

Arkadaşımla yüzmeye gidecektik, gittik, sezon kapanmış geri döndük. :95: Ordan uzun süredir görmediğim bir arkadaşımızın yanına gittik , oturduk, yemek, muhabbet... :68: Saat 18.00 oldu.Eve geldik, pazara cıktıK.Sonra arkadaşımın çıktıgı çocuk geldi bize :1: ( yakında nişanlanacaklar ) :123: Eşime ve ona yemek hazırladık.Doğum günüymüş, arkadasım dondurmalı pasta aldı, kutladık falan... Gece 12 de gittiler... çok güzel bir gündü.. o yüzden buralara ugrayamadım...

HERKESE GÜNAYDINLAR !!!

:62: :62: :62:

Ohh gez gez hep zaten ya, hiç oturmuyor ki hatun yerinde :1:

2 küçük yoğurt - bol yoğurt :1:İlahiiii sennn :1: nasıl oluyo kız o 2 yoğurt bol yoğurttt güzel olmuş menün canım

Ya akşam da sabahta yapayım da etkili olsun dedim ama deniycem yaa napıyım hareketim çok az çünkü zorlamam lazım kendimi linkte atarsan çok sevinirim canım valla.
Tatlım benim ki bildiğin göbekliii:1:annesi su börekleriyle besler çok kıymetlidir ama sporunu filan da yapar yine de var göbeği abest durmuyo Allahtan ama vermesi gerek askere gitsin görcem ben onu :34:

Kızlar o zaman ben de başlarım ama kitabını alıyım çıkıp yarın bir gün hemen yapalım hep berabercee:34:

Birazdan atıyorum linki Sinemcim özel mesaj zamanı dolsun ama hayatimdeğişti yazarsan google!a site de çıkar karşına ..
Askerde de bazıları kilo verirken bazıları tam tersine alıyor ama nasıl alıyorlar orada anlayamadım gitti ..
All all ..
Özlem de yapıyor sen de başla yapalım hep beraber ..

Muhallebi de yiyecektin ama yemedin mi ?
Yemediysen iyi yapmışsın, salata yokmuydu salata yeseydin biraz daaa

Yok yemedim

Aslında dayanamam sütlü tatlıya da almadım

Salata vardı onu da alamdım

Güvenemiyorum salatanın iyi yıkanıp yıkanmadığına ondan

Şimdi de orta şekerli bir kahve içmek istiyorum izin var mı yoksa şekersiz mi içmeliyim?

Yok yemedim

Şimdi de orta şekerli bir kahve içmek istiyorum izin var mı yoksa şekersiz mi içmeliyim?

Şeker direk yağ olarak depolanıyor biliyorsun.
Ayrıca şeker ve türevleri acıkmanı da hızlandırır.
O yüzden çay ve kahveyi şekersiz içmek tabiki çok daha iyi ..

2 küçük dolma aolacaktı şaşırmışım

Yazarken canım yoğurt çekmişti sadece aklım kaymamış demekki elim de kaymış

Kayınvalidem evde yapıoyr yoğurdu çok leziz oluyor bana da yapıyor yemeye doyamıyorum

Slm kızlarrrrr :3:

ooyyy sen de mi kedi anası oldun:1: çok tatlıymış.. evin neşesi bunlar yaa.. benimki 3 aylık oldu, bu arada 1.5 ay önce veterinerin ne kaa sempatik ve yakışıklı olduğundan falan bahsetmiştim şu an kendisiyle sevgili gibi bir şeyiz ehe ehe bunu da dipnot olarak yazayım dedim:p neyse akşamki menüm;
3 yk bulgur pilavı
4 yk salata

ve yine leslie 5 mili yaptım öyle bir geçer zamankiyi izlerken, zaman hemen geçti valla keşke hergün yayınlansa:1:

ohhh ohh maşallahhhhh :1:

Yok yemedim

ben aslında şekersiz kahveyi hiç sevmem ama karatayda şeker yok mecbur içiyorum... ama bence sen az şekerli içebilirsin...

Back
X