melankoli canım,paylaşımının eksikliği konusunda bir sebep bildirmişmiydin hatırlayamadım canım ama sende farkındasınki düzenli bir paylaşımın olmadı buhafta. eğer önümüzdeki haftada aynı şekilde olacaksa iznini hiç bitirmeyeyim,sen kendini hazır hissedince gelirsin. ama düzenli olacak diyorsanalıam listey. :13:
takıma uğrayamadığımın farkındayım kaptancım,bu hafta yoğun ve yorgun olduğum için erkencikten yattım hep,geçen hafta izinli olduğumdan bu hafta listede olurum diye erkencikten pc yi açtım netim vardı bende kilo bildirimimi yaptım ama listede yer almamışım

doğrusu bu duruma üzüldüm...kaptancım o zaman ben bu haftada izinli olayım çünkü önümüzdeki haftasonuda sınavım var yoğun olrum dersten dolyı ama paylaşımda bulunmya çalışırım yinede,sonraki haftaya liteye geri dönerim.ya da paylaşımda bulunabilsem önüüzdeki hafta da listede olurum,karar senindir kapancım
gunaydınlar herkeze tsk ederım..grupta yer alıp hem bu kılo seruvenımı paylasmak ve arkadaslara destek olmak ısterım.bakalım ıns

Ben sedef 23 yasında evlı ve 14.5 aylık kız annesıyım cok sukur
1.68 boy,suan 85.2 kılodayım.18 gun oldu dıyete baslayalı 90.3 le baslamıstım...70 e ıneyım yeter dıyorum ama ıns saglıklı olana ınerım..
Kahvaltımı yaptım yarım dılım kepek ekmek,4 5 catal peynır,bı salatalık bı bardak cay
Dıger ogulerımı aksam tabıkı paylasıcam
Hadı hepımıze kolay gelsın
yağmurecrincim hoşgeldin takıma,inşALLAH dilediğin kiloya sağlıklı ve 13. takım desteğiyle gelirsin

kahvaltın güzel ama mevsiminde sebzeler tüketmeye çalış ki vücudun hormonları almasın mesela salatalık

ve 18 güne rağmen çok güzel kilo vermişsin tebrikler canım
kızlar size şimdi okudğum yazıyı paylaşmak istedim ALINTIDIR
Yağ yakıcı besinler ve Tavsiyeler..
Beslenirken , yağ yakmak ve beslenirken yağlanmamak adına size ufak bir besinler ve tavsiyeler listesi hazırladım.
C vitaminli besinler tercih edin. Örneğin limon , portakal gibi .. Bu tip c vitaminini bünyesinde yüksek barındıran besinler sizin yağ yakımınızı hızlandıracaktır.
Çeşitli bitkisel çaylar , örneğin ; Sinameki,yeşil çay,balık otu,biberiye vb. Bitkisel çayları düzenli kullanarak , yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.Bu tip bitkisel çayların , su atıcı ve yağ yakıcı özellikleri vardır.
Süt , ayran vb. Gibi sıvı gıdaların yağsız olanlarını tercih ediniz. Ayrıca günlük yarım litre sütün günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılayacağınıda unutmayınız.
Kırmızı etlerden vaz geçebilirsiniz. Onun yerine beyaz etleri tercih etmelisiniz.Kırmızı etler beyaz etlere göre çok daha fazla yağlıdır.
İştah probleminiz varsa, yemeden duramıyorum diyorsanız , size tarçını tavsiye ediyorum. İştahınızı büyük ölçüde tıkayacaktır.
Zencefil , içeriğinde bulunan gingerol sayesinde , metabolizmanızın çalşma hızını arttıracaktır.Aynı zamanda da sindiriminizide hızlandıracaktır.
Vücut ısınızı arttıracak besinler tercih edin! Örneğin; Kırmızı biber.Kırmızı biber vücut ısınızı arttırarak yağ yakımınızı hızlandırır.
Enginar seviyorsanız eğer , bol bol yiyebilirsiniz . Enginarın su atıcı özelliği olup , tuzun vücudumuzdaki olumsuz etkilerinden bizi korur.
Baklagiller lif ve demir kaynağıdır. Ayrıca iyide bir protein çeşitidir.Lifli gıdalar yağ yakımını hızlandırırken , sizin dengeli beslenmenizde de büyük rol oynar. Baklagilleri listenizde bulundurmanızı tavsiye ediyorum. Örneğin; BULGUR
Yemeklerde kullanacağımız yağlarada dikkat etmeliyiz.Bitkisel yağları tercih etmeli ve oranını iyi ayarlamalıyız. Yapacağınız diete göre ve kilonuza göre bunu ölçülendirmeliyiz. Zeytin yağı işte tam size göre bir yağ çeşitidir.Düzenli zeytin yağı kullanımıyla hem yağ yakar hem de, kolestrol düzeyimizi düşürürüz.
Zengin protein ve aminoasit kaynağı olan YUMURTA ! Yumuırtadan vazgeçmeyin. Yumurta adele gelişiminde en iyi yardımcınız olduğu gibi.Ayrıca B 12 vitamini bakımından da oldukça zengin bir kaynaktır.B 12 vitaminin yağ yakımında etkisi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.
Bol bol su için ! Su metabolizmamızı düzenler.Gün içerisinde minimum 2 lt su içmeliyiz.Su vücudumuzda enerji oluşumu sağlar ve zayıflamaya yardımcı olur.Aç karna içilen su vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardım eder; karaciğer, böbrek ve bağırsaklarda toksin birikimini önler ve yağ yakımına yardımcı olur.
Karbonhidrat seçimi ; Diyet yaparken kilo vermek ve yağ kaybını görebilmek için glisemik yükü az olan doğru karbonhidratlar seçilmelidir. Bu besinler vitamin, mineral ve posa açısından zengindir ve daha doyurucu olabilir. Düşük glisemik indeksli karbonhidratlarla kandaki insülin düzeyinizi düşük tutarak yemekten sonra vücutta yağ depolanmasını önleyebilirsiniz.
Abur cubur 'dan uzak durun ! Cips,bisküvi , kola , gazoz vb. Sağlıksız besinlerden uzak durun.Bu besinler vücudunuzun yağ oranını arttırır.Sağlıksız beslenmenize sebep verir.
Daha aktarabileceğim , birçok tavsiye mevcut. Fakat günlük yaşamda dietteyseniz veya en azından temiz beslenmeye çalışıyorsanız , eminim bu bilgiler size bir nebzede olsa fayda sağlayacaktır
hepsi çok değerli bilgiler şeker,paylaşımın için saol
Canım takımım benim ben geldimmmm
nasılsınız.... Hepinizi özledim valla....
Kızlar sınavlarım şimdilik bitti... ocak sonunda veya subat basında mezuniyet sınavlarım olcak o zamana kadar ders calısıcam sadece...
ya aslında anlatılcak cok sey var, ozledim hepinizi muhabbetinizi
hayatımda aşırı deişiklikler yaptım... belki kötü duruma düşücem ama oncelikle askerle görüsmeyi kestim... cok dusundum, farkettim ki sevdiğim icin değil kıyamadıgım onun üzülmesini sitemediim icin onunlaymısım... ve boyle ben mutlu degildim.. karar verdim uyguladım...
soracıma 1haftadır pek bişi yiyemiyorum haliyle e okul sınav stresi, bu asker olayları flan derkennnn.....
10da kalktım bugün hala bisi yemedim gunde 1 öğün anca yiyebiliyorum midem almıyor, bu stres beni öldürcek, artık varya böyle sevdiğim şeyler yemeye calısıyorum...misal az once bitter çikolata attım agzıma 1-2parça....
nese sadece geliyorum az once tartıldım veeeeeeeeeeee TAM 66 KG gördümmmmm

ne diyosunuz:)
böyle giderse takıma geri donmeye kalmadan ben kendi kendime mezun olcam sanırım :):)
bu aksam arkdslarım gelicek, pztrsi dogum gunum e çalısanlar falan oluyor erken kutlucas.... yemek yapıcam ev temzlicem simdi...ama hazır vakit bulmusken size bi yazıım dedim...
sanırım ben aksama kadar pek bisi yemem...
akşam menusu;
tavuklu mantar sote
pirinc pilavı
beyaz lahana salatası
çorbada karar veremedim ya mercimek ya da bugün amcam yollamıs istdan bugday unu icinde olmayan tarhana:)
eeee siz nasılsınız bakalım güzeller nasıl gidiyor hayat
hoşgeldin fiyucecim özledik seni , verdiğin karar en güzei olmuş canım,hakkında hayırlısı olsun her zaman, ALLAH anlaşabileceğin düzgün insanlar çıkarsın karşına

sınavlarında inşALLAH baarılı olursun,stresi büyük oluyor biliyorum :44: akşam ziyafet var yani,afiyet olsun şifa olsun ama yaramasın
şu bitki çaylarına alışamadım bitürlü

aslında havalar soğukken ve ben sürekli üşüyorken alışsam iyi olacak.
zencefilin tadını hiç bilmiyorum sadece balla karıştırınca öksürüye iyi gelirmiş üniversitedeyken ev arkadaşlarım yedirmişti. acımsı bi tadı vardı sanırım.
zencefil tek başına acı olur ama yanına kabuk tarçın ilave edersen ıhlamurla çok güzel oluyor tavsiye ederim seyyahcım,önceden bnde sevmezdim ama aslında en sağlıklısı bitki çayları
hatuna bak beeeee

aman maşşALLAH maşşALLAH

bence kilon gayet yerinde ama tabi senin kendini nasıl hissettiği işi değiştirir canım ne diyelim
Kızlar nasılsınız?
öyle bir yoğunluk var ki.
Dersler
Sınavlar
Ödevler
Proje
Rapor
Topluluk
Bir de bahsetmiştim kafamı karıştıran birisi.
Yorgunluktan ölüyorum resmen.
Kilo verdim ama tartılamadım ne yazık ki.
Pantolonumdaki bollaşmayı hissediyorum.
Koşuşturma da kaçamak bile yapamıyorum.
Sizler nasılsınız?
canım kendi adıma iyi olmaya gayret gösteriyorum :)) ALLAH kolaylıklar versin hepsini bir anda düşünemiyorum,başını kaşıyacak vaktin yok tabiri caiz ise:44:

bu yoğunluğa canmı dayanır be masalcım,beslenmene dikkat et derim özellikle c vitamini almaya gayret göster hayatım bünyen zayıflayıp hasta olma yorgunluktan
evet kızlar bugünki yediklerim ve yaptıklarım.
sabah kalkar kalkmaz maydonoz suyu içtim 1 bardak
kahvaltı:
2 dilim kepekli ekmek yarımşar domates salatalık
1 kk kadar beyaz peynir ve bitki çayı
ara:
1 adet portakal
öğle:
4 yemek k karnabahar
1 kase yoğurtlu çorba
söğüş salata
ara:
1 dilim ekmeği kesip 2 dilim yaptım içine çok az bıcağın ucuyla peynir koyup tost yaptım
ve 1 tane elma yedim
akşam:
4 yemek k tavuklu bezelye bol yeşil salata
2 kaşık yoğurt 1 dilim ekmek
1 saat sonrada 1 adet meyve daha yiyeceğim sanırım armut olcak.
son 2 bardak suyum kaldı 2lt olması için yatmadan önce maydanoz suyu içicem.
1 saat tempolu yürüyüş 2 saate yakın ev temizliği ve 20 dk aerobik.
bugünlük bu kadar darısı yarının başına
menün gayet güzel olmuş tebrikler,sadece ben çok takıntılıyım sanırım bu duruma mevsiminde sebze ve meyve tüketmek en güzeligereksiz hormonları vücuda enjekte etmeyelim nolur,zararlı onlar bize