aman kuzum dur ya tam gelcek adam kavga edip ziyan etmeyin güzel günlerinizi...
bencede... geçen eşim, kardeşi bizde avm de yemek yicez... gittiler burgerdan aldılar 2 menü... ben gez gez bişiy bulamadım... bi sebze yemeği buldum yarım porsiyonu 10 lira...geri döndüm ben bişiy yemicem bulamadım dedim... sonrra eşim olmaz öyle dedi... beraber ızgara köfte bulduk da onu yedim...
Eşin aramış bulmuş yine bak senin için, iyi olmuş ızgara köfte de ..
kızlar diyetisyenin verdiği diyete başlayalı 2 hafta oldu... genelde menülerimde bi bardak yoğurt var veya süt de olabiilir... süt tükettiğim günler tartıda daha çok oynama farkettim... bir kaç sefer üst üste geldi bu şekilde tesadüf dedim... ama tekrar aynı şey olunca içime kurt düştü araştırdım ve bunu buldum... işinize yarar diye sizle de paylaşmak istedim...
SÜT ZAYIFLATIRMI ?
Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, şişman bireylerin diyetlerine süt ve süt ürünleri eklendiği ve kalsiyum düzeyi yükseltildiğinde zayıflamanın etkin olduğunu gösteren birçok çalışma olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Besler, yaptığı açıklamada, kalsiyumun vücut ağırlığı denetimi konusunda etkin olduğuna yönelik bilimsel veriler olduğunu belirtti.
Kalsiyum açısından ve kalsiyumun kullanılabilirliği açısından en zengin besinin süt ve süt ürünleri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Besler, şöyle konuştu:
''ABD'de yapılmış bir seri çalışma var, hala da devam ediyor. Çok net olarak bir sonuç olmamakla birlikte genellikle süt tüketiminin, yani kalsiyum sütten geldiği zaman vücut ağırlığı denetiminin çok daha iyi olduğu belirtiliyor. Şişman bireylerin diyetlerine süt ve süt ürünleri eklediğimiz ve kalsiyum düzeyini yükselttiğimiz zaman zayıflamanın etkin olduğunu gösteren birçok çalışma var.
Şişman bireylerde vücut ağırlığının düşmesinde kontrollü bir diyet içinde süt ve süt ürünlerini arttırılması ve yüksek kalsiyum seviyesinin sağlanmasının zayıflamaya neden olduğu ve vücut yağ oranını düşürdüğünü gösteren çalışmalar mevcut.''
Bir de süt yerine süt ürünlerinin daha iyi olduğunu duymuştum.
Ayran yoğurt peynir kefir gibi.
merhaba hatunlar..sabahtan beri temzilik yapıyorum..perdelerimi yıkadım..dip köşe temizledim..anca oturdum..
Ohh ellerine sağlık Derya ..
pırık pırıl olmuştur.
ayy bir denesini anlatayım da güllll canumşimdi otobüste arkamdaki adam sürekli gazetesini cevirirken kafama carptırıyor tamam mı pat diye degistiriyor bir baktım devam etti iki baktım devam etti üçüncüdebir tane koydum gazetesine önüme döndüm hiçbişi olmamış gibi
![]()
bir daha da yapmadı
![]()
birgün dayak yicem ama bakalım ne zaman puhahahahha
buarada hilalimmmm size ne oldu yaaaaaa![]()
Ahh turtam ahh dikkat et kendine bir şey olmasın bir gün ..
Turtam normalde gayet iyiyiz hoşuz, düşünceli birisi de bana karşı mutlu etmek için uğraşır.
Ama tartıştığımız zaman iletişime geçmeyi bilmiyoruz.
İkimizin de birbirimizi anlamadığını düşünüyorum.
Sonrasında da canım çok sıkılıyor, bir de öyle olunca uzak duruyorum.
Hilal arada tartışmak iyidir önemli olan uzatmamak yada çözümlemeden bırakmamak gerek..
Sanırım bunu beceremiyoruz biz.
Çözüm bulma konusunda o sinirlenince ben çok bozuluyorum zaten.
Tamam diyorum genelde.
Ama sonrasında soğuk hissediyorum.
Genelde problemlerimiz hep ufak şeyler oluyor zaten.