• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

6 aydan fazla olmuştur ben 4.takımdan ayrılalı...

Kuralları yazayım o zaman ben sana ..

1) Her Cuma saat 11.30 a kadar kilo bildirimlerimizi yapıyoruz.Mazereti olmadan kilo bildirimine geç kalan yada yapmayan arkadaşlar sadece o hafta izinli gösterilir. Tekrarlanması halinde diskalifiye olunacaktır.

2) Her gün öğünlerde yediğimiz yiyeceklerimizi ve ogün yaptığımız aktiviteleri yazarak hem kendimizin hemde arkadaşlarımızın yorumuna sunmak gerekir.

3) Kendimize karşı sorumluluklarımız olduğu gibi arkadaşlarımıza karşıda sorumlu olduğumuzu unutmayarak,onların yazmış olduklarına da cevap yazmak gerekir. Bunu içinde topikte son yazmış olduğunuz yazıdan itiberen geçmişi kontrol ediniz. Böylelikle arkadaşlarınızın paylaştığı bilgileri yada sizlere verdiği cevapları görme şansınız olacaktır ki bu sayede bol bol sohbet edebiliriz.

4) Her gün en az 5 mesaj yazma kuralımız vardır. Bu kurala uyulmadığı taktirde ilk hafta uyarılarak sonraki hafta izinli yazılacaktır. İstediği zaman izinden dönülebilir fakat tekrarı olduğu taktirde diskalifiye olunacaktır.

5) Burası paylaşıma açık bir topiktir. Gün içerisinde öğrendiğiniz bilgileri burada paylaşabilirsiniz.

6) Takıma yeni gelecek üylerimize 2 hafta deneme süresi verilir,paylaşımı iyi olursa 2 haftanın sonunda listeye alınır.

7)3 hafta arka arkaya kilo veremeyen üye diskalifiye olacaktır.

8 ) Kardeş takımımız 5. Takımdır. Fırsat buldukça onlara ziyarette bulunup yaptıklarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunulabilir.
Yukarıda belirtilen kurallarımız ( 8. madde hariç) uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır. Ama şu bir gerçek ki zorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiz içtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motive ettiğimiz,nasıl yüreklendirdiğimizdir.kimse düşünmesin ki ''ben karşımdakinin yediğine,içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye. Eğer yazılan yürektense karşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun.Su içemiyorum diyen arkadaşımıza suyu sevdirebilmek yada içmesini sağlayabilmek, ara öğünlerini yapmayan,yada öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcı olunarak bunları başararakta aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimiz arkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnız olmak istemediğimiz için,motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. yoksa kimse burada olmaz,herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun ve meşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım,birbirimize destek olalım.

bu kuralları okuduğunda eğer uyabileceksen ve devam etmek istiyorsan okudum-anladım şeklinde bir cevap yazman gerekiyor.

Slm kizlar:3:

Yesil cayimi icerken menumu yazayim dedim fazla kalamicam islerim war biraz..

1 bardak ilik suda iki kayisi hazirlamistim aksamdan kalkinca tukettim..
Kahwalti:
1 bardak sekersiz cay
Domates, salatalik
Light surme peynir
2 Dilim tam tahilli ekmek
4-5 yesil zeytin

Ara:
1 yesil elma

Oglen:
cok az yagli pisirilmis kiymali ispanak yemegi+1 bardak ayran

Ara:
Ceyrek greyfurt

Aksam:
(Daha yapmadim aslinda 1 bardak ayrana blenderda musli cekip ekleyip hazirlamistim) bugunluk yeter mi ki yoksa icsemm i bilemedim:44:

3 bardak yesil cay+2 bardak bitki cayi 3 lt su
islerim wardi sporu daha yapamadim ama kesin yapicam bugun, dun yapamamistim...

Kizlar cok merak ettigim bir konu gunde kac ogun yapilmali we ogunler arasi kac saat olmali,
kimisi 5-6 ogun diyor diyetisyenlerin daha bugun ogun arasi 5 saat olursa sindirim we zayiflama kolay olurmus diye okudum
hangisini dikkate alicaksak artik bizde sasirdik:37:

Afiyet olsun canım menün gayet güzel olmuş. Ben çok öğünden yanayım. Ama şuan nedense sadece üç öğün yapabiliyorum. Sanırım mevsimden kaynaklanıyor. Yaz gelince sanırım öğle ve akşam arasına bir öğün daha eklemek gerektiğini düşünüyorum. Aslında bu herkese göre değişiyor Hilal'in dediği gibi. Benim diyetisyenim ara öğünlerin çok önemli olduğunu söylemişti. Ben denedim gerçektende işe yarıyor. Bence bunu sen kendin çözeceksin.

betül sana bişey sorucam benim kızım 01.01.2006 doğumlu 3 yıldır anasınıfına gidi,yo belgesi gayet iyiydi ama her yıl ilgi alanı farklı yazıyo artık kızımdan mı yoksa heryıl öğretmen değiştiğinden mi bilemedim. bide okuma yazmayı kendi söktü şimdi okuyo seniye bi sakıncası olurmuki bilemiyoreum cevap verirsen sevinirim
ilk yıl resme kabiliyeti vardı
2. yıl etkinliklere
bu yılda herseyde iyi kitaplara ilgisi var yazıyo
ben 4-5 yıl kadar resme yönlendirecektim kurslar falan düşünüyordum simdi beklemeye karar verdim

Sağlıklı Beslenme İçin Sağlıklı Ara Öğün Seçenekleri

Kilo vermek için aç kalmanıza gerek yok, aksine sık sık beslenerek kilo verebilirsiniz. Sağlıklı beslenmenin temel kurallarından biri ara öğün yapmak yani günde 3 ana ve 3 ara öğün şeklinde beslenmek. İki buçuk 3 saatte bir beslenerek açlık hissetmeden, diyette olduğunuzu anlamadan, iştahınızı kontrol ederek sağlıklı ve kalıcı olarak kilo verebilirsiniz.
ARA ÖĞÜNLER NEDEN ÖNEMLİ? Günde 6 öğün tüketmek daha fazla enerji harcanmasına yardımcı olur. Sindirim sistemi her besin için ayrı ayrı çalıştığından, sık sık beslenmek besinlerin yakılmasını ve metabolizmamızı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur. Gaz ve sindirim problemi olan kişilerde sık sık beslenmek mide ve bağırsak sistemini düzene sokar. Ara öğün tüketimi kan şekerinizdeki dalgalanmaları kontrol altına alarak çabuk acıkmanızı, ve bir sonraki öğünde daha fazla yemenizi önleyecek ve tatlı krizlerini azaltacaktır.
ARA ÖĞÜNLERDE HANGİ BESİNLER TERCİH EDİLMELİ? Her öğünde olduğu gibi ara öğünlerde ne yediğimize ve ne miktarda yediğimize dikkat etmeliyiz. Öncelikle unutmamamız gereken; ANA öğün değil ARA öğün tüketiyor olmamız. 1 su bardağı yarım yağlı süt + ½ paket yağlı azaltılmış bisküvi 3 tane kuru kayısı + 2 parça ceviz 1 dilim beyaz peynir + 2 tane kepekli grisini 1 porsiyon meyve 1 su bardağı yoğurt + 3 tane kuru kayısı 1 su bardağı ayran + ½ simit 1 yemek kaşığı kuru üzüm + 6-7 tane badem 1 çay bardağı beyaz leblebi Beyaz peynirli yağsız tost + söğüş salata 1 su bardağı yarım yağlı süt + 3 yemek kaşığı kahvaltılık gevrek
Günlük koşuşturma içerisinde sürekli yemek yemeyi unutuyorum diyorsanız alarm kurabilir, yanınıza ufak besinler alabilirsiniz.

Sağlıklı Beslenme İçin Sağlıklı Ara Öğün Seçenekleri

Kilo vermek için aç kalmanıza gerek yok, aksine sık sık beslenerek kilo verebilirsiniz. Sağlıklı beslenmenin temel kurallarından biri ara öğün yapmak yani günde 3 ana ve 3 ara öğün şeklinde beslenmek. İki buçuk 3 saatte bir beslenerek açlık hissetmeden, diyette olduğunuzu anlamadan, iştahınızı kontrol ederek sağlıklı ve kalıcı olarak kilo verebilirsiniz.
ARA ÖĞÜNLER NEDEN ÖNEMLİ? Günde 6 öğün tüketmek daha fazla enerji harcanmasına yardımcı olur. Sindirim sistemi her besin için ayrı ayrı çalıştığından, sık sık beslenmek besinlerin yakılmasını ve metabolizmamızı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur. Gaz ve sindirim problemi olan kişilerde sık sık beslenmek mide ve bağırsak sistemini düzene sokar. Ara öğün tüketimi kan şekerinizdeki dalgalanmaları kontrol altına alarak çabuk acıkmanızı, ve bir sonraki öğünde daha fazla yemenizi önleyecek ve tatlı krizlerini azaltacaktır.
ARA ÖĞÜNLERDE HANGİ BESİNLER TERCİH EDİLMELİ? Her öğünde olduğu gibi ara öğünlerde ne yediğimize ve ne miktarda yediğimize dikkat etmeliyiz. Öncelikle unutmamamız gereken; ANA öğün değil ARA öğün tüketiyor olmamız. 1 su bardağı yarım yağlı süt + ½ paket yağlı azaltılmış bisküvi 3 tane kuru kayısı + 2 parça ceviz 1 dilim beyaz peynir + 2 tane kepekli grisini 1 porsiyon meyve 1 su bardağı yoğurt + 3 tane kuru kayısı 1 su bardağı ayran + ½ simit 1 yemek kaşığı kuru üzüm + 6-7 tane badem 1 çay bardağı beyaz leblebi Beyaz peynirli yağsız tost + söğüş salata 1 su bardağı yarım yağlı süt + 3 yemek kaşığı kahvaltılık gevrek
Günlük koşuşturma içerisinde sürekli yemek yemeyi unutuyorum diyorsanız alarm kurabilir, yanınıza ufak besinler alabilirsiniz.

Teşekkür ederizz paylaşım için Ebruu ..

kurallarınız okunmuş anlaşılmıştır...
öyleyse bende sizdenim artık...:21:

bugünki menümü yazayım size
ilk değerlendirmeyi sunayım

sabah
2 dilim kızarmış ekmek
kk kadar beyaz peynir
4 zeytin
yarım domates

ara
1 mandalina

öğle
3-4 yk bulgur pilavı
1 bardak ayran

akşam
bir kase mercimek çorbası
3 yk barbunya
3-4 yk pilav
salata

2 lt su
20 dk spor

Afiyet olsun Gönül gayet güzel olmuş Menün.
Ben 3 öğünü ideal buluyorum öğünler arası en az 4 saat olmalı diyorum ama kişiden kişiye değişiyor görüşler o yüzden burada yorumlarıma yansıtmıyorum.

Tsk ederim cnm.. ewet sik sik yiyince kan sekeri yukselirmis we wucut ihtiyaci olmadan yemeye alisirmis:44:
ogun aralarini uzun birakinca da kan sekeri dusuyor anlamadim ki:1:

afiyet olsun arkadasım menün güzel hazırladığın seyler haf,if yiyebilirsin 6 da son diyoruz yemeğe fakat akşam yatmadan süt serbest oluyo senin hazırladığında sütten farksız olmuş yiyebilirsin aslında saat dah 8 bile değil
o sıksık az az yeme mi yoksa sabah kuvvetli yeyip akşamda hafif yeyip mideyi boş bırakmak mı ben de tam bilmiyorum 2 sinide denedim karataya göre 2 öğün sabah kuvvetlki kahvaltı yapıp akşama doğru hafif beslendiğim zaman çok hızlı verip sonrasında herseye saldırıp geri aldım am a sık sık yeyip az az tüketince daha az ama kilolar geri gelmeden veriyorum denedim benim bünyem böyle tepki verdi karatayı kötülemiyorum sadace ben uyamadım ondan yani yoksa çoğu bilgisinden yararlanıyorum bende canan hacanın zatende bilimde destekliyo
biraz bünye meselesi

tsk ederim cnm, bazen kahwaltiyi gec yapmak durumunda kalinca haliyle ogunlerde kaliyor kimi zaman sabah kahwaltim 10-12 ye denk geliyor haliyle
aksam ogunumde aksiyor ogunler arasinda biraz zaman dilimi birakmak istiyorum hazmedebilmek acisindan .. gerci suan burda saat 7 ama..

ben de mideyi uzun sure ac tutunca saldiriyorm herseye hatra deger kilo werebilirmisim gibi geliyor ama
cabukta alirim senin gbi kaliciligi olmaz..
Ogun aralari yapinca acligimi biraz bastiriyorum herseye saldirmam engellenmis oluyor biraz, ama istedigim gibi kilo weremiyorm bu sefer bazen cok stabil kaliyor kilo uzunca sure 10 gun 7 gun 5 gun gibi..
bazende azar azar gidiyor gramlarla..

Bu arada sende tekrardan hosgeldin aramiza :)) (hemende sahiplendim burda olmayi daha gruba alinmadim bile:60:)

Canlarım karbonatlı su neden içiliyor o bir karbonat yani soda değilmi ? Dikkatli olun sodaysa iç organlarda genişleme yapıyor sonucu yağlanma oluyor bu gün okudum Yabancı bir gazetede çıkmıştı.

Bu arada yarım saat daha yürüyüş yaptım 10 dk kadarda aletli hareket daha yapacağım :)) biberiyeli çay içtim iki bardak.

Sporları şimdi toplam olarak her gün yazacakmıyız betüle gönderecekmiyiz nasıl olacak o olay?

bu arada tadli arkadaşımızın sorusuna cevap
ben sık sık az yenilmesinden yanayım.ara öğünleri atlamak istemem.ama kendime uygulayabiliyormuyum tam anlamıyla hayır.inşallah bundan sonra...

kurallarınız okunmuş anlaşılmıştır...
öyleyse bende sizdenim artık...:21:

bugünki menümü yazayım size
ilk değerlendirmeyi sunayım

sabah
2 dilim kızarmış ekmek
kk kadar beyaz peynir
4 zeytin
yarım domates

ara
1 mandalina

öğle
3-4 yk bulgur pilavı
1 bardak ayran

akşam
bir kase mercimek çorbası
3 yk barbunya
3-4 yk pilav
salata

2 lt su
20 dk spor

Aramıza hoş geldin canım. Ben Ebru. Menün güzel olmuşta o akşam yemeğindeki pilav sanırım pirinç pilavı. O biraz bozmuş gibi geldi.

betül sana bişey sorucam benim kızım 01.01.2006 doğumlu 3 yıldır anasınıfına gidi,yo belgesi gayet iyiydi ama her yıl ilgi alanı farklı yazıyo artık kızımdan mı yoksa heryıl öğretmen değiştiğinden mi bilemedim. bide okuma yazmayı kendi söktü şimdi okuyo seniye bi sakıncası olurmuki bilemiyoreum cevap verirsen sevinirim
ilk yıl resme kabiliyeti vardı
2. yıl etkinliklere
bu yılda herseyde iyi kitaplara ilgisi var yazıyo
ben 4-5 yıl kadar resme yönlendirecektim kurslar falan düşünüyordum simdi beklemeye karar verdim

simdi hem kizindan hem ogretmenden olabilir.
Bizim yetiskinlerin bile bir sene icinde hobisi ilgi alani vs bir suru seyi degisiyo
Normal yani 3 sene anaokuluna gittiyse bir de cocuk surekli okulda ayni seylerle ilgilenmez, ayni ogretmen olmayinca da gozlemler de degisiyor. Bir de ogretmenle birebir konustun mu bazen bir sey yazmak zorunda olundugu icin yazabiliyor ogretmenler. Ama sen yine de yinlendirebilirsin ben cocuklarin kucukken spor, enstruman veya resim gibi kurslara yonlendirilmesini cok faydali buluyorum. Ilerki sosyal yasamlarini da, akademik basari olarak da olumlu etkiliyor.

Aramıza hoş geldin canım. Ben Ebru. Menün güzel olmuşta o akşam yemeğindeki pilav sanırım pirinç pilavı. O biraz bozmuş gibi geldi.

ebru o pilavın fazlalığının bende farkındaydım.hatta itiraf edeyim zorla tıktım kendime diyebilirim.neymiş kalmasınmış.bu huyumdan nefret ediyorum...

bu arada hoşbuldum

Neydi HIlal senin dediklerin ?
Bu musli sutsuz yeniyor sanirim
Evdeki nesfit bitsin ikisinden birini alirim bi deneyelim bakalim musliyi de:))

Betül sen şöyle yap katagorileri :1:

En kaçakçı
En sportman
En eğlenceli

ilk ikisini sen ayarla sonuncusunu oylama ile acıklarız cuma günü olarmı kızlar?

Onlara da ben mi karar vericem :))
Onu nasil yapcaz
Haftayabir deneriz bakalim herkes kabul ediyor mu herkes spor dakikasini bana ozelle gonderecek cuma gunu
Ama bu cuma degil , bu cumadan sonra herkes not etsin .
Kacamaklari da yaziyoruz, telafi edilmeyen kacamaklar girsin ama bence listeye
Ogunler yerine canimizin cektigi bir seyi yemek veya canim istedi azicik ucundan aldim seklinde olanlar degil de bildigin ekstradan yenmis olanlari baz alalim. Onlari da menulere yorum yaparken karar veririz zaten

aboo bi dahaki cuma baslıyoz yani...

Aiyet olsun GUlcin
Hazir sen icli kofte demisken, normalde nasil yapiliyor tam bilmiyorum kizartma cesidi de var sanirim.
Icli kofte aksam yemeginde veya oglen yenmez mi bulgur ve kiyma sonucta, mesela 2 tane yense yaninda yine salata yogurt fln olur mu kizlar

Melek sen o ggun israrla yemiyim diye ozen gostermistin ya ondan soruyorum? Kizartma miydi sizinki?

evet kızartmaydı cicim :21:

bu arada ben kaçtım kızlar
hepinize iyi geceler...

Kızlar coştuk. Aşağıdaki sayı kaçı gösteriyor öyle :nazar::nazar::nazar:

Back
X