• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

tünaydın çıtır arkadaşlarım
ben geldim
ev almış başını gidiyor ya
bir toparlayayım yine gelirim...

Benimki de toplancak disari islerim wardi onalri halledince ewin isi kaldi, Allah tan fazla deil:23:

kızı almaya gidicem 20 dak sonra sonrada süte bi 10 dak daha yürümüş olurum okul açıldı yine ben bolca merdiven inip çıkıyom kızlar menümüde yazıyım akşamı daha yemedim ama
MENÜM

-SABAH-

-ELMA SİRKELİ SU-
-2 dilim ekmeğe biraz peynirli tost
-2 bardak su-
-2 bardak çay-

-ARA-

-1 KASE BİBERLİ YOĞURT-

-ÖĞLE-

-2 YUMURTA HASLAMA

-ARA-

-YARIM GREYFURT
-1 bardak sıcak süt
-2 dili ekmek arası biraz peynir

-AKŞAM-
-Biraz yoğurt
-1 kase 1 yk zeytin.y ile pişmiş yeşil mercimek yemeği

-SIVI-

-3 LT SU OLUR YATANACA
-1 LT YESİL ÇAY
-2 bardak bitki çayı

-SPOR-
-30 dak yürüyüş
-30 dak 30day shred
-akşama daha yaparım yazarım
-simdilik spor dak 510

Afiyet olsun, sporuna:nazar:

Metabolik balans konusunda aydınlatır mısın bizi ?
Ben yemek aralıklarının insülin ve leptin hormonlarıyla alakasını biliyorum sadece.
Bence de hafif kalçalar dolgun olmakla beraber s ideal ..

metabolik balans bir tur beslenme sekli
genellikle saglikla ilgili sikayetleri olanlar basvuruyor diye biliyorum
zayiflamak icin gidenlerde cok..
daha cok metabolizma ayarlarini resetleyip saglikli bir şekle sokuluyor
henuz bende tam vakıf degilim ancak bir cok sikayetimin azaldigini gozlemliyorum
mesela adet kanamalarim basladi eskiden sadece leke goruyordum
sivilcelerim geciyor
her sabah bel agrisi ile uyanirdim o hic kalmadi
mide yanmalari
karaciger yaglanmamda azalma
halsizlik
basagrisi ne bilim 9 cm incelmisim 20 gunde
3,5 kilo yagdan gitmis
4 kilo verdim ki ben bir ayda diger diyetisyenlerin verdigi diyet ile sadece 1 kilo verebiliyordum
simdilik bildigim bu kadar internette daha fazla bilgi eminim vardir

Nanali sakız atıştırma isteği için iyi geliyormuş kızlar aklınızda bulunsun ..

Menümü yazayım ..

Sabah:

- Elma sirkeli su
- Çavdar ekmeğinden peynirli salçalı tost
Öğle :

- 1 kase ezogelin çorbası
- Salata

Ara :

- 1 Elma

Akşam :

- Çakma alinazik

Sıvı :
- 3 litre su
- 3 bardak bitki çayı
Spor :
- Leslie ile 2 mil
- 1 saat pilates
- 20 dakika yürüyüş​

Menuye de:nazar: spora da:nazar: (ben bu plates e isinamadim gitti:31: yada nerden baslicami bilmiyorm:31:)

Gelelim Selahattin Beyin açıklamalarına :1:

Şimdi önce dukanla ilgili şöyle dedi:
"Yüksek protein kilo verdirir ama bir o kadarda aynı hızla geri alırsınız.
İleride böbrek bozukluklarına sebep olabilir.
Onun yerine herseyden az az yemelisiniz" :45:

Dengeli beslenmeyle ilgili şöyle dedi:
" Tabağınızı dört yapraklı yonca gibi düşünün ve her bir yaprağı süt grubu, et grubu, sebze-meyve grubu ve tahı grubu olarak hayal edin. Ve tabağınıza bu dört yapraktan en az 3 tanesinin bulunduğunu sağlıyorsanız sağlıklı besleniyorsunuz demektir." :28:

Akşam 6 dan sonra yememekle ilgili:
" Akşam 6 dan sonra yemek yada yememek diye birşey yok.Önemli olan ne yediginizdir."
Ama dikkat ettim, saat 6 7 8 dedi.8 den sonra saat saymadı.
Bu demekki 8 den sonra yememek makul :9:

Metabolizmam cok yavas ne yapacagım ile ilgili: :60:
" insanlar kilo aldıkca meto hızları artar.Ama 1500 kalori yerine 3000 kalori alırsa,meto bunu harcayacak yer bulamaz.Ve siz kendiniz metabolizmanızı bozmuş olursunuz."

Şimdilik aklıma bunlar geldi valla...
Haaa birde "tabagınıza odaklanın ve yavas yiyin.Çünkü tokluk hissi yemekten 20 dkç sonra başlar" dedi. :21:

Dukan sayfasındakilerde adamı hemen kötülemeye basladılar.Adam asla yapmayın demedi ki..Dikkatli olun dedi sadece..

Eline saglik faydali paylasim :46: seren serengil de surekli protein diyeti yaparmis,
ondan mi ki sik sik kilo alip wermesi :1:

henuz bende tam vakıf degilim ancak bir cok sikayetimin azaldigini gozlemliyorum
sivilcelerim geciyor
mide yanmalari
halsizlik
3,5 kilo yagdan gitmis
4 kilo verdim ki ben bir ayda diger diyetisyenlerin verdigi diyet ile sadece 1 kilo verebiliyordum

Peki bu metabolic balansı nasıl yapıyoruz Elif ?

Menuye de:nazar: spora da:nazar: (ben bu plates e isinamadim gitti:31: yada nerden baslicami bilmiyorm:31:)

En kolaylarından başlayabilirsin Gönül sonradan arttırırsın 20 dakika ile başladım ben şimdi 1 saat yapıyorum ve spor değil rahatlama olarak düşünüyorum yapmayınca eksik hissediyorum.

Selam kızlar ben geldim :16:

Geçmişi okuyup dönerim tekrar.

hoşgeldin $1322065754_ebru.gif

aa evet onuda söylemişti :1:
Eline saglik faydali paylasim :46: seren serengil de surekli protein diyeti yaparmis,
ondan mi ki sik sik kilo alip wermesi :1:

bilmem ki :1:

Kızlar metabolizma ile ilgili konuşuyor Selahattin dönmez.
Çok güldüm o kadar güzel anlattı ki :1:
Kadınların klasik diyet efsanesi, kilo veremeyince hemen benim metabolizmam yavaş derler oysa kadınların hemen hemen metabolizma hızları benzerdir, ancak kilo ile değişir diyor.
Tiroid hastalarının bile çok farkı olmaz normalde kadının 1400 olacaksa onların 1320dir diyor..

" Tabağınızı dört yapraklı yonca gibi düşünün ve her bir yaprağı süt grubu, et grubu, sebze-meyve grubu ve tahı grubu olarak hayal edin. Ve tabağınıza bu dört yapraktan en az 3 tanesinin bulunduğunu sağlıyorsanız sağlıklı besleniyorsunuz demektir." :28:

" Akşam 6 dan sonra yemek yada yememek diye birşey yok.Önemli olan ne yediginizdir."

" insanlar kilo aldıkca meto hızları artar.Ama 1500 kalori yerine 3000 kalori alırsa,meto bunu harcayacak yer bulamaz.Ve siz kendiniz metabolizmanızı bozmuş olursunuz."

Haaa birde "tabagınıza odaklanın ve yavas yiyin.Çünkü tokluk hissi yemekten 20 dkç sonra başlar" dedi. :21:

Dukan sayfasındakilerde adamı hemen kötülemeye basladılar.Adam asla yapmayın demedi ki..Dikkatli olun dedi sadece..

SUYU NASIL İÇELİM?

"Peygamber efendimiz ayakta su içmeme hususunda da bizi uyarmıştır. bu sözün özüne bakıldığında yine bizim sağlığımız için etkileri çok büyüktür."

Bir hadisde ayakta su içmenin zararına şu şekilde işaret etmiştir:
…“Eğer ayakta su içen kimse midesine verdiği zararı bilseydi içtiği suyu şüphesiz ki geri kusardı” (Abdürrezzak 10/427 hadis 19588).

Yine aynı konu ile alakalı olarak;
“Sizden biriniz ayakta su içmesin. Her kim unuturda içerse kusmaya çalışsın” buyurmuştur (Müslim eşribe Hadis 116)

Bilimsel olarak açıklaması ;

İnsan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur.
Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer..

Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak barsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok hastalıklarından korunmuş olur."
.

ellerine sağlık canım , su konusuna gelince hep ayakta içiyodum ya iyi oldu ögrendiğim
:54::54::54::54:

Peki bu metabolic balansı nasıl yapıyoruz Elif ?

beni kadin dogumcum endokrinoloji uzmanina yonlendirmisti oda bana bu programi onerdi
ilk basta kan tahlilleri yapildi sonra bir liste
kisiye ozel bir diyet listesi
5 saat ara ile gunde 3 ogun besleniyorum su cok onemli birde protein ile basliyorum ogunlerime

beni kadin dogumcum endokrinoloji uzmanina yonlendirmisti oda bana bu programi onerdi
ilk basta kan tahlilleri yapildi sonra bir liste
kisiye ozel bir diyet listesi
5 saat ara ile gunde 3 ogun besleniyorum su cok onemli birde protein ile basliyorum ogunlerime

Teşekkür ederim bilgilendirme için gerçekten çok faydalı oldu ..

Menüm;

Sabah:
1 kepekli hamburger ekmeği
2 yumurtadan yapılmış cılbır
Peynir ve çay

Öğle:
Yoğurtlu tavuk

Akşam:
1 küçük tabak lahana sarması
1 kase yogurt

1 nescafe içebilir miyim aakedeşler :1:

2 lt.su + 1 lt. yeşilçay
40 dk. zumba + 100 mekik

Menüm;

Sabah:
1 kepekli hamburger ekmeği
2 yumurtadan yapılmış cılbır
Peynir ve çay

Öğle:
Yoğurtlu tavuk

Akşam:
1 küçük tabak lahana sarması
1 kase yogurt

1 nescafe içebilir miyim aakedeşler :1:

2 lt.su + 1 lt. yeşilçay
40 dk. zumba + 100 mekik

Ohh afiyet olsun Melekk ..
Şekersiz olursa tabi içebilirsin :1:
Şekerliyse ben karışmam :60:

sivilcelerim geciyor
mide yanmalari
halsizlik
3,5 kilo yagdan gitmis

aa bu cok guzel kendi kendimize yapabilir miyiz ki, yoksa bi diyetisyene gitmek sart mi:28:

sakin naneli olmasin o:60:

En kolaylarından başlayabilirsin Gönül sonradan arttırırsın 20 dakika ile başladım ben şimdi 1 saat yapıyorum ve spor değil rahatlama olarak düşünüyorum yapmayınca eksik hissediyorum.

bakayim denerim ins, en sorun yaptigim da gobek bide yanlar sinir oluyorm:47:

Teşekkür ederim bilgilendirme için gerçekten çok faydalı oldu ..

daha faydali olabilirdi ama cok bilemiyorum yeniyim daha :26:
subatin 8 inde 1 ay olacak
simdilik sadece bana verdigi listeyi takip ediyorum gram gram olcerek yiyorum
biraz zor ama saglik ve guzellik icin degecek :)
birde burasi var inan cok farkediyor sizlerin destekleri:16:

Kızlar metabolizma ile ilgili konuşuyor Selahattin dönmez.
Çok güldüm o kadar güzel anlattı ki :1:
Kadınların klasik diyet efsanesi, kilo veremeyince hemen benim metabolizmam yavaş derler oysa kadınların hemen hemen metabolizma hızları benzerdir, ancak kilo ile değişir diyor.
Tiroid hastalarının bile çok farkı olmaz normalde kadının 1400 olacaksa onların 1320dir diyor..

Ay adama bayıldım ya... :1:
Çok güzel anlatıyo dimi :1:

Ben ondan sonrasını izlemedim...

ellerine sağlık canım , su konusuna gelince hep ayakta içiyodum ya iyi oldu ögrendiğim
:54::54::54::54:

rica ederim $1327594888_ozlem.gif

Son düzenleme:
menüm

sabah 1 bardak su
kahvaltı
conflex+4 badem+tarcın+süt

öğlen
yarım haşlanmış yumurta :))

ikindi
yarım por.patates+yumurta+yeşilliklerden oluşan salata
4 köfte

2 lt su
30dk spor
inş. gece bölgesel sporumu yaparım :))

Yok bu nanaymış farklı bir şey :60:

daha faydali olabilirdi ama cok bilemiyorum yeniyim daha :26:
subatin 8 inde 1 ay olacak
simdilik sadece bana verdigi listeyi takip ediyorum gram gram olcerek yiyorum
biraz zor ama saglik ve guzellik icin degecek :)
birde burasi var inan cok farkediyor sizlerin destekleri:16:

Öğredikçe bizimle de paylaşırsan sevinirim, bence de burası çok faydalı ben uzaklaştığım anda kilo alıyorum ..

aa bu cok guzel kendi kendimize yapabilir miyiz ki, yoksa bi diyetisyene gitmek sart mi:28:

bakayim denerim ins, en sorun yaptigim da gobek bide yanlar sinir oluyorm:47:

metabolik balansi uygulayan doktorlara gidip yapabilirsiniz cunku testlere dayali bir program testler almayada ki bir klinige gidiyormus..
ama bazi kurallari var onlari sizde evde yapabilirsiniz mesela 3 ogun ve ogun aralari 5 saat olmak seklinde
yemege ilk proteinle baslamak vs. vs..
benim mesela karacigerimde yaglanma diyabet pko kisaca metabolik sendromum var ona gore bana bir liste hazirladilr
ben listemi veririm ama size belki uygun gelmez az gelebilir yada cok bilemem
ama gun icinde yediklerimi zaten yaziyorum

Amma kaynatmışsınız yaaaa:52::52:

Bende dün mekik çekmeye karar verdim.Alt göbeğim var benim.
Sezeryan oldugum için cesaret edemiyordum.dün 50 tane cektim ama acayip agrı var karın bölgemde :1:

Onun sezeryanla alakası yok canım. Sen birden çok yüklenmişsin. Mekik çekeceksen yavaştan başlayacaksın. Çünkü kasları aniden ve çok çalıştırmak iyi olmaz. Geçen gün eşimde çekti, biraz fazla yüklendi onunda ağrıları oldu. Bu arada bende sezeryanla doğum yaptım ama seninki kadar ağrı olmadı bende. :44:Yani şimdiye kadar geçmiş olması lazım.

Öyle yapalım o zaman mesajları özelden atalım zor olmasın.

Uff çok sinir bozucu bir şey Melek, geçen hafta da aynısını yaşadım ben, saf proteinde de hem çok sıkılıyorum hem de artık pek tepki vermiyor.

Kefiri arada bir içiyorum bağırsakları çalıştırıyor ama kilo konusunda pek bilgim yok, saç ve cilt için maske yapıyorum o çok iyi oluyor işte.

2 tane 1 kg ile mi çalıştın yoksa 500 500 1 mi Derya ?
Ben ağırlık konusunda çok zorlanıyorum kollarım çok güçsüz.

Bir de öyle deneyeyim bari Derya, geçen hafta hiç tartılmadım kilo almış olunca moralim çok bozuldu o yüzden bu sefer tartıldım yine bozuldu.
Ama artık eksilere düşmek istiyorum.
Uykumu da düzene koydum daha ne yapayım ki ?

Melek sezeryan geçmiyor mu hiç hep dikkat mi etmen gerekiyor dikişlere ?

Hilal'cim bende sezeryanla doğum yaptım ama bende hiç sorun olmadı. Ayrıca hem sezeryanla doğumun hemde normal doğumun birçok komplikasyonları var. Allah hepsinden korusun biz ve çocuklarımızı.

kesinlikle katılıyorum 2 çocuğumuda normal doğurdum
kızımda 10 saat
oğlumda 3 saat sancı çektim
ama ardına hemen ayağa kalktım
herkese normal doğum tavsiye ederim tabi zorunlu sezeryan hariç keyfi sezeryan olanlara sinir oluyorum
ama sancısı ömür boyu çekiliyo benim arkadas hala bulgur yiyemez şişince içimde ağrıyo diyo:1::1::1:

dinlede bize de anlat

Yukarıda da yazdığım gibi bu sancı meselesi ya abartılıyor yada kişiden kişiye değişiyor. Bende hiç bir sorun yok allaha şükür.

Menümü yazayım ..

Sabah:

- Elma sirkeli su
- Çavdar ekmeğinden peynirli salçalı tost
Öğle :

- 1 kase ezogelin çorbası
- Salata

Ara :

- 1 Elma

Akşam :

- Çakma alinazik

Sıvı :
- 3 litre su
- 3 bardak bitki çayı
Spor :
- Leslie ile 2 mil
- 1 saat pilates
- 20 dakika yürüyüş​

Afiyet olsun canım.

kızı almaya gidicem 20 dak sonra sonrada süte bi 10 dak daha yürümüş olurum okul açıldı yine ben bolca merdiven inip çıkıyom kızlar menümüde yazıyım akşamı daha yemedim ama
MENÜM

-SABAH-

-ELMA SİRKELİ SU-
-2 dilim ekmeğe biraz peynirli tost
-2 bardak su-
-2 bardak çay-

-ARA-

-1 KASE BİBERLİ YOĞURT-

-ÖĞLE-

-2 YUMURTA HASLAMA

-ARA-

-YARIM GREYFURT
-1 bardak sıcak süt
-2 dili ekmek arası biraz peynir

-AKŞAM-
-Biraz yoğurt
-1 kase 1 yk zeytin.y ile pişmiş yeşil mercimek yemeği

-SIVI-

-3 LT SU OLUR YATANACA
-1 LT YESİL ÇAY
-2 bardak bitki çayı

-SPOR-
-30 dak yürüyüş
-30 dak 30day shred
-akşama daha yaparım yazarım
-simdilik spor dak 510

Afiyet olsun Gülçin'cim.

Aynen katılıyorum ben bunlara. Mantıklı düşününcede insanın aklına yatıyor zaten.

SUYU NASIL İÇELİM?

"Peygamber efendimiz ayakta su içmeme hususunda da bizi uyarmıştır. bu sözün özüne bakıldığında yine bizim sağlığımız için etkileri çok büyüktür."

Bir hadisde ayakta su içmenin zararına şu şekilde işaret etmiştir:
…“Eğer ayakta su içen kimse midesine verdiği zararı bilseydi içtiği suyu şüphesiz ki geri kusardı” (Abdürrezzak 10/427 hadis 19588).

Yine aynı konu ile alakalı olarak;
“Sizden biriniz ayakta su içmesin. Her kim unuturda içerse kusmaya çalışsın” buyurmuştur (Müslim eşribe Hadis 116)

Bilimsel olarak açıklaması ;

İnsan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur.
Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer..

Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak barsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok hastalıklarından korunmuş olur."
.

Güzel paylaşım teşekkürler canım.

Hoşgeldin ebruu ..

Hoşbulduk kızlar :16:

Back
X