Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Amann hayat zor ve bana hic biz zaman kolay olmadi. :(

Burada kar yagmiyor goremedim bu sene de kari zaten en sevdigim mevsim kistir ama kisin sadece sogugunun yasandigi bir memleketteyim. Bu bile buyuk fedakarlik ama anlayana :(((

Hayırdır neyin var canım diyecektim sonradan gördüm altta yazmışsın. :26:

selam herkese diyeceğim ama kimse kalmamış
bu hafta kimseyle denk gelemedim doğru düzgün...
dükkanı erken kapatmaya başladı 13,takım

Hele biz hiç denk gelemedik ortim. Özledim senide. :16:

bugünkü menüm

sabah
2 dilim çavdar ekmeği
zeytin
haşlanmış yumurta
yarım domates
1 bardak şekersiz çay

öğle
1 kase çorba
1 kase yoğurt

akşam
1 kase tarhana çorbası
fırında karnıbahar
brokoli salatası

2 form çayı
2 lt su

20 dk twist
25 dk stepper
15 dk egzersiz

Menün çok güzel olmuş. Oturmaya başladı git gide. İnşallah bu hafta tartıda güzel sonuçlar görürsün.

tartistik yine morali bozuksa ille yemege laf ediyor ve tartisiyoruz cok bunaldim cok :(

Canım yaaa yanlış hatırlamıyorsam seninde sanırım ikinci evliliğindi dimi? İnşallah düzelir bir an önce.

ben çıkıyorum kızlar
iyi akşamlar...

bende kaçtım kızlar iyi geceler

İkinizede iyi akşamlar kızlar. :5::5:

Hayırdır neyin var canım diyecektim sonradan gördüm altta yazmışsın. :26:

Hele biz hiç denk gelemedik ortim. Özledim senide. :16:

Menün çok güzel olmuş. Oturmaya başladı git gide. İnşallah bu hafta tartıda güzel sonuçlar görürsün.

Canım yaaa yanlış hatırlamıyorsam seninde sanırım ikinci evliliğindi dimi? İnşallah düzelir bir an önce.

İkinizede iyi akşamlar kızlar. :5::5:

Yok hayatim ilk evliligim :) hatta butun ilklerim esim... Tartismadan hayat gecmiyor biraz stresli bu ara benide biraz uzuyor ama ona sor ben onu uzuyorum...

:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::24::24::24:

Benimde hiç kaçamağım yok hıh :21::21:

Eskisi gibi değilsin artık, soğuk, donuk, yani bi tuhafsın. Elmayla alakası varmı acaba.
en cok ne seversin ebru en sevdigin hayir diyemedigin birseyler olmali :47::47:
semiha...........12/11
ysfmir............19
Hilal...............35
aysecig..........31/17
mutedeyyin.....24/25
tadli.............. 25/7
Ebru..............20/28
fefilifa............23/24
ben :)............9/1
betül..............8/13

Kızlar süsleyemedim kusura bakmayın...:17:
eline saglik canim :46::46:
sabah

1 tost
1 bardak ayran

akşam
bir tabak mercimek çorbası
ve bol salata yiyeceğim birazdan :)

afiyet olsun ama az olmamis mi?

Yok hayatim ilk evliligim :) hatta butun ilklerim esim... Tartismadan hayat gecmiyor biraz stresli bu ara benide biraz uzuyor ama ona sor ben onu uzuyorum...

Kusura bakma canım yaaa yanlış hatırlamışım :26:

Arada olur öyle şeyler zaten evliliğin tuzu biberi derler. Düzelir merak etme.

Kızlar bende yarın akşamın yemeğini pişirip geliyorum. :5:
kiyamam yaaa calisirken oyle oluyordu dimi :ssz: kolay gelsin canm
:47:lahmacun mu..:4:

:nazar::46:insan nasılda mutlu oluyor değilmi..

tayyar bende apdullah biliyorum....:27::52:

:60: kırıksınız varya..:9:

al bidene daha..:37:kameryaı açsana......:52::60:

afiyet olsun..

oğlum bayılıyor buna..

yok kız daha 2 kilom var..motive olmak adına öyle yaptım..:34:ne ka güzel görünüyor değilmi..

hoş geldin evde sıkılmakla meguldüm..

anam ..:50:

hakkınızda hayırlısı inşllah gçnlünüze göe olur..

afiyet olsun..

oy oy bu gün yoktun hele geçmiş olsun..kendien iyi bak..

ee sen benlen bunu yapacaktın sana menüde vermiştm ..gülçin..:40:ama şoklamalardan unuttun bebeğim..:9:
cok guzel gozukuyor ortikim :27: bizde gorcekmiyiz ki acep yaa :26:
Su içiyoruz iyi hoşda, bide şu wc olmasa :60:
Yakında odaya tuvalet yaptırıcam :9:
:1::1::1: valla bende aynisini dun dusunmustum :1::1:
dedim ki seyyar wc olsa da arabadan inip herkesi bekletmesem
bi lazimlik lazim bize ehehehehechefkjcvhe4cf3hif :60::60:

Maalesef yok Elif'cim. Sadece dayanamadığım çiğköfte var. Onunda pek bir zararı yokmuş :60::60:

Bu arada bugün hoşbeş, çizi, cips ve çikolata reddettim. :46::46:

Ayrıca bugün regl oldum. İki gündür karnım şişti. Umarım Cuma'yı etkilemez. Bol su ve yeşil çay içmeye çalışıyorum. :26:

Kusura bakma canım yaaa yanlış hatırlamışım :26:

Arada olur öyle şeyler zaten evliliğin tuzu biberi derler. Düzelir merak etme.

:)

az canim evet ama canim yemek istemedi. Yarin daha guzel bir menu olru insallah.

bisikletlemi giriyosun duşa yoksa:60:
kamerayı açta deryanın dediği konusalım:1::1:

ne güzel ebru çok sevindim banada bu kiloda 38 beden çok zor oluyo bacaklarda problem yok ta biraz kalçada bolca karında problem var
evet ebru yanlışı çok yapıyorum şoklamıycam birdaha kendimi söz veriyorum:5:
hay
ırlı olsun tatlım dikde görelim

neeeeeeeeeeee:53::53::53: lahmacun mu bayılıyım bali

afiyet olsun ebrucum
böylede anlatılır mı hiç :19::26:

masallah ne güzel
tartıldın mı hiç elif
eline emeğine sağlık sucum

az olmuş ama öz olmus afiyet olsun

saol deryacım hayırlısı olur inşallah

acele ediyorum derya doğru yoldayken istediğim gibi gitmeyince kilolar baska seylere saldırıyorum sonuç hüsran oluyo ne yapacamı şaşırdım
:17::17:
yok tatlim daha tartilmadim cuma tartilacagim ama kendimi sis hissediyorum sabah kalkinca yuzum şişti anlamadim niye hergun 3 litre suyumuda iciyorum ama neyse :44:
Menummm

Sabah
Kalin 1 dilim peynir
2 cay kasigi salca

Bu ikisini ezip karistirip 3 galeta batira batira yedim
Cok seviyorum, cips niyetine :1:

Ogle
200 ml sut
1 avuc dolusu badem
Limonlu yesil cay

Aksam
Firinda hamsi
Bol salata ve baharatli sogan
afiyet olsun canim guzel fikir cips isterse canimiz yapip yiyelim :34:

MENÜM

Sabah

1 kk beyaz peynir
5 tane yeşil zeytin
1,5 dilim çavdar ekmeği
1 fincan şekersiz çay

Öğle

1 porsiyon kapama et + bikaç tane patates
Salata
2 dilim kepek ekmek

Ara

Ayran + küçük bir dilim çavdar ekmeği

Akşam

4 yemek kaşığı tavuk sote
3 yemek kaşığı yoğurt

2 lt su + 2 fincan yeşil çay
Spor (yaklaşık 1 aydır araba kullanmıyorum işe tramvayla gidip geliyorum 10+10 dk tempolu yürüyorum bu hergün rutin olduğu için genelde buraya yazmıyorum.)
Ekstra bir spor yok şimdilik.
afiyet olsun tatlim :46::46::46: o patates insaallah kizartmadir :60:
Sakız çiğnemenin kilo verdirdiğini biliyor musunuz? İcadı çok eski yıllara dayanan sakızın birden çok faydası var. İşte sakızın faydaları ve kilo verdirici etkileri.

Yararları
Kilo kontrolüne yardımcı olur: Sakız pratik, ucuz ve düşük kalorilidir. Şekerli bir sakız yaklaşık 5 -10 kaloridir. Şekersiz olanlar da tercih edilebilir. Sakız, atıştırmayı engellemek ve kalori alımını azaltmak için harika bir yoldur.

İştahı azaltır: Sakız çiğnemek iştah kontrolü sağlamaya yardımcıdır. Appetite (iştah) dergisinde 2007 yılında yayımlanmış çalışma gösteriyor ki öğleden sonraki atıştırma öncesi sakız çiğnemek, açlığı ve kalori alımını azaltmaya yardımcı oluyor.

Öğünde daha az yemeye sebep olur: Yapılan bir çalışmada akşamüstü ara öğününden önceki üç saatlik bir zaman diliminde bir saat aralıklarla 15 dakika sakız çiğneyen yetişkinler, sakız çiğnemeyenlere göre ara öğünlerinde 36 kalori daha az yedikleri gözlenmiştir. Sakızın şekersiz ya da normal olması ise bir şey fark ettirmiyor ve her ikisi de az yemeye yardımcı oluyor.

Atıştırma olarak seçenek olabilir: Sakız çiğnemek düşük kalorili olduğu gibi, yüksek kalorili atıştırmaların yerine de geçebilir. Özellikle, 140 kalorilik 1 veya 2 parça çikolatalı kurabiye yerine 2 parça 20 kalorilik sakız çiğneyerek, 120 kalori kazanç sağlayabilirsiniz.

Kalori harcatır: Mayo Clinic Uzmanları yaptıkları bir deneyde, sakız çiğnemenin saatte 11 kalori yakımını sağladığını hesaplamışlardır.

Konsantrasyonu artırır ve stresi hafifletir: Konsantrasyonu arttırmanın ve gerginliğinizi hafifletmenin basit yollarını arıyorsanız, Sakız çiğnemek en kolay yollardan biri olacaktır. Çalışmalara göre sakız çiğnemek uyanıklığı ve konsantrasyonu arttırıyor ve hayatın günlük stresini azaltıcı yönde etki gösteriyor.

Beyne giden kanı artırıyor: Birçok sporcu ve koçları oyun sırasında sakin kalabilmek ve gerginliği azaltmak için sakız çiğnemeyi tercih etmektedir. Aynı zamanda bazı öğretmenler de okullarda sakız çiğneme kuralının değiştirilmesini ve çocukların sınav sırasında sakız çiğnemesinin onların uyanıklığını ve konsantrasyonunu daha iyi sağlayacağını savunmaktadır.

Son yapılan araştırmalarsa sakız çiğnemenin, damarlardan beyne giden kan akımını yüzde 25 oranında artırdığını gösteriyor. Appetite (iştah) dergisinde 2002 yılında yayımlanmış bir başka çalışma gösteriyorki sakız çiğnemek bireylerin öğrenme, akılda tutma ve bilgiye erişme yeteneğini de artırıyor.

Ağız ve diş sağlığını destekliyor: Sakız çiğnemenin, nefesimizi ferah tutmaya yardımcı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bunun yanında vücuttaki en güçlü savunma mekanizması olan tükürük salgısını da artırır. Bu nedenle gün içinde sakız çiğnemek iyi bir seçenek olacaktır. Şekersiz sakız, ağız sağlığını birçok yönden destekler. Plaklarının ve çürüklerin oluşumunu önler, diş minesinde mineral bozukluklarını onarır, diş lekelerinin oluşumunu önler, olanları azaltır. Sağlıklı bir ağız, sağlıklı bir vücutla birebir ilişkilidir. Ağız yoluyla bakterin alınması, çeşitli hastalıklara yol açar.

Sakızla kilo kontrolü sağlayın!

* Çok yemek yediniz ya da kendinizi durduramıyorsunuz, hemen sakız çiğnemeye başlayabilirsiniz.
* Yüksek kalorili abur cubur besinlerden yemek istediğinizde sakız çiğneyerek bu güdüyü bastırabilirsiniz.
* Stres daha fazla yemek yemenize mi sebep oluyor? Sakız çiğneyerek stresinizi azaltmayı ve atıştırmalardan uzak durmayı deneyebilirsiniz.
* Yemek pişirirken sakız çiğnemeniz de hazırlık aşamasında tadına bakma bahanesiyle yemeklerden atıştırmanızı engelleyecektir.
valla suan cigniyordum bi tane daha attim agzima hehe
paylasim icin tesekkurler:46:

yok tatlim daha tartilmadim cuma tartilacagim ama kendimi sis hissediyorum sabah kalkinca yuzum şişti anlamadim niye hergun 3 litre suyumuda iciyorum ama neyse :44:

afiyet olsun canim guzel fikir cips isterse canimiz yapip yiyelim :34:

afiyet olsun tatlim :46::46::46: o patates insaallah kizartmadir :60:

valla suan cigniyordum bi tane daha attim agzima hehe
paylasim icin tesekkurler:46:

Hayır canım maalesef kızartma değil haşlanmış diyelim yemekle birlikte pişmiş zaten az bişeydi. Eskisi kadar sevmiyorum nedense patatesi. Önceden bayılırdım.

Çok kötüyüz biz yaaa rakibem ama bayıldım ben bu olaya bundan sonra yemeklerimi yerken hep seni düşüneceğim. Elif az yemiştir ben daha az yiyeyim diye düşüneceğim. Çıtır mı çıtır bi hatun olacağım. Ve iddiayı ben kazanacağım :60::60:

geldimm yine canım sıkkın :(

geçmişe bakıp geleyim yine yazmışta yazmışsınız...
hayirdir su neyin var?
Bende cıkıyorum, ders calısıcam girmem artık...
ii geceler
ii geceler :3:
Bu arada Hilal'i özledim ben yaaaaa. Nasıl oldu acaba düzeldimi biraz. Görüşebilen varsa eğer arasa sorsa bi nasılsın diye.
valla yoklugu hissediliyor :50:
Kızlar bu arada Konya'da resmen tipi var. Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır hesabı. Az önce markete gittim, kızımın yarın meyve günü almayı unutmuşum. Allah'ım bu ne soğuk yaaaaa hava çok kötü burda. İnşallah yarın okullar tatil olmaz.

canim burasi da ayni sanirim tum ulke bu sekilde insaallah tatil olmaz kiza bakacak birileri var mi?

hayirdir su neyin var?

canim burasi da ayni sanirim tum ulke bu sekilde insaallah tatil olmaz kiza bakacak birileri var mi?

aman ev halleri iste hastalanmam lazimdi ama hastalanmadim bu arada karnim davul gibi sisti sogan suyu bir ise yaramadi saniyorum yada ben 15 gun yapmadim diye boyle oldu bilmiyorum ama yine gecikme yine + lar gelecek gibi :(

tartistik yine morali bozuksa ille yemege laf ediyor ve tartisiyoruz cok bunaldim cok :(
canim kac yillik evlisiniz?
yaptigin yemekleri mi begenmiyor :41:
bugünkü menüm

sabah
2 dilim çavdar ekmeği
zeytin
haşlanmış yumurta
yarım domates
1 bardak şekersiz çay

öğle
1 kase çorba
1 kase yoğurt

akşam
1 kase tarhana çorbası
fırında karnıbahar
brokoli salatası

2 form çayı
2 lt su

20 dk twist
25 dk stepper
15 dk egzersiz

cok guzel menu afiyet olsun canim :46::46:

hayirdir su neyin var?

Bende onun için tatil olmasını istemiyorum canım, çünkü bakacak kimse yok, mecburen babasının iş yerinde kalıyor akşama kadar ben izin alıp çıkabilirsem ancak gidiyoruz eve. Yoksa zor oluyor iş yerinde. :26:

Maalesef yok Elif'cim. Sadece dayanamadığım çiğköfte var. Onunda pek bir zararı yokmuş :60::60:

Bu arada bugün hoşbeş, çizi, cips ve çikolata reddettim. :46::46:

Ayrıca bugün regl oldum. İki gündür karnım şişti. Umarım Cuma'yı etkilemez. Bol su ve yeşil çay içmeye çalışıyorum. :26:

puuf ya :1:
hosbes demeeeeeeee :36::36::36::36:
insaallah etkilemez canim insaallah :34:
:)

az canim evet ama canim yemek istemedi. Yarin daha guzel bir menu olru insallah.

insallah tatlim insaallah

bugun ben niye iyi seyleri ikiliyorum acaba :44:
:9:

Hayır canım maalesef kızartma değil haşlanmış diyelim yemekle birlikte pişmiş zaten az bişeydi. Eskisi kadar sevmiyorum nedense patatesi. Önceden bayılırdım.

Çok kötüyüz biz yaaa rakibem ama bayıldım ben bu olaya bundan sonra yemeklerimi yerken hep seni düşüneceğim. Elif az yemiştir ben daha az yiyeyim diye düşüneceğim. Çıtır mı çıtır bi hatun olacağım. Ve iddiayı ben kazanacağım :60::60:

tuh :60:
bence cok lezzetli olur kizartma valla bak dene derim :1:
ben de hep seni dusunuyom ebru kesin yemiyordur iyi ki senin gibi zorlu bir rakibem var :51:

aman ev halleri iste hastalanmam lazimdi ama hastalanmadim bu arada karnim davul gibi sisti sogan suyu bir ise yaramadi saniyorum yada ben 15 gun yapmadim diye boyle oldu bilmiyorum ama yine gecikme yine + lar gelecek gibi :(

su test yaptirmadan sogan suyunu yapmamissindir umarim :52::52:

Bende onun için tatil olmasını istemiyorum canım, çünkü bakacak kimse yok, mecburen babasının iş yerinde kalıyor akşama kadar ben izin alıp çıkabilirsem ancak gidiyoruz eve. Yoksa zor oluyor iş yerinde. :26:

insaallah olmaz canim uzulme :34:

Ne güzel yaaaa üç ortide burdayız. Geçen hafta birinciydik ama kimse liste oluşturmadı.

Back
X