Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Bu döngüyü tespit etmek için ateş ölçme yöntemini uyguluyoruz:

NE ZAMAN? Her sabah 6-7 arası. Reglin 1. gününden başlayarak.
NASIL? Dijital termometreyle, dil altından.
ÖNEMLİ!!! Ateş yataktan kalkmadan ve en az 3 saatlik uyku ardından ölçülmeli. Aksi halde sağlıksız olur. Pratik yöntem: saatinizi 6ya kurun, başucunuza veya yastık altına derecenizi koyun. Çalınca termometreyle ölçün. Dijitaller otomatik olduklarından ölçtüklerini bipleyerek bildirirler.

ATEŞİM BİR İNİP BİR ÇIKIYOR, YUMURTLADIĞIMI NASIL ANLAYACAĞIM?
Günlük artıp eksilmeler önemli değil. Önemli olan genel olarak en az 0.1lik bir artış olması. Mesela ilk devrede ateşiniz hep 35.9-36.2 arasında oynuyor. Yumurtlamadan sonra 36.3 gibi değerlerde olmalı. Basit yöntem şudur: Yumurtladığınızı düşündüğünüz günden sonraki 3 gün ateşiniz, yumurtladığınız günden yüksektir.

Bazen yumurtladığınız gün ateşiniz aniden düşer. Bu da bir belirtidir ama şart değildir.

YUMURTLAMADAN SONRA ATEŞİM YÜKSEK SEYREDİYOR, HAMİLE MİYİM?
Bilemeyiz. Hamile kalsanız da kalmasanız da adet tarihine kadar projesteron yüksek seyrder yani ateş zaten yüksektir. Ancak adet tarihiniz geçtikten sonra ateşiniz düşmediyse hamilelikten şüphelenebilirsiniz.

YUMURTLADIĞIMI SONRADAN ATEŞE BAKIP ANLIYORSAM, ÖNCEDEN NASIL DEĞERLENDİRME YAPACAĞIM?
İlk aydan sonra kendimizi tanıdığımız için işimiz kolaylaşıyor. Ama yardımcı yöntem olarak ovulasyon testi kullanıyoruz ve akıntımızı kontrol ediyoruz.

ATEŞİM HEP AYNI SEYREDİYOR, NEDEN?

Hormon hapları kullanıyorsanız, tiroit probleminiz varsa, ateşinizi farklı saatlerde ölçüyorsanız, hastaysanız ateş yöntemiyle ateşinizdeki ufak değişiklikleri göremeyebilirsiniz.

ATEŞİM YÜKSELDİ, BUGÜN DÖLLENME ŞANSI VAR MI?
Pek yok. Ateş yükseldiyse yumurta çatlamış demektir. Çatlayan yumurtanın dağılmadan önce 12-24 saat ömrü vardır. Hemen ilişki olsa bile spermlerin tüplere yüzüp yumurtayı bulmaları zaman alır. O yüzden ateş yükselmeden önceki günlerde ilişki olması, spermlerin tüpte yumurtayı hazır beklemeleri daha iyi olacaktır.

Bu döngüyü tespit etmek için ateş ölçme yöntemini uyguluyoruz:

NE ZAMAN? Her sabah 6-7 arası. Reglin 1. gününden başlayarak.
NASIL? Dijital termometreyle, dil altından.
ÖNEMLİ!!! Ateş yataktan kalkmadan ve en az 3 saatlik uyku ardından ölçülmeli. Aksi halde sağlıksız olur. Pratik yöntem: saatinizi 6ya kurun, başucunuza veya yastık altına derecenizi koyun. Çalınca termometreyle ölçün. Dijitaller otomatik olduklarından ölçtüklerini bipleyerek bildirirler.

ATEŞİM BİR İNİP BİR ÇIKIYOR, YUMURTLADIĞIMI NASIL ANLAYACAĞIM?
Günlük artıp eksilmeler önemli değil. Önemli olan genel olarak en az 0.1lik bir artış olması. Mesela ilk devrede ateşiniz hep 35.9-36.2 arasında oynuyor. Yumurtlamadan sonra 36.3 gibi değerlerde olmalı. Basit yöntem şudur: Yumurtladığınızı düşündüğünüz günden sonraki 3 gün ateşiniz, yumurtladığınız günden yüksektir.

Bazen yumurtladığınız gün ateşiniz aniden düşer. Bu da bir belirtidir ama şart değildir.

YUMURTLAMADAN SONRA ATEŞİM YÜKSEK SEYREDİYOR, HAMİLE MİYİM?
Bilemeyiz. Hamile kalsanız da kalmasanız da adet tarihine kadar projesteron yüksek seyrder yani ateş zaten yüksektir. Ancak adet tarihiniz geçtikten sonra ateşiniz düşmediyse hamilelikten şüphelenebilirsiniz.

YUMURTLADIĞIMI SONRADAN ATEŞE BAKIP ANLIYORSAM, ÖNCEDEN NASIL DEĞERLENDİRME YAPACAĞIM?
İlk aydan sonra kendimizi tanıdığımız için işimiz kolaylaşıyor. Ama yardımcı yöntem olarak ovulasyon testi kullanıyoruz ve akıntımızı kontrol ediyoruz.

ATEŞİM HEP AYNI SEYREDİYOR, NEDEN?

Hormon hapları kullanıyorsanız, tiroit probleminiz varsa, ateşinizi farklı saatlerde ölçüyorsanız, hastaysanız ateş yöntemiyle ateşinizdeki ufak değişiklikleri göremeyebilirsiniz.

ATEŞİM YÜKSELDİ, BUGÜN DÖLLENME ŞANSI VAR MI?
Pek yok. Ateş yükseldiyse yumurta çatlamış demektir. Çatlayan yumurtanın dağılmadan önce 12-24 saat ömrü vardır. Hemen ilişki olsa bile spermlerin tüplere yüzüp yumurtayı bulmaları zaman alır. O yüzden ateş yükselmeden önceki günlerde ilişki olması, spermlerin tüpte yumurtayı hazır beklemeleri daha iyi olacaktır.

benim regl donemim bu ayin 8 ila 12 si arasi bakalim denicem
cok tesekkur ederim sucum:16:
sen akinti testini yapiyormusun
ben yapiyorum ama bu zamana kadar sonuc alamadim :(

selam kızlar
berra yı bıraktım anneme.
yanlızız bu akşam:17:

geçmişe bir bakayım dönerim tekrar

sucum sanirim ayni durumdayiz benimde bi rahim filmi kaldi ama korkuyorum :26:
benim esim tahlil yapti sperm sayisi biraz dusuk ilac verdi ama kullanmadi midesine dokundu bilemiyorum ignesi falan varsa onu yapatiracak
insaallah ikimizde ayni anda tez zamanda aliriz bebislerimizi kucagimiza :(
benim yasim 27 oldu artik :(

yok hayatım hiç bilmiyorum o testi bu arada eşine keçiboynuzu kürü yapsana polen ve bal karışımıda çok işe yarar ilaçtan çok bence doğal yolları dene eşin için nasılsa var sayı yükseltmek kolay.

yok hayatım hiç bilmiyorum o testi bu arada eşine keçiboynuzu kürü yapsana polen ve bal karışımıda çok işe yarar ilaçtan çok bence doğal yolları dene eşin için nasılsa var sayı yükseltmek kolay.

yapmazmiyim yaptim tatlim yaaa icti onu 3 ay yaicakti tatile cikti orada yapmamis
nar suyu sıktım ballar pekmezler neler neler
olmayinca olmuyor iste :(

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 359220

*** 13. Takım 246. Etap *** ETAP ÜÇÜNCÜSÜ

Aysecig: ( 57.6 / 56.8 / 0.8/ 1.39 % )
Betüld: ( 62.5 / 61.9 / 0.6 / 0.96 %)
Eski_bir_masal : ( 63.2 / 62.5 / 0.7 / 1.11 % )
Fefilifa: ( 76.5 / 75.7 / 0.8 / 1.05 % )
Hayattanazicik: ( 56.0 / 56.0 / 0.0 / 0.0% )
LaydLiNe: ( 77.3 / 76.6 / 0.7 / 0.91 % )
Mutedeyyin: ( 69.6 / 68.7 / 0.9 / 1.29 % )
Ozlew_19: ( 67.7 % )
Geri dönmek üzere ayrıldı.
Semiha ( 64.6 / 64.1 / 0.5 / 0.77 % )
TadLi : ( 61.2 / 61.0/ 0.2 / 0.33 % )
Ysfmir: ( 59.9 / 59.1 / 0.8 / 1.34 % )
13. Takım Ortalaması : 0.83 %

Öncelikle 3.lüğümüzü tebrik ederim kızlar, bu haftaki sonuçlar beni çok mutlu etti hepimizin çabasıyla gelen bir sonuç oldu ..

Gülçin ; Aldım mı verdim mi diye iyi stres yaptın ama maşallah güzel bir sonuç gördün sonunda ..

Betül ; Hedeflediğin şekilde gidiyorsun sanırım, yanlış hatırlamıyorsam pek bir kaçamağında yoktu sonuç da gayet güzel olarak yansıdı ..

Elif ; Bu hafta hoşbeşlerin menünden çıktığı nasıl belli oldu değil mi ? Çok güzel oldu umarım böyle devam eder.

Ebru ; Kaçamaksız geçen bir haftanın daha sonucunda regl olmana rağmen giden sonucu çok beğendim. En istikrarlı menülere sahip olanlardansın takımda.

Melek ; Çok güzel gayret ediyorsun, muhtemelen stresin etkisini görüyorsun, biraz daha rahat bırak kendini sonuçlar çok güzel olacak inşallah ..

Semiha ; Bu hafta kimse yokken bile takımdaydın öncelikle zaman ayırdığın için teşekkür ederim.Çok güzel gidiyorsun aynen böyle devam ..

Gönül ; Bu haftaki sporların harikaydı gece yaptığın bir kaçamağın vardı onu da erittiğini düşünüyorum kilonun az gitmesi hiç canını sıkmasın çünkü nedeni bence tamamen kas oranının artması, ölçülerini alsan farkı da görürsün aslında ..

Derya ; Maşallah istediğin hedefe istediğin zamanda ulaşıyorsun ve inandığın şeyi başarıyorsun tebrik ederim ..

Turtam ve Elif'cim henüz yeni menülerinizi çok fazla görmedim ama turtam çok güzel kilo vermişsin 4 günde artık kendini salmak yok bak, Elif; sen de çok güzel bir menüyle aramızdaydın bugün umarım hep böyle devam edersin en kısa zamanda seni de listeye alırız ..

Hadi önümüzdeki hafta da az kaçamak düzenli menülerle devam edelim bu istikrarımızı bozmayalım kızlar ..

yorumların ve ilgin için tesekkürlere kaptan

Bilgisayarım gitti geçen hafta çökmüştü bu hafta açılmadı eşimin bilgisayarından giriyorum şimdi bildirim de yapamadım telefondan girmeyi beceremiyorum :((( zaten androidde değil tablet alacağım bu hafta artık oradan yazarım bol bol kilom aynı ne geri ne ileri bir hareket yok. Hilal iyisin umuyorum canım.
merak ettik seni su
şükür iyiymişsin

hahaha yok ya atar miyim hic
onlar bizim velinimetimiz onlarin dualariyla yasiyoruz :)
düşüncelerin için tebrikler şahsen ben kendi ailemle bile kalamam o kadar çok sabırlısınız

Siz benim canımsınız yaa karataycılara kadar sormuş Hilal beni canım takımım benim düşünülmek çok güzel şey...:38:

yorumların ve ilgin için tesekkürlere kaptan

merak ettik seni su
şükür iyiymişsin

düşüncelerin için tebrikler şahsen ben kendi ailemle bile kalamam o kadar çok sabırlısınız

ya esim hakediyor biliyor musun onun sevgisi yaptiriyor yoksa cekilmez bende annemde 15 gunden fazla asla kalamam duramam ozgurlugumu isterim

kızlar Allah bebek isteyen herkese bu güzelliği tattırsın işte rabbimin bir bildiği vardır umarım
kimi ister sınar rabbim,
kimide istemez verir bugüne şükür
annelik çok ayrı bir duygu
25 yasıma 8 senelik evlilik ve 2 çocuk sığdırdım
kızım 7 yasına geldi oğlum yasına değecek
çok yoruldum kızlar erken evlenmeyin evlenirsenizde çocuk için acele etmeyin kızlar
hayatta herseyiniz kısıtlanıyo ve o kadar büyük sorumluluk ki anlataman
rabbim istiyorsanız ve zamanıysa hayırlı evlat nasip etsin herkese

kızlar Allah bebek isteyen herkese bu güzelliği tattırsın işte rabbimin bir bildiği vardır umarım
kimi ister sınar rabbim,
kimide istemez verir bugüne şükür
annelik çok ayrı bir duygu
25 yasıma 8 senelik evlilik ve 2 çocuk sığdırdım
kızım 7 yasına geldi oğlum yasına değecek
çok yoruldum kızlar erken evlenmeyin evlenirsenizde çocuk için acele etmeyin kızlar
hayatta herseyiniz kısıtlanıyo ve o kadar büyük sorumluluk ki anlataman
rabbim istiyorsanız ve zamanıysa hayırlı evlat nasip etsin herkese

Amin canım ama şu konuda çok şanslısın çocukların arkadaşların olacaklar :) Gencecik anne anne babanne olacaksın :) İsteyen herkese versin inşallah canım aminnnnnnn....

bebek mevzusu açılmış
canlarım rabbim sizlerede en kısa zamanda birer bebiş nasip etsin

Amin canım ama şu konuda çok şanslısın çocukların arkadaşların olacaklar :) Gencecik anne anne babanne olacaksın :) İsteyen herkese versin inşallah canım aminnnnnnn....
evet o kadar şanslıyım ki kızım 17 yasında olunca ben 35 yasında olacağım
oğlum daha bebek keske hiç büyümeseler

ilgilendik canım birbirimizle:17:
şimdi yalan dünya zamanı...
ooooooooooooooooo ne hoş
benimki çok yoğun bu sıralar denetleme görev hastaşlık
anca miskin miskin yatıyo
muti duymasın
:17::9::1:
adam iyice yaslandı:60:
şaka niyetine yazdım ha gülelim diye
yoksa kocişimi çok sevvvvvviyoruuuuuuum:48::21::27:

evet o kadar şanslıyım ki kızım 17 yasında olunca ben 35 yasında olacağım
oğlum daha bebek keske hiç büyümeseler

ooooooooooooooooo ne hoş
benimki çok yoğun bu sıralar denetleme görev hastaşlık
anca miskin miskin yatıyo
muti duymasın
:17::9::1:
adam iyice yaslandı:60:
şaka niyetine yazdım ha gülelim diye
yoksa kocişimi çok sevvvvvviyoruuuuuuum:48::21::27:

:1::1::1:
:nazar:

mutluysan ne güzel işte herseye değer
bende çok sorun yasıyorudum ama artık taktığım yok valla keyfime bakıyom
bak valla amaaan kendini sevceksin once :12:
ne guzel :(
bebek mevzusu açılmış
canlarım rabbim sizlerede en kısa zamanda birer bebiş nasip etsin
aminnn aminnnn :ssz:
80 mi
.........................

abartmisim dimi :9::9::9:

Back
X