Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

[h=3] VANİLYALI DONDURMA
[/h]

[TABLE="class: tr-caption-container, align: center"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption"]EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

MALZEMELER:
-1lt süt(%1,5 yağlı)
-1 yk mısır nişastası
-1 yk saf toz salep
-2 yk süttozu
-1/2 su bardağı toz tatlandırıcı
-10 damla vanilya aroması

Sütten 1 bardak ayrılıp kalanı kaynamaya bırakılır.1 bardak sütün içinde nişasta,salep ve süttozu topaksız hale gelene dek iyice karıştırılır.Kaynayan sütün içine yavaş yavaş eklenir ve karıştırılarak pişirilir.Boza kıvamı alana dek yaklaşık 20 dk boyunca pişirildikten sonra tatlandırıcı ve vanilya ilave edilir.
Ateşten alındıktan sonra oda sıcaklığına gelene dek aralılarla çırpılmaya devam edilir.(bu aşamada mikser veya blender kullanılabilir.)oda sıcaklığına gelen karışım buzluğa konur.(Asıl önemli kısım bundan sonra)Dondurmanızın pürüzsüz kaymak kıvamında olması için karışımı 1 saatte bir çıkarıp çırpmaya devam etmelisiniz.Ta ki çırpıcı hareket edemeyene dek.(ister el çırpıcısı ister blender kullanabilirsiniz)Sonrasında da tahta bir kaşık yardımıyla kaşık hareket edemeyecek kadar katılaşana dek karıştırmak gerekli.Ben 4-5 seferde istediğim kıvama ulaştım.
Yok hafif buzlu da olsa olur diyorsanız istediğiniz küçük kalıplara döküp direk de dondurabilirsiniz.
-Yaklaşık 1kg kadar dondurma çıkıyor.Fotodaki miktar 100 gr kadar.Bu miktardaki nişasta oranı günlük hakkınızdan epeyce düşük.İçine istediğiniz ilaveyle çeşitlendirmek mümkün.

Cafe fernando Cenk'ten pratik bilgileri ekleyeyim:)

Eğer evinizde blender varsa, hele de haznesi camsa karışımı direkt blenderın haznesine koyup buzluğa yerleştirin. Tamamıyla soğuyup dondurma/sorbet kıvamına gelene kadar her 30-45 dakikada bir buzluktan çıkartıp blenderınızı 1 dakika boyunca yüksek hızda çalıştırıp buzluğa geri koyun. 3-4 turdan sonra dondurmanızın yenebilecek kıvama gelmesi gerekir. Ardından hava geçirmeyen kabınıza aktarıp 4-5 saat daha buzlukta bekletin.

[h=3] VANİLYALI DONDURMA
[/h]

[TABLE="class: tr-caption-container, align: center"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption"]EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

MALZEMELER:
-1lt süt(%1,5 yağlı)
-1 yk mısır nişastası
-1 yk saf toz salep
-2 yk süttozu
-1/2 su bardağı toz tatlandırıcı
-10 damla vanilya aroması

Sütten 1 bardak ayrılıp kalanı kaynamaya bırakılır.1 bardak sütün içinde nişasta,salep ve süttozu topaksız hale gelene dek iyice karıştırılır.Kaynayan sütün içine yavaş yavaş eklenir ve karıştırılarak pişirilir.Boza kıvamı alana dek yaklaşık 20 dk boyunca pişirildikten sonra tatlandırıcı ve vanilya ilave edilir.
Ateşten alındıktan sonra oda sıcaklığına gelene dek aralılarla çırpılmaya devam edilir.(bu aşamada mikser veya blender kullanılabilir.)oda sıcaklığına gelen karışım buzluğa konur.(Asıl önemli kısım bundan sonra)Dondurmanızın pürüzsüz kaymak kıvamında olması için karışımı 1 saatte bir çıkarıp çırpmaya devam etmelisiniz.Ta ki çırpıcı hareket edemeyene dek.(ister el çırpıcısı ister blender kullanabilirsiniz)Sonrasında da tahta bir kaşık yardımıyla kaşık hareket edemeyecek kadar katılaşana dek karıştırmak gerekli.Ben 4-5 seferde istediğim kıvama ulaştım.
Yok hafif buzlu da olsa olur diyorsanız istediğiniz küçük kalıplara döküp direk de dondurabilirsiniz.
-Yaklaşık 1kg kadar dondurma çıkıyor.Fotodaki miktar 100 gr kadar.Bu miktardaki nişasta oranı günlük hakkınızdan epeyce düşük.İçine istediğiniz ilaveyle çeşitlendirmek mümkün.

Cafe fernando Cenk'ten pratik bilgileri ekleyeyim:)

Eğer evinizde blender varsa, hele de haznesi camsa karışımı direkt blenderın haznesine koyup buzluğa yerleştirin. Tamamıyla soğuyup dondurma/sorbet kıvamına gelene kadar her 30-45 dakikada bir buzluktan çıkartıp blenderınızı 1 dakika boyunca yüksek hızda çalıştırıp buzluğa geri koyun. 3-4 turdan sonra dondurmanızın yenebilecek kıvama gelmesi gerekir. Ardından hava geçirmeyen kabınıza aktarıp 4-5 saat daha buzlukta bekletin.

paylaşım için sağol hilalcim aslında lıgt mağnum çıkarsalar ne güzel olur 0 şeker:27:

merhabalar yoğun bir gündü..
Hilal bu hafta bende pro -pro +sebze gittim bakalım ..ama dayanamayıp bu sabah tartıldım ve sonuç iyi değil ilginç geldi :44:yarın sabah bakalım ne olucak..:1:

derya sensin sanirim,seanslar hakkinda bana biraz bilgi verebilirmisin? nasil katiliyoruz seanslara internet yoluyla olmasi mümkünmü,ben yurt disindayim cünkü

Derya, denemedim mi sanıyorsun..
niyetimin kötü olmadıgını, böyle giderse ileride cok zorluk cekecegimizi defalarca söylemeye calıstım...
Ama hep beni susturdu,yani bişi diyor, kelimeler bogazımda dügümleniyor, cvp veremiyorum.. dün gece hiç uyumadım, sinirimden üzüntümden...

bi akıllı benim eşim..
dün bütün akrabaları, yapma böyle olmaz dediysede o pek umursamadı

malesef erkeklerin genelinde var bu durum,bildiginden sasmiyolar gün geliyo senin dedigine geliyolar ama is isten gecmis oluyo,Allah yardimciniz olsun tez zamanda esinin aklini basina getirsin ins

kızlar ben geldim ayyy bugün resmen tatlı krizine girdim
sabah 2 dilim kepek ekmeğiyle hazırlanmış tost birzcık krem peynir
öğlen salata ,1 kaşık makarna 1 porsiyon patatesli köfte
eve gelince kızımın süt diliminden bir parça ısırdım
akşam 1 porsiyon kurufasulye yanında 1 tane turşu 1 dilim ekmek canım çok yemek istemiyor ama tatlıyıçok istiyor hani şu içi cevizlisucuklar var ya azıcık yedim ondan 2 ısırık kızmayın olurmu ?ama epeydir tatlı yemiyordum bu kadarı yetti sanki bana

akşam 1 porsiyon kurufasulye yanında 1 tane turşu 1 dilim ekmek canım çok yemek istemiyor ama tatlıyıçok istiyor hani şu içi cevizlisucuklar var ya azıcık yedim ondan 2 ısırık kızmayın olurmu ?ama epeydir tatlı yemiyordum bu kadarı yetti sanki bana

Regl etkisi tabi Aslı'cım ama onun yerine daha hafif şeyler deneyebilirdin.
Kuru meyveler olabilir ya da tarçınlı süt isteğini geçirir.

benin menüm

sabah
2 yumurtadan yesil soğanlı omlet
peynir

öğlen 1 dondurma:17:(reglimin azizliği)

akşam
2 köfte yoğurt

30 dk bisiklet
1 saat plates

şimdi bisiklete binmeye gidiyorum.akşamda platesimi yapacağım

Afiyet olsun canım. Bu arada bu ikinci dondurman bu hafta. Umarım tartıya yansımaz. Yoksa emeklerin boşa gidiyor.

Kızlar geçen ay yeterlik sınavına girmiştim,biliyorsunuz...
1 soruyla,tam 1 soruyla kacırmışım :50:

Neyse...
Belgem var ama süresini uzatmak için girmiştim...
seneye olursa yine girerim, panik yok :1:

Haziranda alım var,ona yerlesebilsem keşke,cok ii olacak... :10:

Hayırlısı olsun canım benim yaaaa. Bir soru çok kötü olmuş.

Menümü yazayım ..

Sabah :

- 1 bardak kefir ( zamanım yoktu)

Öğle :

- Tavuk ızgara

Akşam :

- 1 dukan krep
- 6 köfte
- 3 kaşık yoğurt

Sıvı :

- 2 litre su
- 2 fincan bitki çayı

Afiyet olsun Hilal'cim. Bu hafta süperdin :46:

Menüm:

Kalkınca:
1 bardak süt

Sabah:
2 dilim ekmek
200 gr. yogurt
Menemen

Öğle:
1 portakal
Yarım muz

Akşam:
1 kase yulaf kepekli yogurt (inş. aclıktan ölmem bugün :60:
gerçi ben nelerle doymuş insanım ama :9:)

3 lt.su + 1 lt. yeşilçay
Sabah akşam 30 kere, incelten 10 hareket...

Afiyet olsun Melek'cim.

Kızlar, eşimle sorunlarım var :14:
Ne kadar mutlu gözükmeye calıssamda hep aglamak istiyorum şu sıralar :14:

Üstünü kapatıp,huzursuz etmek istemiyorum ailemi...
Ama böylede olmuyor :50:
Dua edip, sonucunu beklemekten başka hiçbir çarem yok :14:

İnşallah düzelir biran önce.

eşimle kişisel sorunum yok,onu cok seviyorum..

sorun; ailesinin sürekli para istemesi...
zırt icra gelir, bize para gönder...
zaten bizimde borcumuz var, bunlarında borcu var diye düşünmüyorlar..
annesine babasına göndermesine hiç karsı degilim. ana babadır, tabiki bakacak...

ama işleri güçleri olan insanlara bu kadar yetişme gayreti niye?
neden bizide bu kadar sıkıntıya sokuyor?

hele dün,gittigim yerde eltim hakkında bişi öğrendim,cinlerim tepeme cıktı...
çok üzülüyorum ama elimden bişi gelmiyor, ben mutsuz oluyorum :14:

Canım benim çok zor bir durum bu durum. İlk evlendiğimiz dönemlerde bir defada bizim başımıza geldi. Eşimin ailesi bişey için para istedi. Ben biraz çıngar çıkarttım bu son olsun bidaha imkanı yok olmaz dedim. Önceleri eşim yok diyemiyordu. Ben bir şekilde ona yok dedirttirdim. Sonuçta biz cebimizde ne kadar varsa ona göre harcama yapıyoruz. Herkesinde böyle yapması lazım. Paran yoksa harcamazsın. Ama parası olmadan harcama yapanlara gıcık oluyorum. Ben sıkıyorum bir yerlerden başkaları rahat rahat yiyor. Sonucuda bana dokunuyor. Yok öyle yağma. Ben izin vermem öyle şeylere. Ve sonuçta benim dediğim oldu. Bir iki defa yok dedi. Daha sonrada onlar istemez oldular. Ama eğer hep evet deseydik sonu hiç gelmeyecekti.

hilalcim haklısın canım vallaha evde bunlar vardı ne yapayım dışarı çıkıpta almadım .tarçını da unuttum en son 6 da yedim ama neyseki yeme işini bitirdim:21:

Ben makarnayı almadım bile öğlen. Ayrıca benim köftede patates yoktu :9:

Hilal'inde dediği gibi kuru kayısı ve kuru incir çok işe yarıyor tatlı konusunda.

Çok olmamış kaçamak ama bidaha daha dikkatli ol olur mu?

Afiyet olsun canım benim. :16:

ebrum naber kuzum .bugün kulaklarını çınlattık özlem abla senigörmüş ne kadar incelmiş ebru süper olmuş dedi .maşallah arkadaşıma:nazar:

Afiyet olsun Hilal'cim. Bu hafta süperdin :46:

Bu hafta sana yapma bile dedirtmedim dimi Ebru'cum :17:

hilalcim haklısın canım vallaha evde bunlar vardı ne yapayım dışarı çıkıpta almadım .tarçını da unuttum en son 6 da yedim ama neyseki yeme işini bitirdim:21:

Olsun canım olan olmuş miktarını da abartmamışsın artık dikkat edersin olur biter.

makarna güzel değildi bende1 kaşık zor yedim bu gün hiç ara öğün yapmadım ama ebrummmm ay ben kendimi teselli ediyorum galiba:52:

ebrum naber kuzum .bugün kulaklarını çınlattık özlem abla senigörmüş ne kadar incelmiş ebru süper olmuş dedi .maşallah arkadaşıma:nazar:

Özlem hangisiydi canım? Sibel'den başka kimsenin ismini bilmiyorum :9:

Çok sevindim yaaaa öyle düşünmelerine. Darısı sana inşallah. Eğer böyle devam edersen emin ol sende başaracaksın.

Bu hafta sana yapma bile dedirtmedim dimi Ebru'cum :17:

Olsun canım olan olmuş miktarını da abartmamışsın artık dikkat edersin olur biter.

Aferin Hilal'ime. Tam boncukluksun bu hafta. :nazar:

makarna güzel değildi bende1 kaşık zor yedim bu gün hiç ara öğün yapmadım ama ebrummmm ay ben kendimi teselli ediyorum galiba:52:

Aslı'cım sen unut canım bu günü. Yarın sabah kalkınca tartılmayı unutma olurmu. Bugün olan olmuş geriye dönüp bakma. Bidahakine daha dikkatli olursun.

Bu arada bugün bizim bölümde lahmacun vardı öğle yemeğinde ben yemedim. Bide üzerine baklava söylediler onuda reddettim. :46:

inşallah canım haftaya cumaya 83ü bari görsem dikkat etmeye devam ,ebrum senin sayende 13.takımı da unutmuyorum tabi.23 nisandan sonra da devam inşallah .bugün tayinden haber geldiben döner sermaye olarak atandımya o yüzden benim evrak beklemedeymiş canım ne demek anlamadım

Back
X