Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bak Ayşe'cim resmini ekledim
İçine de limon rendesi koydum normalden hiç farkı olmadı abur cubur istiyorsa canın al sana abur cubur ..
Eki Görüntüle 391958
Ne güzel görünüyor öyle
Bak Ayşe'cim resmini ekledim
İçine de limon rendesi koydum normalden hiç farkı olmadı abur cubur istiyorsa canın al sana abur cubur ..
Eki Görüntüle 391958
ayyyyy süper nasıl sevindim anlatamam hilacim eline sağlık.malzemeleri nedir peki.başka ne almam lazım bunları yapmak için
Ne güzel görünüyor öyleBenim tiramisu kreması sütlü tatlı affedilmez mi hilal ya
CANIM içinde MUHTEŞEM ÜÇLÜden un,şeker, süt ve yumurta,labne peynir vardı.
Hatice'cim olmamış ama olan olmuş biraz daha fazla spor yapabilirsin bugün yarın da biraz protein ağırlıklı beslen sıkma canını ..
Neler vardı içinde kremasında ?
Aslında dukan tiramisu da var ondan da yapabilirim şimdi geldi aklıma yada ıslak kek ..
CANIM içinde MUHTEŞEM ÜÇLÜden un,şeker, süt ve yumurta,labne peynir vardı.
Anladım şimdi ben de neden 47de bırakıyor diye düşünüyorum ..
Kesinlikle değilllll ..
Ne zamandır menemen yapmıyorum ben ya ..
niye kuuuuu :))
Bunu yapmak için tam oranını hatırlayamadım şimdi eğer istersen bulurum tarifi ama
Kabartma tozu
yumurta
süt
kakao
limon
tatlandırıcı
kepek kullandım.
Tatlandırıcıyı eczanelerde bulabilirsin sanırım bulunduğun yerde en kolay.
Süt tozu ile de çok güzel tarifler var başka da pek bir şeye gerek olmuyor tariflerde.
hilalcim şu çaya atılan minik tatlandırıcılardan mı diyorsun
Aklıma gelmediğinden canım.
Sebze gününde yapayım aklıma düştü şimdi ..
himm :) banada oluyo öyle arada mesela cacigi cok severim ama hep unutum ypamaya haha karataya baslayali aklima geliyo :)
çok güzel görünüyorISLAK HAMBURGER
[TABLE="class: tr-caption-container, align: center"]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption"]EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
MALZEMELER1 adet için)
EKMEK(1 adet için)
-1 yumurta akı
-1,5 yk yağsız yoğurt
-1 yk yulaf kepeği
-1 çay kaşığı kabartma tozu
KÖFTE
-250 gr yağsız kıyma
-1 küçük soğan
-tuz-karabiber-kimyon
SOS
-1 su brd.su
-1 yk katkısız domates salçası
-1 ezilmiş sarmısak
-1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Öncelikle ekmek karışımı çırpılıp biraz dinlendirilir.
Soğan rendelenir ve kıymaya baharatlarla beraber eklenerek iyice yoğrulur.Dolapta dinlenmeye bırakılır.(köfte malzemesi 1 porsiyondan daha fazla.İsterseniz fazlasını buzlukta saklayıp daha sonra kullanabilirsiniz.)
Ekmek malzemesini 2 ayrı seferde mikrodalgada pişirdim.Yuvarlak formda olması için cam kup kaselerimden birini kullandım.
Malzemenin yarısını kaseye alıp(kasenin 1/4'ü kadar olacak yoksa taşabilir.) 800 derecede 3dk pişirdim.Sonra kalan malzemeyi yine aynı sürede pişirerek 2 ayrı ekmek elde ettim.
Bu sırada 1 brd.su içinde salça,kırmızı biber ve ezilmiş sarmısak az tuzla beraber pişmeye bırakılır.Sos yavaş yavaş pişerken soğuyan ekmekleri tost makinasına aldım ve biraz kızarttım.
Köfte hamurundan yassı bir köfte hazırlayarak yağsız tavada pişiriyoruz.
Kızaran ekmekleri domates sosunun içine batırarak sosu biraz çekmesini sağladıktan sonra ekmeğin üzerine köfteyi ve ince dilimlenmiş kornişon turşuyu koyup üzerine biraz daha sos koyup, diğer ekmeği kapatıyoruz.
Göründüğü kadar komplike ve uğraştırıcı değil aslında.Hele ki hazırda köfteniz varsa toplamda 10 dk bulmayacaktır hazırlanması.Sadece 1 yemek kaşığı kepek hakkınızla koca bir burger yemiş olacaksınız.İsterseniz malzemeleri 2 katına çıkarıp 2 hamburger bile yiyebilirsiniz seyirde.Daha ne olsun:))
bugün dolu yagdi
Havalar da ısınmaya başladı ( hoş orada nasıl bilmiyorum da ) ne güzel gider şimdi ..
niyyeti bozdurcan bana :)ISLAK HAMBURGER
[TABLE="class: tr-caption-container, align: center"]
[TR]
[TD="align: center"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption, align: center"]EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
MALZEMELER1 adet için)
EKMEK(1 adet için)
-1 yumurta akı
-1,5 yk yağsız yoğurt
-1 yk yulaf kepeği
-1 çay kaşığı kabartma tozu
KÖFTE
-250 gr yağsız kıyma
-1 küçük soğan
-tuz-karabiber-kimyon
SOS
-1 su brd.su
-1 yk katkısız domates salçası
-1 ezilmiş sarmısak
-1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Öncelikle ekmek karışımı çırpılıp biraz dinlendirilir.
Soğan rendelenir ve kıymaya baharatlarla beraber eklenerek iyice yoğrulur.Dolapta dinlenmeye bırakılır.(köfte malzemesi 1 porsiyondan daha fazla.İsterseniz fazlasını buzlukta saklayıp daha sonra kullanabilirsiniz.)
Ekmek malzemesini 2 ayrı seferde mikrodalgada pişirdim.Yuvarlak formda olması için cam kup kaselerimden birini kullandım.
Malzemenin yarısını kaseye alıp(kasenin 1/4'ü kadar olacak yoksa taşabilir.) 800 derecede 3dk pişirdim.Sonra kalan malzemeyi yine aynı sürede pişirerek 2 ayrı ekmek elde ettim.
Bu sırada 1 brd.su içinde salça,kırmızı biber ve ezilmiş sarmısak az tuzla beraber pişmeye bırakılır.Sos yavaş yavaş pişerken soğuyan ekmekleri tost makinasına aldım ve biraz kızarttım.
Köfte hamurundan yassı bir köfte hazırlayarak yağsız tavada pişiriyoruz.
Kızaran ekmekleri domates sosunun içine batırarak sosu biraz çekmesini sağladıktan sonra ekmeğin üzerine köfteyi ve ince dilimlenmiş kornişon turşuyu koyup üzerine biraz daha sos koyup, diğer ekmeği kapatıyoruz.
Göründüğü kadar komplike ve uğraştırıcı değil aslında.Hele ki hazırda köfteniz varsa toplamda 10 dk bulmayacaktır hazırlanması.Sadece 1 yemek kaşığı kepek hakkınızla koca bir burger yemiş olacaksınız.İsterseniz malzemeleri 2 katına çıkarıp 2 hamburger bile yiyebilirsiniz seyirde.Daha ne olsun:))
bugün dolu yagdi
niyyeti bozdurcan bana :)