• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Canımcım Zero sıfır şeker.Dukan ona izin veriyor ama ben çok fazla tüketmemeye çalışıyorum.Belki bugün biraz goji falan alırım.Benim pancakeler arada tatlı da olsa fena olmaz:24:
hııı ben bilmiyordum canım benim. Sen de dukancısın ozaman süper :8:
kaçamak yapmadım venüs bence vücut alıştı o yüzden bi tık daha azaltmam lazım yemek işini bide öle denicem bu hafta zaten sınav haftasına giriorum artık çok hareket olmaz gibi :14:

Canım menülerinin saatlerini düzenle, menülerinin içeriklerini değiştir. Hergün aynı ara öğünü yapma mesala hemen düzelicek. Moralini bozma bebeğim.

Yulaf kepeği karışımım bitmek üzere ama ben bütün çarşıyı gezdim bir tane bile doğalsan bulamadım.Kipada elimle koymuş gibi buluyordum kaç haftadır orda da yok:18::18::18::18: Çok azıcık kaldı napıcam ben yaw..
Bulamazsam kepeğe devam artık napayım.Ruşeym markasının da iyi olduğunu duymuştum onu mu alsam acaba kızlar..Hiç bir fikriniz varmı?

Yulaf kepeği karışımım bitmek üzere ama ben bütün çarşıyı gezdim bir tane bile doğalsan bulamadım.Kipada elimle koymuş gibi buluyordum kaç haftadır orda da yok:18::18::18::18: Çok azıcık kaldı napıcam ben yaw..
Bulamazsam kepeğe devam artık napayım.Ruşeym markasının da iyi olduğunu duymuştum onu mu alsam acaba kızlar..Hiç bir fikriniz varmı?

hiç anlamam cnm ben :52:

Bende 70 yazdım hedef kiloma..Oraya bir geleyim hayırlısıyla ondan sonra 60 yazıcam:46::46::46::46::46:
Başarabileceğimi pek sanmıyorum ama..Sanki 65 lerde kalıcakmışım gibi bir his var içimde ama denemekte fayda var.:36::36::36::15::15::15:

gelirsin canim merak etme. kizlar hangi kilolardan nekadar incecik oluyorlar, hepbirlikte bizde olcaz :)

Canım belki bir iki gün sonra normale döner kion moralini bozma hiç

Antep fıstığı geç saatte olçmuş ama sporun süper olduğu için dengelemiştir gayet canımcım, afiyet olsun.
Ay maşallah işte öyle beğenilen çiftlerden olmak istiyorum ben yahuuu! Benim Batman de manken gibi :)
Şu döner durumu için de tebrik ediyorum canımcım benim, açlık metabolizmasına girmemişsindir bence sonuçta İsveç diyeti falan yapmıyorsun :)

Regl ödemidir canımcım, olsun giden gidiyor sonuçta :)

Oyhh dolu dolu yemişsin bugün ama gayet sağlıklı :)

Teşekkür ederim bebişkommmm

Ay güzelmiş hihih

Süpper canımcımmm

Ay harika bir sonuç buuuuuu!!!! Tebrik ederimmm

Süper bebişkommm tebrik ederim

Zero şeker küpü değil mi bebişim sanki :?

Canım olsun, ödemin vs olabilir yada kaçamak etkisidir. 1-2 güne düzelir.

Teşekkür ederim fıstığımmm

Bebişkom bu süpeeeeer! Tebrik ederim seniii!

Bence bu haftada yine iyiyiz kızlaaar

Afiyet olsun fıstıkımm

Kaçamaklar mı oldu bebeğim senin yoksa metabolizman mı alıştı acaba beslenme düzenine?

Aynen öyle 1 Temmuz'a kadar kaçamak yok zaten, siz de yapmayın aşkımcımlar

tesekkür ederim canim. evet okadarda ac kalmiyorum aslinda, hic aclik hissetmiyorum ama catlamiyorumda iyim böyle yav bilincli yemek önemliymis demek ki. kaybolan zamanima yazik 21 yasina kadar böyle "balik etli" geldim :9::9::9:

kızlar 2 yni foto ekldm bakarsınız :15:

bakcam hemen :52::52:

canim yulaf kepegini nelere katiyorsunuz?
icinde ne kadar karbonhidrat yag filan var un yerinemi kullaniliyor?
ona göre bende alir kreplerime koyarim, bayadir krep yiyemedim un konuluyor diye :56:

gelirsin canim merak etme. kizlar hangi kilolardan nekadar incecik oluyorlar, hepbirlikte bizde olcaz :)

tesekkür ederim canim. evet okadarda ac kalmiyorum aslinda, hic aclik hissetmiyorum ama catlamiyorumda iyim böyle yav bilincli yemek önemliymis demek ki. kaybolan zamanima yazik 21 yasina kadar böyle "balik etli" geldim :9::9::9:

ona göre bende alir kreplerime koyarim, bayadir krep yiyemedim un konuluyor diye :56:

nura katılıyorum eğer iyiyse yulaf kepegi bnde menüme çşit getiririm yani nur sen mi sordun bana mantarı nası közlüosun die:52:

burcuuu canim tebrikler harika kilo vermissin.
biraz daha ver citir olacaksin :21::21:

bendemi resim eklesem ne :D
bugün aynanin karsisinda cekildim kendim icin.
gecende pijamamla cekilmistim ama foruma eklemek istemedim gizliligim önemli oldugu icin :9::9:

burcuuu canim tebrikler harika kilo vermissin.
biraz daha ver citir olacaksin :21::21:

bendemi resim eklesem ne :D
bugün aynanin karsisinda cekildim kendim icin.
gecende pijamamla cekilmistim ama foruma eklemek istemedim gizliligim önemli oldugu icin :9::9:

canım kafa kısmını kes ve koy yorum yapalım motive ol :16:

Bizim diyette bunu yeme zorunluluğu var.Sana bi forumdan bişeyler buluverdim serrecim.

Yulaf kepeği nedir?

Yaklaşık 25 farklı çeşidi olan ve ülkemizde de yetişen yulaf yakın zamana kadar hayvan yemi olarak kullanılmaktaydı.
Dünya sağlık örgütü, yulaftaki proteinin süt, et, yumurta kadar önemli ve soya fasülyesindeki protein ile eşdeğer olduğunu bildirmektedir.

Yulaf kepeği ise; yulaf tanesini saran kabuk kısmıdır. Yulafın öğütülmüş hali değildir, buğday kepeğinden de çok farklıdır.

Neden yulaf kepeği?

Kilo vermek, formunu korumak ve sağlıklı kalmak isteyenler için doğanın bir hediyesidir.
Yulaf kepeği, diğer tahıl ürünlerine göre daha fazla suda çözünebilir lif (Betaglukan) içerir.

Besin değeri açısından incelediğimizde ise, demir, manganez, çinko gibi mineraller, E vitamini, tiamin, niasin, riboflavin, folat ve diğer B grubu vitaminlerini içermektedir.

Yulaf kepeği, vücut için önemli bir antioksidan olan selenyum açısından da önemli bir kaynaktır.

Yulaf kepeğinin faydaları

Yulafın tamamını incelediğimizde, protein, lif, demir ve vitamin içeriğinin büyük bir bölümünün kabuğunda olduğunu görüyoruz. Yani yulaf kepeği ile, yulaftan almak istediklerimizin çoğunu alırken karbonhidrat ve yağ oranını azaltmış oluruz.
Tokluk hissi verir

Yulaf kepeği fazla miktarda suyu emer ve şişer. Böylece, midede yer kaplar ve oluşan yapışkan jel kıvamı ile tokluk hissi verir.
Kan şekerini düzenler

Yulaf kepeğindeki lifler ile midede oluşan jel kıvamındaki yapı, karbonhidratların emlimini yavaşlatır, azaltır. Böylece kan şekeri hızlı yükselmez, aşırı insülin salınımı olmaz ve daha uzun süre tokluk hissi sağlanır. Özellikle glisemik indeksi yüksek yani, kan şekerini hızlı ve fazla yükselten besinlerle birlikte alınmasıyla, fazla insülin salınımı ve insülin direnci engellenebilir.
Sindirim sistemini çalıştırır

Yulaf kepeğinin içerdiği lifler barsaktan emilmez. Yeterli miktarda su ile birlikte alındığında, bol miktarda su tutan lifler, dışkının şeklini, kıvamını ve dışkılama sayısını düzenler. Kabızlık, hemoroid ve barsak tembelliği gibi barsak akışkanlığı ile ilgili hastalıkları önler.
Ayrıca lifli beslenmenin barsak kanseri riskini azalttığı da gösterilmiştir.

Kolesterolü düşürür

Yulaf kepeğinde bulunan betaglukanın kan kolesterolü üzerine olumlu etkileri vardır. Karaciğerde kolesterolden üretilen, yağ emilimini sağlayan, safra asitleri (kolik asit, kenodeoksikolik asit) safra kesesinde depolanır ve incebarsağa atılır. Barsak bakterileri tarafından suda erir forma dönüştürülür (litokolik asit, deoksikolik asit) ve ince barsağın son kesiminde bir kısmı geri emilir (deoksikolik asit), bir kısmı dışkı ile atılır (litokolik asit).
Midede jel kıvamına gelen yulaf kepeği, safra asidini bağlar ve bunların geri emilimini ve işlevlerini azaltır. Böylece yağ ve kolesterol emilimi azalmış olur.

Düzenli olarak yulaf kepeği kullanımı ile LDL (kötü huylu - Lanetli) kolesterolde %10'a varan düşüş elde edilmekte ve kalp damar hastalığı riskinde azalma sağlanmaktadır.

Yulaf kepeğini ne kadar yemeli?

Olumlu etkilerin sağlanması için günlük 30-50 gr arası lif alımı önerilmektedir. Fazla alımlarda bazı vitaminlerin emilimi azalabilir.
Günlük 2 yemek kaşığı yulaf kepeğinin uygun miktar olduğunu söyleyebiliriz.

Yulaf kepeğini nasıl yiyelim?

Yoğurt, süt içine karıştırabilir, yemeklerinize ilave edebilirsiniz veya internetten bulabileceğiniz yüzlerce tarifi deneyebilirsiniz.

kizlar forumdan ciktiktan sonra uyudum 12de kalktim.
tekrar tartildim 72.9kg ciktim tartida yani bugünki bildirimimden 200gr daha az.
soklardan soklara giriyorum ben bu tarti günü ve ertesi gün, cok pozitif seyler oluyor :9::9:
ama midem cok bulaniyordu yemek yiyemedim kalktiktan sonra.
kahvalti yapmadim yani.
az önce 15:15 gibi corba ictim yarim dilim tam bugday ekmegiyle.
yaz tatilime kadar 6li sayilara inecegim insallah bu gidiste :9::9:
en son 63ü 5yil önce görmüstüm.
daha sonrasinda yavas yavas kilo aldim son zamanda baya hizlanmisti kilo almam aniden 80 oldum yani troide bagliydi sanirim
eger hap almasam ben bukadar veremezdim gecen yilda diyet yapmama ragmen bukadar cok verememistim hele bukadar kisa zamanda.
cok mutluyum cok sükür birseyler oluyor kilomda.
artik yasimin kilosuna kavusmak istiyorum.
21 yasinda güzelde bir kizim ama su kilolar gölgesini kaldiracagimmm :9::9::9:

sevdicegimde kilolu oda iliskimiz boyu kilo aldi zaman gectikce, onada dedim ben tombis damat istemiyorum tombis gelin olmakda istemiyorum ona göre evlene kadar kilo ver, ben verirsem yaninda iyice kücük kalabilirim zaten yasim baya kücük sevdigimden ona göre dedim yoksa evlenmek yok, kilo veren kadar beklicez :9::9::9:
bende vermek istiyorum, biz yeterki evlenelimde kilo kolay dedi :9::9:
haklida yani okadar engel varki kilo hicbisey :50::50

Bizim diyette bunu yeme zorunluluğu var.Sana bi forumdan bişeyler buluverdim serrecim.

Yulaf kepeği nedir?

Yaklaşık 25 farklı çeşidi olan ve ülkemizde de yetişen yulaf yakın zamana kadar hayvan yemi olarak kullanılmaktaydı.
Dünya sağlık örgütü, yulaftaki proteinin süt, et, yumurta kadar önemli ve soya fasülyesindeki protein ile eşdeğer olduğunu bildirmektedir.

Yulaf kepeği ise; yulaf tanesini saran kabuk kısmıdır. Yulafın öğütülmüş hali değildir, buğday kepeğinden de çok farklıdır.

Neden yulaf kepeği?

Kilo vermek, formunu korumak ve sağlıklı kalmak isteyenler için doğanın bir hediyesidir.
Yulaf kepeği, diğer tahıl ürünlerine göre daha fazla suda çözünebilir lif (Betaglukan) içerir.

Besin değeri açısından incelediğimizde ise, demir, manganez, çinko gibi mineraller, E vitamini, tiamin, niasin, riboflavin, folat ve diğer B grubu vitaminlerini içermektedir.

Yulaf kepeği, vücut için önemli bir antioksidan olan selenyum açısından da önemli bir kaynaktır.

Yulafın tamamını incelediğimizde, protein, lif, demir ve vitamin içeriğinin büyük bir bölümünün kabuğunda olduğunu görüyoruz. Yani yulaf kepeği ile, yulaftan almak istediklerimizin çoğunu alırken karbonhidrat ve yağ oranını azaltmış oluruz.
Tokluk hissi verir

Yulaf kepeği fazla miktarda suyu emer ve şişer. Böylece, midede yer kaplar ve oluşan yapışkan jel kıvamı ile tokluk hissi verir.
Kan şekerini düzenler

Yulaf kepeğindeki lifler ile midede oluşan jel kıvamındaki yapı, karbonhidratların emlimini yavaşlatır, azaltır. Böylece kan şekeri hızlı yükselmez, aşırı insülin salınımı olmaz ve daha uzun süre tokluk hissi sağlanır. Özellikle glisemik indeksi yüksek yani, kan şekerini hızlı ve fazla yükselten besinlerle birlikte alınmasıyla, fazla insülin salınımı ve insülin direnci engellenebilir.

Yulaf kepeğinin içerdiği lifler barsaktan emilmez. Yeterli miktarda su ile birlikte alındığında, bol miktarda su tutan lifler, dışkının şeklini, kıvamını ve dışkılama sayısını düzenler. Kabızlık, hemoroid ve barsak tembelliği gibi barsak akışkanlığı ile ilgili hastalıkları önler.

Kolesterolü düşürür

Yulaf kepeğinde bulunan betaglukanın kan kolesterolü üzerine olumlu etkileri vardır. Karaciğerde kolesterolden üretilen, yağ emilimini sağlayan, safra asitleri (kolik asit, kenodeoksikolik asit) safra kesesinde depolanır ve incebarsağa atılır. Barsak bakterileri tarafından suda erir forma dönüştürülür (litokolik asit, deoksikolik asit) ve ince barsağın son kesiminde bir kısmı geri emilir (deoksikolik asit), bir kısmı dışkı ile atılır (litokolik asit).
Midede jel kıvamına gelen yulaf kepeği, safra asidini bağlar ve bunların geri emilimini ve işlevlerini azaltır. Böylece yağ ve kolesterol emilimi azalmış olur.

Düzenli olarak yulaf kepeği kullanımı ile LDL (kötü huylu - Lanetli) kolesterolde %10'a varan düşüş elde edilmekte ve kalp damar hastalığı riskinde azalma sağlanmaktadır.

Olumlu etkilerin sağlanması için günlük 30-50 gr arası lif alımı önerilmektedir. Fazla alımlarda bazı vitaminlerin emilimi azalabilir.

Yoğurt, süt içine karıştırabilir, yemeklerinize ilave edebilirsiniz veya internetten bulabileceğiniz yüzlerce tarifi deneyebilirsiniz.

canım mesela bununla krep kek filan yapıp yiyebilo musun ve fiyatı ne kadar oortalama

10.05.2013
Menüm

Sabah
2 Haşlanmış yumurta
Öğle
Yağsız derisi kanatsız Çevirme piliç
Akşam
Köfte (Henüz yemedim ama evde hazırlar)

Suyum şu an 2 lt (kesinlikle 3 ü geçer yeniden bildiricem gece gelince..)
3 yeşil çayda ok.

Sporum
100 sağ 100 sol bacak merdivene in çık
30 sağ 30 sol bacak yana
30 sağ 30 sol bacak arkaya
Öğlen Yarım saat tempolu yürüyüş..

Malum evde ip atlama ve mekik beni bekler.Bu sabah geç kalıyordum ip atlamadan geldim.

kizlar forumdan ciktiktan sonra uyudum 12de kalktim.
tekrar tartildim 72.9kg ciktim tartida yani bugünki bildirimimden 200gr daha az.
soklardan soklara giriyorum ben bu tarti günü ve ertesi gün, cok pozitif seyler oluyor :9::9:
ama midem cok bulaniyordu yemek yiyemedim kalktiktan sonra.
kahvalti yapmadim yani.
az önce 15:15 gibi corba ictim yarim dilim tam bugday ekmegiyle.
yaz tatilime kadar 6li sayilara inecegim insallah bu gidiste :9::9:
en son 63ü 5yil önce görmüstüm.
daha sonrasinda yavas yavas kilo aldim son zamanda baya hizlanmisti kilo almam aniden 80 oldum yani troide bagliydi sanirim
eger hap almasam ben bukadar veremezdim gecen yilda diyet yapmama ragmen bukadar cok verememistim hele bukadar kisa zamanda.
cok mutluyum cok sükür birseyler oluyor kilomda.
artik yasimin kilosuna kavusmak istiyorum.
21 yasinda güzelde bir kizim ama su kilolar gölgesini kaldiracagimmm :9::9::9:

sevdicegimde kilolu oda iliskimiz boyu kilo aldi zaman gectikce, onada dedim ben tombis damat istemiyorum tombis gelin olmakda istemiyorum ona göre evlene kadar kilo ver, ben verirsem yaninda iyice kücük kalabilirim zaten yasim baya kücük sevdigimden ona göre dedim yoksa evlenmek yok, kilo veren kadar beklicez :9::9::9:
bende vermek istiyorum, biz yeterki evlenelimde kilo kolay dedi :9::9:
haklida yani okadar engel varki kilo hicbisey :50::50

canım azmedince herşey olur evlenirsinde merak etme :16:

canım kafa kısmını kes ve koy yorum yapalım motive ol :16:

kellemi ucurtacaksin bana yani arkadasim :9::9::9:
koyarim insallah bugün veya yarin bir ara :52:

canım saplarını koparıosun tost makinesine oyuk kısmı yukarı bakacak şekilde koyuosun birazda tuz atıosun közlenio 5 dkikada :D

süper ozaman ben bunu mantarla karsilastigimda alayimda yapayim tadini begenirsem limonlu brokoli gibi sIkca yaparim :1:

Yulaf kepeği nedir?

Neden yulaf kepeği?

Tokluk hissi verir

Kan şekerini düzenler

Kolesterolü düşürür

canim benim sen bana hep serrecim diyorsun dikkatimi cekti yazayim dedim.:9:
adim nur istersen nur yaz daha kolay canim

ilgilendigin icin tesekkür ederim canim.
denildigi gibi hergün yemem günde 1 dilim tam bugday ekmegi yedigim icin ama ara sira aklima krep gelince yapmak icin ben bir yerden yulaf bulayim bakayim. önce tercüme edeyimde yanlis birsey almayayim :9::9:
zahil tarzi seyler konusunda fazla bisey bilmiyorum türkcede bile. ama bu un gibi bisey diyebiliyorum.

canım oda iyi bir marka kullanan çok.geçen sene dukan yapmıştım ben de doğalsan kullandım hep ama diğerini de kullanan çoktu. aslında arada kendime yapabilirim krep falan vardı evde biraz:9:

Back
X