Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

sabah(10:00)
2 kayısı
2 dilim çavdar ekmeğinin arasına peynirli yağsız tost
domates
3 zeytin
şekersiz çay

öğle(14:00)
1 şeftali

akşam(18:15)
1 kayısı
5 -6 yemek kaşığı taze fasulye yemeği
1 kase yoğurt

3.5 litre su
300 ml yeşilçay
spor yok

öğleyi geçiştirdiğimi biliyorum ama ananemlerde oruç olanlar vardı pek bişi istemedi canım

:42::42:

öğleyi geçiştirmişsin burcucum ama seni anlıyorum oruçlu insanların yanında yemek yemek olmuyor.
kızlar bugün hastaneye gittim hastamın odası boştu sevindim izolasyonu kalktı diye hemen hemşirenin yanına gittim öldü dedi çok üzüldüm bi yandan sevindim kurtuldu diye ama ne bilim içim bi buruk oldu :14: ananemlere gittim kuzenim 347 puan almış anadolu lisesi tutmuyor meslek lisesi yapamaz sıkılıyor bende dedim düz liseye gitsin dil kursuna yazdırtcam bide hem aktifleşip açılsın hemde dil öğrensin istedim. bana şu an mesleki ingilizcem yetiyor ama dil şart ya :33:
çok üzüldüm hastana. allah rahmet eylesin. kuzenin için de hakkında hayırlısı olsun. dil çok önemli
çocuğuma bende öle yapcam inş. bi evlenip çocuk yapayım da :52:
ben de oğluma 5 yaş civarında kursa göndermek istiyorum. ama kuran öğrenmesini de çok istıyorum. önce kuranı kerim öğrensin onu birdaha öğrenemez. sonra dil öğrensin inşallah. ben kuranı öğreteyim de gelecekte okuyup okumamak ona kalmış. ama umarım okumayı seçer.
ay bugunden beri dikişlerle ugrasıyorum, kendime bi pantolon diktim kızlar, ilk denememe gore cok cok guzel oldu:)
vayy hamarat hatun :10:
Ya bana gonderilen mesaj sayılarını yazıcam ama ipadi ufaklıga kaptırdım, ondan bi alayım kenfi messjlarımı da sayıp yollicam insallah

Kızlar ben bugun sahurda sadece su içtim 6 bardak, bi de soda içtim, dunku menumu yazayım ya bu arada.. unutmusum
günler çok uzun canım nasıl dayanacaksın?
Kızlar akşam yemeğinden hemen önce tartıldım veee 68.300 çıktım...:-D
brov canım ama lütfen artık tartılma cumaya sürprizi kalmayacak
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış makarna, yaklaşık 1 dilim ekmeğe eş değerdir.
  • İftarda patates, pilav, makarna! Bunlari azalttiginizda 1 ay icerisinde kilo verdiginizi fark edecekdiniz...
  • 1. Günlerin uzun olması ile birlikte vücudumuz ramazan ayında en çok suyun yokluğunu hissetmektedir. İftar vaktinin gelmesi ile birlikte suya yüklenip bir anda çok fazla su tüketmenin, ertesi gün çekilen susuzluk problemini aza indireceğini düşüncesi yanlış bir düşünce olup, uzmanlar iftardan sahura kadar azar azar su içerek vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarının bölüştürülmesinin vücudumuz için daha yararlı olduğunu savunmaktadırlar. İftar vaktinde bir anda yoğun miktarda alınan su, tıpkı bir anda yenilen yoğun yemek gibi sindirim problemlerine neden olur.

2. Sahurda ne kadar çok yemek yenilirse ertesi gün o kadar az acıkılacağı düşüncesi yanlış bir düşüncedir. Sahurda çok fazla yemek tükettiğiniz zaman ertesi gün hissedilen su ihtiyacı da o kadar fazla olacaktır. Bu yüzden sahur zamanı hafif gıdalar tüketmeye, kızartmalardan ve tuzlu ağır yiyeceklerden uzak durmaya özen göstermelisiniz.

3. Kahve çay tüketiminin çok fazla olması da ekstra bir susuzluğa neden olmaktadır. Çay ve kahveyi çok sevenler ve fazla tüketenler anlık olarak susuzluklarının geçtiklerini düşünseler de, alınan bu sıvılar aynı hatta daha fazla miktarda sıvının vücuttan atılmasına, bu da vücudumuzun tekrar susuz kalmasına neden olacaktır.

4. Vücudumuz su ihtiyacını sadece su ile karşılamamaktadır. Meyvelerden ve sebzelerden de belli miktarlarda su almaktayız. Bu yüzden iftar ve sahurda tükettiğiniz yiyeceklerin su ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olacak gıdalar ve sulu yemek olmasına dikkat etmelisiniz.

5. Oruçlu kalınan süre zarfında vücudumuzun su sarfiyatına neden olacak ve susuzluk hissetmemizi sağlayacak fiziksel aktivitelerden uzak durmalıyız. Hafif kıyafetler giyinip, serin ortamlarda bulunmakta susuzluğu azaltma da yardımcı olacaktır.
  • KILO KAYBINIZA YARDIMCI OLMAK IÇIN, SOĞUK BIR ŞEYLER IÇIN!

Buzdolabınıza 2 litre doğal mineralli su koyup soğutur ve gün içinde bu suyu içerseniz, sıcaklığı yaklaşık 4 derece olacak. Vücudunuz içtiğiniz bu suyun sıcaklığını 36 derece olarak dengeleyecek. Yani vücudunuz 4 derecedeki suyu ısıtacak ve bu esnada 60 kalori harcayacak. Eğer bu olayı kendiniz deneyip görmek isterseniz üzerinde sıcaklık derecesi bulunan bir soba ya da ısıtıcı üzerine, bir kap içinde soğuk suyu koyun ve ısıyı açın. Bir mutfak derecesi yardımıyla ısıyı ölçün ve 36 derecelik sıcaklığa ne kadar sürede ulaştığını ve ne kadar elektrik tükettiğini not edin. 2 litre suyun 36 derecede ısınması için ne kadar enerji gerektiğini hesaplamak için yapmanız gereken tek şey elektrikli sobanın yaktığı watt cinsinden ısıyla toplam süreyi çarpmak. Bunu bir kez denerseniz emin oldun doğruluğuna ikna olacaksınız bu yöntemi uyguladığınız sürece vücudunuz size teşekkür edecek.
güzel bilgiler sağol canım
Bende bugünkü menümü yazayım

Sabah
2 yumurtadan omlet
1 dilim yulaf kepeği ekmeği
Çay

Öğle
Izgara köfte
Salata

Akşam
Izgara tavuk
Salata
Ayran

2,5 lt.su.1 bardak yeşil çay..Spor yok..
manün çok güzel canım. çok iyi gidiyorsun.
Kızlar dunku menumu yaxayım hemen

Sahur 3:20
1 haslanmıs yunurta
Domates salatalık maydanoz
Beyaz peynir
Zeytin
1 ince krep

İftar 8:40
1 kepce corba
Zeytinyaglı kabak patlıcan
Yarım dilim borek (kucuktu tadına baktım)
1 parca kuzu eti
1 parca tavuk
2-3 kasık arpa pilavı
2 dilim baklava :((

Su sayamadım ama 1 lt filandır
Spor yok
tuba bu menü ne böyle. çok kötü canım ya. diyette baklavanın ne işi var? hem de iki dilim. ayrıca pilav var. börek var. sahurda krep var. suyun çok az spor yok. tubaa ramazan sana yaramadı :20:
Biz iyiyiz canım allaha şükür. Ama hazır yeri de gelmişken paylaşayım sizinle. Benim minik cadı çok az kilo alıyor. Aylık 500 gr bile alamıyoruz. Hep 500 ün altında gidiyor. Yemesi çok düzenli. Gayet güzel içiyor mamayı. Aptamil kullanıyorum bu arada. Geçen ay acaba aptamilden mi alamıyor diye herobaby e geçtim. Bir paket kullandık yine aynı. Son bir haftadır mamasının içine pirinçunundan muhallebi yapıp katıyorum. Doktor önermişti. Bugün gittik 11 günde sadece 110 gr almış. Sağlığı yerinde, iştahı güzel ne zaman versem mamayı yok demiyor. Kusmuyor. Boyunun maşallahı var 62 cm şuan. İyice canımı sıkmaya başladı bu durum. Var mı bu konuda bana akıl verebilecek birileri. Diğer kızımda hiç böyle bi sorunum olmamıştı. :26:

Hoş geldin canım. Geçmişin içinden çıkabilirsen oku gel :9:Ben zor çıktım.:52:
kaptan biizm ocak anneleri grubunda da bebeği kilo alamayan anneler vardı. okdar yıprattılar kendilerini ama sonuç değşmedi. önemli olan sağlıklı olması . sağlıklı ise kılo alımını hiç takma lütfen. kız çocukları narin olur zaten. obez bir çocuk olmasına gerek yok. sonra bizim gibi kılo vereceğim diye harap eder kendini. önemli olan zeka gelişimi.
mama olarak sma dene bence çok iyi. pirinç unu bebeği sadece şişirir. ek gıdalara geçince daha iyi kilo alır merak etme
Menümü yazayım.
Sahur:
1 yumurta
salatalık
1 dilim ekmek
2 kk peynir
3 hurma

İftar:
1 kase zerdeçal bilmem bir şey çorbası :52:
5 kaşık patlıcan yemeği
2 kaşık yoğurt
2 dilim ekmek
4 hurma

1 şişe maden suyu

şuanda da çay içiyorum. Annem kek yapmış. Az önce bir çatal alıp tadına baktım. :17:

Su bugün çok az. 2lt :17: Çok uzun süre aç kalınca iftarda biraz coştum. :17:
canım hurmaları çok abartmışsın. ayrıca hem çorba hem 2dilim ekmek olmaz. ya çorbayı içme yada 1 dilim ekmek ye.
Bugünkü menüm
03:00
1 parça ekmek arası peynir
1 domates
1 fincan şekersiz çay

20:10
1.5 domates,2 biber,çok az peynir ve 1 yumurtadan oluşan menemen
(hepsini yiyemedim.)

1 parça ekmek

1 fincan şekersiz çay

2,5 litre su

1 soda

EGZERSİZLER

22:00
1 saat 10 dakika sahilde tempolu yürüyüş​
afiyet olsun güzel ve hafif olmuş
Günaydın kızlar

Kısaca SU HAYATTIR..;-)

Herkese az kalorili,bol sporlu,sağlıklı ve mutlu günler geçirmesini diliyorumm.:-)

Bu arada dün gece uyanamamışım..:-/
günaydın özlemcıimm
Ben de katılmak istiyorum, kuralları okudum kabul ediyorum.
Şu anki kilom:63,9
hedef kilom :55
hoşgeldin .

günaydın arkadaşlar nasılsınız?
dünkü menümü yazayım

sahur(2,45)
1 haşlanmış yumurta
1 dilim beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kadar tereyağ
2 dilim kızarmış ekmek
1 bardak ılık süt

iftar(20,35)
1 tabak yeşil mercimek yemeği
1 kase yoğurt

bunu oğlumla birlilkte yedik.

yemekten sonra ( 21.15 gibi)
1 şekersiz nescafe
3 küçük kare bitter çikolata ( etinin %70 kakao oranı olanından)

çikolata için kızmayın lütfen sırf çıkolata yıyebilmek için akşamı az tuttum. sonra da kahve ve su ile şiştim zaten acıkmadım. demekki az da yesem doyuyormuşum. gözüm doymuyormuş :1:

su:2,5 lt
yürüyüş: sabah 15 dk
öğle: 5km
iş çıkışı: 25 dk

Günaydın kızlar

Kısaca SU HAYATTIR..;-)

Herkese az kalorili,bol sporlu,sağlıklı ve mutlu günler geçirmesini diliyorumm.:-)

Su hayatmış ama susuz yine bu kadar yıl iyi yaşamışım. :52: Dün yazıyı okuyunca korktum. :52:

öğleyi geçiştirmişsin burcucum ama seni anlıyorum oruçlu insanların yanında yemek yemek olmuyor.

çok üzüldüm hastana. allah rahmet eylesin. kuzenin için de hakkında hayırlısı olsun. dil çok önemli

ben de oğluma 5 yaş civarında kursa göndermek istiyorum. ama kuran öğrenmesini de çok istıyorum. önce kuranı kerim öğrensin onu birdaha öğrenemez. sonra dil öğrensin inşallah. ben kuranı öğreteyim de gelecekte okuyup okumamak ona kalmış. ama umarım okumayı seçer.

tuba bu menü ne böyle. çok kötü canım ya. diyette baklavanın ne işi var? hem de iki dilim. ayrıca pilav var. börek var. sahurda krep var. suyun çok az spor yok. tubaa ramazan sana yaramadı :20:

kaptan biizm ocak anneleri grubunda da bebeği kilo alamayan anneler vardı. okdar yıprattılar kendilerini ama sonuç değşmedi. önemli olan sağlıklı olması . sağlıklı ise kılo alımını hiç takma lütfen. kız çocukları narin olur zaten. obez bir çocuk olmasına gerek yok. sonra bizim gibi kılo vereceğim diye harap eder kendini. önemli olan zeka gelişimi.
mama olarak sma dene bence çok iyi. pirinç unu bebeği sadece şişirir. ek gıdalara geçince daha iyi kilo alır merak etme

canım hurmaları çok abartmışsın. ayrıca hem çorba hem 2dilim ekmek olmaz. ya çorbayı içme yada 1 dilim ekmek ye.

günaydın özlemcıimm

hoşgeldin .
Dün hakikaten çok abarttım. :17:
Ben de katılmak istiyorum, kuralları okudum kabul ediyorum.
Şu anki kilom:63,9
hedef kilom :55
Hoşgeldin canım ama önce http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...lama-yarismasina-katilmak-isteyenler-456.html linkindeki bölüme katılmak istediğini belirtmen gerekiyor. Orada göremedim seni. Bizim takım müsait mi hiç bilmiyorum. Kaptan'a sormamız gerekli.
Kaptaaan kaptan, neredesin? :34:

dünkü menümü yazayım

sahur(2,45)
1 haşlanmış yumurta
1 dilim beyaz peynir
2 dilim kızarmış ekmek
1 bardak ılık süt

iftar(20,35)
1 kase yoğurt

1 şekersiz nescafe

çikolata için kızmayın lütfen sırf çıkolata yıyebilmek için akşamı az tuttum. sonra da kahve ve su ile şiştim zaten acıkmadım. demekki az da yesem doyuyormuşum. gözüm doymuyormuş :1:

Afiyet olsun canım. Bitter çikolatanın metabolizma hızlandırdığı söyleniyor ama diyette yanlızca 1 parça yenmesi tavsiye ediliyor. :34:

Günaydın kızlar, öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Ben bu takımın eski mezunlarındanım. Bir göz atayım dedim kimler var kimler yok diye ama eskilerden pek kimseyi göremedim.
Ebru cum nasılsın? Senin prensesler ne alemde? Takıma girdin mi yoksa.. Vallahi iradene ve hızına hayranım daha sunun surasında 3 aylık bebegin var ama kendinide ihmal etmiyorsun umarım bende senin gibi olabilirim.
Bende kendimden haberler vereyim sana; kilomu 55 e sabitledim uzun zamandır 55 kiloyum fakat ramazan girince araya bir kac kilo daha verdim ama cok cirkinlestim kesinlikle bu halimden memnun degilim.
Birde telefonum bozuldu degistirmek zorunda kaldım numaralar sim kartta kayıtlı degilmis tüm numaralar silindi hayliyle seninkide öyle.. Konya'ya geldim gelmeden venüs e burdan mesaj attım facebook adresinden ulasabilirim verebilir misin dedim yanlıs hatırlamıyorsam ondan alabilirsiniz demistin , ama sagolsun o da hic cevap bile vermedi. Senide takip ettim uzun süre girmedin kk ya. Dolayısıyla ulasamadım sana.

Günaydın, teşekkürler. Hayırlı ramazanlar.

Gunaydın arkadaşlar dünkü menüm
sabah
1 tane haşlanmış yumurta
,salatalık biber
1 tane sigara böreği( bunu yememem gerekiyordu biliyorum ama dayanmadım)

öğle
1 kase mercimek çorbası
1 tane elma

akşam
1 kase mercimek çorbası
4 kaşık sebze yemeği
1 keçpe cacık

sabah
1 tane haşlanmış yumurta
,salatalık biber

öğle
1 kase mercimek çorbası
1 tane elma

akşam
1 kase mercimek çorbası
4 kaşık sebze yemeği
1 keçpe cacık

bu arada 3litre su içtim gün içinde, 2 tane yeşil çay ve sabah aç karnıma limonlu maydonoz suyu içtim

sabah
1 tane haşlanmış yumurta
,salatalık biber

öğle
1 kase mercimek çorbası
1 tane elma

akşam
1 kase mercimek çorbası
4 kaşık sebze yemeği
1 keçpe cacık

bu arada 3litre su içtim gün içinde, 2 tane yeşil çay ve sabah aç karnıma limonlu maydonoz suyu içtim

sigara böreği dışında gayet güzel bir menü :34:

dünkü menümü yazayım

sahur(2,45)
1 haşlanmış yumurta
1 dilim beyaz peynir
2 dilim kızarmış ekmek
1 bardak ılık süt

iftar(20,35)
1 kase yoğurt

1 şekersiz nescafe

Afiyet olsun cnm.güzel menü.çikolatalar benim gözüme batmadı.diger arkadaslar ne der bilmiyorum.;-)

sabah
1 tane haşlanmış yumurta
,salatalık biber

öğle
1 kase mercimek çorbası
1 tane elma

akşam
1 kase mercimek çorbası
4 kaşık sebze yemeği
1 keçpe cacık
Buradaki ilk haftana rağmen menün güzel.ekmekte yememişsin.neyseki iradene hakim olup böreği abartmamışsın.afiyet olsun;-)
canım programına göre haftada kaç kere spor yapıyosun ve süresi ne kadar
Cnm o hiç belli olmuyor.müsait olduğum zamana göre değişiyor.bebiş olunca:-D
Şu sıralar sadece günde en aşağı 1 saat yürüyüş yapıyorum. Hergün yürüyorum istisnalar hariç;-)

Son düzenleme:
sabah
1 tane haşlanmış yumurta
,salatalık biber

öğle
1 kase mercimek çorbası
1 tane elma

akşam
1 kase mercimek çorbası
4 kaşık sebze yemeği
1 keçpe cacık

Afiyet olsun canım. Sigara böreğini görmedim ben. :52:

Su hayatmış ama susuz yine bu kadar yıl iyi yaşamışım. :52: Dün yazıyı okuyunca korktum. :52:

Dün hakikaten çok abarttım. :17:

Hoşgeldin canım ama önce http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...lama-yarismasina-katilmak-isteyenler-456.html linkindeki bölüme katılmak istediğini belirtmen gerekiyor. Orada göremedim seni. Bizim takım müsait mi hiç bilmiyorum. Kaptan'a sormamız gerekli.
Kaptaaan kaptan, neredesin? :34:
Sağol canım, yazdım oraya da.

önceki günler ben de böyle yapıyordum ama bugün tam bir çılgındım. :52: Yarın nasıl olacağım çok merak ediyorum. Ama içimden bir ses iyi olacağımı söylüyor. :52:

İyi geceler canım.

İyi geceler canım.

bugün daha bi iyi menü bekliyorum o zaman senden kuzum :12:

Günaydın kızlar

Kısaca SU HAYATTIR..;-)

olsun kuzucum üzülme :ssz:

Günaydın kızlar, öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Ben bu takımın eski mezunlarındanım. Bir göz atayım dedim kimler var kimler yok diye ama eskilerden pek kimseyi göremedim.
Ebru cum nasılsın? Senin prensesler ne alemde? Takıma girdin mi yoksa.. Vallahi iradene ve hızına hayranım daha sunun surasında 3 aylık bebegin var ama kendinide ihmal etmiyorsun umarım bende senin gibi olabilirim.
Bende kendimden haberler vereyim sana; kilomu 55 e sabitledim uzun zamandır 55 kiloyum fakat ramazan girince araya bir kac kilo daha verdim ama cok cirkinlestim kesinlikle bu halimden memnun degilim.
Birde telefonum bozuldu degistirmek zorunda kaldım numaralar sim kartta kayıtlı degilmis tüm numaralar silindi hayliyle seninkide öyle.. Konya'ya geldim gelmeden venüs e burdan mesaj attım facebook adresinden ulasabilirim verebilir misin dedim yanlıs hatırlamıyorsam ondan alabilirsiniz demistin , ama sagolsun o da hic cevap bile vermedi. Senide takip ettim uzun süre girmedin kk ya. Dolayısıyla ulasamadım sana.

canım venüs bu aralar direnişte birazda kendini toplamaya çalışıyor o nedenle cevap verememiştr bizede sorsan bizdede yoktu mesela sen şu an çirkinim diosun ya bence öle deme taş gibi bir hatunsun bence :54:

günaydın özlemcıimm

hoşgeldin .

aynen öle cnm

dünkü menümü yazayım

sahur(2,45)
1 haşlanmış yumurta
1 dilim beyaz peynir
2 dilim kızarmış ekmek
1 bardak ılık süt

iftar(20,35)
1 kase yoğurt

1 şekersiz nescafe

afiyet olsun kuzucum bitterden fazla bişi olmaz :nazar:

sabah
1 tane haşlanmış yumurta
,salatalık biber

öğle
1 kase mercimek çorbası
1 tane elma

akşam
1 kase mercimek çorbası
4 kaşık sebze yemeği
1 keçpe cacık

sigara böreği hariç iyi canım :54:

canım programına göre haftada kaç kere spor yapıyosun ve süresi ne kadar

canım be evde olduğumda günde 1 saat yapmaya çalışıyorum şu an regl olduğm için yapmıyorum

günaydın kızlarrrrr kahvaltı yapcam ama öğlen gencay gelcek yani 1 2 saate öğle yemeği yeriz o nedenle kahvaltı az yapcm :52:

Bir parçadan kastın 1 minik kare parça mı? :-/
Evet canım :52:

Sağol canım, yazdım oraya da.
Ne demek canım. :34:

bir minicik parça benim nefsimi köreltmez ki :37: 3 parça ideal geldi bana ya. hani şu kare çikolatanın bir çubuğu oluyo 3 minik kare. kaç kaloridir acaba?
bir paket çikolata bulup bakmak isterdim ama uzak duruyorum hepsinden. :52:

bugün daha bi iyi menü bekliyorum o zaman senden kuzum :12:

olsun kuzucum üzülme :ssz:

canım venüs bu aralar direnişte birazda kendini toplamaya çalışıyor o nedenle cevap verememiştr bizede sorsan bizdede yoktu mesela sen şu an çirkinim diosun ya bence öle deme taş gibi bir hatunsun bence :54:

aynen öle cnm

afiyet olsun kuzucum bitterden fazla bişi olmaz :nazar:

sigara böreği hariç iyi canım :54:

canım be evde olduğumda günde 1 saat yapmaya çalışıyorum şu an regl olduğm için yapmıyorum
Peki :34:

günaydın kızlarrrrr kahvaltı yapcam ama öğlen gencay gelcek yani 1 2 saate öğle yemeği yeriz o nedenle kahvaltı az yapcm :52:
Gencay'ın izni bitmemiş miydi canım? Güzel vakit geçirin. :34:

Evet canım :52:

Ne demek canım. :34:

bir paket çikolata bulup bakmak isterdim ama uzak duruyorum hepsinden. :52:

Peki :34:

Gencay'ın izni bitmemiş miydi canım? Güzel vakit geçirin. :34:

canım bugün ekstra bi durum oldu kredi işi vardı tatil boyunca haber çıkmadı işe başlayınca haber çıktı zaten fazla da yoğun değilmiş iş yeri bugün şefi öğleden sonra izin vermiş :52:

Back
X