- 27 Mart 2014
- 3.623
- 1.781
- 198
Memnun oldum Hilal' cimŞuan takımda ki ikinci Hilal oluyorsun bu ara Özlem' lerden sonra Hilal bolluğumuz oldu galiba.
Öncelikle kilo konusunda hiç acele etme. Önemli olan kilo vermenin yanında verdikten sonra o kiloyu almamak. Mesela ben yaklaşık 4 ay önce 61 kiloyla mezun oldum şuan herşeyi yememe rağmen 62,6 kiloyum. Yani sadece 1,6 kilo fazlam var. Hepimiz ilk başladığımızda senin gibi hevesli olduk. Biran önce bütün fazlalıklardan kurtulmak istedik ama nasıl bir anda o kadar fazla kiloyu almadıysak bir anda da veremiyoruz. İdeali haftada 1 kilodur. Yani ayda 4 kilodur. Öncelikle kendini buna alıştır. Şok diyetlerden kesinlikle uzak dur. Zaten ben gerekli uyarıyı yaparım menülerini görünce. Yaşın henüz çok küçük. Yani metabolizman oldukça hızlıdır. O nedenle birçok kişiden daha çabuk kilo verebilirsin. Her gün akşam en son öğününden sonra menünü buraya yazman gerekiyor. Geçmişi incelersen menülerin nasıl yazıldığını görmüş olursun. Ayrıca takıma her geldiğinde yazmış olduğun en son mesajdan itibaren geçmişi okumayı ihmal etme lütfen çünkü bu çok önemli. Geri kalan herşey zaten kurallarımızda yazıyor. Ara ara oku kurallarımızı. Mümkün olduğunca hafta içi tartılmamaya çalış. Sadece cumadan cumaya tartıl. O zaman motivasyonun daha iyi oluyor. Bunların haricinde aklına gelen herşeyi sorabilirsin bize. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız her konuda.
Ebrucum sana çok teşekkür ederim canım ya :) Ben biraz aceleci davrandım sanırım hemen vermek istedim 1 ay önce diyete başladım 4 kilo vermiştim sizin gibi arkadaşlarım olmadığından dolayı o kiloyu tekrar aldım yani diyeti bıraktım maalesef. Bir kaç arkadaş daha yardımcı oldu bana şok diyeti bıraktım yapmıyorum sağlıklı kilo vermek istiyorum ben de. Fikirlerin için çok teşekkür ederim canım :) Hemşireyim zaten bu şok diyetlerrin işe yaramayacağını biliyordum ama insan hem kilo vermek istiyor ya o da imkansız ben de takımımın kurallarına uyuyor dediklerine katılıyor bu yöntemi doğru bulmuyorum :) Sadece cuma günleri tartılmak çok mantıklı aksi halde dediğin gibi insanın morali bozuluyor ayrıca adaşım olmasınada çok sevindim canım. Herkese başarılar.