Kızlar, büyük ihtimal duymuşsunuzdur ama belki duymayanlarınız vardır, bir siteden bahsedeyim.
diyet arkadaşım diye bir site var, günlük yediklerini ve sporunu yazıyorsun, o sana kalori hesabı yapıyor. Yedikçe ekliyorsun. Dün oraya üye olmuştum. Bugün başarı hikayelerine bakayım dedim. Herkesin profilinden (tabi izin verdiyse) yaşı, cinsiyeti, kilosu, kaç gün rejim yaptığı, ortalama kaç kalori aldığı ve yaktığı görülüyor. 7000 kcal= 1 kg yağ hesabından yola çıkarak başarı hikayelerini yazmış kişilerin yazdıklarına göre kaç kilo vermiş olmaları gerektiğini hesapladım. Gerçekte verdikleri kilolardan 2 kilo gibi bir sapma çıkıyor. Onun dışında oradaki hesaba göre kilo veriyor.
Şimdi belki de diyeceksiniz ki "E bu işler matematik işi, tabi ki de öyle olacak.", işte ben o matematik işine pek inanmayanlardandım.

Ama bu hesabı yapmak umut verdi, içimi rahatlattı. Belki de az yediğim sanıp kilo veremediğim onca zaman farkında olmadan eften püften şeylerle fazla kalori almışımdır dedim.
Neyse, heyecandan çok konuştum.

İsterseniz bir bakın, her bir yiyecek eklemenizde kalorilerin arttığını görünce daha fazla dikkat etmeye teşvik ediyor. Ücretsiz.