- 7 Kasım 2013
- 3.207
- 6.460
- 158
Tebrikler kuzucum 1 kilo gitmis 8 i gorursun insallah haftayaArkadaşlar kilo bildirimimi yapayım
Geçen hafta 92.6
Bu hafta 91.6
Fark 1
Yüzde%1.070
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tebrikler kuzucum 1 kilo gitmis 8 i gorursun insallah haftayaArkadaşlar kilo bildirimimi yapayım
Geçen hafta 92.6
Bu hafta 91.6
Fark 1
Yüzde%1.070
Elif su istikrarina hayrandim hep senin hep eksi masallah
Ev? Ben biseye fransiz kalmisim anlasilanBence kilo vermişsindir eve gidince sürpriz yaparsın kendine ve bize artık @DeryaOnDiet
Canim hosgeldinBugün daha iyi canım 8 kişilik misafir var koşturuyorum yemekle geçmişi de birbirine kattım bitiremedim Aten en iyisi devam ediyim kaldığım yerden dedim nasılsın canım sen iyimisin evde WiFi var da annemde yoktu ondan yazamadım bide kızım o haldeyken inan hiç bişey dusenemedim
Iyi geecelr canimBen yatıyorum kızlar iyi geceler
Terlik geldiOna terlıge gerek yok ki
O kendı kendını yer zaten artı gelınce
Ayni dil ayni bikkinlik ayni hisler ,bu kilolar burada bu zamanda gitsin artikOf offf bana sorun o basa donmeleri.
Hayatimin en buyuk yilginligi ve pismanligi oldu.
Bu son insallah hayrişte cok zor bi yerden dondu. +90 topiginden birlikteyiz biz kac senedir.
Ben cok eskiyim o topikte ilk kez takima girdim 3 hafta once.
2008-2009 arasi 98 le baslayip bi 11 kilo verdim o son oldu.
Araya giren buhranlar ilaclar ve bir ton aptallikla, 2011 de ve 2014 te hamilelikler emzirmeler ile bir turlu diyet yoluna giremedim. 3 verdim 5 aldim iki sene sabit kaldim cok zorlandim cok yildim.
Ama yapabilcegimide biliyorum bir kirilma noktasi yasadim diyim artik daha oncede bin kez yasamamisim gibi.
Rahatsizliklar basladi kiloya bagli vermek zorundayim. Ramazan oncesi mayista 109 dum bayramda 106 bayram sonrasi hemen basladim henuz 104 üm.
En buyuk aliskanligimi degistirmek kolay olmuyor ama ugrasiyorum olucak gibi.
Bir dokun bin ah işit gibi oldu ama cok samimi sormustun neydim :))
Canim ellerine saglik menun fenaMenüyü sayiyim size de bana yemediklerimi anlayın :))
Yoğurt çorbası
Güveç taze fasulye
Biber dolması
Elma dilim patates
Korili kremalı tavuk
Bulgur pilavı
Havuç salatası
Şimdi menümu yazicamm kızlar cis demeyi öğrendim artık ki beenn
Bilgiler icin tesekurler canim hangi sehirde yasiyosunArkadaşlar insülin direncini hep duymuşsunuzdur, ben de de var, size kısaca somutlaştırarak mekanizmasını anlatayım müsaadenizle :
Hücrelerimizle kanın arasında duvar gibi bir bariyer olduğunu ve buralarda madde geçişleri için kapılar olduğunu düşünün. Bu kapılara reseptör diyoruz. İnsülin bu kapıya gider açtırır maddeyi içeri sokturur. Normalde Kanımıza yiyeceklerden kan şekeri yani glukoz ulaştığında aynı oranda insülin salınır. Diyelim ki yemek yedik kana 50 adet glukoz geldi 50 adet de insülin salınır. Her bir insülin alır glukozunu gider reseptöre, onu açtırır , glukoz da içeri girer hücre kullanır, normali bu.
İnsülin direncinde reseptör düzeyinde bozulma olur. Bir insülin gider reseptöre aç kapıyı der o da açmam der, bu sefer iki insülin gider rica eder reseptör hadi açayım der, glukozu içeri alır. Vücut bunu öğrenir ,50 glukoza 100 insülin göndermeye başlar. İyi 100 glukoz rica minnet 50 glukozu içeri soktu, 50 insülin benim işim bitti der gider ama kalan fazla 50 insülin e biz buraya boşuna mı geldik der beyni uyarır, beyin der ki bayan sen açsın şekerin az gelmiş tatlı matlı ye. Kadın da derki ya Benim şekerim mi düştü acıktım mı ben tatlı mı yesem gider tatlı yer , glukoz girdiği için rahatlar. Ama içeride reseptör bozuk, kısır döngü var, 50 insülin yetmez der bir 50 daha gönderin der yeniden insülin gelir, glukozu içeri sokarlar , işi biten insülin gider ama yine ortamda glukoz bekleyen insülin kalır, tekrar beyne sinyal derken girdik mi kısır döngüye
Kadın yer yer yer yine acıkır , arkadaşları saatlerce tok kalır onun eli ayağı titrer. Sonuç sürekli yüksek kalori, sürekli kanda şeker olması
İşte bu mekanizma insülin direncidir
Olup olmadığını nasıl anlayacağız: 6 saat tam açlıktan sonra kandan şeker ölçümü yaptıracağız 95 in üzeri varsa insülin direnci olasıdır ,105 in üzeri varsa kesindir. Sonuç 95 in üzerinde ise doktora gideceğiz endokrinoloji bölümüne,bizden açlık glukoz, insülin miktarı ve 75 gram oral glukoz yükleme testi yapacaklar değerlendirecekler
Tedavisi nedir: kilo vermek, az karbonhidratlı diyet, reseptörle insülini barıştırmak için de metformin tedavisi
İnsülin direnciniz var ve tedavi olmazsanız hızla kilo alır, sürekli aç hisseder, zor kilo verirsiniz ayrıca 2 yıldan uzun insülin direnci şeker hastalığını diyabeti başlatabilir
Canim Allah razi olsun .Bu 4. Tasinma canim ,cocuksuz ,hamile,tek cocuklu ama yardimli yasadim da bu 2 cocuklu yardimsiz beni benden aldi. Bunada sukur diyelim. Cok sukur saglikliyiz son 5 gun yeni hayat baslasinBen de kızımla 2 ev taşıdım 2 senede ya, ilk taşınmamda kızım 3 aylıktı. Allah kolaylık versin canım.
Sıkma canini Berilim kiyamam sanaBerbat bır gün gecırıyom
Cumalar kötü yaşanır bızde
Ama bırsey söylemek ıstıyorum
Takıma herkes güle oynaya gelır
Severız sayarız
Ilk hafta asagı yukarı ışleyiş ögrenılır kızlar egerkı zeka sorunu yoksa
Kı olmaz nette kk ya gelen yeterlı zekadadır
Bırden atılıp gıdılır sanal ya tınlanmaz
Çiçegim böcegım bıtıverır hemen
Rıca edılır cevaplanılmaz
Ve neden en sonunda ben hanım olurumki bunu anlayamadım
Çokta tınlamıyom zaten herkes karakterını yazar sanal dünyada
Kızlar ozellıkle lıstedekı ve plastıkwoman
Böyle bır durumda bır son bıldırımı esırgemeyın
Ve mümkünse telefon numaralarını bana bıldırın
Çünkü her kaybolusta sancılı bır liste ıstemıyorum
Belkı sonrası hanım olacam belkı ABLA olacam orası meçhul ama kırıp kırılmadan ayrılalım lütfen
Tesekurler bitanemDegistir Kendini Allah kolaylik versin canim
Az kalmis canim guzel dusmussun31 yaşındayım.evliyim.bir tane bebeğim var 17 aylık.şuan calismiyorum bebegime bakıyorum.ayni zamanda da kilo vermeye çalışıyorum.70 kilodan 61 kiloya bu hafta itibariyle düştüm.55 olmak istiyorum.belki daha az.
Geçmiş olsun bu arada.
Gecmisi okumak yerine 2 milde benmi yapsaydim deryaya bak yaa ,yarin 2000 atlayim da gor senVee leslie 2mile bitti şimdi uyku zamanı
@Bestttt canım bugunku sporuma ek Leslie 2 mile yaptım
10 parmaaginda 10 marifet,bayilirim bende kolay gelsinBen terapıyeEki Görüntüle 2024286
Masallah nasil bir boydur boyle,duyanda seni 1.60 sanarBenım kızlar 183 boyda ıyıdır goruntulerı
Anaları gıbın yuvalanmıyorlar
Yok nektarini degil baligi attim firinaHiç duymadım nasıl yapılıyor
Tatlı olarakmı pisiyor
Insalah berilimStres çok etkılıyor
Taşın hayırlusıylada olur edacım