Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Sassy su nedir diye bi soru sorucam ama :))
Internette sassy su diye sorgulatirsan tam tarifi var canim. Henuz yapmadigim icin yanlis bilgi vermek istemem ama salatalik taze zencefil limon maydonoz ile yapilan gun icerisinde tuketibilecegimiz bir su. Sassy diyeti diye bir sey varmis o diyetten alinip her diyete uyarlanabilen metabolizma hizlandirma amacli tuketilen bir icecek

Interten baktim arkadaslar
Sassy su yapilisi
1-2 salatalik
2-3cm taze zencefil
8-10 tane nane
1 limon yarisinin suyu sıkılıp diger yarisi kabuklari ile dilimlenecek
2 lt. Su
Bunlar dilimlenip hazirlandiktan sonra doloba konulucak. 8 saat sonra icmeye hazir. Ilk bardak ac karnina ve gece yatarken de bir bardak icmek uzere kalani gun icersin de aralarda tuketilecek.
Her gece yatnadan once yapilirsa sabah icmeye hazir bir sekilde yeni gune baslanabilrmis.
Afiyet olsun ve kilolar gitsin

Bakın bır netten alıntı

4 haftada bedenindeki değişimi kendin görürsün.
8 haftada arkadaşların ve ailen fark eder.
12 haftada da kalan herkes...

Başarıdan 12 hafta uzaksın.
Devam et.
Yeni baştan başlamak, devam etmekten daha zordur.
Pes etme, devam et.
Başaracaksın.
Fit vücut, %100 irade işidir.
Zihnin vücudunu kontrol etmezse,
Vücudunu zorlamazsan,
vücudun olması gereken yere ulaşamaz.
Disiplinin kas ağrısı, pişmanlığın acısına yeğdir. Hangi acı ile baş edeceğini sen seç!

Şu an imkansız gördüğün hareketler, bir gün senin ısınma egzersizin olacak.
Pes etmek üzereysen, neden bu yola girdiğini hatırla.
Neden sağlıklı yaşamı seçtiğini anımsa.
Ne kadar yavaş ilerlersen ilerle, koltuğuna çöküp televizyon izleyenlerden hızlı ve öndesin.
Başarı bir gecede gerçekleşmez. Gözünü ödülünden ayırma, amacına odaklan.
Unutma, gelecek yılki bedenin "spora keşke geçen yıl başlasaydım" diyecek.
Bir sene sonra, spora bugün başlamış olmayı dileyeceksin.
Onun yerine bugün başla!
Bugün!
Yarın değil, erteleme yok. Şimdi!

Spor ve sağlıklı yaşama alışırken; başta hiçbir şey değişmiyor gibi hissedecek, olduğun yerde sayıyormuş gibi düşüneceksin. İşte tam gerçek değişim o anda başlar. Sabret, devam et.

Acıyacak mı? Evet.
Ağrıyacak mı? Evet.
Zor mu olacak? Fazlasıyla.
Değecek mi tüm bu çileye? Kesinlikle!

Her gün amacına bir adım daha yakınlaşacaksın. Sakın bugün pes etme.
Devam ettikçe pişmanlık yaşamayacaksın. Bıraktığın anda pişman olacaksın.

Eğer senin için önemliyse, bir yol bulursun.
Eğer değilse, bir mazeret bulursun.

Kendini kandırma. Yapabilirsin.
Yapacaksın!

Yaz için değil, güzel görünmek için değil, eski sevgilin ya da zayıf arkadaşını çatlatmak için değil.
Kendin, sağlığın ve bedenin için yap!

Mutlu olacaksın. Sağlıklı olacaksın. Güzel hissedeceksin. Hastalanmayacak, bitkin düşmeyeceksin. Enerjik olacağın sabahları ve mutlu, olumlu, neşeli bir ömrü seç!

Herkes başarmak ister; ama sadece bunu gerçekten isteyenler, bu meydan okumada aşacağı engellerin zorluklarından haberdardır ve sadece bunu gerçekten isteyenler, mücadele edip başarıya ulaşır.

İstediğini almak için tek yapman gereken, ödemen gereken bedeli çalışarak ve vazgeçmeyerek ödemektir.
Buna hazır mısın?
Gerçekten bunu istiyor musun?
Yapman gerekeni biliyorsun. Asla durmamak, başaramayacağını söyleyenlere inat devam etmek ve başarabileceğini kanıtlamak!
Başkalarına değil,
kendine.

Sizi mutsuz eden kilolarınızdan kurtulmak için inancınızı yükseltmeye mi ihtiyacınız var? O halde, 20 kilo vererek zayıflamayı ve formda kalmayı başaran Meltem Hanım’ın öyküsünü okumak size çok iyi gelecek! Zayıflama başarı hikayesini okuyun ve kilo vermenin gerçek yollarını öğrenin.

Bedeninizle konuşun; “söz veriyorum seni üzmeyeceğime ve kilo vereceğime” diyebilirsiniz. Aceleniz var, siz de benim gibisiniz, ama şunu yapabilirsiniz; inanırsanız ve kendinizi zayıflamış düşünürseniz hızla kilo vereceksiniz. Önce beyninizdeki mutsuzluk sorununu çözmemiz gerekiyor. Canım her sıkıldığında bir şeyler yemek istiyordum. Ne zaman moralim bozuk olsa, kendimi kötü hissetsem yiyeceklerden yardım alıyordum. Dünyanın en iyi diyetisyeni ya da doktoru bile, siz inanmadıktan sonra, size yardım edemez. Kendinizin dünyanın merkezinde olduğunu ve çok önemli olduğunuzu düşünerek başlayabilirsiniz.

Öncelikli olarak, bir bebek gibi kendinize bakmalısınız. Size armağan edilen bedeni hor kullanıp genişletmek mi yıpratmak mı yapmak istediğiniz? O zaman devam edin, ama unutmayın bu bir döngü. Sizin yerinize başkası mı verecek kiloları? İnanın hiç kimse sizi sizden fazla düşünemez.

[wp_ad_camp_4]

Bol su içmek en önemlisi; sürekli ılık, sıcak su için. Hem cildiniz güzelleşecek hem de kilo vermeniz hızlanacak. Elinizde hep sıcak su bardağı olsun. Tere tohumu yağ yakımını hızlandırıyor ve bağırsakları çalıştırıyor. Krom içeren yiyeceklerin faydasını gördüm. İştahımı dengelediği gibi, açlık duygumu ve tatlı isteğimi bastırdı. Tamamen doğal, yan etkisi yok.

Bana bir haftada, hızla kilo verdiren diyet için yapmanız gereken çok basit; sabah uyanınca ılık limonlu suyu aç karnına içiyorsunuz. Sabah akşam sandaloz sakızı zayıflama gücünden faydalandım. Kahvaltıyı benim gibi hızlı yapıyorsanız, yağsız peynirle kepekli tost ya da iki dilim kepek ekmeği doygun ekmek tercih edebilirsiniz. Yağsız dil peyniri ve sudan geçirilmiş altı adet zeytin yiyebilirsiniz. Yanında yeşil çay ya da açık çay içebilirsiniz. Portakal suyu asla yok. Aralarda kuru kayısı ya da meyve olabilir ama kiraz ve muz yok. Karpuz seviyorsanız bir ay dilimi olabilir.

Protein hızlı kilo verilmesini sağlıyor. O yüzden tavuk, balık veya yağsız kırmızı etle yapılmış tamamen yağsız köfte yiyorsunuz. Yanında, içinde mısır bezelye sos olmadan hazırlanmış yağsız salata tüketebilirsiniz. Akşam, öğlenin tekrarını yapıyorsunuz. Bu, iki gün sürüyor. Sonraki iki gün öğlen aynı et ve salata, akşam yağsız sebze ve salata yiyorsunuz. Sürekli aynı şekilde devam ediyorsunuz. Ben bu diyetle gerçekten çok kolay başardım. Gece yatmadan önce meyve yiyebilir ve yağsız süt içebilirsiniz. Bol yeşil çay veya başka bitki çaylarını da içebilirsiniz. Taze zencefil limonla kaynatılınca çok güzel oluyor.

İçki almayın ve mümkünse bu diyetle birlikte sigara kullanmayın. Bol su ve yeşil çay içtiğiniz için detoks yapmış olacaksınız. Ve asla bu diyeti yaparken üfleyip püflemeyin; kendinize sinirlenmeyin. Şişman veya çirkin olduğunuzu düşünmeyin. Hep moral verin kendinize; başaracağınızı söyleyin. Şu kadar vermem lazım, nefret ediyorum kendimden, gibi şeyleri asla demeyin. Siz, her hâlinizle çok ama çok özelsiniz. Sadece biraz özene ihtiyacınız var; onu hissedin. Bir bebeğe nasıl bakarsanız, öyle bakın kendinize. Sularınızı için ve hep nasıl görüneceğinizi canlandırın gözünüzde. Görün bakın hızla terk edecek yağlar sizi.

Her yolu denedim ben daha önce kolay kilo vermek için; aletleri, yağ aldırma yöntemini, en ünlü diyetisyenleri ve aklınıza gelebilecek her şeyi denedim; ama çözüme ulaştığımda sorunu öncelikli olarak kendim halledebileceğimi öğrendim.

Bu dünya sizin etrafınızda dönüyor sevdikleriniz yanınızda; ama önce kendinizi mutlu etmelisiniz. Siz mutlu olunca etrafınızdakileri bu alana çekeceksiniz. Önce kendinizi sevmelisiniz. Siz kendinizi sevmezseniz başkası da sizi sevmez. Etrafımda kendine değer veren insanlara bakıyorum; anlık mutluluk değil, kalıcı mutlulukların peşinden koşuyor onlar.

Önünüzdeki kalorili yiyeceğe ve tatlıya bakın ve şunu söyleyin kendinize “Beş dakika sonra bitecek bu bol kalorili yiyecek ve yedikten sonra tekrar acıktıracak. Üstelik vücudunuza yapışacak ve sağlığınız ayrıca görüntünüzdeki güzellik de gidecek. Bir doktor arkadaşım çikolata krizlerime karşı şunu önermişti; bir tablet çikolata -ben öyle az olan yetinmediğim için büyük tableti söylüyorum- o büyüklükte bir margarin yemekle aynı.

Yani çikolata ya da tatlı yerken düşünün; o büyüklükte margarin yediğinizi. Aklıma gelince bırakıyorum yiyecekleri. Bu sabah kalkınca siz de kendinizle konuşun ve bir söz verin.

Alıntı
Beril im gerçekten motivasyon arttırıcı bir yazı Teşekkürler.

Günaydın kızlar.herkese musmutlu bir gün olsun inşallah:KK68:

Kızlar özelliklede böyle 20 kiloya yakın kilo verenler beri bakın hele, bir şey diyecem.şimdi ben kasımdan beri kilo veriyorum şükür de benim vücut böyle yumuşacık jelibon kıvamında bir şey oldu:confused:valla her yerim yumuş yumuş..nerde önceki daşş gibi obezto nerde şimdiki obezto:KK14:e spor da yapıyorum ama yinede mayalanmış hamur gibiyim.nolcak benim bu halim, şimdi düşünün taşının bana bir hal çaresi yazın bakın canlarım..
plates galiba. Salona gitmelisin.

çok az yedim ama dünkü gibi 67.0 çıktım @berilceee
az yemekle kilo verilmez ki canım doğru şeyler yemeli aç kalmamalısin.

dönenin nick neydi
tezbitsin

Arkadaslar diyetisyenim kilo verirken uymak zorunda oldugum tavsiyelerinden bahsetmek istiyorum. Icinizde bu tiyolardan yararlanmak isteyenler olabilir.
1
hedef kilona 4-5 kilo kalana kadar asla agir sporlar yapma.
Nedenleri
-Agir bir bedenle bu sporlari yaparsak kendimize zarar verebiliriz (kemik kas yapisina yada daha kotusu kalbimiz kaldirmayabilir.
-hedef kiloya yaklastikca kilo vermemiz yavaslayacagi icin elimiz de koz olarak kullanmaliyiz bu tur sporlari
-cok kiloluyken bedene sporla bulundugun kiloyu hedef gosterdiginden birakinca kilo ihtimalin artar
-hedef kilona yaklasinca yapacagin bu tur sporlar kilo verdikten sonra kilonu sabitler
Ve en onemlisi surekli agir sporlari yapmaya alisik olmadigimizdan tam da ihtiyacimiz olan donemde birakma gibi bir hataya dusebiliriz.

Kilo verirken yapabilecegimiz sporlar
Yuruyus bisiklet yuzme yani kardiyo agirlikli sporlar
2
Ilkini kahvaltidan sonra olmak uzere gun de 2-3 fincan turk kahvesi (sekersiz olacak)
Canlandirir, metobolizmayi hizlandirir
3
Kilo vermemiz yavasladigin da SASSY su dan destek alabiliriz.
Sassy su metobalizmayi hizlandirir ve karin yaglarini eritir
Ancak kilo verimi yavasladigin da baslanmali ki elimizde bedenimizi harakete gecirek bir silahimiz olsun

7 saat uyumak , sabah 9 dan once kalvaltini yapmis olmak ve mumkunsa ayni saatler de yemek yemekte kilo vermemize yardimci faktorler

Simdilik aklima gelenler bunlar. Umarim bu bilgilerin size de faydasi dokunur.
Sağol canım bilgiler için sassy suyu arastirayim ;)

benm kilolarımda benle yarışacak birini arıyorum motivasyonum için bu önemli olacak çünkü bir bede küçük elbise sipariş ettim :KK49::KK49:
Benim kilo verimim düşük benden yarışacak adam çıkmaz yoksa çok isterdim ben ben demeyi.

patates yemeğini diyette ben de tercih etmiyorum hatta ben normalde de pek sevmem ama kız kardeşim bende kalıyor belim rahatsız olduğu için de yemekleri o yapıyor patatesi de çok sever o yüzden bir şey demedim hala iyilesemedim bu arada
Canım ya gittin mi dr a bi care bul benimde belimde bi kazık var sanki oturduğu yerden kalkınca iki buklum yürüyorum :( çok sikintiliyim fizik aldım ama banamisin demedi gerçi ameliyatlık durumdayım 3 yıldır bekliyorum.

Back
X