Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Pembe_patikli Pembe_patikli Yeliz eliya eliya Elife kışın gitmek şart oldu ben ağustos böceği :ıslık::ıslık:o karınca saz çalıp yedim o çalışıp emek verdi artık bir slogan belirleyip kapısında biterim:confused::confused::işsiz::işsiz:
Evet ya takımca davet etti zaten yapmış ezmeleri kışlıkları :KK48: davete icabet etmek lazım :KK70:bende aynı pek birşey yapamadım :-)

Simdi madem berilceee berilceee ablam henüz yok ben şu aldığım kararı paylasiyorum artikin :)) aralik ortasi gibi benim 55e dusmem lazim yani 3 ayim var su an takribi 65 olmusumdur sanirim su bi haftada aldim gibi hissediyorum sabah tartilicam:) sevgili kisisi askere gidecek o gitmeden 55 olmak bi oyle gorunmek istiyorum aslinda biraz ondan acelem ne kadar cabuk verirsem o kadar iyi :))

Selam Aylin ..merak ettik bizde canım pek sessizdi burası şükür bugün toparladık biraz
İzin işini söylemen iyi oldu not alalım ne yapılabilir bakalım
Bende ikisindede emzirme bitene kadar regl olmadım ..kaçamak yapmışsın ama toparlamışsın çok güzel yakında gelecek inşallah o ikili rakamlar :halay:
Kafanı takma canım ama tatilde bile olsan kontrollü olmak iyidir

Nekadar motive edici yaziyorsun tsk ederim. Insallah göricem 99 u...

Valla dersen ki olmaz ozaman tartimi da getiricem. Valla sigmicaz arabaya ;)))

Hic düsünmüyorumm kacamak yapmayi orada.
Masada abur cubur cokkkkk olacak keyif yapariz diyor kardesim ammmaaaa cıssss.

Bende yazayım menümü o zaman
Sabah tahlil için aç gittim
Eve gelince peynirli omlet
1 dilim esmer ekmek
2 zeytin salatalık çay
Ara
1 şeftali 5 badem
Akşam
Yeşil mercimek yemeği
Yeşil salata
Kırmızı soğan salatası
1 dilim ekmek
2 kaşık yoğurt
Şimdide çay içiyorum ..belki 1 erik yerim o kadar
Su 2,5 litre
Spor 100 jumping jack
45 dk yürüyüş
Cok güzel
Bir menu de benden :KK71:
Kahvalti
3 dl. Ekmek
2 dl. Peynir
1 hasl.yumurta
Domates salatalik yesillik
Cay

Ara
1 ince dl. Karpuz
2 ceviz

Ogle
Taze borulce salatasi
Cacik
3 dl. Ekmek

Ara
1/2 su bard.leblebi
1 su bard. Ayran

Aksam
Izgara tavuk (yagsiz tava)
2 kasik eriste (tam bugday unu ev yapimi)
Salata
Yogurt

Ara
3 erik
1 su bard. Sut

3 lt. Su
30 dk. Yuruyus

Valla cok gzl. Ekmek disinda. Ama diyetisyen öle diyosa ve veriyosan dogrudur ablacim

Nihal ablacım gerçekten yiyerek aç kalmayarak zayıflıyorsun :KK66:doktorun bayağı iyi galiba afiyet olsun
Katiliyorum

Slm kizlar
Bugunku menum
Sabah: yarim tabak kiymali kabak yemegi
Ara: 1 fincan sutlu kahve
Ara: 1 fincan sutlu kahve
Oglen: 2 tane tam tahilli lavas ekmegi. 100 gr izgara tavuk. 100 gr izgara sebze. 30 gr acili domatesli sos.
Ara: yarim kase yogurt. Ceyrek muz.
Aksam: 1 tabak lahanali dana eti ( 1 ck hindistan cevizi yaginda hazirladim)

Su: 3.5 lt
Spor: 1 saat yuruyus
1 saat cross training salonda

Sabah yedigini görünce güldüm ve aklima kendimi getirdim :)))) sabah aksam fark etmez hersey yiyebilirim haha. Ama kahvalti olsaymis daha iyiymis

Selam kızlar

Sabah yookk

Öğlen
1 çorba kasesi kadar domatesli biber kizartmami anlamadım ama kaynanamdan aldım 2 dilim ekmek ama boyu küçük değildi bu yuvarlak böyle ekmeklerin iki dil
19.00
Çorba yarma çorbası

Aksam 21.00
1 kase domates salata soğan
1 litre su
Spor.yok eliptigimi özledim

Bak kahvalti olmadigi icin saat 21 de o salataya sarildin... salata da olsa o saatde olmaz.

Kendime olan inancımı kaybettim şeytan aklıma felaket tatlı sokuyor pastalar çikolatalar yemek istiyorum

Ay sakin sakinnn. Toparlan cnmm az kaldi

Glifora rağmen aşırı tatlı isteği neden olur anlamam ki Nihal abla demişti sanırım kahvaltı falan düzgün yenmeyince kan şekeri düşüyor saldırılıyor diye öylemi oluyor acaba hakikaten bu ara çok düzensiz oldu yemeklerim

Sabah kahvaltini kuvvetli yap. Ye iki yunurta yada omlet yap.
Yogurt ve kuruyemis ye

Izmir sirinyer canim:)

Hmm cigli menemen de kayinbabamlar :)

Aylin bana Karatay da yardımcı olurmusun bahsedersen eğer sana eşlik etmeyi deneme istiyorum

Canim ben yapmaya calistum karatay 1 bucuk ay kadar. Biraz detayli yiyeceklerin glikemik indeksine filan bakmak lazim. Ama genel olarak un yok seker yok. Ve meyveyi de sinirli yemen lazim. Mesela ornek menu:
Kahvaltı (08.00-09.00)
2 tane yumurta (Suda haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağlı peynirli omlet de yapabilirsiniz.)
4 adet tuzu alınmış yeşil yveya siyah zeytin
Bir avuç içi kadar beyaz peynir, 4-5 adet günkurusu kayısı,
Şekersiz bitki çayı, su veya meyve çayı
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynir ile birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulye
Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.
Bir su bardağı tuzsuz ayran. Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı veya su

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz
Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay veya taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)

Ve her ogunun arasinda uzun saatler mola olmasi lazim. O molada su haric birsey yemeyeceksin ki buyume hormani calissin.
Canim burda kk da karatay diyeti yapanlarin grubu var. Isrersen gir bak oraya

Güzel bir örnek ama karatay da sadece 2 ögün var. O yüzden ben kahvaltimi 10 11 arasi yapip aksam en gec 16 17 kapatmaya calisiyorum. Arada 5 saat olacak en az.

Sebze ye bol bol. Kiymali yapiyorum cogu doyursun diye. Sinirsiz doyana kadar yiyebilirsin.
Cok acikirsan biyerde yanlisin var demek. Tarcinli süt ic ama 19 u gecmesin saat olarak bence.
Sabah ben 2 3 yumurta yiyorum. Menemen yap. Omlet yap.
Kuruyemis karisik hic eksik olmasin sabahlari. Peynir 10 20 tane zeytin serbest. Ve yogurdunu kendin tutturabiliyosan yap derim. Daha iyi.

Baska sorun varsa cvplarim.
Laya tuzu ve hakiki zeytinyagi olacak. Tereyag da serbest.
Haftada 1 kere muhakkak kurufasulye mwrcimek coebasi nohut yemegi yiyorum. Bulgur bir kac kasik sadece.

Meyvemi de 2 porsiyon sabahlari yiyorum.

Kontrolsuz acikan arkadalarim;
Beden Akliyla Zayiflama ( fevzi ozgonul) kitabinda cok hosuma giden bir ornek okumustum. Bebeginiz aglarken ac zannedip mama verirsiniz susmaz su verirsiniz susmaz bir de bakmissiniz alti kirlenmis temizleyince susar gibi birsey diyordu. Acligi bu ornege benzetmisti. Eger bedeninizin proteine ihtiyaci varsa protein vermeden sebzeye ihtiyaci varsa sebze vermeden o beden susmaz diyor. Cok mantikli.
Diyetisyene gittigimden beri dunyalari yiyorum ama orantili (sebze k.h. protein lif) oldugu icin hem kilo veriyorum hem de canim yasak olan hic birseyi istemiyor. Kizim da ayni durumda.

Yediklerinizi bir gozden gecirin derim. Bir de israrla kahvaltinizu kuvvetli yapin ki aksama acikip kontrolsuz yemeyin.
Cok dogru

Bir de yarin sabah kan tahlili yaptirmaya gidicem son bi kac günde cok fazla kan kaybettim burnum kaniyor ve durmak bilmiyor pihtilasma sorunum var sanirim genel bi cheak up yapitirayim

Pembe_patikli Pembe_patikli Yeliz eliya eliya Elife kışın gitmek şart oldu ben ağustos böceği :ıslık::ıslık:o karınca saz çalıp yedim o çalışıp emek verdi artık bir slogan belirleyip kapısında biterim:confused::confused::işsiz::işsiz:
Sizsiz tadımi olur o yapılanların slogana gerek yok gelin siz ben kileri doldurdum yeriz hep beraber. :KK200::KK19:

İyi geceler kızlar
Baya geçe kalmışım bu gece
Hemen menümü yazayım
Sabah:
2 yumurtalı lor peynirli omlet
Domates
Salatalık
2 ceviz

Ara: 1/2 muz

Öğle:
1 kase mercimek çorbası
1 kase salata
Ayran

Ara:
1 bardak süt

Akşam:
1 kade tavuk çorbası
Domates salatası
3 yk patlıcan musakka

Su: 3l
Spor: maalesef bugün hiç vaktim olmadı
Yarın telafi edeceğim ama

Ben de kendimi tanıtayım. Eksik kalsam olmaz tabi :)
İsmim Aylin. Artık 20 yaşındayım. Üni 2 sınıf öğrencisiyim. Geçen yaz 65 kg'dım ama üniversiteye başlayınca ayarı baya kaçırdım. En son 73.2'dim. Hedefim 1 Aralık'ta en fazla 65 kg olmak. Boyum da 179 :KK49:

Canim senin 7p ozlemin benim 60 ozlemim. Bak ben bu hafta hem sabah 1 saat hem aksam 1 saat spor yapcam. Hadi beraber yapalim. Ac sabah bir tbc veya tabata veya leslie videosu 1 saat sonra aksam da. Hocam arada 8 saat fark olsun dedi.
eliptik yapsam daha iyi olur derya benim bacaklar için sorun bacak popo zaten

Canim ben yapmaya calistum karatay 1 bucuk ay kadar. Biraz detayli yiyeceklerin glikemik indeksine filan bakmak lazim. Ama genel olarak un yok seker yok. Ve meyveyi de sinirli yemen lazim. Mesela ornek menu:
Kahvaltı (08.00-09.00)
2 tane yumurta (Suda haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağlı peynirli omlet de yapabilirsiniz.)
4 adet tuzu alınmış yeşil yveya siyah zeytin
Bir avuç içi kadar beyaz peynir, 4-5 adet günkurusu kayısı,
Şekersiz bitki çayı, su veya meyve çayı
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynir ile birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulye
Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.
Bir su bardağı tuzsuz ayran. Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı veya su

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz
Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay veya taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)

Ve her ogunun arasinda uzun saatler mola olmasi lazim. O molada su haric birsey yemeyeceksin ki buyume hormani calissin.
Canim burda kk da karatay diyeti yapanlarin grubu var. Isrersen gir bak oraya
Örnek için çok teşekkür ederim canım benim ellerin dert görmesin

Hilal soruların cevapları sende zaten canım ..şeker için dengeli düzenli beslenmelisin ..biraz kendine dikkat et çok yoruldun ama sağlık herşeyden önemli canım ..kilo verdikçe değerler de düzelecek ..yoksa izin işi kolay düşün kararını ver canım sen bilirsin ..izin olursa 3.cuma en erken geri dönülüyor yanılmıyorsam
cesaret edemiyorum yeliz 75 de bi izn yapacağım diye düşünüyorum ama ona düşene kadar gidersem çok almış bir şekilde geri gelirim biliyorum kendimi

zukkum zukkum kacamak mi yapiyorsun yoksa? Uyma seytana Nihalcim.
yok canım babam hastanede ondan haber bekliyorum girmedim o yüzden

Nekadar motive edici yaziyorsun tsk ederim. Insallah göricem 99 u...

Valla dersen ki olmaz ozaman tartimi da getiricem. Valla sigmicaz arabaya :KK66:))

Hic düsünmüyorumm kacamak yapmayi orada.
Masada abur cubur cokkkkk olacak keyif yapariz diyor kardesim ammmaaaa cıssss.

Cok güzel

Valla cok gzl. Ekmek disinda. Ama diyetisyen öle diyosa ve veriyosan dogrudur ablacim

Katiliyorum

Sabah yedigini görünce güldüm ve aklima kendimi getirdim :)))) sabah aksam fark etmez hersey yiyebilirim haha. Ama kahvalti olsaymis daha iyiymis

Bak kahvalti olmadigi icin saat 21 de o salataya sarildin... salata da olsa o saatde olmaz.

Ay sakin sakinnn. Toparlan cnmm az kaldi

Sabah kahvaltini kuvvetli yap. Ye iki yunurta yada omlet yap.
Yogurt ve kuruyemis ye

Hmm cigli menemen de kayinbabamlar :)

Güzel bir örnek ama karatay da sadece 2 ögün var. O yüzden ben kahvaltimi 10 11 arasi yapip aksam en gec 16 17 kapatmaya calisiyorum. Arada 5 saat olacak en az.

Sebze ye bol bol. Kiymali yapiyorum cogu doyursun diye. Sinirsiz doyana kadar yiyebilirsin.
Cok acikirsan biyerde yanlisin var demek. Tarcinli süt ic ama 19 u gecmesin saat olarak bence.
Sabah ben 2 3 yumurta yiyorum. Menemen yap. Omlet yap.
Kuruyemis karisik hic eksik olmasin sabahlari. Peynir 10 20 tane zeytin serbest. Ve yogurdunu kendin tutturabiliyosan yap derim. Daha iyi.

Baska sorun varsa cvplarim.
Laya tuzu ve hakiki zeytinyagi olacak. Tereyag da serbest.
Haftada 1 kere muhakkak kurufasulye mwrcimek coebasi nohut yemegi yiyorum. Bulgur bir kac kasik sadece.

Meyvemi de 2 porsiyon sabahlari yiyorum.

Cok dogru
ya eski menüleri hatırlarsan baya erken kapatıyorum ama bu neredeyse 2 haftadır aksadi herşey terzi düz oldu yattın itibari ile bir düzen oturtayim bakayım ara öğün falan da yapıyım ne olacak örnek için çok teşekkür ederim ama benn de işte yağda yumurta ve menemeni ekmeksiz hocam yemedim ama bugün opsiee yaptım Nihal ablanın tarifleri güzel olduğu da tabi onlar yegenimeydi yarın kendime yapacağım

Afiyet olsun canim. Veee lutfen et doner tarifi verir misin? Ins kolaydir yapimi

Ins kisa surede sagligina kavusursun canim.

Bilgi sagol sagol Nihalcim benim de aklimda olsun. Ben de bu ara cok spor yapiyorum diye bol protein yiyorum. Salatayi da ihmal etmeyeyim.
veririm bugün resmini atarım tarifin canım çok kolay.

Tızlaaaar öpüldünüz iyi geceler yarın sizinle paylaşacak menülerle burdayım :KK200::KK200::KK200::KK15::KK15::KK15:
inşallah ;)

Evet ya takımca davet etti zaten yapmış ezmeleri kışlıkları :KK48: davete icabet etmek lazım :KK70:bende aynı pek birşey yapamadım :-)
Aynen darılırim yoksa ;)

Simdi madem berilceee berilceee ablam henüz yok ben şu aldığım kararı paylasiyorum artikin :)) aralik ortasi gibi benim 55e dusmem lazim yani 3 ayim var su an takribi 65 olmusumdur sanirim su bi haftada aldim gibi hissediyorum sabah tartilicam:) sevgili kisisi askere gidecek o gitmeden 55 olmak bi oyle gorunmek istiyorum aslinda biraz ondan acelem ne kadar cabuk verirsem o kadar iyi :))
senin vermen şart olmuş bebeğim sevgilin için yapicaksin çünkü ;)

Bir de yarin sabah kan tahlili yaptirmaya gidicem son bi kac günde cok fazla kan kaybettim burnum kaniyor ve durmak bilmiyor pihtilasma sorunum var sanirim genel bi cheak up yapitirayim
geçmiş olsun trombosit in düşük olabilir ben 36 yaşındayım kendimi bildim bileli var ne yazikki. Ama sadece burun sa çatlak ta olabilir damarda dr a görünmekte fayda var.

İyi geceler kızlar
Baya geçe kalmışım bu gece
Hemen menümü yazayım
Sabah:
2 yumurtalı lor peynirli omlet
Domates
Salatalık
2 ceviz

Ara: 1/2 muz

Öğle:
1 kase mercimek çorbası
1 kase salata
Ayran

Ara:
1 bardak süt

Akşam:
1 kade tavuk çorbası
Domates salatası
3 yk patlıcan musakka

Su: 3l
Spor: maalesef bugün hiç vaktim olmadı
Yarın telafi edeceğim ama
beğendim afiyet olsun.

Izmirin neresi abla :KK49:
Esimde izmirli

Tulum peyniri cnm cektiii hmmm
Kahvalti cok az olmus.
Masallah döneri kendin yapiyorsan hic anlamam :eek:
Etli kuru fasulyeyi bende yedim önceki gün ve dün :eek:

Incir cokkk saglikliymis ama beril abla bana kiznisti yenmesinden yana degildi:KK70: tazesini yiyemiyorum zaten ama kurusu cok gzl emzirirken yerdim.

Menün güzel cnm zumba hele :KK74:
Evet kendim yapıyorum daha sağlıklı temiz bence çocuklarda severek yiyor.

Iyi aksamlar hanimlar ablalar

Önceden yazmistim kayinvamidem geliyor diye. 2 gün kaldi bizde. Haliyle girip bisey okuyamadim.
Cok yorgunum.

Pazartesi unutnusum tartilmayi.
Dün de ilkkk kacamagim olduu kayinvalidem esimin cok istedigi bir keki yapti. Onu yedim. Pismanim. Bidaha asla.
Bugünü hafif gecirdim. Cumaya kadar da böyle olacak. Gecmisi okuyamadim affedin.
Bugünden itibaren yine aktifim insallah.

Bu arada ben 2 ekim - 9 ekim tatildeyim. Bir seferlik izne cikmak istiyorum o cuma. Cünkü tarti yok gittigim yerde. Olur demi eliya eliya ? Beril abla nezaman geliyor?

35 sayfa birikmis. Takatim yok okumaya. 2 gündür uykusuzum. Ufaklik büyüyo 2 gündür cok uyaniyo huysuz uyuyo. Ne derle3 türkcede? Gelisim haftalari oluyor bebeklerde. Onlardan biri de bu hafta basladi 4 hafta dürebilirmis. Of of :))

Menüm

Sabah 12

2 kayisi yumurta
Zeytin
Peynir
Domates
Salatalik
Kuruyemis
Yesil cay

Aksam 17

1 kücük tabak karnabahar yemegi
1 büyük kase cacik

2.5l su icicem ins

Bu ara hic yürüyüse cikamadim havalar bozduuu.
Tatilde ama bol bol yürücez
Kardesimle esiyle gidiyoruz iki aile yani. Almanyada deniz kenari bir ev kiraladik. Benim eve 2.5 saat. 7 gün orayi gezicez insallah. Bol yürüyüs insallah.

Gece girerim yine görüsürüz
Beril belli değil canım ne zaman döner. Listeye giriş tarihine bakmak lazım 2 ay dolmadan izin olmuyor.

Back
X