Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Zukkumcuğum sorduğun sorunun yanıtı vardır içinde sanırım, önceki mesajlarımdan kopyaladım

İki kelamla da ben kendimi anlatayım belki birilerine ışık olur, herkesin fizyolojisi farklıdır tabi, benim hikayem ortalama 10 yılı kapsıyor, ilk gebeliğe 73 le girdim ikinciye 75, 95 kiloya kadar hızla arttım bir dönem, tabi ki sağlıksız beslenerek, öyle bir kara deliğe düşmüştüm ki birşeyler yemediğimde kan şekerim tehlikeli boyutlara kadar düşüyordu, dahiliyenin yolunu tuttum, hipotiroit, gizli şeker, reaktif hipoglisemi, insülin direnci, damar tıkanıklığı, bla bla bla bir sürü hastalığım olduğunu kilo vermemin imkansız olduğunu birçok kez duydum doktorlardan, dolayısıyla ben de inanmadım verebileceğime, öğün aralarım doktorun önerisiyle neredeyse yarım saatte bire düştü, çünkü şekerim hep tehlikeli şekilde düşüyordu, torpido, iş çekmeceleri, çantam, komodinim hep yiyecekle doluydu, kızım bile sordu bir ara neden hep yiyecek taşıyoruz diye, uyuyana kadar çiğneyen bir canlı düşünün, hatta gece yemeleri olan, sonra diyetisyenin yolunu tuttum, 6 ay 7 öğünle iyi bir danışan oldum ama gram inmedim aşağı, o da beni fakülteye endokrine yönlendirdi, bir o eksikti zaten, gitmedim tabi. Oku oku oku bu hastalıklara yememin sebep olduğunu öğrendim ve az öğün sağlıklı besin konusunu içime sindirdim, ilk başlarda çok zordu yemeden birkaç saat geçirmek, korkudan hasta gibi yatıyor kımıldamıyordum şekerim düşmesin diye, inanın ağlayacaktım sevinçten yemeden durabildiğimi gördüğümde, eşimle paylaştım sevincimi, o da çok duygulandı, çünkü o da geri dönüşümün neredeyse imkansız olduğunu defalarca duymuştu doktorlardan, kalıtsal hasta olduğuma ve böyle yaşayacağıma inanmıştı benim gibi, azar azar öğün aralarını aça aça bir de baskülde eksi gördüm ya, halay başı oldum evde anlatamam mutluluğumu size, 75 kiloya geriledim dünyalar benim oldu, özgüven patlaması ve aylak beslenmeyle buralardayım şimdi, ne öğrendim, tıp iyidir ama çözüm ve hasta psikolojisi konusunda kendilerini geliştirmeliler, kendini en iyi sen tanırsın, vahşice yememelisin, biraz elit olup yavaş yavaş ve vücudunun ihtiyacı kadar yemelisin yoksa makine bozulur, hareket candır gereklidir yoksa paslanırsın, istediğini giyebilmenin keyfini börek ve çikolataya değişmemelisin, kendini seven insan bu zulmü kendine yapmaz, yemek olayı sadece beslenme için gereklidir haz için başka hobiler edin, kilolu anne anısı hiç hoş değil, uzar gider öğrendiklerim, sağlıkla kalınız
Insallah bir daha hic o kilolari gormezsin canim. Tebrikler masallah sana

Menüm
07.00
1 kk peynir, 4 zeytin, 1 dl kepek ekmeği,1 Su brd süt
13.00
1 kepçe domates çorbası, 3 yk bulgur pilavı, 1 dl ekmek, elim kadar tavuk haşlama, 1 Su brd ayran
19.00
1 yt etli patates yemeği, 1 tane kornişon turşusu, 1 yt salata, 2 yk yoğurt, 1 dl çavdar ekmeği
Su 2 lt daha içerim
Yarına ödev yetiştirmeye çalışıyorum sabahlayacağım galiba menülerinize yorum yapacağım Ara verip girdikçe herkese hayırlı akşamlar
Afiyet olsun canim bence guzel menun.

17.10.2017

08:00
1 çb fındık fıstık, 3 çatal patates kızartması, 2 kk peynir, 5 zeytin, 1 yk yoğurt, çay, domates, salatalık, marul

11:00 tek şekerli kahve

15:30
1 dl ekmek, 1 tabak patlıcan yemeği, 2 kk peynir, 1 sb yoğurt, 1 çb fındık fıstık, domates, salatalık, marul

18:30
1 sb yoğurt, 3 fıstık

Su : 2,5 lt
Spor : 35 dk eliptik sabah
35 dk eliptik akşam
Afiyet olsun canim. Gayet guzel.

hergün o şekersiz çikolatadan yiyor musun sen, bana mı öyle geliyor :)

canım insülin direnci olan birinin mutlaka yeşillik ve kaliteli proteinle beslenmesi lazım der A. Çoruhlu. hücreye sağlıklı besin gitmesi önemli hücre beslensin diyor. ne kadar az öğün yaparsan ve öğünlerine proteinle başlarsa o kadar insülin geç hareket eder ve yavaş çalışır. öbür türlü, hücreyi besleyecek şeyler yemezsen hücre doymaz ve kısa yoldan enerji alabileceği şeylere yöneltir seni, mesela ya çöreği gibi..

bana eski diyetisyenim demişti ki; ömür boyu spor yapmalısın, ama istikrarlı olmak çok önemli. bunu kısa vadeli düşünme demişti. ömrünün sonuna kadar haftada 2 ise şimdi de 2 yap demişti.
ayrıca artık devir değişiyor, uzun sporlara gitmiyor metropol insanları, kısa etkili sporlar yapıyorlar, 20dk süren HIIT gibi.. sporu zorlayarak değil zevkle yap, bu zamanı yaşam stiline uydur bence..

diyetisyenler insülin direnci konusunda çok özenli değil bence. bu konuda özel çalışan diyetisyen ya da endokrinci bulmak lazım bence

ahahahah kebap olsa da yesek..

ben spor yaptığım akşamlar 8 gibi evde oluyorum.. 10 da yatarsam benim ki öldürür beni :) ama en geç 11 de uyumuş olmamız isteniyor. haklısın.

bu arada günaydın..
bu ikinci kez yiyor olmam hemen hemen her gün yiyen 55olmakistiyorum adet olacağım için canım çekiyordu yoksa ara öğünlerde kuru ya da taze meyve tercih ediyorum

kızlar selam..şu anda 1.takımdayım..ama bu takım benim diyete başladığım ve 20 kg dan fazla verdiğim ilk takımdı..sonrasında takımda kimse kalmadı dağılınca bende haliyle takım değiştirmek zorunda kalmıştım..şu an kendi takımım çok sessiz..5 ay sonra düğünüm var ve yeme bozukluğuyla savaşıyorum..bir yandan terapiye gidiyorum..bir yandan düğün işleri derken...motivasyonumu aşırı kaybettim..bu takımında uğuruna inanıyorum..eğer takımda bana da yeriniz varsa sizinle yarışmayı çok isterim...sizin takıma geçebilir miyim acaba :oops::oops:
Canım özelden yazmişsın
Eğer kaptanın bılıyorsa
Sende buraya gelmekten gerçekten emınsen hosgel sefayla gel
Ama istersen bızım sayfalara yada benım mesajlara bır bak bıraz sıkı tutmak ısteyıp zayıflayıp benden kurtulun modunda bır pambık kaptanım

keşke öyle olsa benim yeme ataklarım oluyor strese bağlı o yüzden iki yıldır 75-78-79 aralığındayım..sürekli bir ileri iki geri gidiyorum bu da psikolojimi çok kötü etkiliyor. ..
Ay yok çatlarım ben bır ılerı bır gerı
Ben sıkıyonetım ıstıyorum dersen bız buradayız canısı

hemde çok istiyorum..güzel bir düğün planlıyoruz inşallah.sonrasında çok güzel bir balayı..içim rahat gitmek istiyorum.kendimle barışmayı istiyorum en çokta..çünkü sinirlerimi çok yıprattım sırf şu kilo sorunu yüzünden.başarmalıyım artık ..
Hersey gönlünce olsun ınsallah

Canım özelden yazmişsın
Eğer kaptanın bılıyorsa
Sende buraya gelmekten gerçekten emınsen hosgel sefayla gel
Ama istersen bızım sayfalara yada benım mesajlara bır bak bıraz sıkı tutmak ısteyıp zayıflayıp benden kurtulun modunda bır pambık kaptanım

evet istiyorum canım.namını duydum :oops::sus: beni yola sokacak bu takım hissediyorum.o zaman kaptanımla konuşup buraya transfer olabiliyor muyum?teşekkür ederim :KK200:

evet 5 ay kaldı ben 80 lerden 76 lara geldim maalesef..şu an 78 79 olmuşumdur belki son 12 gündür iyice stres oldum ve tıkanırcasına yeme ataklarım arttı..5 ayda 20 kg hedefim var bide düşün..
yeme bozukluğu yaşayan biri için zor bir hedef biliyorum ama elimden geleni yapmak istiyorum.
kaptanımız olur verirse hoşgeldin 5 ayda 20 kilo normal bir hedef ayda 4 kilo verebilirsin bence diyetisyen menüleri ayda 4 kiloya göre ayarlanır

kaptanımız olur verirse hoşgeldin 5 ayda 20 kilo normal bir hedef ayda 4 kilo verebilirsin bence diyetisyen menüleri ayda 4 kiloya göre ayarlanır

inşallah canım.benimde hedefim bu şekilde.diyet yaptığımda spor da yapıyorum düzenli.daha öncede bu takımda çok güzel kilolar vermiştim.inşallah yine vereceğim..

Zukkumcuğum sorduğun sorunun yanıtı vardır içinde sanırım, önceki mesajlarımdan kopyaladım

İki kelamla da ben kendimi anlatayım belki birilerine ışık olur, herkesin fizyolojisi farklıdır tabi, benim hikayem ortalama 10 yılı kapsıyor, ilk gebeliğe 73 le girdim ikinciye 75, 95 kiloya kadar hızla arttım bir dönem, tabi ki sağlıksız beslenerek, öyle bir kara deliğe düşmüştüm ki birşeyler yemediğimde kan şekerim tehlikeli boyutlara kadar düşüyordu, dahiliyenin yolunu tuttum, hipotiroit, gizli şeker, reaktif hipoglisemi, insülin direnci, damar tıkanıklığı, bla bla bla bir sürü hastalığım olduğunu kilo vermemin imkansız olduğunu birçok kez duydum doktorlardan, dolayısıyla ben de inanmadım verebileceğime, öğün aralarım doktorun önerisiyle neredeyse yarım saatte bire düştü, çünkü şekerim hep tehlikeli şekilde düşüyordu, torpido, iş çekmeceleri, çantam, komodinim hep yiyecekle doluydu, kızım bile sordu bir ara neden hep yiyecek taşıyoruz diye, uyuyana kadar çiğneyen bir canlı düşünün, hatta gece yemeleri olan, sonra diyetisyenin yolunu tuttum, 6 ay 7 öğünle iyi bir danışan oldum ama gram inmedim aşağı, o da beni fakülteye endokrine yönlendirdi, bir o eksikti zaten, gitmedim tabi. Oku oku oku bu hastalıklara yememin sebep olduğunu öğrendim ve az öğün sağlıklı besin konusunu içime sindirdim, ilk başlarda çok zordu yemeden birkaç saat geçirmek, korkudan hasta gibi yatıyor kımıldamıyordum şekerim düşmesin diye, inanın ağlayacaktım sevinçten yemeden durabildiğimi gördüğümde, eşimle paylaştım sevincimi, o da çok duygulandı, çünkü o da geri dönüşümün neredeyse imkansız olduğunu defalarca duymuştu doktorlardan, kalıtsal hasta olduğuma ve böyle yaşayacağıma inanmıştı benim gibi, azar azar öğün aralarını aça aça bir de baskülde eksi gördüm ya, halay başı oldum evde anlatamam mutluluğumu size, 75 kiloya geriledim dünyalar benim oldu, özgüven patlaması ve aylak beslenmeyle buralardayım şimdi, ne öğrendim, tıp iyidir ama çözüm ve hasta psikolojisi konusunda kendilerini geliştirmeliler, kendini en iyi sen tanırsın, vahşice yememelisin, biraz elit olup yavaş yavaş ve vücudunun ihtiyacı kadar yemelisin yoksa makine bozulur, hareket candır gereklidir yoksa paslanırsın, istediğini giyebilmenin keyfini börek ve çikolataya değişmemelisin, kendini seven insan bu zulmü kendine yapmaz, yemek olayı sadece beslenme için gereklidir haz için başka hobiler edin, kilolu anne anısı hiç hoş değil, uzar gider öğrendiklerim, sağlıkla kalınız

ne kadar güzel anlatmışsın.sağlık sorunlarının düzelmesine sevindim canım.ara öğün falan yapmıyor musun artık ?

bugünkü yediklerim
sabah 1 kk peynir 4 zeytin domates salatalık
ara 1 finca ıhlamur 1 kuru kayısı
öğle 1 kase şehriye çorbası 2 köfte
ara 1 elma 1 fincan sütlü kahve 1 avuç kabak çekşrdeği ve leblebi
aksam tavuklu salata 1 yk pilav 1 yk karnıyarık yoğurtlu patlıcan salatası mevsim salata
su 3 lt
spor 45 dk yürüyüş
Gayet guzel menu canim afiyet olsun

Back
X