- 7 Mayıs 2018
- 1.910
- 3.157
- 48
Kilo mu aldin kaç kilosunkiBen İzmir e geldiğimden beri cozuttum buraya da yediklerimi yazmaya yüzüm olmadığından giremedim.... Utançla daha çok yedim biri beni kurtarsın bu kara döngüden...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kilo mu aldin kaç kilosunkiBen İzmir e geldiğimden beri cozuttum buraya da yediklerimi yazmaya yüzüm olmadığından giremedim.... Utançla daha çok yedim biri beni kurtarsın bu kara döngüden...
Bu konu için yeni bir topik acsan nasıl olur? Korumaya geçenler kendi listelerini paylasir
Doğumdan önce diyet ve yürüyüş ile 16 kilo vermiştim. Bence de en azından yürüyüş olmalı. Sonra çok kilo verince sikilasmak için farklı sporlar olabilir.
O zaman çok yormadan kendini yürümeye çalış. Çok faydası olacak. Menülerine özellikle bakıyorum daha dikkatli ol lütfenCnm süt ısıttım içine de çok az türk kahvesi attim
Kahve değildi tam olarak süttü süt :)
Ayağım iyi cnm okadar ağrımıyor artık
Çok yorarsam kendimi ozm yine başlıyor hafiften ağrımaya
Bu da çok güzel fikir canım. O zaman bundan sonra buraya da yazıyorum. Sizlere de güzel örnek olu haklısın.Listeni paylaşabilirsin canım. Hatta mezun olanlar da paylaşsın istedikleri zaman başına da koruma dönemi menüsü yazarsınız bizde faydalanmiş oluruz çünkü en önemli dönem bu.biz kilo veriyoruz ama hemen geri alıyoruz sonra bırakıp. Dediğin zararlı şeyler olmadığı sürece ve kontrollü abartilmadigi sürece ve tabiki yürüyüş ve spor olursa hayatımızda geri alınmaz zaten.
Tatlım her bebeğin kendine göre bir zamanı, bir karakteri var. O yüzdensolmez in de dediği gibi asla bebeğini başka bebeklerle kıyaslama
İki tane büyüttüm ikisi de birbirinden farklıydı.
Tatlım kayısıdan ziyade içtiğin yayla çorbasının pirinçli olması kötü olmuş. Evet akşam ki kayısı miktarı biraz çok ama başka zararlı kaçamaklar yapmaktansa kayısı yemen daha iyi olmuş. Bunların haricinde menün gayet güzel ama kahvaltıyla öğle yemeğinin arasını uzun tuttuğun ve öğle yemeğinde az yediğin için bu akşama yansımış. Kendini asla aç bırakmaman lazım. Öğün saatlerin çok önemli çünkü düzenli yemezsen kaçamak yapma oranın artar. O yüzden bir süre kendini öğün saatlerine göre ayarla. Dışarı mı çıkacaksın ona göre çık, misafirliğe mi gideceksin ona göre git. Bütün hayatını bu işe göre ayarlaman lazım. Bunu sakın unutma.
Cankız çok yemekten ziyade acayip dengesiz ve düzensiz yemişsin yine. İki öğün serbest dedim ama akşama ya süt ya yoğurt dedim. Akşamları boş geçme lütfen. Yürüyüş güzel olmuş. Ayağın nasıl oldu?
Yoğurt ya da süt yoktu ama bu menüde
Ayda 4 kilo ideali ama şu aralar en fazla 6 verebilecek durumdasın. 10 kilo ise maalesef olmaz çünkü onu verebilmek için aç kalman ve deli gibi spor yapman lazım. Zaten 10 kiloyu verdikten sonra hayat sana zindan olur verdiğin o 10 kiloyu fazlasıyla geri alırsın. Yavaş yavaş acele etmeden gidecek bu kilolar ama bir daha asla gelmeyecek. Çünkü şuan biz diyet yapmıyoruz sağlıklı beslenmeyi ve sağlıklı yaşamayı öğreniyoruz
İnanma zaten canım süt felan çekmez. Bu gün çok yemişsin. Hem de bayağı bayağı çok. Şöyle bişey yapmak istiyorum seninle. Özelden numaramı yazacağım sana. Takımdaki bir çok kişide var numaram. Gerekli zamanlarda oradan irtibata geçiyoruz. Senin de yemekten önce ne yiyeceğini bana yazmanı istiyorum. Mesela o an sofrada ne varsa yazarsın ben de sana şunu ye bunu ye diye söylerim. Ya daBirprensess in diyet listesini sen de uygulayabilirsin. Üzerine bir kaç dokunuş yaparız senin kilona uygun şekilde. Ama misafir olduğun için kendi istediklerini yapamadığını düşünüyorum. O yüzden ilk dediğimi yapalım bir süre. Pes edip gitmeni istemiyorum çünkü bu yediklerinle kilo vermen çok zor olur. Yiyeceğin her şeyi yemeden önce bana bildirmen çok ama çok büyük bir yarar sağlayacak
Canım yaaa tartının sana gülmesine çok sevindim ama o kadar az olmuş ki yediklerin. Bu şekilde çok güzel kilo verirsin ama ramazan sonunda normal hayata döndüğünde senin için çok zor olur. Akşam kaçta yatıyorsun? Bir de yatmadan 1 saat önce yersen eğer midende yanmaz olmaz. Nasılsa evdesin gün içinde dinlenme şansın çok fazla. Yatma saatine göre sana ikinci bir öğün ayarlayalım.
Demek menü yazmamışsın o gün yazacaktım yeme pastayı diye ama sonra kıyamadım bugün de eğlensin diyeAma kazan dibi olmamış.
Harika bir menü. Bu hafta böyle gidersen çok iyi bir rakam göreceksin tartıda ama spor yap en az 3 gün. Birer gün arayla. Spor yapmazsan ramazanda ne kadar az yersen ye istediğin kilolar gitmiyor. Dedim yaa vücut kendini korumaya alıyor ve çok az kalori harcıyor. Hızlandırman lazım.
Fıstık ezmesi olmamış tabii ki canım ve kendine kızman çok güzel bir şey. Bir de ben sende akşam erken yeme kapasitesi görüyorum. O yüzden yaz mevsiminde olduğumuz için saat 19:00 dan sonra hiç bir şey yemezsen eğer hedefine daha çabuk ulaşacağına inanıyorum. Çünkü benim en büyük başarı sebebim erken yenilen akşam yemekleri. Kış aylarında 17:00 yaz aylarında ise 18:00 den sonra ağzıma lokma koymam. Ramazandayız diye mecburen geç yiyorum ama ramazandan sonra yine eski düzenime dönerim. Sana da tavsiye ediyorum. 18:00 ilk zamanlar erken gelebilir o yüzden sen 19:00 gibi yemeyi kesersen harika olur.
Canım söylemek için gecikmişim siz kendi aranızda konuşup halletmişsiniz ama iki kişinin listesi koruma altında şuan. Bir süre daha diyetisyen listesiyle devam edecekler. Listeleri benim elimde var. Oradan kontrol ediyorum. O yüzden anlayışlı olacağınızı düşünüyorum
Canım öğle yemeğinin saatini yazmamışsın. Diyetisyen kahvaltıyı 10:00 olarak yazmış ama o saatin ben kahvaltı için geç olduğunu düşünüyorum. Biraz daha erkene çekmen lazım. Kaç gibi uyanıyorsun? Ayrıca öğlen yediğin ekmek çok değil. Listede olmasa da önemli değil çünkü diğer öğünlerinle dengeli. Suyu sonradan yazmışsın. Suyun da çok güzel. Bu aradaBirprensess ve sana diyetisyen her hangi bir spor önerdi mi? Hafta da 3 gün en az 35 dk tempolu yürüyüş yapmanın gerekiyor. Ama sizin temponuz biraz hafif olsun. Çünkü spor önemli.
Dondurma hiç olmamış. Ayrıca onun emzirmeyle de alakası yok emin ol oruç tutan herkesin canı tatlı istiyor. Sebebi kan şekeri. Ayrıca yediğin her lokmada alışkanlık yapıyor ve vücut sürekli istiyor. Bol bol su iç emzirmenin en güzel yöntemi. Tatlıdan ve dondurmadan uzak dur lütfen. Ve bu hafta kilo vermen gerekiyor. Ayrıca sahurda 3 tane hurma yemişsin onu bir sahurda bir iftarda olmak üzere yersen eğer tatlı ihtiyacın kalmaz diye düşünüyorum.
Yuhhhİçinde ki o pis boğazı çıkart at lütfen çok fena olmuş listen. Bugün pazar ve önümüzdeki 5 gün senden lokma kaçamak istemiyorum ona göre. Spor yaptın mı akşam?
Canım menün hep güzel oluyor maşallah. Ama bu kez mantı olmamış. İki kaşıkta olsa yemememiz gereken yiyecekleri yemememiz lazım. Onun yerine daha doyurucu bir şeyler yiyebilirdin. Ben yiyeceklerin miktarına da değil de türlerine önem veriyorum. O yüzden kalori hesabı yapılan diyetleri de sağlıklı bulmuyorum. Diyeceksin belki şimdi iki kaşık mantıya bir sürü laf etti diye. Ama ondan alacağımız kaloriyi sağlıklı bir yiyecekten almak daha güzel olur.
Aferin öğreniyorsun bu işi
İdeal kilona ulaştığında yiyebilirsin mesela şuan ben yiyorum ama sadece tadımlık şekilde.
Yukarı da renklendirdiğim kısmı özellikle vurgulamak istedim. Doğru yolu yordamı biliyorsun. Bu da senin en büyük avantajın. İradene sahip olduğun sürece kilo verebileceğini de biliyorsun. Tek dez avantajın yaşın ama bence irade yaştan da metabolizmadan da önemli.
Sorma yaaaa nasıl kutladık nasıl kutladık süperdi. Siz çıkmadınız mı? Gencay nasıl durdu evde
Akşam yediğin sütlaç olmamış canım piden de fazla olmuş. Can çekiyor ama biraz dayanmamız gerek. Yoksa kilo vermemiz gerçekten güç olacak. Emziriyorsun diye de çok kızamıyorum ama cidden bak sana bir faydası yok ne sütlacın ne de pidenin. Az daha sabır lüften.
Aman haaaa bu konuya dikkat sakın öyle alıştırayım deme çünkü ileride uyku sorunu yaşarsın. Uyku eğitimi vermek isteyenlerin en büyük problemi bu. Hatta meme de uyuyorsa hem o işe bir çözüm bul. Belki kolaylık geliyor olabilir ama bebeğin için de ileride sorun olur.
Kurabiye haricinde çok güzel bir menü. İftarın az olmuş ama yine de güzel.
Yasak canım maalesef tatlı krizini tarçınlı sütle halletmeye çalış bence ya da dediğim gibi hurma ile. Biliyorsun ki tahin susamdan yapılıyor. Pekmezle bir araya gelince tam bir kalori bombası. Yanından bile geçme![]()
Ben İzmir e geldiğimden beri cozuttum buraya da yediklerimi yazmaya yüzüm olmadığından giremedim.... Utançla daha çok yedim biri beni kurtarsın bu kara döngüden...
Cankız dua et bana uzak bir yerde yaşıyorsun yoksa gelip o tartıyı kendi ellerimle alır senden uzaklaştırırım. Sana otuz kez dedim. Her gün tartılma diye. Yine söylüyorum. Hadi biraz iradeli ol. Şu andan itibaren o tartıyı al ulaşabileceğin en uzak yere koy. Sadece cuma sabahı yerinden çıkar ve tartıl. Sana söz veriyorum kilo alırsan sana hiç kızmayacağım. Sadece o tartıyı biran önce kaldır artık.Ya ben bugün tam 1kilo almışım
Morelim bozuldu yaaa![]()
Ben hala eğer istersen erken yiyebileceğini düşünüyorumErken yemek yiyebilme imkanım-zannettiğinin aksine- hiç yok
akşam sofrasına 7.30 dan önce oturamıyoruz
oğlum eve o saatte geliyor, illa beraber yemek yiyeceğiz
akşam belli bir saatten sonra yememenin etkisi bence de inanılmaz
şu ünv. sınavı bitsin, düzene gireceğiz inşallah.
ama merak etme, sofraya oturmadan, yoğurt salata tırtıklıyorum, daha az yemeye çalışıyorum böylece
fıstık ezmesi yedim ...yedim ama bir sor niye yedim
çok seviyorum, bu yüzden sabah kahvaltı sofrasına koymadım kendilerini
tikkat ettiysen meyve yok dünkü menüde... ben bazan muadil hesabı yapıyorum
yediğim birşey varsa fazlada, hakkım olan en yakın seçenekten vazgeçiyorum
sabah 62.1 kiloydum
düne göre 300 g gitmiş
çok mesudum
yarın akşama kadar protein ağırlıklı gidip akşama da yoğurtlu semizotu patlattım mı salı sabahı da çok mutlu uyanabilirm
bugün mü, bugün çok zor
malum hafta sonu
en azından akşamı kurtarmaya çalışacağım
Ben de varım çünkü spora gitmediğim günler yürüyorum akşamlarıSevgili arkadaşlar... bugün herkes şartlarını zorlayıp en az 30 dk yürüyüş yapsın mı?
dışarı çıkamayanlar evde Leslie yapabilir, yani durduğun yerde yürüme. youtube da birsürü video var. bence uygulayabiliriz... var mısınızzorlama yok
valla yok
ama siz zorlayın kendinizi olur mu
ben yürüyeceğim en az 30 dk![]()
Süpersiniz Burcu. Bizim evde de ekmek yenmiyor. Hatta kızlarda yemiyor. Gülce kahvaltısını ekmeksiz yapar hiç. Bazen misafirlikte ekmek ye çocuğum diye zorlar annemler, kayınvalidemler hemen sustururum. Harika bir şey ekmeksiz yaşam.Kizlar son 2 aydir eve ekmek almiyoruz. Annemlerde almiyolardi suan orda kaliyorum ekmegi unuttuk diyebilitim. Canimiz cekerse 4 kisiye 1 ekmek aliyoruz bide elif icin su unonun cavdarlisindan filan aliyoruz. Ekmegi keseli babamla.esim iyi kilo verdiler bide su porsiyonlri azaltsalar daha mis olck
Sakın ama sakın böyle bir şey yapma. Sonra ayağın ağrıyor. Gidecek o kilo merak etme. Hemencecik 3 dilim ekmekten 1 kilo almazsın. Ödemdir o. Tartıyı kaldır ve kaldırdığın yerin fotoğrafını da bana gönder lütfen.Ben bugün kendimi zorlayıp 2saat yürücem
Bu soruyu bana unutturma canım sonra detaylı bir şekilde cevaplayacağım. Şimdi iftar için yemek hazırlamam lazım.Selam kızlar
Sizlerin kilo vermeye karar vermenizi sağlayan bi durum oldu mu bi olay bi söz gibi...
Ben kısaca anlatayım
2 durum oldu. Gerçi çok fazla durum olmasına gerek yok tartıda 120 yi görmek yeter :)) şu 2 olay beni hem üzdü hemde artık kendine gel dedirtti.
1. Si kayınvalidem ve komşusu bana bebeğe gelmişti bi akşam. Bende bi foto gösterdim zayıf bi bayan. Ben lise haxırlıktayken sağlam diyet yapmıştı spor da tabii ve basket de oynuyordum takımda hareket bol yani. O yıl 72 leri görmüştüm aynı o fotoda ki kız gibiydim. İşte böyle olmak istiyorum dedim. Komşusu sen biraz zor olursun öyle dedi kayınvalidem de öyle sessiz kaldı. Buna acayip bozuldum.
2. Si de oğlum benim telefonla habersiz bi foto çekmiş ama tam 120 lik bi hatun yani.kocamanım beden 120 ama his 75 olunca bi garip oldum. Hayaller ve hayatlar işte dedim.
İnşaallah şu kilolar gelmemek üzere gider ve ben bi foto çekilip gösteririm kayınvalidemle komşusuna
Öyle işte kızlar
Daha iyisini yapabilirdikTebrikler o zaman bize :)
Ebru' cun sevsin seni kocamannnnBen ilk kilo verme asamamda daha 20 yasindaydim esimle flort donemindeydik alosverise gitmistik kayinvalidem filn 5 liraya dunyalarca pntolon her mrka ihrac fazlasi sosyete pazarindaydik kynanam 42 beden pantolon aldi ben ayni pantolonun 44 une girememistim. Sonr kilolu olmak takinti oldu ama yemeyi daha seven bir hale gelince frenlemekte zorlaniyordum sonra baktim.ebrucum takimi devralmis kostum geldim![]()
Tahin pekmez yeme onlar şu aralar senin için sağlıklı değilÇok haklısın leydi bende artık ya sahurda ya iftar da yemeyi düşünüyorum tatlı yı yani sağlıklı tatlı (hurma tahin pekmez vs)
Cankız dua et bana uzak bir yerde yaşıyorsun yoksa gelip o tartıyı kendi ellerimle alır senden uzaklaştırırım. Sana otuz kez dedim. Her gün tartılma diye. Yine söylüyorum. Hadi biraz iradeli ol. Şu andan itibaren o tartıyı al ulaşabileceğin en uzak yere koy. Sadece cuma sabahı yerinden çıkar ve tartıl. Sana söz veriyorum kilo alırsan sana hiç kızmayacağım. Sadece o tartıyı biran önce kaldır artık.
Ben hala eğer istersen erken yiyebileceğini düşünüyorumBir de hafta sonu diye kendini kandırmaya çalışma. Ben seni daha iradeli görmek istiyorum.
Ben de varım çünkü spora gitmediğim günler yürüyorum akşamları
Süpersiniz Burcu. Bizim evde de ekmek yenmiyor. Hatta kızlarda yemiyor. Gülce kahvaltısını ekmeksiz yapar hiç. Bazen misafirlikte ekmek ye çocuğum diye zorlar annemler, kayınvalidemler hemen sustururum. Harika bir şey ekmeksiz yaşam.
Sakın ama sakın böyle bir şey yapma. Sonra ayağın ağrıyor. Gidecek o kilo merak etme. Hemencecik 3 dilim ekmekten 1 kilo almazsın. Ödemdir o. Tartıyı kaldır ve kaldırdığın yerin fotoğrafını da bana gönder lütfen.
Bu soruyu bana unutturma canım sonra detaylı bir şekilde cevaplayacağım. Şimdi iftar için yemek hazırlamam lazım.
Daha iyisini yapabilirdik
Ebru' cun sevsin seni kocamannnn
Tahin pekmez yeme onlar şu aralar senin için sağlıklı değil![]()
Ben İzmir e geldiğimden beri cozuttum buraya da yediklerimi yazmaya yüzüm olmadığından giremedim.... Utançla daha çok yedim biri beni kurtarsın bu kara döngüden...
İyi fikir aslında canım teşekkür ederim güzel fikrin için. Yürüme konusunda da haklısın. Ben pilatese ideal kiloma ulaştıktan sonra başladım. Diyet yaparken sadece yürüdüm bir de bisiklet sürdüm. Ama bisikleti çok tavsiye etmiyorum kim ne derse desin kesinlikle basen yapıyor.
Eline sağlık kolay gelsinMerhaba kizlar ,
Yarın iftara misafirim var ufak ufak bugunden hazirliklara basladim.. sarma dolma hazir yarin pişirilecek...borek icini hazirladim
Yarinda geri kalanlari yaparim...
Bugunun menüsü hazirladim gidip bi kizi yıkayayım koltuga yığılayim![]()
Merhaba kizlar ,
Yarın iftara misafirim var ufak ufak bugunden hazirliklara basladim.. sarma dolma hazir yarin pişirilecek...borek icini hazirladim
Sagol canim sanada kolay gelsinEline sağlık kolay gelsinBende kışlıkları ayırdım ev temizlik balkon çamaşır market derken çok yoruldum biran önce yatmak istiyorum
![]()
Sağol canimIyi yapmissin cnm ellerine sağlık
Cankız dua et bana uzak bir yerde yaşıyorsun yoksa gelip o tartıyı kendi ellerimle alır senden uzaklaştırırım. Sana otuz kez dedim. Her gün tartılma diye. Yine söylüyorum. Hadi biraz iradeli ol. Şu andan itibaren o tartıyı al ulaşabileceğin en uzak yere koy. Sadece cuma sabahı yerinden çıkar ve tartıl. Sana söz veriyorum kilo alırsan sana hiç kızmayacağım. Sadece o tartıyı biran önce kaldır artık.
Ben hala eğer istersen erken yiyebileceğini düşünüyorumBir de hafta sonu diye kendini kandırmaya çalışma. Ben seni daha iradeli görmek istiyorum.
Ben de varım çünkü spora gitmediğim günler yürüyorum akşamları
Süpersiniz Burcu. Bizim evde de ekmek yenmiyor. Hatta kızlarda yemiyor. Gülce kahvaltısını ekmeksiz yapar hiç. Bazen misafirlikte ekmek ye çocuğum diye zorlar annemler, kayınvalidemler hemen sustururum. Harika bir şey ekmeksiz yaşam.
Sakın ama sakın böyle bir şey yapma. Sonra ayağın ağrıyor. Gidecek o kilo merak etme. Hemencecik 3 dilim ekmekten 1 kilo almazsın. Ödemdir o. Tartıyı kaldır ve kaldırdığın yerin fotoğrafını da bana gönder lütfen.
Bu soruyu bana unutturma canım sonra detaylı bir şekilde cevaplayacağım. Şimdi iftar için yemek hazırlamam lazım.
Daha iyisini yapabilirdik
Ebru' cun sevsin seni kocamannnn
Tahin pekmez yeme onlar şu aralar senin için sağlıklı değil![]()
Merhaba kizlar ,
Bol sıvı alın sıcaklarda çok önemliBizde dışarı çıktık eşimle kızı parka goturduk dolaştık biraz geldik. Yuruyusumu de yapmış oldum ama çoook sıcak
LAydLiNe
20.05.2018/Pazar DİYETİSYEN LİSTESİ
09:30 = 1 haşlanmış yumurta, Yarım domates,Yarım salatalık,Yarım biber, 5 adet yeşil zeytin,1 k.k peynir, 1 bardak Yeşil Çay, 1 dilim çavdar ekmeği (hepsi tuzsuz,yağsız,şekersiz)
12:00 = 1 adet yeşil elma
13:30 = 2 kaşık sebze yemeği(1 ince dilim patlican-1 ince dilim kabak-3 ince dilim havuç), 1 kase yoğurt, 4 yeşil zeytin, 1 dilim çavdar ekmeği
17:00 = light kremalı bisküvi 4 adet, 1 bardak adaçayı, 2 adet kuru kayısı
18:30 = 5 y.kaşık bulgur pilavı, bolca naneli cacık
2.5 lt su(Yatana kadar 3 lt olur), şekersiz türk kahvesi (çubuktarcinli)