Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kahvaltı hazırlamakta ne var allah aşkına cankız..hele bizim için. Zeytin peynir salata domates bi hasarsan yumurta haşlanmış çay demle yada süt 10dk.da sofrada hepsi.sen alismamissin da öyüzden..kaptan da en azından öğün atlama da simit ye demişti galiba sana gün içinde eritirsin diye umarım yanlış hatirlamiyorumdur...
Bende eskiden birkaç dk.daha uyumak için kalkar gider tenefuslerde yerdim abur cubur. Ama şimdi bi yumurta süt peynir yıyiyorum en azından. Metabolizma çalışsın diye.yani kahvaltıyı atlamamak lazım. En büyük yanlış bu.

Bugünkü menum
Sahur 2 de
1 tabak çorba
1 dilim peynir
1 salatalık
Süt

İftar 8 buçuk
1 tabak çorba
1 tabak kuru fasulye
1 kaşık yoğurt biber tabi bi parça pideyle denedim sade yiyemedim
10 yana falan kiraz

Şu 2lt
Spor bugün kendimi kötü hissettim çıkamadım yürüyüşe yoksa planım çocukları alıp çıkmaktı ama yarın yürüyeceğim inş. Planımı yaptım.

LAydLiNe LAydLiNe
Cok guzel canim afiyet olsun

cankizzzz cankizzzz ben evde kimse olmasada kendime mukellef bir sofra hazirlarim bebek ya diyet usenmeye gelmio bama kahvalti aliskanligini kazandiran ebrucumdur kafama vura vura yumjrta haslattirdi tost yaptirdi ben evden cikmama 15 dk kalkip ustumu giyinip cikardim simdi yaklasik 1 saat once kalkiom kahvlti hazirliom mesela evden cantama bisi atmadan asla.cikmam

Yaa haklisiniz cnm nediyim
Kızlar okula başladığından beri böyleyim
Bazen hiç bişey yemiyordum sadece kahveyle duruyordum
Inş bende alışırım

23 mayis listem
Sahur 2.30
Iki ince dilim ekmekten tost
Çay
1 bucuk litre su

Iftar 20.27
1 bucuk kase tarhana çorbası
Iki dilim ekmek
4 - 5 catal menemen
1 bardak ayran
1 bucuk litre su

Bugun toplam 3 litre su ictim bu benim icin rekor..
40 dakika zumba+horon dahada yapardimda bebis huysuzlandi.
Gayet guzel olmus menun canim ama o kadar suyu nasıl icebildin masallah valla sen yinede dikkat et bobreklerini yorabilirsin bende iftardan sonra yatana icmeye calisiyorum ama en fazla 2lt ye tamamlayabiliyorum

Kahvaltı hazırlamakta ne var allah aşkına cankız..hele bizim için. Zeytin peynir salata domates bi hasarsan yumurta haşlanmış çay demle yada süt 10dk.da sofrada hepsi.sen alismamissin da öyüzden..kaptan da en azından öğün atlama da simit ye demişti galiba sana gün içinde eritirsin diye umarım yanlış hatirlamiyorumdur...
Bende eskiden birkaç dk.daha uyumak için kalkar gider tenefuslerde yerdim abur cubur. Ama şimdi bi yumurta süt peynir yıyiyorum en azından. Metabolizma çalışsın diye.yani kahvaltıyı atlamamak lazım. En büyük yanlış bu.

Cnm üşenmem asla hiçbişey için bi ara yapıyordum kahvaltı kaptanımız kızdı diye
Ama bilmiyorum ya neden hazırlamadigimi
Mesela hafta sonları çok güzel kahvaltı ediyorum
Hatta çok bile kaçırıyorum
Yanlız yemekten mi hoşlanmıyorum
Canım mi istemiyor
Ayy hiç bilmiyorumm

Selam kızlar
Dün çok stresli bi gün geçirdim.saat 2 de gelicez diyen misfirler 4 e kadar gelmedi sonra kv ye gitmişler beni oraya çağırdılar.akşamda çocuklar aşırı gürültü yaptılar ev sıcaktı çocuklar hasta olucak diye kapı pencere açtırmadılar bebek uyuyamadı hem acayip yoruldum hemde stres oldum. Bir yandan büyük oğlumun beslenmesini hazırlamaya çalışıyorum bebekle bi yandan kv misafir getiricem dedi bir yandan evi temizlemeye çalışıyorum.sonra 2 sa.bekle gelen giden yok.
Ve akşam nefsime yenik düştüm.akşam Menüm çok fena hep tattım yani yazmayada vaktim olmadı. Sabahta telefonun şarjı bitmiş elime alınca kapandı bişey yazamadım. Menüm kötü hiç paylaşmayım ondan.
Şu moralim bozukken yemek yemeye sarmamam gerek :110:
Ne yersen ye birinci kural buraya menünü yazacaksın. İyi ya da kötü yaz ki biz gerekli şekilde uyaralım seni sen de bir daha kaçamak yapma. Hatırlıyorsan bugün yaz lütfen.

dünkü tartıya göre tam 2 kilo kaldı canım....
Yani 70 kiloyu gördün. Bence sen yanlış beslendiğin için kilo veremiyorsun. Çünkü böyle yemeye hiç bir metabolizma dayanamaz. Hareketli bir insansın da. Ramazandan sonra kesinlikle 3 öğüne geçiyorsun. Gerekirse menülerini birlikte ayarlayalım. Bu işi çözmeden senin peşini bırakmayacağım :KK48::KK48:

LAydLiNe LAydLiNe kaptanım tablomuz nerede ? bakıyorum 1. sayfaya
Şimdi bakabilirsin ilk sayfaya :KK39:
bugün aile hekimine gideyimde vitamin alayım demir b12 çinko hepsiini içeren saçlarım dökülmeye başladı yine :cry:
Keşke o vitaminleri beslenerek alabilsen. :işsiz:

Ben yumurta, süt, tavuk yemiyorum kaptanım yiyemiyorum daha doğrusu.
Ben ankara'lıyım. Ama yemek tariflerini internetten yaptığımdan her yöre oluyor :)
Valla süpermiş o zaman tebrik ediyorum seni. :KK9:

Ben tahminime göre ya bütün orucu tutcam ya da son birkaç gün tutmayabilirim reglim o zamana denk gelebilir
Ne güzel yaaaaaa borçlanmadan bitirirsin inşallah. Hiç menü yazmaz oldun bu aralar. İnşallah kilo almazsın :sinirli:

Koklamak harika fikir Sağol kaptan

Inşallah orucunu açtıktan sonra gelir. Son anda bozulunca üzülüyor insan

Sakın sakın yemek yemeğe sarma canım bol bol su iç, olmadı salatalık filan ye yoğurt ye ama zararlı şeylerden uzak dur lutfen
Dün bişey olmadı şükür bakalım bu gün ne olacak :KK70::KK70:

perşembe akşamı 69.9 de olsa 69lu rakam görmek istiyorummmmmmmmm lütfen lütfen lütfen :dua::dua::dua:
Keşke hiç izne ayrılmasaydın resmen 1,5 ayın çöpe gitti. Daha aldıklarını veremedin.

Dün gece sahur yapmadım çnkü vucut kendini kitledi bir türlü eksiye inmiyor ve sahur yapmama ragmen yine aynı kilodaym LAydLiNe LAydLiNe ne yapmam lazım gerçekten sinirim bozuldu
Spor yapman lazım. İftardan sonra dışarı çık güzelce yürü. Oruç tutarken vücut kendini korumaya alıyor.

Bende şuan Ankara dayım.
İstanbul dan geldim.
Ankara nın neresindesin canım İstanbuldan gelince çok zorlandım özellikle gezme kojsuunda eşimle gezecek yer bulamıyoruz.
İnş bir gün Kızılcahamam soğuksa ya gidicez orayı çok duydum
Biz bayramda kamp kuracağız yine. Çok seviyorum ben orayı. Muhteşem bir doğası var.

23.05.2018 / Çarşamba LAydLiNe LAydLiNe

09:00 = 1 kase yoğurtun içine yarım yeşil elma ve 2 kuru kayısı doğrayıp yedim.

12:30 = 2 yumurtalı 1biberli 1 y.k mantarlı omlet(tuzsuz), 1kk peynir, 6y zeytin, 2 dilim çavdar

16:00 = 6 erik, 3 kuru kayısı, 1 galeta

18:20 = 1 kepçe Mercimek çorbası, 4 y.kaşık mantarli tavuk sote,mevsim salata (yağsız,tuzsuz), Cacık, 1 galeta

2.5 lt su, biraz spor hareketler
Menün harika canım maşallah :nazar: Akşam son ara öğünü göremiyorum menülerinde nasıl yapıyorsun?

Bugünkü menüm

Sabah 10da
1bardak süt

Öğlen 13de
1tane simit
Kahve

Akşam 17.30da
10tane köfte
Yarım kase piyaz

Ara kahve

2litre su
30dk yürüyüs
100 ip atlama
LAydLiNe LAydLiNe
Köftelerin küçükmüş o yüzden güzel olmuş menün. Afiyet olsun

Yani.kofte cok olmus simitte keske yarim.yeseydin cnm
Burcu' cum Cankız 85 kilo şuan. O yüzden yedikleri fazla değil bence. Ama sen aynısını yesen sana fazla :KK39:

Sahur
El ayasi kadar pide o_O
3 yk menemen

Iftar
1 tabak susuz taze fasulye
Salata
5 tane yaprak sarma :olamaz:

1.5 litre su
1 saat yuruyus
Bakıyorum hemen şımarmışsın :KK62::KK62:

listemi veriyorum

9.00
2 dilim tb ekmeği
1 yumurta (haş.)
1 kk kaşar pey.
5 zeytin

12.00
2 şiş tavuk ızgara
salata (yağsız)

15.00
4 hurma
2 ceviz

20.00
etli taze fasulye
cacık
1 dilim dukan ekmek
2 dilim karpuz

şimdilik bu kadar
Bu gün menün gayet güzel olmuş canım afiyet olsun. Ama şu akşam yemeği saatine bir çare bulman lazım. Gerçekten çok geç bir saat.

Bugun menu
Sahur 23.00
Semizotlu salata

Iftar
1 yağda yumurta
5 yeşil zeytin
1 dilim beyaz peynir
1 dilim pide
Semizotlu salata

Suana kadar 1.5 lt su icildi 2 lt tamamlarim... LAydLiNe LAydLiNe
Bugun tartida 69.9 ramak kalmis :KK66:)
Pide olmamış diyeceğim de bir şey yememişsin. Ve buna rağmen çok yavaş gidiyor. Ben sebebini biliyorum aslında da senle anlaşamıyoruz bu konuda. :işsiz:

Bugun ki menüm
Sahur yapmadım

İftar
Bir kase kuru fasulye
Bir tabak kanat
Salata
Liğt kola

Spor yok
Su 3 lt yaparım

Kola içmeye devam et sen sonra gel burada ağla ben kilo veremiyorum diye. Light bile olsa içme canım yaaaaa. 30 kez dedim sana. Bağımlı felan mı oldun içme gereği duyuyorsun? Seninle bu kola meselesini çözmemiz lazım.

Ne yersen ye birinci kural buraya menünü yazacaksın. İyi ya da kötü yaz ki biz gerekli şekilde uyaralım seni sen de bir daha kaçamak yapma. Hatırlıyorsan bugün yaz lütfen.

Yani 70 kiloyu gördün. Bence sen yanlış beslendiğin için kilo veremiyorsun. Çünkü böyle yemeye hiç bir metabolizma dayanamaz. Hareketli bir insansın da. Ramazandan sonra kesinlikle 3 öğüne geçiyorsun. Gerekirse menülerini birlikte ayarlayalım. Bu işi çözmeden senin peşini bırakmayacağım :KK48::KK48:

Ne güzel yaaaaaa borçlanmadan bitirirsin inşallah. Hiç menü yazmaz oldun bu aralar. İnşallah kilo almazsın :sinirli:

Keşke hiç izne ayrılmasaydın resmen 1,5 ayın çöpe gitti. Daha aldıklarını veremedin.

Spor yapman lazım. İftardan sonra dışarı çık güzelce yürü. Oruç tutarken vücut kendini korumaya alıyor.

Biz bayramda kamp kuracağız yine. Çok seviyorum ben orayı. Muhteşem bir doğası var.

Menün harika canım maşallah :nazar: Akşam son ara öğünü göremiyorum menülerinde nasıl yapıyorsun?

Burcu' cum Cankız 85 kilo şuan. O yüzden yedikleri fazla değil bence. Ama sen aynısını yesen sana fazla :KK39:

Bu gün menün gayet güzel olmuş canım afiyet olsun. Ama şu akşam yemeği saatine bir çare bulman lazım. Gerçekten çok geç bir saat.

Pide olmamış diyeceğim de bir şey yememişsin. Ve buna rağmen çok yavaş gidiyor. Ben sebebini biliyorum aslında da senle anlaşamıyoruz bu konuda. :işsiz:

Ben herhalde herkes benim gibi az yesin istiyorum :KK14: yo ne simarmasi hemeb telasifi olarak sporumu yaptim bi kere :63:

Akşam ara yapmadım sadece su içtim tarçınlı kilom sabit kaldı gibi hissediyorum neden gitmiyor ne yapmam lazım emeklerim boşa mı gidiyor

Kola içmeye devam et sen sonra gel burada ağla ben kilo veremiyorum diye. Light bile olsa içme canım yaaaaa. 30 kez dedim sana. Bağımlı felan mı oldun içme gereği duyuyorsun? Seninle bu kola meselesini çözmemiz lazım.

Bende eskiden bagimliydim bilirsin ebrucum simdi dolabimda devamli 1 litrelik bir ayran surahisi var

Sole diyim bir hemsire olarak bir bardak kolanin bobreklerden atilmasi icin 32 bardak su icmen gerekio light bile olsa @Kriziantemcicegi bebegim yani kafi zarar bir madde ayran ic artik yaz geldi sole naneli bir limonata ic ohhh

Oýle oluyor canim tikaniyorsun.... ben oruc olmadigim zamanda 3 öğün yemek yiyerek diyet yapamiyorum.. yedikce yiyesim geliyor yemedikce yemiyorsun bende oyleyim..
Senin metabolizma bence bu yüzden çalışmıyor. İradene hakim olup 3 öğün yersen kesinlikle rahat kilo verirsin buna çok inanıyorum.

Aynen canım. Simitle pide aynı şey sonuçta ben aralarında hiç bi fark göremiyorum. Hatta yarım simit actirsan 3 lokma pide yapar.kaptanım sen simite yenebilir demiştin diyette ama pideyi yemeyin diyorsun valla benim kafam karıştı bi aydinlarirmisin bizi.acaba saati geç diye mi diyorsun hani sabah yakimi kolay olur diye.
LAydLiNe LAydLiNe
Canım ben kendi tecrübelerime dayanarak simidin zarar olduğuna inanıyorum. 85 kilodan inerken her sabah iş yerinde yarım simit ve 1 üçgen peynirle kahvaltı yaptım. Ve her hafta bir kilo verdim. Cankız ın yemesine ise hiç bir şey demiyorum çünkü cankız simit yemezse eğer kahvaltı yapmıyor. Dikkat ettiyseniz takımda ondan başka kimse yemiyor. Onu şimdilik böyle kahvaltıya alıştırıyorum. 70 li rakamlara geldiğinde de normal kahvaltı düzenine geçirmeyi planlıyorum. Hepinizi uzaktan tek tek izliyorum. Kim ne yapıyor, nasıl yapıyor, ne yerse nasıl olur? Hepsini tek tek düşünüyorum. Cankızın tek sorunu düzensiz beslenmesi. Kilosuna rağmen az yiyor, öğün atlıyor. Bu da ona zamanla kilo aldırmış sağlıksız beslenmeyle birlikte. Yavaş yavaş 3 öğünü oturmaya başladı. İnsanların alışkanlıklarını bırakmaları çok zor. Senin ilk geldiğim zaman ki menülerini hatırlıyorum. Hiç böyle değillerdi. Geriye dönüp baksana kendi menülerine mesajlarına. Sen bu işi öğrendin. Vücudunu tanıdın. Neyi yemen neyi yememen gerektiğini biliyorsun ve çok olmasa da iradene sahip çıkabiliyorsun. Bir 10 kilo sonra Cankız da senin gibi olacak diğerleri de. Nurdanın ve Zerra nın son menülerini hatırlamıyor musun? Zamanla öğreniyorsunuz bu işi. Ben sizden fazla öğrendim çünkü bu yolda 7. yılımın içindeyim. O yüzden söylediğim bir şey varsa bildiğim bir şey vardır. :KK39: Pide geç vakit olduğu için yemeyin diyorum. Çünkü akşam iftardan sonra hiç kimse kolay kolay yerinden kıpırdamıyor. Ve pide yedikçe yediriyor. @cankizzzz senin simit nasıl bir simit? Bana fotoğrafını atsana telefondan.

süpersin
ben evde kahvaltı yapmadan çıktığımda bütün günüm mahvoluyor resmen. mutlaka birşeyler alıp ofiste tırtıklıyorum ama saat 10 geçirdiysem öldüm. gün boyunca işime odaklanamıyorum, halsizlik, baş dönmesi hissi. bir de sadece karbo içerikli kahvaltı da beni mahvediyor. mesela, tost, simit, poğaça vb. mutlaka protein almalıyım. mutlaka peynir, üşenmezsem yumurta.. söğüş domates salatalık. ekmek de beyaz olmayacak, tam buğday olacak veya çavdar veya yulaf. kahvaltıyı mümkün olduğunca erken yapmak önemli metabolizmayı hızlandırmak için. mesela 8 iyi bir saat-asla yapamıyorum. ama ne olursa olsun güne kahvaltısız başlamayın derim.

çalışanlar için pratik kahvaltı önerisi verebilirim. 3 kaşık yulaf ezmesi, 1 bardak süt içine ne isterseniz onu koyun. kakao+muz+bitter çikolata parçaları veya elma-kuru kayısı kuru üzüm- erik vb

akşam yatmadan hazırlayıp dolaba koyun. ertesi sabah uyanır uyanmaz çıkarın dolaptan, siz hazırlanana kadar ılısın. 5 dk da kaşıklayıp çıkın evden. sızdırmaz kaplarda hazırlayıp ofisinize de götürebilirsiniz.

ben bu aralar sıvı yiyeceklere taktım. yoğurt ve damak tadıma göre meyveleri blendırdan geçirip sızdırmaz şişeye koyuyorum. tabii blendırdan geçirirken 3-4 küp buz da atıyorum içine ki 4-3 saat sıcaklık yükselip ekşimesin. meyve ve yoğurdu dondurup da yapabilirsiniz. dışarıya çıkanlar bu içeceği tüketerek kalori bombası menülerden kurtulabilir. hatta içine 1 gün sütte bekleterek yumuşattığınız yulaf ezmesi de eklerseniz baya baya tok tutuyor.
Kahvaltı için söylediklerine sonuna kadar katılıyorum özellikle de erken kahvaltı olayına ama çalışanla için pratik kahvaltı kısmını sevmedim. Bir yarım saat önce kalktığın zaman gayet güzel bir kahvaltı yapabiliyorsun. O yüzden üşengeçliğe gerek yok normal kahvaltı candır. Ama yoğurtlu blendırlı tarifin gerçekten hoş ve ve sağlıklı :KK36:

tam buğday ekmeğinin glisemik indeksi beyaz ekmeğe göre daha düşük. yani daha yavaş sindirilip kan şeker düzeyini daha yavaş yükseltiyor. insülin de düşük oluyor bu yüzden. insülin yağ depolatan hormon kızlar. o yüzden şekeri çok tükettikçe (makarna, börek, poğaça, pasta da şeker bu arada) insülin çoğalıyor ve şeker yağa dönüştürülüp hooop depolanıyor. bu nedenle karatay veya dukan diyeti çok etkili kilo verdiriyor. dukan diyetinin sağlıklı oluşunu şüpheli buluyorum ama birçok arkadaşım inanılmaz kilo verdi. asla bana göre değil..

:KK53: konu nerden nereye geldi...
ben asıl şunu söyleyecektim... tam buğday ekmeği diye aldığımız ekmek gerçekten de öyle mi?
bazı fırınların beyaz unla kepeği karıştırıp tb ekmeği diye sattıklarını duydum. hatta bu tür ekmeklere kakao ekleyen fırınlar varmış-bu kesinlikle doğru fırın çalışanı birinden bizzat duyduk ki ekmeğin rengi kendini ele veriyor. diyeceğim o ki kaliteli buğday alıp öğüttürüp elde ettiğimiz unu direkt kendimiz ekmek yapmalıyız ki gerçekten de tb ekmeği yedik diyebilelim. Türkiye de maalesef gıda terörü almış başını... neye elimizi uzatsak sağlık yönünden riskli, oynanmış ve hileli...

sizin emin olduğunuz bir tb ekmek var mı?
Dukan konusunda haklısın. Fazla proteinin vücuda zarar verdiğini düşünüyorum. Özellikle de böbreklere. O yüzden dukanın ve karatayın sağlıklı bulduğum kısımlarından ilham alıyorum. Tek tip diyetlere de hiç sıcak bakmıyorum. Gıda terörü konusunda da haklısın. Allah sonumuzu hayretsin.

Bi ara kaptan simit

Ayy..ben onu unuttum tamamen umarım kalmaz tüh ya...

Bu gün akşam tartı var sakın unutmayın
Ben herhalde herkes benim gibi az yesin istiyorum :KK14: yo ne simarmasi hemeb telasifi olarak sporumu yaptim bi kere :63:
Hadi bakalım ben menüyü göründe şımardığını sandımm :KK53:

Akşam ara yapmadım sadece su içtim tarçınlı kilom sabit kaldı gibi hissediyorum neden gitmiyor ne yapmam lazım emeklerim boşa mı gidiyor
Canım çok acele ediyorsun. Sakin ol. Yediklerin çok güzel. Menülerin çok güzel. Ve çok güzel kilolar vereceksin. Sadece acele etme ve umarım tartılmıyorsundur. Sadece cumaları tartılmanı istiyorum tamam mı? Sözümü dinle lütfen.

Back
X