Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Bugünkü menüm

07.30
7 zeytin 1 incir
1 muz

12.30
Yarim tabak yeşil fasulye
Domatesli omlet
1 dilim ekmek

19.30
Yarim tabak ıspanak yemeği
1.5 tabak spagetti
Salata

20.30
1 küçük kase puding

2.5 litre su

Başlangıç olarak kötü oldu aksamdan sonrası farkındayım. Kaçamakları en aza indirmeye calısıcam bundan sonra.

Domates sarımsak biraz salça tuz karabiber 1 kasik zeytinyağında kavuruyoruz, bu yaptığımız doğal ketçap oluyormuş. Normal haşladığımız makarnanin üzerine koyup tüketiyoruz. 1 kase olacak şekilde. Yağ 1 kişi için 1 yemek kaşığı. 4 kişi yiyecekse 4 yemek kaşığı oluyormuş. Böyle anlattı canım doktor bey
tesekkur ederim canım dikkat etmek gerek demekki. Yaptığımız pek çok yeme yanlışı var. Öğrenmek güzel :)

tesekkur ederim canım dikkat etmek gerek demekki. Yaptığımız pek çok yeme yanlışı var. Öğrenmek güzel :)
Rica ederim canım evet aynen öyle bende yoğurtla yiyince daha çok kilo aldırmaz sindirime yardımcı olur sanıyordum meğer daha çok yememize neden oluyormuş. Bundan sonra artık daha dikkatli oluruz

Ah bi bilebilsem uygulayacağım herşeyin daha iyi olmasını diliyorum umarım biran önce düzelirim

Umarim canım
En başta gittigin diyetisyenin verdiği ilk liste duruyor mu? Onunla başlasan nasıl olur canim?

Bugünkü menüm

07.30
7 zeytin 1 incir
1 muz

12.30
Yarim tabak yeşil fasulye
Domatesli omlet
1 dilim ekmek

19.30
Yarim tabak ıspanak yemeği
1.5 tabak spagetti
Salata

20.30
1 küçük kase puding

2.5 litre su

Başlangıç olarak kötü oldu aksamdan sonrası farkındayım. Kaçamakları en aza indirmeye calısıcam bundan sonra.

Afiyet olsun canım. Yarın daha güzel bir menün olur inşallah cıss siz :)

Gunaydin kızlar:KK25:
Yarın tartı günü:confused:
Bugün az yeyip bol hareket edelim:KK73::spor::KK49:
Yarın yüzümüz gülsün :KK54::KK36:

Ben geldimmmmmmmmmmmmm :KK200:

Size kısaca yoğunluğu anlatayım :KK48:

Bu pazar süslü kadınlar bisiklet turumuz var. Harıl harıl onun tanıtımıyla uğraşıyoruz. Dün sabah iş yerindeki işlerimi hallettim. Sonra tıp fakültesinde arkadaşımın sonuçlarını göstermem gerekiyordu onun için kampüse gittim ve hem sonuç gösterdim hem de öğle arasında etraftaki kafeleri tek tek gezerek el broşürü dağıttım. Arkasından koştur koştur hastaneye geldim. Bu arada İşaret dili eğitimi için çalışmalara başladım. Bir sürü telefon trafiği. Plan, program derken arada onunla uğraştım. Bu kadar iş yetmiyormuş gibi Yüzme hakemliği içinde ildeki bütün hakemlerin kimlik ve iletişim bilgilerini istediler. Onun sekreteryasınıda ben yapacağım. Hepsi bir araya geldi. Beklediler beklediler aynı günü buldular. İşten çıkar çıkmaz arkadaşlarla buluşup kalan el broşürlerini ve afişleri dağıttık. Eve girdiğimde saat 20:00 ydi. Sonra evdeki işler yemek derken kendimi kaybettim hükümsüzüm :olamaz::olamaz:

Gunaydin kızlar:KK25:
Yarın tartı günü:confused:
Bugün az yeyip bol hareket edelim:KK73::spor::KK49:
Yarın yüzümüz gülsün :KK54::KK36:
Günaydın canım :KK200: Çok şükür benim yüzüm bugünde güldü. İki gün önce 67.2 yi görmüştüm. Bu sabah 66.2 oldum. Yarın daha iyi olacağına inanıyorum :KK36:

İnşallah sizlerden de daha güzel sonuçlar gelir.

Kızlar günaydın

Benim stresli iken yeme işini halletmem gerek.:((

Dün menüm gayet güzel gidiyordu. Akşama doğru bi haber geldi. halıları yıkamaya gönderdiğimiz firma arkadaşın halılarını yıkamadan geri getirmiş. O da firma da yetkili birilerini aramış şikayet etmiş. Tanıdık bildik bi firma değil. 17.00 da gelicek olan halım 20.30 a sarktı dedim halıyı getirmeyecekler herhal. Burda birşey almak sıkıntılı herşey para. Halı para nakliyat para taşıma para metre karesine halının ağırlığına göre taşıma parası alıyorlar. Bi de bulunduğun kata göre mesela 1. Kat 10 lirasa 5. Kat 100 lira gibi.

Canım memleketim benim. Bizim orda ver halıyı metrekaresi olsun 7-8 liraya yıkarlar paklarlar mis gibi kokarak gelir halı.

Bi de nemli geldi halı ....

Ve sonuç bu kız gofret yedi. Eşimde sağ olsun 4 paket gofret 2 paket cips kurabiyeler almış gelmiş sanki çok ihtiyacımız var ...

Benim 21 gün sil baştan .

:((((

Günaydın kızlar nasılsınız ben ıkı gündür rahatsızım karın ve bel agrısı cektim pek tadım yoktu

Bugün tartılayım dedim kilom 67.3
65 in altına bir düşseydim :(

2. Bi sınavım daha var bugün branch a davetliydim. Bu da yeni adet işte kuşluk vakti kahvaltısıymış. Bende sabah meyve yedim. Şimdide bi yumurta orada çok yememek için inşaallah yemem. Sırf yememek için günlere katılmıyorum . Bebiş var filan diyorum :))) ama ara sıra gitmeden de olmuyor :)))

Veee dünkü menüm

06.30
Sirkeli su

07.30
1 dilim kaşarlı salçalı ekmek
1 yumurta

10.30
1 elma
1 kupa süt

12.00
1 fincan türk kahvesi

14.30
Yoğurt
6 yk ıspanak
3 kepçe kemik suyu çorba

16.30
1 kakaolu muz
1 avuç kuru üzüm

18.00
Gofret :(((

19.00
2 kepçe kemik suyu çorba
6 yk bezelye
2 dilim ekmek

21.00
1 yk lor

2.5 lt su
25 dk yürüyüş

Dün canım hiç birşey yemek istemedi kaptanım bunları bile zor yedim. Hashimato hastasıyım bu nedenle çok zor kilo veriyorum.
Geçmiş olsun canım. İlaçlarını düzenli kullandığın sürece kilo vermen kolaylaşıyor diye biliyorum. Ama canın istemese bile ye mutlaka. Sağlık daha önemli.
Annem de sürekli diyet bir yapan bir bırakan biri. Düğünden önce biz aynı evde yaşarken annem dukan diyeti yapıyordu çok güzel kilolar verdi düğünde baya zayıflamıştı bu halinden. Bende ona katılmıştım ben 78 e düşmüştüm 1 buçuk haftada. Annem benden önce başlamıştı oda 16-17 kg vermişti. Dukan diyetinin en ince ayrıntısına kadar biliyor ve yapıyordu. Malzemelerinden yine evinde var sipariş vermişti internetten her yerde bulunmuyor o diyetin malzemeleri. Istese yapar yaptığı zaman veriyor zaten bizde kilo irsi birazdaHoppa
Canım kilo asla ve asla ırsi değil. Bunu sakın unutma. Kilonun tek sebebi sağlıksız ve düzensiz beslenmek bir de hareketsiz yaşam. Sen sağlıklı beslenmeyi öğrenirsen eminim bütün fazlalıkların gider. Al ver yapmak daha tehlikeli bence. O hayatını düzene sokmadığı için verdiği kiloları yeniden alıyor. Hayat tarzını değiştirse giden kiloların hiç birisi geri gelmez.
Şu şekersiz 21 güne bende bakacağım bakayım neler var neler yok deneyeyim yapabilirsem ne mutlu:rapci: bu arada neden 21 gün? Yanı neden 15 ya da 30 değilde 21 gün bir anlamı var mı acaba :olamaz:
Var tabii ki. İnsan alışkanlıklarını 21 günde kazanıyor. 21 gün hiç ekmek yemezsen 21 günün sonunda ekmeğin tadını unutuyorsun ve canın istemiyor. O yüzden şekersiz 21 gün.

kızım eşim gittler birazdan spora başlıyacam ohhh artık düzene girdim çok şükür birde sabah sporunu düzene sokarsam güzel olacak sabahları 30 dakika eliptik yapıp güne öyle başlasam :KK73::KK73:
Dün bir programa denk geldim gezerken tv de. Obeziteyle alakalı bir programdı. Küçük bir deney yaptılar. İki kişi katıldı deneye. İlk gün spor salonuna gittiler ve 1 saat verilen hareketleri yaptılar. Arkasından dinlendiler. Ertesi gün sabahtan başlayıp akşama kadar günlük yaşamlarına bazı farklı hareketlilikler eklediler. Mesela işe bisikletle gitti, eve gelince biraz bahçede çalıştı sonra merdivenleri kullandılar, asansörle çıkmadılar gibi. Öncesinde de vücutlarına elektrot bağlamışlardı. Ne kadar kalori yaktıklarını görmek için. Spor salonuna gittikleri gün 250 kalori, ertesi gün yaşamlarını hareketlendirdiklerinde ise 500 kalori yaktıkları ortaya çıktı. Kendileri de şoka girdi. Sen sporu çok fazla yapıyorsun. Onun için anlattım. Daha farklı birşeyler yapsan. Çünkü ben senin yaptığın gibi spor yapsam kesin kesin bir sürü kilo veririm. Metabolizman yavaş olabilir ama yaptığın sporunda bir karşılığı var. Bu işi bir araştır derim.

Umarim canım
En başta gittigin diyetisyenin verdiği ilk liste duruyor mu? Onunla başlasan nasıl olur canim?

Afiyet olsun canım. Yarın daha güzel bir menün olur inşallah cıss siz :)
Duruyor canım öyle yapacağım büyük ihtimal olmazsa tekrar gideceğim aynı diyetisyene çünkü verdiği liste gerçekten kg verdiriyor

Geçmiş olsun canım. İlaçlarını düzenli kullandığın sürece kilo vermen kolaylaşıyor diye biliyorum. Ama canın istemese bile ye mutlaka. Sağlık daha önemli.

Canım kilo asla ve asla ırsi değil. Bunu sakın unutma. Kilonun tek sebebi sağlıksız ve düzensiz beslenmek bir de hareketsiz yaşam. Sen sağlıklı beslenmeyi öğrenirsen eminim bütün fazlalıkların gider. Al ver yapmak daha tehlikeli bence. O hayatını düzene sokmadığı için verdiği kiloları yeniden alıyor. Hayat tarzını değiştirse giden kiloların hiç birisi geri gelmez.
Var tabii ki. İnsan alışkanlıklarını 21 günde kazanıyor. 21 gün hiç ekmek yemezsen 21 günün sonunda ekmeğin tadını unutuyorsun ve canın istemiyor. O yüzden şekersiz 21 gün.

Dün bir programa denk geldim gezerken tv de. Obeziteyle alakalı bir programdı. Küçük bir deney yaptılar. İki kişi katıldı deneye. İlk gün spor salonuna gittiler ve 1 saat verilen hareketleri yaptılar. Arkasından dinlendiler. Ertesi gün sabahtan başlayıp akşama kadar günlük yaşamlarına bazı farklı hareketlilikler eklediler. Mesela işe bisikletle gitti, eve gelince biraz bahçede çalıştı sonra merdivenleri kullandılar, asansörle çıkmadılar gibi. Öncesinde de vücutlarına elektrot bağlamışlardı. Ne kadar kalori yaktıklarını görmek için. Spor salonuna gittikleri gün 250 kalori, ertesi gün yaşamlarını hareketlendirdiklerinde ise 500 kalori yaktıkları ortaya çıktı. Kendileri de şoka girdi. Sen sporu çok fazla yapıyorsun. Onun için anlattım. Daha farklı birşeyler yapsan. Çünkü ben senin yaptığın gibi spor yapsam kesin kesin bir sürü kilo veririm. Metabolizman yavaş olabilir ama yaptığın sporunda bir karşılığı var. Bu işi bir araştır derim.
Annem çok hareketli bir yapıya sahip üşenmeden 6nci kattan ev tuttu ve asansörü yok günde 4 5kere inip çıkıyor, dükkânı var orası yoğun vs yani benim asla yetişemeyeceğim kadar hareketli bir insan ama tabiki yedikten sonra hareketin bir önemi kalmıyor. 21 gün olayını bilmiyordum süpermiş bende başlamayı düşünüyorum zira bu aralar doymak bilmiyorum iyice abarttım yarın + bile görebilirim regle 1 hafta kala başlıyor benim böyle. Bu ay kendimi çok değişik hissediyorum nedense:emir_bebek:

Bu arada resmen 2 aydır asansörümüz yok ve ayın 26sinda açılacakmış çok zor gerçekten 8nci kat çık çık bitmiyor hele elinde birseyler varken, belki daha çok kg alırdım asansör olsaydı, olmaması iyi oldu bir yandan:KK51:

Günaydın canım :KK200: Çok şükür benim yüzüm bugünde güldü. İki gün önce 67.2 yi görmüştüm. Bu sabah 66.2 oldum. Yarın daha iyi olacağına inanıyorum :KK36:

İnşallah sizlerden de daha güzel sonuçlar gelir.

Insallah canim. Bende 81.7 idim bu sabah. Bakalım yarın nasıl olacak

Kızlar günaydın

Benim stresli iken yeme işini halletmem gerek.:KK43:(

Dün menüm gayet güzel gidiyordu. Akşama doğru bi haber geldi. halıları yıkamaya gönderdiğimiz firma arkadaşın halılarını yıkamadan geri getirmiş. O da firma da yetkili birilerini aramış şikayet etmiş. Tanıdık bildik bi firma değil. 17.00 da gelicek olan halım 20.30 a sarktı dedim halıyı getirmeyecekler herhal. Burda birşey almak sıkıntılı herşey para. Halı para nakliyat para taşıma para metre karesine halının ağırlığına göre taşıma parası alıyorlar. Bi de bulunduğun kata göre mesela 1. Kat 10 lirasa 5. Kat 100 lira gibi.

Canım memleketim benim. Bizim orda ver halıyı metrekaresi olsun 7-8 liraya yıkarlar paklarlar mis gibi kokarak gelir halı.

Bi de nemli geldi halı ....

Ve sonuç bu kız gofret yedi. Eşimde sağ olsun 4 paket gofret 2 paket cips kurabiyeler almış gelmiş sanki çok ihtiyacımız var ...

Benim 21 gün sil baştan .

:KK43:(((

Sadece gofret ile kaldıysa telafi edersin canim

2. Bi sınavım daha var bugün branch a davetliydim. Bu da yeni adet işte kuşluk vakti kahvaltısıymış. Bende sabah meyve yedim. Şimdide bi yumurta orada çok yememek için inşaallah yemem. Sırf yememek için günlere katılmıyorum . Bebiş var filan diyorum :))) ama ara sıra gitmeden de olmuyor :)))

Sağlıklı olan şeylerden ye canım. Diyetde oldugunu söylemek istemediğini biliyorum. Soran olursa kahvaltı da çok yedim dersin.

Veee dünkü menüm

06.30
Sirkeli su

07.30
1 dilim kaşarlı salçalı ekmek
1 yumurta

10.30
1 elma
1 kupa süt

12.00
1 fincan türk kahvesi

14.30
Yoğurt
6 yk ıspanak
3 kepçe kemik suyu çorba

16.30
1 kakaolu muz
1 avuç kuru üzüm

18.00
Gofret :KK43:((

19.00
2 kepçe kemik suyu çorba
6 yk bezelye
2 dilim ekmek

21.00
1 yk lor

2.5 lt su
25 dk yürüyüş

Muz ve üzüm yediğin saate 2 kaşık yoğurt ekleyebilirsin. Şekerini düzenler çabuk acikmazsin

Annem çok hareketli bir yapıya sahip üşenmeden 6nci kattan ev tuttu ve asansörü yok günde 4 5kere inip çıkıyor, dükkânı var orası yoğun vs yani benim asla yetişemeyeceğim kadar hareketli bir insan ama tabiki yedikten sonra hareketin bir önemi kalmıyor. 21 gün olayını bilmiyordum süpermiş bende başlamayı düşünüyorum zira bu aralar doymak bilmiyorum iyice abarttım yarın + bile görebilirim regle 1 hafta kala başlıyor benim böyle. Bu ay kendimi çok değişik hissediyorum nedense:emir_bebek:

Bebek mi geliyor acaba?

Insallah canim. Bende 81.7 idim bu sabah. Bakalım yarın nasıl olacak

Sadece gofret ile kaldıysa telafi edersin canim

Sağlıklı olan şeylerden ye canım. Diyetde oldugunu söylemek istemediğini biliyorum. Soran olursa kahvaltı da çok yedim dersin.

Muz ve üzüm yediğin saate 2 kaşık yoğurt ekleyebilirsin. Şekerini düzenler çabuk acikmazsin

Bebek mi geliyor acaba?
Biraz şüphelendik ama suanlik birşey yok yani daha günüme var bakalım hayırlısı olsun inşallah

aaa şaşırtıcı sonuç , canım benim evde günlük aktivitem belli evi süpür yemek hazırla tuvalet banyo ov klasik ev işleri yani spora başlayınca iştahımda azalıyor ...evet biraz fazla yapıyorum ama benim dengem yok bi bırakınca hiç yapmıyorum yapıncada cılkını çıkarıyorum sanırım.... benim bu aralar yemek ataklarım var ne yapacam bilmiyorum acıkmıyorum ama yeme isteğim var :KK51::KK51:

Kızlar nasıl geçiyor gününüz giriyorum bakıyorum kimseler yok yazcak birşey de bulamıyorum. Sanırım herkesin işi var:KK69: ben alışverişe çıktım geldim kahvaltı hazırladım sofrayı topladım çamaşır attım makineye sonra onları astım balkonu yıkamıştım müge anlıyı izledim internette takıldım :KK31: Eşim gececi olduğu için uyuyor sessiz sedasız hallettim işlerimi. Zaten kaç gündür süpür sil temizlik işleri yapıyordum o yüzden işim yok bugün :cool:

Biraz şüphelendik ama suanlik birşey yok yani daha günüme var bakalım hayırlısı olsun inşallah

Hayırlısi olsun canım. Allah gönlünüze göre versin

Kızlar nasıl geçiyor gününüz giriyorum bakıyorum kimseler yok yazcak birşey de bulamıyorum. Sanırım herkesin işi var:KK69: ben alışverişe çıktım geldim kahvaltı hazırladım sofrayı topladım çamaşır attım makineye sonra onları astım balkonu yıkamıştım müge anlıyı izledim internette takıldım :KK31: Eşim gececi olduğu için uyuyor sessiz sedasız hallettim işlerimi. Zaten kaç gündür süpür sil temizlik işleri yapıyordum o yüzden işim yok bugün :cool:

Bende klasik ev toplama is guc yaptım sonra kızı parka göturdum.
Parktan sağlık ocağına gittim kan sonuclarimi aldım. Her şeyim çok iyi çıktı. Şaşırdım ve sevindim
Ordan da arkadasima geldim. Kızı uyuttum oturuyoruz beraber

Back
X