Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Her şeyi mükemmel yapmak zorunda değilsin bence. Biz her şeyin mükemmel olmasını istiyoruz ama hiç birimiz buna kendi başımıza erişemeyiz. Önce kendini mutlu edebilmek için neler yapman gerektiğini düşün. Önemli olan senin mutluluğun. Sen mutlu olmazsan ne yapmak istediklerini yapabilirsin, ne de seni sevenlere mutluluk verebilirsin. Bırak ev dağınık kalsın. Bu akşam sadece çorba içip salata yiyin. Ya da uyumak mı istiyorsun git uyu. İçinden nasıl geliyorsa bir gününü öyle geçir bakalım. Nasıl hissedeceksin? Ben de sizinle aynı duyguları yaşıyordum bundan daha birkaç hafta önce. Hatta sizlere zaman ayıramadığım için de üzgündüm. Oysa durum şimdi çok daha başka. Hayat bu kadar çok düşünmek için kısa. Biraz daha düşün hayat konusunda. Ne istiyorsun bu hayattan?
Ebru cum kesinlikle haklısın.
Ben mutlu olduğum zaman bu enerjim onlara da yansıyacak.
Ama yapı mesrlesi herhalde.
Bir de zamanı iyi yönetemiyorum.
Buna da karar verdim dün aslında.
Zamanı yönetmek bir çok eksiği de ortadan kaldıracak.
Şu anda en çok bu konunun üstüne gidiyorum.
Ev çok nankör. Topluyorsun 1 gün sonra aynı.
Çocuklara kızıyorum dağıtmayın diye.
Bu sefer onların da yaşam alanı niye dağıtmasınlar diyorum.
Biraz daha büyüdüklerinde rahat edeceğiz inşallah.
Benim temel eksiğim kendimi mutlu etmek için zaman ayırmıyorum. Bunu yapacağım.
Hatta eşime de dedim.
O da garibim ne istersen arkandayım diyor.

Zamanı yönetmekle ilgili bir programa katılmıştım, Şimdi de kişisel yaşam koçluğuna dair bir eğitimdeyim. Hayatımı nasıl planlamalıyım, hayallerime hedeflerime nasıl ulaşırım gibi şeyler. Bugün 8. gün. Gerçeklerle yüzleşmek biraz zor oluyor ama olumlu anlamda çok güzel dönüşleri oluyor bu eğitimlerin bana. İlerleyen günlerde zaman yönetimiyle ilgili öğrendiklerimi sizlerle de paylaşırım. Ama önce şu ikinci eğitimi bitirmem lazım. Çünkü o beni bayağı zorladı. Konsantre olamıyorum o konuya sürekli dağılıyorum ama biliyorum ki başaracağım. Siz de kendinize her konuda güvenin ve başaracağınıza inanın. Başlamak bitirmenin yarısıdır derler ya ben de diyorum ki inanmak başarmanın yarısıdır. :KK36: :KK36:
Kaptanım özellikle zaman yönetimi konusunda bilgilerini bekliyorum.
Çünkü benim temel eksiğim orada.
Onu halletsem. Gerisi çorap söküğü şeklinde gelecek.

yetiştirmek için uğraşma canım yetişmiyor benimde öyle oluyor ve stresten hayatı kaçırıyoruz bende önceleri öyleydim çoook azda olsa bu konuda kendimi törpilemeye başladım... Sağolsun bir arkadaşım bu konuda bane ön ayak oldu... şimdi çok olmasa da bazen işler yetişmeyince ayy buda kalsın ne yapayım demeye başladım :olamaz: :olamaz: :KK70: :KK70:
Biraz da Çok aşırı titiz ve düzenli bir ailede büyüdüm.
Onun etkisi.
Eşimlerin ailesi de hiç öğle değil. Onlar rahat.
O yüzden o bana çok gülüyor ben bazen bunalınca ağlıyorum.
Dursun bulaşık der.
Kayınvalidem in 3 - 5 gün aynı bulaşık tezgahın üstünde durur.
Hiç canını sıkmak.
Yapı ve yetişyitilme tamamen.
Erkek kardeşim de öğle.
Mecbur törpüleyeceğiz kendimizi.

Bugün yarın regl olacağım ödem yaptı sanırım benim vücudum da iki gündür aynı çıkıyorum tartıda artı halde tabi. Birkaç günü daha temiz beslenerek geçireyim en iyisi. Ortim bu hafta petformansımdan hiç emin değilim ben:KK43:
Al benden de o kadar, ben de aynı durumu sana yazacaktım 😫 ben de artıdayım malesef:işsiz:
Ben de emin değilim sonuç ne çıkar🤦
Önce şu artılardan kurtulmam lazım 🙄

Ben de aynı durumdayım canım çocuklar küçük bir de benim. Hiçbir yer tam düzenli ya da tam temiz değil. Sürekli uğraştığım halde bu durumdayım. Zaman zaman buhranlar yaşıyorum ben de işte. Yalnız değilsin. Düşünüyorum da herkesin evi her an düzenli ve temiz midir diye bence sayısı çok da fazla değildir çocuklar eşler vs derken biz toparlarken dağılıyor doğal olarak
Ben de yetişemiyorum ama çok ta kasmıyorum kendimi, olduğu kadar diyorum, yoksa çok gergin ve mutsuz oluyorum..:KK43:
Zaman zaman bunalıma girip, zaman zaman da vurdumduymaz oluyorum ev işleri konusunda..Bazen biraz boşvermek gerekiyor bence, yoksa ömür biter, işler bitmez...

Al benden de o kadar, ben de aynı durumu sana yazacaktım 😫 ben de artıdayım malesef:işsiz:
Ben de emin değilim sonuç ne çıkar🤦
Önce şu artılardan kurtulmam lazım 🙄
Ben de ben de. Ya bir de evde o kadar çok işim var ki spor işini bu sıra gündüzleri halledemiyorum. Akşama kalınca da bazen yorgunluktan yapamıyorum:( kafamdaki işleri bir bitirsem haftalardır aklımda ama çocuklara bakan biri olmayınca yapamamıştım. Bakıcımızı bu hafta çağırıp önce o işleri bitirmeye çalışacağım. Hafta sonu dolapları düzenleyecektim yapamamıştım 1 saattir onlarla uğraşıyorum

Ben de yetişemiyorum ama çok ta kasmıyorum kendimi, olduğu kadar diyorum, yoksa çok gergin ve mutsuz oluyorum..:KK43:
Zaman zaman bunalıma girip, zaman zaman da vurdumduymaz oluyorum ev işleri konusunda..Bazen biraz boşvermek gerekiyor bence, yoksa ömür biter, işler bitmez...
Ben biraz öyleyim normalde ama eşim yoruyor beni biraz da kendimi ona kanıtlamak için çırpınıp duruyorum. Herkesin evi hep temiz ve düzenli sanıyor gelip gidip benim düzen ya da düzensizliğimle ilgili laf söyleyip canımı sıkıyor. Kendimi değiştirmeye çalışıyorum ailem maalesef çok dağınık ve o ailede bunu görerek büyüdüm. Şu an daha derli topluyum ama bazı şeylerim olduğu kadar:( fazla titiz eşim onun standartlarında olamadım bir türlü:(

Biraz da Çok aşırı titiz ve düzenli bir ailede büyüdüm.
Onun etkisi.
Eşimlerin ailesi de hiç öğle değil. Onlar rahat.
O yüzden o bana çok gülüyor ben bazen bunalınca ağlıyorum.
Dursun bulaşık der.
Kayınvalidem in 3 - 5 gün aynı bulaşık tezgahın üstünde durur.
Hiç canını sıkmak.
Yapı ve yetişyitilme tamamen.
Erkek kardeşim de öğle.
Mecbur törpüleyeceğiz kendimizi.
Ben de çok ayrıntıyla uğraşıyorum evde. Hergün mutlaka tuvaletler banyolar yıkanır, evin 2 katı da süpürülür , ütü çamaşır halledilirse ancak rahat rahat oturabiliyorum. Yoksakendimi hasta , yorgun felan hissediyorum mutsuz oluyorum. Yardıma gelen hanım temiz evi temizlemeye geliyorum resmen diyor 🙄☺️Güne erken başlamam gerekiyor bunun için de. 9 da başlıyorum her işe 1 gibi bitiyor. Sonra çocuklar , bahçe işleri yemek derken akşam kanepede uyuyup kalıyorum. Ama asla hiç bir şey 4 4 lük olmuyor. Bu asla mümkün değil. Ben sadece yapabildiğim kısma bakıp mutlu olmaya çalışıyorum 😁

Ben de çok ayrıntıyla uğraşıyorum evde. Hergün mutlaka tuvaletler banyolar yıkanır, evin 2 katı da süpürülür , ütü çamaşır halledilirse ancak rahat rahat oturabiliyorum. Yoksakendimi hasta , yorgun felan hissediyorum mutsuz oluyorum. Yardıma gelen hanım temiz evi temizlemeye geliyorum resmen diyor 🙄☺Güne erken başlamam gerekiyor bunun için de. 9 da başlıyorum her işe 1 gibi bitiyor. Sonra çocuklar , bahçe işleri yemek derken akşam kanepede uyuyup kalıyorum. Ama asla hiç bir şey 4 4 lük olmuyor. Bu asla mümkün değil. Ben sadece yapabildiğim kısma bakıp mutlu olmaya çalışıyorum 😁

Daha ne yapacaksın çok merak ettim :KK53::KK53::KK53:

Ben biraz öyleyim normalde ama eşim yoruyor beni biraz da kendimi ona kanıtlamak için çırpınıp duruyorum. Herkesin evi hep temiz ve düzenli sanıyor gelip gidip benim düzen ya da düzensizliğimle ilgili laf söyleyip canımı sıkıyor. Kendimi değiştirmeye çalışıyorum ailem maalesef çok dağınık ve o ailede bunu görerek büyüdüm. Şu an daha derli topluyum ama bazı şeylerim olduğu kadar:KK43: fazla titiz eşim onun standartlarında olamadım bir türlü:KK43:
Bende dağınık ve rahat bi ailede büyüdüm, bunu evlenipte kaynanamın evindeki düzeni görünce daha net anladım:KK48: Ama eşim çok karışmaz hatta boşver rahatına bak, yarın yada sonrada yapılır o iş der, öyle olunca saldıkça salıyorum bazen ev işlerini, ta ki benim gözüme batıp rahatsız edinceye kadar..
Sen de yeterli düzeyde yap, yetişemediğin için kendini suçlama, eşinden destek olmasını iste, çünkü dışardan bakınca çok kolay görünüyor erkeklerin gözüne ev işleri. Onu da kat, o zaman fikri değişebilir 😃
Kendini çok kasma, emin ol herkesin evi dağınık ve kirli olabiliyor, başta benim evim olmak üzere:KK66:

Ben de çok ayrıntıyla uğraşıyorum evde. Hergün mutlaka tuvaletler banyolar yıkanır, evin 2 katı da süpürülür , ütü çamaşır halledilirse ancak rahat rahat oturabiliyorum. Yoksakendimi hasta , yorgun felan hissediyorum mutsuz oluyorum. Yardıma gelen hanım temiz evi temizlemeye geliyorum resmen diyor 🙄☺Güne erken başlamam gerekiyor bunun için de. 9 da başlıyorum her işe 1 gibi bitiyor. Sonra çocuklar , bahçe işleri yemek derken akşam kanepede uyuyup kalıyorum. Ama asla hiç bir şey 4 4 lük olmuyor. Bu asla mümkün değil. Ben sadece yapabildiğim kısma bakıp mutlu olmaya çalışıyorum 😁
Canım ben de aynıyım.
Her gün olmasa da gün aşırı süpürüyorum .
Haftada bir dip bucak yapıyorum.
Ütü çamaşır günde 4 öğün derken kendine ve çocuklara vakit kalmıyor diye eşime çatıyorum.
Benim evim de büyük. O yüzden de bazen kafam atıyor eve hizmet ediyoruz diye.
Ama sen hergün yapıyomuşdun maşallah.
Ben hergün yapamıyorum.
Küçüğüne derslerine vakit ayırıyorum bayağı.
Oda vaktimi alıyor benim.
Ama artık eskisi kadar titiz olmamaya çalışacağım.
Ütüyü hiyeceğimiz zaman yapacağım.
Ütü için saatler harcamayacağım.
Bazı işleri eşime postalayacsğım.
Ben herşeyi üstüme almışım fark etmeden.

Canım ben de aynıyım.
Ütü çamaşır günde 4 öğün derken kendine ve çocuklara vakit kalmıyor diye eşime çatıyorum.
Ben hergün yapamıyorum.
En baştan üstümüze alınca tüm işleri, sonra sanki görevimizmiş gibi oluyor...:işsiz:
Annemin bi sözü vardı:
" Yaptığın bir iyilik, kısa zamanda görevin haline gelir"

Canım ben de aynıyım.
Ben hergün yapamıyorum.
Sen ve ben yapıdaki insanlar herşeyi ben ysparımla maalesef süper kahraman olmaya çalışıyoruz. Yani yapımız bu. Ondan da eşlerimiz alışıyor. 2. Çocuktan sonra ben de daha rahat oldum ama. Eşim yardım ediyor haftada yardımcım geliyor. Bazen 2 kere geliyor yetişiyor hemen sağolsun bir şekilde halloluyor

Her gün ev süpürmek Tuvalet lavoboları yıkamak :KK57: buna can mı dayanır bacım, yapma kendine etme kendine yazık edersin..Dünyaya temizlik ev işi yapmaya gelmedik ki 😲😲😲
Yok canım bunları vakitlice halledip çini yapıyorum , suluboya yapıyorum , bir çocuk kitabınüzerine çalışıyorum , kpss ye çalışmaya başladım bu sene geç de olsa , dediğim gibi haftada en az 2 köy ziyareti yapıyorum tanımadığım evlere yardım açısından sosyal olmaya da çalışıyorum yani 😁Ama evde günlük işlerimi yapamazsam diğer işlere odaklanamıyorum

Yok canım bunları vakitlice halledip çini yapıyorum , suluboya yapıyorum , bir çocuk kitabınüzerine çalışıyorum , kpss ye çalışmaya başladım bu sene geç de olsa , dediğim gibi haftada en az 2 köy ziyareti yapıyorum tanımadığım evlere yardım açısından sosyal olmaya da çalışıyorum yani 😁Ama evde günlük işlerimi yapamazsam diğer işlere odaklanamıyorum
Valla helal olsun sana, ne diyim maşallahın var :nazar:

Valla helal olsun sana, ne diyim maşallahın var :nazar:
Beni de annem böyle alıştırmış bazen kızıyorum ona çok. 8 kişilik bi ailede büyüdüm geniş aile yani. Annem pratik ama derli toplu , her iş çabuk ve temiz olmalı diye diye alışkanlık işte. Kızdığım nokta böyle alıştığım için gittiğim yerlerde de oturamıyorum her işlerini ayrıntıyla yapmaya çalışıyorum. Elimde değil. 😁

Bir süre böyle olacak.
Benimkiler büyük amayine de dersleri ile uğraşıyorsun.
Takip etmeden olmuyor.
Çocuğa vakit ayırmak istiyorum.
Git TV izle demek istemiyorum.
Onunla oyun oynamak vakit geçirmek istiyorum.
Ama onu yapınca bu sefer ev kalıyor. Bu kısır döngü böyle devam edecek.
Biz de alışacsğız herhalde.

Ah ortim aynı dertten muzdaribim resmen yaaa.. yemin ediyorum gün daraldıkça daralıyor ve asla yetmiyor.. pazar gününü resmen hiç abartmıyorum ha oturmadan bitirdim :KK57: bayılmışım zaten yattığım yerde nasıl uyumuşuz kızlarla :KK48: gece onlar bile uyanmamışlar :KK53:

nasıl olacak bu hengamede kendimize 3 kuruş vakti nasıl ayırıcaz bilmem.. ama ben şunu kesinlikle hayatıma oturtucam 5-5.30 gibi uyanmak

en azından saat 7 gibi evden çıkıyorum o zamana kadar sporumu yaparım duşumu alırım kendime vakit ayırırım 1,5 saat hiç yoktan iyi.. akşam için hiç umudum kalmadı artık :KK43:

kızlar cumadan beri uğrayamıyorum geçmişe de bakmadım kaçıncı olduk onu bile bilmiyorum :KK43: sabah bide erken gelicem ki mesai bitimine kadar işim bitsin :KK57: valla ben başlamasaydım napacaktı bunlar bilemiyorum :KK48:

bu arada menü filan yazamadım ama kaçamağım yok spor sadece yürüyüş sadece cumartesi 7000 de kaldı diğer günler 10000 civarı kısa özet geçeyim :kahve:

Back
X