• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

YenidenBASLADIM
SOSYOLOG
36
Evli
1 çocuk
Kahramanmaraş
Kilom :86.4
Hedef : 65
Bir ara 62 oldum ama genel olarak 67-70 arasındaydım. Neden oldu bilmiyorum ama salınca hayatımda ilk kez bu kiloyu gördüm. Doğuma bile 79 ile gitmiştim. Kendi başıma olmuyor. Burası bana yardım edecek eminim.
Hiçbir kıyafetim olmuyor ve büyük beden almak istemiyorum.
Takım kurallarını okudum ve kurallara uymayı kabul ediyorum.

Hoşgeldin madem ki... 🤗❤️🌺

Valla haftanın ortasından o özeni göstersem 1 kg veremem heralde haftaya hedefim olsun unutturma sen bana malum hiç motivasyonum kalmadı unutuyprum ben o heyecanları. Biraz hareketimi artırsam kendimi üzmeden veririm de ayaklarım çok acıyor ya napıcam ayaklarımı ben böle :KK70:

Tamam :KK66:

Geç oldu kusura bakmayın Menüm;
10.00 1 has. yum., Domates, salatalık, beyaz peynir, 1 ceviz
16.00 tava böreği beyaz peynir ve kaşarlı 2 dilim, 1 kase kaşık salata

3lt su.
Spor 40 dk kardiyo+spor programı 10.gun (50 squat, 60 mekik, 70 iç bacak, 50 göğüs, 1.5 dk görünmez sandalye)

berceste_ berceste_

10/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,limonlu çay,2 hindi füme, 1 peksimet
Öğle:
Müsli + süt (iş yeri yemeğini yememeye çalışıyorum)
Kaçamak:
yok (şekersiz türk kahvesi)
Ara:
yeşil çay+çubuk tarçın+limon karışımı sıcak çay (500 ml)
Akşam:
ton balıklı salata ; ek olarak gece yatmadan önce sıcak suya kemik suyu katıp iç
Spor:
yürüyüş (30 dk leslie ve 30 dk pilates)
Su:
2,5-3 lt

Eğer imkanın varsa iyi bir diyetisyen bulman muhteşem olur. Hem diyetisyen hem biz karşımızda hiçbir kilonun duramayacağına eminim. Ama sağlıklı beslenirsen diyetisyene de gerek yok. Çünkü ben diyetisyensiz 25 kilo vermiş insanım 6 ayda. Bence yapabilirsin. Sadece hayır demeyi öğrenmelisin kendine :KK39:
Diyetisyene gide gele nasıl besleneceğimi öğrendim aslında.
O yüzden gitsem mi gitmesem mi diye kararsız kaldım.
Bir iki hafta daha deniyeyim kaptanım olmassa başlıyacağım.
Burada iyi diyetisyenlere 1 aydan önce randevu bulamıyorsun.
Hele 3-5 kişi var 2 ay dolu oluyor.

/ berceste_ berceste_ yine kayıp, ada81 ada81 de uğramıyor. Sorun yok inşallah kızlar?
Selam canım sorun şu adet problemi pik yaptı ve böyle.oldugumda hasta gibi oluyorum adet söktürücü aldım kullanıyorum ateş basması yaşıyorum çok fenayim bu hafta.diyetim de gitti tatlı krizlerinden tartilmadim rartilmaya yüzüm yok zaten

Su kaybediyorsun. Sonra da o kaybedilen su yerine yeniden geliyor. Gerek var mı?

yapamadım zaten kaptan ölüyorum bugün bütün gece kramplar ve kasık ağrılarıyla boğustum şimdi geldim işe bir simit yedim biraz peynirle ilaç içicem bacaklarımın ağrısından yürüyemiyorum :KK43: düne kadar iyi gidiyordum da dün çok bozdum ibreti alem için de menümü buraya yazıcam bugün :oha: çok kızmayın ama regl etkisi bi de çok çalıştık dün iş yerinden arkadaşlarla yedik :KK14:

Adacım zaten yapamayacağım.
Çünkü tek türlü beslenmek beni tiksindiriyor.
Sonra yoğurttan tiksinirim valla.
ben de yapamadım ortim akşam karabuğday bulamadım hiçbir yerde yine de sabah başlayacaktım ama çok kötü kalktım çok ağrılı bir regl geçiriyorum bir de üstüne aartmıyorum belki 10 kere kasıldı dün bacaklarım kramplarla boğustum ağlıcaktım neredeyse :KK43:

Tek kelime ile hayır kaptanım.
Vazgeçtim zaten
Ama diyetisyene mi gitsem diye düşünüyorum.
Bu şekilde çok düzensiz menüler oluyor.
Kararsız kaldım.

canım senin temiz günlerin tam bir diyetisyen menüsü harika menüler ayarlıyorsun ama kaçamaklı günlerimiz oluyor işte.. hayır demeyi bilmek ve diyetle barışmak lazım sevmek lazım kaçamaklardan uzaklaşmak lazım onun dışında gerçekten hepimiz nasıl beslenmemiz gerektiğini biliyoruz ben tam 1 sene diyetisyene gittim kadının dediğini dinlemez kaçamak yaparsan ne olacak?

bu iş sende bitiyor yaa.. ben bunu anladım ama kendimle düzenimle barışamıyorum canım hep tıkınmak istiyor aslında evdeyken iyiydim de işe başladığımdan beri çok yiyorum karatayın dışına dün ilk kez çıktım ama bu hafta öğleleri hep dışarda yedim mesela cuma günü kızartma yedim bunları yapmamam lazım eski düzenime (iki gün önceki yani :KK53:) hızla dönmem lazım bir de kilo almayacağımı bildiğimden de rahatım regl dönemine nasıl girersem öyle çıkıyorum ben ne yersem yiyeyim asla eksi göremiyorum asla artı da görmüyorum gerçi bi kere 2,5 kilo vermiştim regl döneminde :rapci: aslında regl dönemini iyi değerlendirmek lazım da işte iştah faktörü buna engel oluyor :KK43: benim bu cuma artı çıkmak gibi bi korkum yok ya aynı civarda ya eksi çıkarım (dikkat edersem artık bu iki gün) ama işte -2 2,5 çıkmak varken aza kanaat ediyorum

Günaydın kızlar :KK36: çok şükür yoğun iş yükünü üstümüzden attık 10 gün oldu işe başlayalı hep yoğundum ama bu 2 gün felaketti :işsiz:

bu iki günde benim düzenim de birbirine girdi iş yerinde hiç kahvaltı etmeden ve geç kalarak işe geldim pazartesi ve bugün dün ise erken geldim mesaiden 1 saat kadar evvel :KK53: hiç aram yok yani :KK48: çok kötü uyandım bugün yukarıda da bahsettiğim gibi şimdi ilacımı içtim öğlene kadar toparlanmam lazım kızım için alışveriş yapıcam çünkü :KK51:

şimdi şu meşhur dünkü rezalet menümü yazayım da sahalara döneyim :KK17: dönemicem yoksa salacam yine :KK14:

dünkü menüm

sabah 7.00
sütlü şekersiz neskafe
az badem fındık

ara 10.30
gene badem fındık falan
şekersiz türk kahvesi

öğlen 12.30
1,5 adana kebap (lavaşlı falan ne varsa yedim)
300 ml ayran

ara 15.00
1 sneakers
neskafe (bu öğün nerden bakssan 350 kalori falan :KK14: )

akşam üstü 16.45
magnum double çikolata (üstün performansımızın ödülü olarak arkadaşım ısmarladı şefim olur ayrıca) (Bu da 270 kaloriydi galiba)

akşam 20.00
5 tane fırında köfte
haşlanmış brokoli karnabahar
yeşil salata
1 bardak ayran

spor yok
suyu hiç bilmiyorum
adım sayımda 6000 civarı gün içi adımlarım

bu ka:KK52:

Selam canım sorun şu adet problemi pik yaptı ve böyle.oldugumda hasta gibi oluyorum adet söktürücü aldım kullanıyorum ateş basması yaşıyorum çok fenayim bu hafta.diyetim de gitti tatlı krizlerinden tartilmadim rartilmaya yüzüm yok zaten

geçmiş olsun canım bu ay görümcemde çok kötü geçirdi noluyor bu ay böyle yaa :KK43: benim geçen ay iki gün sürmüştü o da hafif bi kanama ile ağrısız geçmiişti bu ay yataktan kalkamıyorum ağrıdan kıvranıyorum resmen

HEDEF KİLOSUNA ULAŞAN İNSANLARIN UYGULADIĞI 6 ZAYIFLAMA YÖNTEMİ

Kaynak diyetkolik

1-Egzersiz yapmak

Çalışmalar, kilo vermenin yolları konusunda en başarılı adımlardan birinin günde yaklaşık 1 saat egzersiz yapmak olduğunu gösteriyor. Egzersizi yaşamının vazgeçilmez bir parçası yapanlar sadece fit ve sağlıklı olmakla kalmıyor, aynı zamanda daha mutlu ve enerjik bir insan haline geliyor. Çünkü egzersiz sırasında vücudunuzda endorfin ve serotonin adı verilen mutluluk hormonlarınızda belirgin bir artış yaşanıyor. Bu yüzden ne yapın edin, yapmaktan zevk aldığınız bir egzersiz bulun ve vücudunuzu harekete geçirin. Bölgesel zayıflama yöntemlerini ve vücut tipinize göre hangi egzersiz çeşitlerine yönelmeniz gerektiğini merak ediyorsanız “Vücut tipine göre bölgesel yağlanma nedir, nasıl engellenir?” başlıklı içeriğimize göz atmayı da unutmayın.

2-Aldığınız kalori miktarına dikkat etmek

Hepimizin bildiği üzere, neredeyse bütün zayıflama yöntemlerinin ortak noktası daha az kalori alımını şart koşmaları. Ancak kilo verme sürecinde aldığınız kalori miktarını düşürmeniz kadar hedef kilonuza ulaştıktan sonra da ihtiyacınız olan kalori miktarının üstüne çıkmamanız önemli. Aksi takdirde verdiğiniz kiloları geri almanız hiç de şaşırtıcı olmayacaktır. İnanın kalori kontrolü yapmak ve kaçamak yaptıktan sonra dengelemeyi öğrenmek edindiğiniz en olumlu alışkanlıklardan biri olacak.

3-Sağlıklı yağlar tüketmek

Diyet yapmak kesinlikle sıfır yağlı beslenmeyi gerektirmiyor. Aksine, vücudumuzun tıpkı karbonhidrat ve proteine olduğu gibi, yağa da ihtiyacı var. Ancak tüm besin öğelerinde olduğu gibi yağ söz konusu olduğunda da hangi besinlere yöneldiğiniz önemli. Yani patates kızartması, soğan halkası ya da diğer kızartılan yiyeceklerden alınan yağlar yerine avokado, zeytinyağı, fındık, badem, ceviz gibi besinlerden alınan sağlıklı yağlara yönelmelisiniz. Her şeyde olduğu gibi bu besinlerde de porsiyon miktarlarına dikkat etmelisiniz.

4-Haftada bir tartılmak

Düzenli tartılmak, kilonuzda ciddi artışlar yaşanmadan küçük artışları fark ederek tedbir almanızı sağlayacağından çok önemli bir alışkanlık. Fakat düzenli tartılma hedefiyle her gün tartılmak da pek çok kişiyi olumsuz etkiliyor. Bu yüzden kendinize bir tartı günü seçmeniz ve hep aynı günde, aynı saatte ve sabah henüz bir şey yememişken tartılmanız en iyisi.

5-Sağlıklı kahvaltılar yapmak

Erken kahvaltı yapmak vücudunuzun işlevlerini düzenleyen ve bir nevi vücut saatiniz olan doğal sirkadiyen ritminin düzgün bir şekilde işlemesini sağlıyor. Bu durum da aldığınız besinlerden en üst düzeyde yararlanmanızın önünü açıyor. Fakat buradaki tek kıstas kahvaltı saati değil. Kahvaltı tercihleriniz de bir o kadar önemli. Örnek olması için size beş sağlıklı kahvaltı önerimiz var:
1-Tam buğday ekmeği, 1 dilim peynir, 1 haşlanmış yumurta, yarım avokado, domates, salatalık ve yeşillik
2-Yoğurt, yulaf ezmesi, meyve ve toz tarçın
3-Chia puding ve meyve
4-Tam buğday ekmeği, yer fıstığı ezmesi ve meyve
5-Tam buğday ekmeğiyle yapılan beyaz peynirli tost, zeytin ve yeşillik

İyi bir kahvaltı yapmanın yanı sıra kilo verme sürecinizde sabah saatleri için edinmeniz gereken alışkanlıkları anlattığımız "Bir türlü kilo veremiyorum diyenler için 7 basit sabah alışkanlığı" başlıklı yazımızı da mutlaka okumanızı öneriyoruz.

6-İyi beslenmek İyi beslenmek

Zayıflama yöntemlerinin içinde en önemlisi ve belki de en geneli. Burada “iyi beslenmek”le kastettiğimiz tutarlı bir beslenme alışkanlığını korumak. Her öğün ideal beslenme kurallarını korumak elbette mümkün değil. Ancak bir kaçamağın arkasına sığınıp bunu, günün geri kalanında da sağlıksız beslenmek için bir bahane haline getirmemek gerekiyor. Özellikle de kaçamak yapmaya en müsait olduğumuz hafta sonları. Eğiliminiz her zaman sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik olduğunda fark edeceksiniz ki evde ya da dışarıda her zaman sağlıklı alternatifler bulunabiliyor. Yeter ki bahanelere sığınmayı bırakalım!

Ortim Aysegul 6666 Aysegul 6666 nerelerdesin nasıl gidiyor kilo verme süreçleri? Bu hafta burası çok sessiz
Yeni kalktım canım, kız uyumadı gece 3 gibi yattım, sabaha kadar da defalarca uyandı🥴, 9dan sonra bi daha yattım hala uykumu alamadım:uykucu:
Dün gece 10 da bi avuç kiraz ve 1 armut yedim, çocukların ısrarıyla 😩, şimdi kahvaltıya geçicem..

Yeni kalktım canım, kız uyumadı gece 3 gibi yattım, sabaha kadar da defalarca uyandı🥴, 9dan sonra bi daha yattım hala uykumu alamadım:uykucu:
Dün gece 10 da bi avuç kiraz ve 1 armut yedim, çocukların ısrarıyla 😩, şimdi kahvaltıya geçicem..
Benimki de memeye yapışık uyuyor tuvalete gidemedim sabah tak etti canıma sabah 6.45 te kalktım zombi gibiyim. Bundan sonra gece yanına yatmayacağım emmeyi azaltacağım tükendim iyice.

Back
X