• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Olsun, damlaya damlaya göl olur 👍
Artı çıkmaktan iyidir 👍
Bi de ilk zamanlarda vucudun alışması lazım, ben de 100-200 kalori eksilterek başlamıştım
inşallah ben de senin kadar başarılı olabilirim bu konuda.Hedef ettiğim kiloyu verip bundan sonra da bilinçli hareket edebilmek adına bu düzene alışmamız lazım

Çok iyi 😍 O kadar hit kardiyo ile tahmin edebiliyorum ne kadar sıkılaştığını ve bu bence çok güzel bir şey 👏🏻👏🏻👏🏻
Evet cnm ya eşim hep taş gibi oldun deyip duruyodu ama ben kendimi bi türlü öyle göremiyodum bugün artık bende farkına vardım şükür :KK53: burası çok güzel gaza getirdi beni ya daha öncede kilo vermiştim ama hiç bu kadar sıkı olmamıştım iyiki varsınız hepiniz ❤❤

Eşim spor konusunda sürekli uyarıyor. Biz artık 40 yaşına yaklaşıyoruz şimdiden düzenli spor yapmalıyız ve rutin haline getirmeliyiz ki yaşımız ilerledikçe kas , diz, sırt vs ağrılarımızı hafifletmeliyiz diye. Ben doğumdan sonra tamamen bırakmıştım. Kaslarım haliyle çok zayıfladı.2,5 yılda. Hamileyken bile pilates yapardım oysa. Koşa koşa doğuma gittim sonrasında hemen toparlandım. Ama sonrasında sporu tamamen bıraktım. Şimdi zorlanıyorum yaparken bıkıyorum. Ama gün geçtikçe daha iyi olacak inşallah. Güçlü kaslar çok önemli.

Evet cnm ya eşim hep taş gibi oldun deyip duruyodu ama ben kendimi bi türlü öyle göremiyodum bugün artık bende farkına vardım şükür :KK53: burası çok güzel gaza getirdi beni ya daha öncede kilo vermiştim ama hiç bu kadar sıkı olmamıştım iyiki varsınız hepiniz ❤❤
YouTube tan mı açıp yapıyorsun. Ben fitwell uygulamasını indirdim ya geçen yine. Kalori hesaplamak için. Orda kendi videoları var ünlü spor hocalarının. Açıyorum kardiyo hareketlerini onlar 10 yapıyorsa ben 3 e kadar ancak dayanıyorum. Ama zamanla alışılır heralde diye düşünüyorum. Ben de taş gibi olmak istiyorum 😍😬

@Aysegul 6666 canım bu diyetkoliği sen kullanıyordun di mi bana günlük 2000 kalori öneriyor bunu nasıl düşürebilirim ayarlara falan baktım bulamadım

Düşürmene gerek yok canım senin alman gereken kalori miktarı o kadar. Herkes aynı miktarda kalori alamaz. Senin kalorin sen zayıfladıkça azalacak. Eğer almandan gerekenden az kalori alırsan zaten açlık krizine girip kaçamak yapıyorsun. Sorunun kaynağı burada.

Aynen cnm son 3 kilom kaldı benim mesela ama yapıştı üstüme o kilo resmenn 2 aşağıya 2 yukarıya derken 53 te çakıldım kaldım kaç haftadır
Vücut resmen direniyor artik.Bende son 1.5kg 'yu 1ayda vermiştim ya.Ama bi yerde kırılıyor artik birden gidiyor kg lar.

İyi aksamlar
11.30
Çeyreğin yarısından daha az ekmek
1 kaşık yumurtasız menemen
5 yeşil zeytin
Domates salatalık marul
1 tatlı kaşığı çemen

14.00
1 avuç kiraz

16.00
1 kupa yeşil çay

18.00
1 tabak tarhana çorbası
Yarım kıymalı pide( 1-1,5 lahmacun eder)
1 dilim kavun

3.5 litre su, 1 saat yürüyüş bandında yürüyüş, 1 saat dışarda gezinti @berceste_

Senin bu pideler hiç olmadı. Keşke öğle öğününde yeseydin. Bugünü hafif atlat canım.

Gunaydin canim.Evet bugün biraz hafifleyelim
Akşam erken yiyoruz.Kurallara uyalım.Sinava hazırlanıyoruz sanki.

Cok sevindim senin adina.Spor gerçekten çok fark ettiriyor canim.Daha sıkı görünüyorsun. 1haftada bu kadar fark gördüysen 1ayda düşünemiyorum Ama yoğun spor yaptigimda sanki tartıda pek eksi goremiyorum bende.Bunu anlayamadım pek.

Kas kütlen arttığı için incelmiş görünüyorsun ama kilon değişmiyor. Böyle zamanlarda tartının bir önemi yok.

G0naydın kızlar, ya kızlar nihayet o kadar sporun emeğini vucudumda görmeye başladım, 1 haftadır yanlardan karın kaslarım belirginleşmeye başladı, gerçi alt göbek hala duruyo inatla ama neyse 😂 iç bacaklarım birbirine yapışık dururdu benim bugün farkettimki minik bi boşluk oluşmuş, umut ışığım oldu o boşluk benim 😂 tartıda çok kilo veremiyorum ama sıkılaşıyorum demekki sporu asla bırakmam artık 🤗
Canım benim enbüyük problemim bacaklarımın iç bölgesi.
İnşallah zamanla benimkler de gider.
Sırf bacaklarımın üst bölgesi birbirine sürttüpü için etek giyemiyorum.
Rahatsız oluyorum.
Çok sevindim senin adına

canım ben de akşam yemeği için haftalık liste hazırladım birazdan telefondan gireyim de paylaşayım sizinle

bir haftadır da uyguluyorum insana baya bi kafa rahatlığı veriyor :KK51:

canım bu detoks çok düşük kalorili sağlıksız yada tek çeşitli değil sağlıklı güzel bir kahvaltı ile başlıyor ve karbonhidrat ve protein ile devam ediyor aslında çeşitliliği besin değerleri iyi ama ben daha normal bir düzen oturtup da kilo veremediğim için şu an detokslara sarılmam yanlış kaptan bana o yüzden kızıyor yoksa siz uzun zamandır diyet yapıyorsanız aralarda 1-2 gün bu gibi detoksların bir zararı olmaz benim diyetisyenim de veriyordu böyle hatta 3 günlük bi detoksumuz vardı sizinle de paylaşayım onu gayet güzel kahvaltılı dengeli ama acayip de kilo vermiştim o zaman

aa görmedim canım bakayım bi
Canım şu telaşelerimi atlattım ben de daha düzgün menülere karşınızda olacağım.

Rahatsız oluyorum.
Çok sevindim senin adına
Canım pilates ve bacak çalışman çok iyi gelir ben de o durumdan muzdariptim iç bacaklarım baya toparladı tavsiye ederim çemberle yapılan hareketler baya işe yaradı

Daha önce 61 kg olmuştum. Ebru hatırlar belki. Sadece 45 dakika yürüyüş ve arada zumba vb o da arada. Kendimizi hayatımız boyunca yapabileceğimiz şeylere vermeliyiz. 67 iken ağır spor yaptığımdan Kimse kiloma inanmadı çok sıkılaştım ama sonrası çok ağır oldu.

Hatırlıyorum tabii ki canım. Takımdakiler iyi bilirler özellikle ada81 ada81 :KK39: Bak canım benimle aynı fikirde olan birisi daha var. Ayrıca o deneme yanılma yöntemiyle öğrenmiş

Demekki kas yapmaya başlayacak kadar ilerlemişsin canim.Bu cok guzel birsey.Aynada ve kıyafetlerde fark belli oluyor ama tartı da aynı şekilde ilerlese fena olmaz aslında.Bazen niye eksi göremiyorum diye sinirleniyorum ben hatta.
Aslında kilo veriyoruz yağ gidiyor yerine kas geliyor.
Kilo kaybı o yüzden de çok gözükmüyor.
Diyetisyenlerin ölçtüğü makinalarda biraz daha yağ kabını net görebiliyorsun.
Ben taaaa 10 sene önce diyetisyenle 16 kg verdim.
Ama gören 25 kg vermişsin gibi diyordu. Totalde 16 verdim ama yağdan 19 kg verdim.
Aynı oranda da kas kütlem arttı.
Yağı 1 kg pamuk gibi düşün
Kadı da 1 kg top gibi demir düşün.
Kapladığı hacim çok farklı.
Kütle olarak aynı.
O yüzden istenen zaten incelme.

İyi akşamlar arkadaşlar ☺Benim menüm

sabah 7.30
Peynirli omlet
Domates salatalık
1 dilim tb ekmek

öğlen
1 ufak börek

akşam 19.00
1 tabak tavuklu bezelye yemeği
Salata
2,5 lt su
10 bin adım 😘
Bunu alıntılamışım ama şimdi nedenn alıntıladığımı unuttum. Muhtemel böreğe kızacağımdır :KK70::KK70::KK70:
Selam canım sorun şu adet problemi pik yaptı ve böyle.oldugumda hasta gibi oluyorum adet söktürücü aldım kullanıyorum ateş basması yaşıyorum çok fenayim bu hafta.diyetim de gitti tatlı krizlerinden tartilmadim rartilmaya yüzüm yok zaten
Lütfen olumsuz düşünme. Düşüncelerimiz hayatlarımıza yansıyor. Krizleri kuru meyveyle atlatmaya çalış. Ben öyle yapıyorum. Evde hurma ve gün kurusu var. Çok canım tatlı çektiğinde bir tane yiyorum. Aklında olsun.
Günaydın kızlar :KK36: çok şükür yoğun iş yükünü üstümüzden attık 10 gün oldu işe başlayalı hep yoğundum ama bu 2 gün felaketti :işsiz:

bu iki günde benim düzenim de birbirine girdi iş yerinde hiç kahvaltı etmeden ve geç kalarak işe geldim pazartesi ve bugün dün ise erken geldim mesaiden 1 saat kadar evvel :KK53: hiç aram yok yani :KK48: çok kötü uyandım bugün yukarıda da bahsettiğim gibi şimdi ilacımı içtim öğlene kadar toparlanmam lazım kızım için alışveriş yapıcam çünkü :KK51:

şimdi şu meşhur dünkü rezalet menümü yazayım da sahalara döneyim :KK17: dönemicem yoksa salacam yine :KK14:

dünkü menüm

sabah 7.00
sütlü şekersiz neskafe
az badem fındık

ara 10.30
gene badem fındık falan
şekersiz türk kahvesi

öğlen 12.30
1,5 adana kebap (lavaşlı falan ne varsa yedim)
300 ml ayran

ara 15.00
1 sneakers
neskafe (bu öğün nerden bakssan 350 kalori falan :KK14: )

akşam üstü 16.45
magnum double çikolata (üstün performansımızın ödülü olarak arkadaşım ısmarladı şefim olur ayrıca) (Bu da 270 kaloriydi galiba)

akşam 20.00
5 tane fırında köfte
haşlanmış brokoli karnabahar
yeşil salata
1 bardak ayran

spor yok
suyu hiç bilmiyorum
adım sayımda 6000 civarı gün içi adımlarım

bu ka:KK52:
Nazar boncuğun olsun bu menü senin. Bak ben ne zamandır magnum yemiyorum mesela. Çikolata yemiyorum. Sen bütün kaçamak haklarını aynı gün kullanmışsın. Bir daha kaçamak yapacağın zaman bugünü aklına getir. Bu arada biraz sabredersen bir süre sonra miden küçülüyor. O zaman çok daha az şeyle doyuyorsun. Haftanın 3 günü 35 dakika tempolu yürü olur mu? Başka spor yapmana gerek yok. Önce hafif tempoyla başla. Yavaş yavaş hızlan. Sanki işe geç kalmışsın da yetişmeye çalışıyormuşsun gibi.
HEDEF KİLOSUNA ULAŞAN İNSANLARIN UYGULADIĞI 6 ZAYIFLAMA YÖNTEMİ

Kaynak diyetkolik

1-Egzersiz yapmak

Çalışmalar, kilo vermenin yolları konusunda en başarılı adımlardan birinin günde yaklaşık 1 saat egzersiz yapmak olduğunu gösteriyor. Egzersizi yaşamının vazgeçilmez bir parçası yapanlar sadece fit ve sağlıklı olmakla kalmıyor, aynı zamanda daha mutlu ve enerjik bir insan haline geliyor. Çünkü egzersiz sırasında vücudunuzda endorfin ve serotonin adı verilen mutluluk hormonlarınızda belirgin bir artış yaşanıyor. Bu yüzden ne yapın edin, yapmaktan zevk aldığınız bir egzersiz bulun ve vücudunuzu harekete geçirin. Bölgesel zayıflama yöntemlerini ve vücut tipinize göre hangi egzersiz çeşitlerine yönelmeniz gerektiğini merak ediyorsanız “Vücut tipine göre bölgesel yağlanma nedir, nasıl engellenir?” başlıklı içeriğimize göz atmayı da unutmayın.

2-Aldığınız kalori miktarına dikkat etmek

Hepimizin bildiği üzere, neredeyse bütün zayıflama yöntemlerinin ortak noktası daha az kalori alımını şart koşmaları. Ancak kilo verme sürecinde aldığınız kalori miktarını düşürmeniz kadar hedef kilonuza ulaştıktan sonra da ihtiyacınız olan kalori miktarının üstüne çıkmamanız önemli. Aksi takdirde verdiğiniz kiloları geri almanız hiç de şaşırtıcı olmayacaktır. İnanın kalori kontrolü yapmak ve kaçamak yaptıktan sonra dengelemeyi öğrenmek edindiğiniz en olumlu alışkanlıklardan biri olacak.

3-Sağlıklı yağlar tüketmek

Diyet yapmak kesinlikle sıfır yağlı beslenmeyi gerektirmiyor. Aksine, vücudumuzun tıpkı karbonhidrat ve proteine olduğu gibi, yağa da ihtiyacı var. Ancak tüm besin öğelerinde olduğu gibi yağ söz konusu olduğunda da hangi besinlere yöneldiğiniz önemli. Yani patates kızartması, soğan halkası ya da diğer kızartılan yiyeceklerden alınan yağlar yerine avokado, zeytinyağı, fındık, badem, ceviz gibi besinlerden alınan sağlıklı yağlara yönelmelisiniz. Her şeyde olduğu gibi bu besinlerde de porsiyon miktarlarına dikkat etmelisiniz.

4-Haftada bir tartılmak

Düzenli tartılmak, kilonuzda ciddi artışlar yaşanmadan küçük artışları fark ederek tedbir almanızı sağlayacağından çok önemli bir alışkanlık. Fakat düzenli tartılma hedefiyle her gün tartılmak da pek çok kişiyi olumsuz etkiliyor. Bu yüzden kendinize bir tartı günü seçmeniz ve hep aynı günde, aynı saatte ve sabah henüz bir şey yememişken tartılmanız en iyisi.

5-Sağlıklı kahvaltılar yapmak

Erken kahvaltı yapmak vücudunuzun işlevlerini düzenleyen ve bir nevi vücut saatiniz olan doğal sirkadiyen ritminin düzgün bir şekilde işlemesini sağlıyor. Bu durum da aldığınız besinlerden en üst düzeyde yararlanmanızın önünü açıyor. Fakat buradaki tek kıstas kahvaltı saati değil. Kahvaltı tercihleriniz de bir o kadar önemli. Örnek olması için size beş sağlıklı kahvaltı önerimiz var:
1-Tam buğday ekmeği, 1 dilim peynir, 1 haşlanmış yumurta, yarım avokado, domates, salatalık ve yeşillik
2-Yoğurt, yulaf ezmesi, meyve ve toz tarçın
3-Chia puding ve meyve
4-Tam buğday ekmeği, yer fıstığı ezmesi ve meyve
5-Tam buğday ekmeğiyle yapılan beyaz peynirli tost, zeytin ve yeşillik

İyi bir kahvaltı yapmanın yanı sıra kilo verme sürecinizde sabah saatleri için edinmeniz gereken alışkanlıkları anlattığımız "Bir türlü kilo veremiyorum diyenler için 7 basit sabah alışkanlığı" başlıklı yazımızı da mutlaka okumanızı öneriyoruz.

6-İyi beslenmek İyi beslenmek

Zayıflama yöntemlerinin içinde en önemlisi ve belki de en geneli. Burada “iyi beslenmek”le kastettiğimiz tutarlı bir beslenme alışkanlığını korumak. Her öğün ideal beslenme kurallarını korumak elbette mümkün değil. Ancak bir kaçamağın arkasına sığınıp bunu, günün geri kalanında da sağlıksız beslenmek için bir bahane haline getirmemek gerekiyor. Özellikle de kaçamak yapmaya en müsait olduğumuz hafta sonları. Eğiliminiz her zaman sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik olduğunda fark edeceksiniz ki evde ya da dışarıda her zaman sağlıklı alternatifler bulunabiliyor. Yeter ki bahanelere sığınmayı bırakalım!
Hımmm haftada bir tartılmak diyor uzmanlar. Ben de bunu deneme yanılma yöntemiyle öğrenmiş oldum. Hepinize de tavsiye ediyorum. Çok güzel bilgiler canım ellerine sağlık. :KK36:
Canım çok teşekkürler motivasyon kaynağınısin yeminle🤩😍🥰♥ kesinlikle devam edecem ama işin aslı sinirlerinin bozulmuş olması korkuyorum Ayşegül menapoz belirtileri bunlar ateş basması gece bile uyutmuyor çok sinirliyim Corona olmasaydı giderdim doktoruma
Ama dediğin gibi bu hafta daha sakin olmaya calisacam insallah
Canımmmm korkma bu kadar takma kafana. Hepimize olacak bu söylediklerin. Ama sadece bu aralar biraz hassas dönemdeyiz psikolojik olarak her kadının başına gelecek doğal olağan şeyler bunlar. Maydonoz suyu iç adet söktürücü olarak. Bir de duşta kasıklarına masaj yap. Daha çabuk olur.
Ve benn... onca spora ragmen Dun tartıda + ları görünce @candy_candy nin paylaşımı üzerine ayran detoksunu uygulamaya karar verdim.. tepkilere maruz kalmamak için dün menü paylasimimda soylemedim :KK17: :KK17: :KK17: az çok detokslar konusunda sizlerin ve LAydLiNe LAydLiNe nin verdiği tepkileri biliyorum..:rolleyes::rolleyes: ama birşey yapmam lazımdı ve yaptım😁😁😁

Menüm
Sabah 10.00 1 has. yum., domates, salatalık, 1 dilim peynir, 1 yk soğanlı baharatlı lor, 5 zeytin

Dünden malzemeleri hazırlamıştım zaten 2 lt ayran içine 8 yk yeşil mercimek, 8 yk nohut, 8 yk göce (bulgur yerine), 4 salatalık rendesi, taze nane, pul biber, kuru nane, çok az da zeytin yağ koydum ben tarifte yok, tuz yok) 2 ölçek yapmış oldum 😊

16.00 1 kase ayran aşı
18.00 1 kase ayran aşı
21.00 1 kase ayran aşı
22.00 de son yemem lazımdi ama yemedim yeşil çay demledim kendime limonlu onu iciyorum. 3 kupa olur.
3 lt su. Spor da bugün dinlenme günüm 😎
Kitap Karanlığın Son Günleri devam 34 sayfa okudum.
@berceste_

Merdane kokusu aliyorum:ıslık::ıslık::ıslık:
Detoksa kızıyorum ama senin bu detoksa ihtiyacın vardı. Hatta sen hep böyle detokslar yapabilirsin çünkü bu detoks senin yediklerinden çok ama çok daha sağlıklı :KK39: Bilmem anlatabildim mi :KK39:

YouTube tan mı açıp yapıyorsun. Ben fitwell uygulamasını indirdim ya geçen yine. Kalori hesaplamak için. Orda kendi videoları var ünlü spor hocalarının. Açıyorum kardiyo hareketlerini onlar 10 yapıyorsa ben 3 e kadar ancak dayanıyorum. Ama zamanla alışılır heralde diye düşünüyorum. Ben de taş gibi olmak istiyorum 😍😬
Evet cnm youtubeye hitt kardiyo yada tabata egzersizi yazarsan bi sürü vidyo çıkıyo, engin kırbaç var mesela yada genç ve fit var 2 set olarak onları yapıyorum, sporun ortalarında burpee diye bi hareket var çok faydalı onu yapıyorum 3 set olarak falan 😊 yalnız bu egzersizler kalp ve tansiyon türü rahatsızlığı olanlara önerilmiyo nabzı çok yükselttiği için

Rahatsız oluyorum.
Çok sevindim senin adına
Ben bu aralar sguatı çok yapıyorum iç bacak için sguat yazarsan çömelip parmak üstünde kalkma olarak bi hareket var o çıkıyo onun faydası oldu diye düşünüyorum cnm, bide plates lastiğiyle hareketler yapıyorum arada

Kızlar bugünün perşembe olduğunu unutmayın. Bulgur ve şişkinlik verecek yiyeceklerden, çiğköfte, kısır, nohut, fasulye, barbunya gibi yiyeceklerden uzak durum. Yeşil çay içenler unutmasınlar çaylarını içsinler. Akşamlarınızı da hafif geçirin lütfen. Bu akşam menülerde kaçamak görmek istemiyorum. Herkes kendini ona göre ayarlasın olur mu?

chentiq chentiq sen de duy :KK70: :KK70: :KK70:

Back
X