13-yasindaki-cocuk-arabayi-arkadaslarinin-uzerine-surdu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ema1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.199
18.342
823
13 Yaşındaki Çocuk Arabayı
Arkadaşlarının Üzerine Sürdü
Kocaeli’de, babasının arabasına
binen 13 yaşındaki çocuk, arabayı
şaka yapmak amacıyla
arkadaşlarının üzerine sürünce
ikisini de ezdi. Olayda çocuklardan
biri ölürken diğeri ağır
yaralandı.Olay, Kocaeli’nin Gölcük
ilçesinde meydana...
Kocaeli’de, babasının arabasına
binen 13 yaşındaki çocuk, arabayı
şaka yapmak amacıyla
arkadaşlarının üzerine sürünce
ikisini de ezdi. Olayda çocuklardan
biri ölürken diğeri ağır yaralandı.
Olay, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde
meydana geldi. 13 yaşındaki M.T.,
evden babasının arabasının yedek
anahtarını çalarak gezmeye çıktı.
Şehir içinde aşırı hız yaptığı iddia
edilen M.T., Hürriyet Caddesi
üzerinde arkadaşlarını gördü.
Babasına ait 03 SD 443 plakalı
arabayı şaka yapmak amacıyla
arkadaşlarının üzerine sürdüğü
iddia edilen M.T., aşırı hızla yaşıtı
olan arkadaşlarına çarptıktan sonra
direğe çarparak durabildi. Haber
verilmesi üzerine polis ve 112 Acil
Sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada
küçük şoför M.T. yaralanırken, yaşıtı
olan arkadaşlarından 13 yaşındaki
Kemal Ozan Taştan yaşamını yitirdi.
Ağır yaralı olarak Gölcük Necati
Çelik Devlet Hastanesi’ne kaldırılan
M.T.’nin diğer arkadaşı A.K.’nin de
hayati tehlikesinin sürdüğü
öğrenildi.
Polis, olayla ilgili soruşturmawww.haberinadresi.com/13-yasindaki-cocuk-arabayi-arkadaslarinin-uzerine-surdu-h71472.html

Aileye birşey demek istemiyorum, işin iç yüzünü bilemem ama çocuklarına bilerek araba kullandıran ailelerde var, şu aileler ne zaman bilinçlenecek?
Evinizde silah, tüfek varsa ve çocuk nereye saklarsanız saklayın bulacaksa o zaman en azından içinde mermi bulundurmayın, fişekleri mermileri saklayın, arabalarınızın yedek anahlarını da saklayın, bu da yetmez, çocuklarınıza bunları kullanmanın öldürücü olabileceğini öğretin.

Ölen çocuğun ailesine sabırlar diliyorum, yaralı çocuğumuzda inşaallah hayati tehlikeyi atlatır

BİRDE ŞU TV İLETİNİ YASAKLAYIN

bende aileye bişey diyemiyorum bilerek vermemişlerdirya anahtarı
kimbilir saklı gizlimi aldı durumu bilemiyoruz
ama ölen çocuklar ve aileleri kadar
o arabayı süren çocuğun bunda sonraki ruh halide bi o kadar üzücü

Ailelere burdan çok tavsiye veririz ama tecrübeleri aktarmayı yanlış anlayanda olur diye çokta yazamıyorum, tvlere artık çocuk kilidi konabiliyor, başa çıkamıyorlarsa kilit koysunlar ama aslında yapılması gereken yasaklamaktan ziyade çocukları daha eğitici şeylere kanalize etmek lazım.

amine, çocuklar çok meraklıdır..araştırmacıdır..genelde aileler çok dikkatsiz..bazen de oğlan çocuğunu fazla şımartabiliyorlar..benim erkek oğlum diye..ama anne baba çok dikkatli olmalı..allahın izni ile çocuğun olduğunda anlayacaksın..

kızkardeşimin bir oğlu var mune..maddi durumu kısıtlı ve bir kaç çocuğu olan anne baba fazla bir şey yapamaz bu konuda..kareteye gitti..6 yaşında..7 yaşında yüzme kursuna gönderdi..enerjileri çok fazla çocukların..kitap seti almış çok ince 10 adet ..her biri farklı bir ünlüyü anlatıyor,mimar sinan ,yunus emre vs..çocukların anlayacağı şekle indirgemişler..45 tl vermiş..ama böyle çok kitap alıyor..ufku gelişsin diye..dedikki maddi durumu kötü olan ailelerin çocuklarına yazık oluyor aslında..gerçi maddi durumu iyi ailelerde fazlaca şımartıyor isimleri kötü olaylara karışıyor..
internet cafelerde zararlı olabiliyor..yaş sınırı koysunlar eşimin yeğenleri ilk okul 2 ye giderken kötü videoları izlemişler ordan..çok zor çocuk yetiştirmek..

İnternet Cafelerde yaş sınırı var zaten, belli yaşın altındaki çocukları alan cafeleri şikayet edin.
Maddi imkanı olmayan ailelerin durumu zor evet ama mesela onlarda eğer çevrelerinde varsa çocuklarını kütüphanelere üye yapabilirler, bildiğim kadarıyle kütüphane üyelikleri ücretsizdi, çocuklar kütüphanelerden yararlanabilir ve şimdiki kütüphanelerde pclerde var, pcden ödevlerini, araştırmalarını da yapabilirler.

Ayrıca imkanınız yoksa çocuğunuza hiçbirşey alamıyorsanız onunla kaliteli zaman geçirebilirsiniz, zaman geçirmek için maddi imkana gerek yok, oturup sohbet edersiniz, onun hoşlandığı şeylerden bahsederek aynı frekansta konuşmaya başladığınızda çocuğa hangi bilgiyi verirseniz onu almaya başlar.
Eski bir çoraptan 2 düğmeyle göz yapıp bir kukla oluşturmak zor değil, mühim olan birşeyler alabilmek değil onu gerçekten çok sevip önemsediğini hissettirebilmek gerekiyor.

Çocuğu eğitebilmek, birşeyler öğretmek için illa birşeyler almaya da gerek yok, elinizdekilerle de pekçok şey yapılabilir.
Ders çalıştırmak bile eğlenceli hale getirilebilir, ben çok bilirim kızıma çarpma öğretirken sıfır yiyen sayıdır'ı öğretmek için sıfır çizip ona dişler yaptığımı 1'i hapır küpür yiyor dediğimi.

ama bazı kesim hanımlar çocuğuyla nasıl iletişim kurabileceyini bilmiyorki..bunun için annede bir parça olsun donanımlı olmalı öyle değilmi..ve çocuğunu ön planda tutmalı..

ama bazı kesim hanımlar çocuğuyla nasıl iletişim kurabileceyini bilmiyorki..bunun için annede bir parça olsun donanımlı olmalı öyle değilmi..ve çocuğunu ön planda tutmalı..

Eeee işte boşuna demiyorum ebeveyn olmadan önce ebeveynlik kursları verilmeli diye.
Bunun okumuşlukla alakası da yok, nice anneler bilirim çocuğunla ilgilenmek için her imkanı seferber eden, bir tanıdığım vardı, kadıncağız matematikten anlamazdı, oğlunun matematik ödevlerini bana kontrol ettirirdi, aklına takılan birşey olduğunda kapımı çalar Mune şöyle birşey var nasıl yapayım bir yardım etsene derdi.
Yeter ki bir çaba olsun anne babalarda, iletişim kurmak için 3-5 okul bitirmeye gerek yok, kendini geliştirebilmek kafi.

Kusura bakmasınlarda otururlarsa gündüz kuşağı programlarının başına çocuk ne yapıyor bilmezler, görüyorum işte, kadınlar çocukları okula yolladıkları gibi kapı önünde Ayşe Fatma dedikodusu yapmaya başlıyorlar, sorarsan mahallesindeki Hatice'nin büyük kızı kimle flört ediyor bilirler, ona harcayacakları eforu çocuklarına harcasınlar.
Bende annemin karnından tecrübeli ebeveyn olarak doğmadım, 10 çocuğum olsun 10 tanesiyle de aynı değerde ilgilenirim.
Öyle herşeyi alayım da demedim, varlığı da yokluğu da öğrettim, ha deyince istediği oyuncağı almadım, beklemeyi öğrettik, çamurla da oynattım, çok istediği bebekleri de sıra sıra dizdim ama ben ne zaman dersem o zaman aldım.

her kelimesine katılyorum munecim..

elbette ablacım yasaklamaktan kastım oydu zaten
ya da çocuklarla anlaşmak hiçte zor değil aslında yoran herşeyi yokuşa süren büyükler

ayyy bilmemmi
sınıfımın yarısından baya fazlası erkek
hop oraya hop buraya
kızlarım pek tatlı ama maşallah

aminn cnm bu arada hayırlısını hayırlı yetiştirebileceğimiz hayırlı anne baba olabileceğimiz salih evladlar nasip etsin ALLAH ım

bu arada kızkadeşinin eğitiminede hayran kaldımmm

Benim görüşümde aileler erkekleri yetiştiremiyor üniversite mezunun çoğu kızlar erkeklerde çoğu lise veya 2yıllık düzgün olmayan yerler bunlar sonra ortada mesleksiz dolanıyor tekrar anaya babaya bağımlı yaşıyor,ayrıca bu erkek çocuklarını çok kaba görgüsüz yetiştiriyorlar sonra bunlar kızlarımız öldürüyor yada dövüyor kadınlar erkekleri yetiştiremiyor bu örnekte ise ergene cesaret verirsen arabayı alıp kaçar ve böylece katil olur suç yine ailede

kusura bakmayin ama ben aileye bi iki laf etmeden gecemicem ... bu aileler cocuklarina araba kullanmayi ogretmisler mi ? evet ogretmisler ... 13 yasindaki bi cocuga araba kullanmasini ogretiyorsun da , neden disarida bu yasta araba kullanmanin tehlikeli olabilecegi , o sorumlulugu alabilecegi yasta olmadigini ogretmiyorsun ?

Kesin bu çocuğun babası direksiyonu verdi aslan oğlum diyip ,anasıda bön ,bön izledi ve engellemedi

Kesin bu çocuğun babası direksiyonu verdi aslan oğlum diyip ,anasıda bön ,bön izledi ve engellemedi
valla bu cocuk bi arkadasinin olumune digerininde agir yaralanmasina yol acti .. insaallah digeride vefat etmez ... aile bu konuda kesinlikle suclu ... vicdanlari omurleri boyunca peslerini birakmayacak

o muhakkak annelerdede var erkek çocuk doğurunca padişah doğurdum sanıyor ve hep öyle muamele ediyor yılar sonra babanne ya da annenne olunca da gelinlerine aynısını yapıyor
hatta bizim oralarda oğkundan olan toruna bizim torun
kızdan olan toruna elin torun diyolarmış
ki örneğide var
henüz doğuramadım ama öyle olmaz diye ümid ediyorum
benim biricik annemcimde öyle abime ilgisi her zaman daha fazlaydı halada öyle
olsunda kıskandığımdan değil
annem bunu ben içimde ikinizide aynı seviyorum der
bi gün dedim dışındanda aynı sevsen

neyse bu arada abimde canımdıranamda babamda bide abimin bal kızı

demek istediğini anladım aminecim..Türk toplumunda çoğunlukla kız erkek ayırımı oluyor maalesef..biz iki kız peşpeşe doğmuşuz..ailene ne üzülmüştür:)babam erkek olana dek devam demiş..3. erkek olmuş..onada çok iyi davrandı diyemem ama cehalet işte aşklında kız çocukları duygusal olarak aileye daha bağlı gibi..

Babam ölmeden önce erkek kardeşlme keşke bu kız olsaymış dedi , halen böyle aileler var çok acı ve cehaletle alakalı sonra erkek olduğunda bir baltaya sahip olsa kınamıyacağım ailenin başına bela oluyorlar

erkek çocuklarının küfür etmesi ni erkeklik gösterisi sayan anne baba var gördüm çevremde..hoşlarına gidiyor resmen

13 yaşında araba kullanmayı babamdan öğrenen ben, ne olursa olsun babam yanımda yokken sadece içinde oturmak için bile arabaya binmezdim.
bu bence biraz da yetiştirilmeyle de alakalı bi durum.
anahtar çalıp arabayı kaçırmak nedir şehir trafiğine çıkıp hız yapmak nedir aman ya rabbi gelecek nesil nerelere gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…