sağol kuzum benim Allah razı olsun rabbim babalarımıza rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah. Benim toxoplazma 7. haftada sağlık ocağında ıgm yüksek çıktı. bu arada ben sağlık ocağında ebeyim. güvenemedim özelde ve devlet hastanelerinde yaptırdım o zamanda yüksek çıktı. Sağolsun beraber çalıştığım doktorumun ege üniversitesinde bu konuyla ilgili prof. arkadaşı varmış. hiç vakit kaybetmeden oraya gittik detaylıca araştırıldı. 16 haftadan daha eski bir enfeksiyon olduğu ortaya çıktı. 2,5 ay antibiyotik tedavisinden sonra enfeksiyon sıfırlandı çok şükür. gebelik döneminde enfeksiyona yeni yakalanmış olmadığım için doktorum risk görmedi inşallah da olmaz Allahım herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin. ıgm enfeksiyonu ıgg ise koruyuculuğu gösteriyor. benimde rubella ıgg yüksek demek ki çocukken kızamık geçirmişiz :) Tansiyon için de valla yüksek olmasındansa düşük olması daha iyi artık kendimi böyle teselli ediyorum. çünkü hamilelikte yüksek tansiyon çok zararlı. bebişlerimiz iyi olsun da biz öyle böyle idare ederiz. herşey onlar için. ya 1,5 lt su dedi doktor ben içemiyorum sen ne yapıyorsun?