14.ayın içindeyiz kızım yürümüyor :(

anggel1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2017
112
66
98
37
13. ayımız bitti 14.ayımıza girdik koltuk kenarında sıralama yapıyor ellinden tutarsak yürüyor ama cesaret edip ellimizi bırakamıyor onu cesaretlendirmek için ne yapabilirim ?

Ellerinden tutarak yurutun cok sevdiği bi oyuncağı biraz uzağına koyarak almasını sağlayın benim oglum 17. Ayında kendi kendine baslamıstı yurumeye biraz zamana ihtiyacı var

Birden yürümeye başlar merak etmeyin.yuruyen çocuk videoları izletin.koltukta sıralarken birden öne dogru bir kaç adim atar.sakin heyecan yapmayın.hic ilgilenmeyin.korkarsa yürümez.biraz daha sıralar birden paytak paytak duse kalka yürür.

Eşinizle karşılıklı koltuklarda oturun, biriniz kızınızı yanına alsın, diğeri kucağını açıp çağırsın. İkiniz arasında gidip gelsin. Tek elinden tutarak yürütmeye çalış. Ayakları üzerinde kendi başına desteksiz bırak, karşısına geçip çağır. İnşallah 1 haftaya yürümeye başlar.

Birde düzenli d vitamini kullanıldığında kemikleri daha kuvvetli oluyor.

13. ayımız bitti 14.ayımıza girdik koltuk kenarında sıralama yapıyor ellinden tutarsak yürüyor ama cesaret edip ellimizi bırakamıyor onu cesaretlendirmek için ne yapabilirim ?
Merak etmeyin benim kızım da çok geç yürümüştü Hatta doktoru bu yürümeyecek herhalde diye çok korkutmuştu şimdi 13 yaşında hiçbir problem yok

Annem hep der ki izin çıkınca yürüyecek :) hani derler ya Allah yürü ya kulum dedi filan diye gercekten öyle oluyor. Bir anda bir bakmışsın hop yürümeye başlamış :) sonra da kara kara nasıl oturacağım diye düşünüyoruz :P

Tavsiye olarak da yaşıtı yürüyen cocuklarla takılsin. Akran öğrenmesi diyorlar buna. Benimki öyle bir gün yegenlerimle oyun oynarken baktim kalkti yürüdü :D

Annem hep der ki izin çıkınca yürüyecek :) hani derler ya Allah yürü ya kulum dedi filan diye gercekten öyle oluyor. Bir anda bir bakmışsın hop yürümeye başlamış :) sonra da kara kara nasıl oturacağım diye düşünüyoruz :p

Tavsiye olarak da yaşıtı yürüyen cocuklarla takılsin. Akran öğrenmesi diyorlar buna. Benimki öyle bir gün yegenlerimle oyun oynarken baktim kalkti yürüdü :KK70:

:) Bugün 14. ayı bitti bizim prenses yeni yeni ayakta denge kurmaya çalışıyor inşallah en yakın zamanda yürüyecek yaşıtlarınla beraber genellıkle .

Benim kızım da 16. ayında yürüdü. Bazı bebekler sağlam basmadan yürümek istemiyorlar. Bence bizimkiler de o cinsten. Yürümeye sağlam başladı ve hiç düşmedi yürümeye başlayınca. Merak etmeyin 18. aya kadar normal bir durum.

benim oglum 10. ayda yürümeye baslamisti kizim yasina girecek neredeyse hala sıraliyor bende her cocuk farkli oldugunu bildigm icin endise etmiyorum ins yürür biran önce bebislerimiz

Benim kızımda 14. Ayını doldurdu 15. Ayın içinde, yürümüyor diye aylardır çok üzülüyordum bugün bir baktım bırakmış ellerini gidiyor☺️ Ben bol bol tek elinden tutup yürüttüm, ayrıca kısa mesafede gitmesi için yönlendirdim koltuğa dayayıp biraz uzaklaştım elime ilgisini çekecek birşey alıp gel Anneciğim gel diye çağırdım, ilk zamanlar korktu yürümedi ama zamanla bir iki adım gelmeye başladı. Bugün de kendiliğinde cesaretlenerek kalktı gitti. Sizinki de kısa sürede yürüyecektir inşallah, doktorumuz tek elinden tutulduğunda yürüyorsa zaten yürüyordur sadece kendine güvenmiyordur demişti.

Merhaba benim kızım 16 aylıkken yürüdü, biz de çok üzülüyorduk önce tek elden tutup bir süre bu şekilde yürütün onu. Sonra zamanı gelince zaten o ilk adımı atacak süreci bebekler yönetiyor emin olun bize sabır düşüyor sadece.

Back
X