Herkese merhaba,
Biraz uzun olabilir elimden geldiğinde kısa yazmaya çalışacağım. Şu an 33+3 haftalık hamileyim. Hamileliğim boyunca özel bir hastanede takip yaptırdım, ilk hamileliğim ve tabi bende tecrübesiz olduğumdan bazı şeyleri bilemedim maalesef. İlk 5-6 ay ne yediysem çıkardım çok zor geçti benim için ve o süreçte ilk ayda 4 kilo almıştım sonrasında 6 aya kadar kilo almadım. Bu arada ödem 4. Aydan sonra hafif kendini gösterdi ama 6. Aydan sonra epey ödem olmaya başladım. Ellerim, ayaklarım şişmeye başladı bu süreçte çalışıyordum birde işim masa başı günde 10 saat oturuyordum. Her neyse 32. Hafta bitti ben izine çıktım bir sonra ki gün sağlık ocağına gittim takip ve tahliller için , sağlık ocağında ki doktorum şişlikleri görünce biraz endişelendi biraz dinlendirdi beni ve tansiyonum 16/9 çıktı. Bu şekilde asla eve gönderemem diyerek yakında bir eğitim araştırma hastanesine sevk etti. Apar topar gittim herkes tansiyonumu soruyor normalde kaç olması gerekli vs. Ve bilmiyorum dediğimde , nasıl yani muayene olurken ölçülmüyor mu dendi. 32. Haftaya gelene kadar doktorum asla tansiyonumu ölçmedi bir kez bile ve bu şekilde ödem olmama rağmen. Neyse tahlil verdim test yapıldı idrarda protein eser çıktı, biraz dinlendirip 24 saat idrar toplamamı isteyerek beni eve yolladılar. Bende kendi doktoruma yazdım tansiyonumun neden ölçülmediğini, 32. Haftadan itibaren baktıklarını bazen hemşire olmadığı gibi savunmalar yaptı ve sonra ki gün muayeneye gittim. Bu ne hal niye bu kadar şiştin? Tuzlu mu yiyorsun gibi şeyler söyledi, protein kaçağı olmadığını çok hafif bir miktarda olduğunu önemi olmadığını vurguladı. Tuzlu yemediğimi , normal ev yemekleri yediğimi ama 1 ayda 7 kg almamın mümkün olmayacağını , ellerimin uyuşuk olduğunu ve parmaklarımı hissetmediğimi belirttim. Tansiyon ilacı yazıp 24 saatlik idrar testi sonrası gelmemi istedi. Testi yapıp yine sevk edildiğim hastaneye bıraktım protein miktarı 240’larda çıktı . Tekrar kendi doktoruma gittim sonucun çok yüksek olmadığını söyledi , bende yine gözlerimin bulanık gördüğünü başımın ağrıdığı söylemem üzerine bana ciğer geliştirici iğne yazıp 3 gün sonra sezeryan için gel dedi ve tam 33 iken. Bende şok olup ağladım birden beklemiyordum ve bana dönüp zaten senden normal doğum ümidim yoktu tarzı şeyler söyledi ağlayarak çıktım. Tanıdık vasıtası ile ümraniyede doğum üzerine bir araştırma hastanesi aciline gidip muayene oldum ve yine tansiyon, protein yüksekliğinden acil yatışım yapıldı. Bir gün yattım ve hala tanı koymadıklarından ötürü oradada tanıdık birisi vasıtası ile Üsküdar’da hepimizin bildiği(isim vermek yasak mı bilmediğim için bu şekilde yazıyorum) kadın doğum eğitim araştırmaya sevk oldum. Oradada tüm tahliller yapılıp preeklampsi teshisi konuldu. 2 gün yatış yaptım tansiyonum 14/9 , 13/9 arası gidip geldi tansiyon ilacı günde 3 kez içmeme rağmen düşmedi,, 24 saat tekrar idrar verdim ve sonuçlar ilki kadar yüksek çıkmadı ama baş ağrısı , göz bulanıklığı, şişlik şikayetlerim devam ediyordu ve taburcu edildim. Bir şey olsa hastane asla bunu riske atmaz biliyorum fakat kafama takılan bazı şeyler var. Kendi doktorum(bu arada bıraktım kendisini) acil sezeryan diyipte , diğer hastanenin taburcu edip 1 hafta sonraya kontrol randevu vermesi beni huzursuz etti. Evde tansiyonum 14 lerde genelde , bugün ve dün 15e çıktı aralarda hatta acile gitmeyi düşünüyorum ama niye geldin derlermi bilmiyorum. Benim gibi preeklampsi yaşayan var mıdır ? Çocuğum veya benim için şu an bir riski var mıdır içim içimi yiyor taburcu olduğum yerde ihmal olduğunu asla düşünmüyorum ama evde oldukça huzursuzlaştım ya hastaneye yetişemezsem ya bir şey olursa diye , erken doğum gözüküyor gibi ama çocuğuma bir şey olur ya da çocuğum bensiz kalır diye ödüm kopuyor başından geçenler varsa süreci bilen destek olabilir mi sizce riskli bir durum söz konusu mudur?