14 aylık bebek gelişim yarım edin tecrübeli anneler

can_sucuk

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
286
Yer
İstanbul
Merhabalar 14 aylık erkek bebeğim var. Hiç durmuyor. Evde süreli koltuklara tırmanma ve atlamaya çalışma. Onu tutmaktan çok yorulduk. Parka çıkarıyoruz sürekli ya merdivene tırmanma ya da kaydırana tersten.hiç normal bir oyun yok. Merdivene çıkmayı öğrenmek için neler yapmalı ne zamam başlar bu süreç, veya ne zamam durulacak. Düşe diye de habire arkasında önündeyim. Kaliteli vakit geçiremiyor ben sürekli yürüyorum düşerse ağzı yüzü kanayacak. Napmalıyım a dostlar. Bu gelişim basamağı nasıl oluyor , başka bebekler görüyorum parkta iniyor çıkıyor sallanıyor kayıyor ama bizimki freni patlamış kamyon gibi.

benim oğlum da 15.ayda meediven çıkma, kaydırağa tersten tırmanmaya calismaya basladı. cünkü parktaki diğer cocuklar böyle yapıyordu 😂

ben peşinden gidiyorum merdivenden tırmanırken falan. ama kaydırağa tersten çıkmasına izin vermiyorum. Allah korusun üstten bir cocuk o an kaysa gitti benim çiroz 😂

evde de koltuklara 1 aydır tırmanıp iniyor. bir iki kez düsme tehlikesi atlattı, kıl payı tuttuk 😂 su an daha temkinli. ama yapma, çıkma demedik hiç. su an 17 aylık ve ben onu koltukta bırakıp mutfağa vs gidebiliyorum sorun olmuyor.

yani evet öğrenene kadar biraz yüreğiniz ağzınızda yasıyorsunuz ama öğreniyor 😂 sürekli engel olursanız da bu sefer hiç öğrenemeyecek. ben yere yer yatağı, yastıklar falan koyuyordum bir ara. düserse bir sey olmasın diye.

Back