14 aylık oğlum kendini kasıyor

Nilay_T

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2010
118
37
298
Bir süredir oğlum sinirlendiğinde kendini kasmaya başladı. Şimdilerde normal zamanda da yapmaya başladı. Kendi çocuk doktoruna ve bir çocuk doktoruna daha videosunu izlettik. Normal görünüyor dediler. Bebeği bu tarz hareketler yapan var mı? Çok hareketli ve asabi bir bebek. Ben epilepsi (sara) hastasıyım 4 yıldır. Onda da mı oluyor acaba diye korkmaya başladım. Benim nöbetlerim ağır nöbetler tabi. Oğlumda bahsettiğim bir kaç saniye kasıyor kendini gözlerimizin içine baka baka yapıyor. Bilinçsiz bir durum yok gibi gözlemliyoruz ama sizlere de bir sormak istedim. Çevremdeki tecrübelilere sorduğumda asabiyetten, dikkat çekmek için ya da sadece hoşlandığı için yapabilir gibi cevaplar aldım. Pedagog ya da çocuk nörolojiye gitmeli miyim?

Arkadasimin oglu 4 ayliktan beri yapiyor. Zannedersin bizi dovecek. Doktor herhangi bir nobet belirtisi gorse mutlaka seni yonlendirirdi icini ferah tut.

Benim kizimda yapardı tam o yaşlarda diş çıkarma zamanları oluyo genelde. Hatta bı arkadaim niye böyle yapito diyodu o arkadaşın kızının dişleri çok geç çıkmıştı ilk dışı bile 17 aylikti oda yapmaya başladı kendini kaşar gibi gözlerini hafif açarak dişlerini sikar gibi ben dişe baglamistim.. siz yine sorun Dr a sormusunuzda zaten dış dönemi bitince geçti gitti kizimda

Çok teşekkür ederim. Çok endişeliyim. Sabahtan beri iyi bir çocuk nöroloji arıyoruz. Hepsi çok dolu doktorların. Bir tane bulduk akşam götüreceğiz. İnşallah değildir. Diş dönemi hiç aklıma gelmemişti belki de sadece öyle birşeydir.

Yanında bu tarz bir hareket yapan biri var mı siz yanında hiç nöbet geçirdiniz mi. Taklit ediyor olabilir. Bu hareketş ilk yaptıgında ne tepki verdiniz. Sizden tekrar o tepkiyi almak için de tekrarlıyor olabilir. Saglık sorunu olmadıgından emin olduktan sonra bu hareketi bir daha yaptıgında görmezden gelin kesinlikle tepki vermeyin. Bir süre sonra unutacaktır

Yanında 3 kez nöbet geçirdim ama birinde 8 günlüktü diğerinde 3,5 aylıktı. Birde benim nöbetlerim ciddi büyük bu tarz değil. Bu hareketleri evde kimseden görmedi açıkçası. Ama sizinki de mantıklı bir bakış açısı teşekkürler. Doktor kan tahlili ve eeg istedi. Kan tahlillerinin sonuçlarını henüz göstermedik. Eeg de ise kendi hastalığımdan biliyorum eeg si bozuk çıkan ama sara hastası olmayan, eeg si temiz çıkıp sara hastası olanlar olabiliyor. Zaten bu yaştaki bebeklere eeg çok zor. Kafaya 22 tane kablo yapıştırılıyor. 1 saat sürüyor uyurken ve uyanıkken. Öncesinde sakinleştirici verebiliriz dediler fakat sakinleştirici de nöbetleri baskılayabiliyor. Yani ne kadar doğru sonucu alırız bilemiyorum. Biz devlette çocuk nöroloji bulamayınca panikle özel bir beyin hastanesine başvurduk. Doktor doçentti. Bana pek nöbet gibi gelmiyor dedi. Ama eeg olmadan bir şey söyleyemem dedi. Kafamız çok karışık açıkçası o hareketleri yapmaya hala devam ediyor. İyice sinirlerimiz bozuldu.

İnşallah dediğiniz gibidir. Çok teşekkür ederim ilginize. Bir nebze olsun içimizi rahatlatıyor. Doktorlar net bir şey diyene kadar koşturacağız bakalım.

Merhaba bebeğim 7 aylık ve bacaklarını kollarını sıkıp bağırıyor veya kahkaha atıyor biz de nörologa götürmeye karar verdik siz ne yaptınız sonuç ne yönde oldu teşekkğrler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…