14 günlük bebek beslenmesi

bulutsuzlukozlemi1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
14 günlük bebeğim var. Doğum kilosunu yakaladı ama hala sarılığı var. Beslenmesine dikkat ediyoruz emzirme+mama olarak devam ediyoruz. Sütüm çok az değil. Örneğin 20 dk sağımla 70 ml süt sağdım. Mamayı günde 1-2 kez 30 cc olarak veriyorum bir kaç kere de sağdığım sütü veriyorum yine bu miktarlarda. Yeterli mi sizce?

Bnce gayret yeterli özelikle 2 saatte bir beslemeye dikkat edin gece muhakkak uyandirin

Zaten kendiliğinden uyanıyor 3 saati hiç geçemiyoruz. Bazen 1,5 saat bazen 2 bazen 2,5 . Böyle bir düzen oluştu ama sarılığın devam etmesi beni korkutuyor. Bir de emzirme iki memeyi toplam 20-25 dk emiyor yeterli midir?

14 günlük bebeğim var. Doğum kilosunu yakaladı ama hala sarılığı var. Beslenmesine dikkat ediyoruz emzirme+mama olarak devam ediyoruz. Sütüm çok az değil. Örneğin 20 dk sağımla 70 ml süt sağdım. Mamayı günde 1-2 kez 30 cc olarak veriyorum bir kaç kere de sağdığım sütü veriyorum yine bu miktarlarda. Yeterli mi sizce?
Yanlış yere yazmışsınız. Bebek/çocuk büyütürken diye bir başlık var oraya yazarsanız hep anneler olduğundan dolayı daha fazla yanıt alırsınız. Yeterli olup olmadığı kilo alımı ile bilinir. Eğer kilo alımı doktor tarafından normalse yeterlidir. Sarılık ne kadar? Zaten bu bilgileri doktor söylüyor eğer sarılık fazlaysa mama takviyesi arttıralım vesaire der yani demesi lazım

oncelikle cok gecmis olsun 🙏🏻 sariliktan cok cekmis biri olarak cok iyi anlayabiliyorum. bize onerilenleri yazayim; sarilik degerinin kac oldugu onem arz ediyor ama 2 saati gecmesin demislerdi beslenme araligi icin; uyanmakta zorluk cekiyorsa, ayagini gidiklayarak ya da hafif vurarak uyandirip emzirmeye devam edilmesi gerekiyor. bazen her iki memeyi de emiyor ama aktif emme oldugundan emin olmak gerekiyor. yani sutu yuttugundan emin olmak onemli, kimi zaman minnoslar emiyormus gibi yapabiliyorlar cunku. emin degilseniz, sagdiginiz sutu siringayla verebilirsiniz meme reddi olmamasi icin, bir parmaginizla damagini uyarip aktif emme refleksini canlandirarak siringadan hafif hafif verirseniz hepsini ictiginden emin olabilirsiniz. sik sik dolu bezle de takip edebilirsiniz beslenmesini, zira bol bol beslenip tuvaletlerini yaparak atiyorlar sariligi. umarim tez zamanda gecip gider.

Back
X