14 Ocak - 4 Şubat Merkür Retrosunun Burçlara Olan Etkisi

Nhessa

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2013
51.870
2.661
kk (1).jpg

4 Ocak - 4 Şubat arasında Kova burcunda başlayacak olan Merkür geri hareketi 24 derece Oğlak burcunda son bulacak. Ve klasik olarak yine iletişim konusunda ciddi problemler yaşamamıza neden olacağı çok açık. Ayrıca bu geri harekette yeni bir şeye başlamak yerine elinizdeki tamamlamayı seçmeniz gerektiğini söylememe bile gerek yok. Elbette bu gerilemede, iletişim kazaları veya engellemelerinin yanı sıra Kova burcunun özgürlük, teknoloji ve Oğlak burcunun disiplin, para temaları da tekrar aktive olup bize 2021 yılında yaşadıklarımızın envanterini de çıkartacaktır.

Bu Merkür retrosu Plütonik ve Uranüs zor görünümüyle bezeli olduğundan corona ile ilgili yasaklar veya yaptırımlar tekrar ortaya dökülebilir. Toprak hareketleri, krizler ve iklim anormalliklerini de yanında getirirken, maddi anlamda yaptırımlar ortaya koyacağı da kesin diyebiliriz. Bunun yanında sansür ve gizli saklı işler hız kazanabilir. Sonuçta nereden bakarsak bakalım pek sevimli görünmeyen bu gökyüzü altında ya “Yeter artık” diyeceğiz veya “Biraz daha acıt canımızı” diyerek devam edeceğiz.

Unutmamak gerekir ki; mitolojide ölüler diyarına inen hiçbir varlık toprağın üstüne adım attığında artık eskisi gibi değildir. Yaralı, bitik ve fakat çok daha güçlüdür. Ne yapalım insan olmanın doğası bu!

Umarım bu Merkür retrosu hepimizi çok daha güçlü bir hale getirir.

kk (2).jpg

Koç
Bu Merkür retrosu sizi daha çok; yeni arkadaşlıklar ve sosyal çevre içinde yapılacak çalışmalar, gerçekleştirilecek toplumsal değişimler ve bunlar için kurulacak dernekler ve hayır işleri, insanlara yararlı olma ve bu amaç uğrunda kurulacak dostluklar çerçevesinde gerçekleşecek. Ocak’ın son haftası ve Şubat’ın ilk günlerine kadar da Merkür sizi; üstlerimiz, patronlarımız, patronlarla ilişkilerimiz, yaşam hedefleri, anne ve anneyle ilgili konular, mesleğiniz, kariyer alanlarınız, şan şöhretiniz gibi ufak tefek aksaklıklara veya bu konu başlıklarında tamamlayamadığınız şeyleri tamamlamak içinde iyi bir fırsat önünüze çıkabilir.




Boğa
Ve sizi ara ara sıkıştıran Merkür’ün bu geri hareketi patronlarla ilişkilerimiz, yaşam hedefleri, anne ve anneyle ilgili konular, mesleğiniz, kariyer alanlarınız, şan şöhretiniz gibi konular hakkında sınavdan geçirecek. Ocak sonu, şubat başında ise mevzuyu yabancılar, yabancı diller, medya, satış-pazarlama işleri, öğretim görevlileri, uzak akrabalar, felsefe, din, inanlar, hayatı sorgulama anlamlandırma ilgili konularına kaydıracak gibi görünmekte. Bu durumda üstünüze düşenleri gerektiği gibi yaptığınız sürece sorun yaşamayabilirsiniz.




İkizler
Yönetici gezegeniniz bu zorlu geri hareketinde sizi yabancılar, yabancı diller, medya, satış-pazarlama işleri, öğretim görevlileri, ilgili konularında sizi sınayacak. Ocak ayının son haftası ve şubatın ilk haftasında başlıklarını ödemek zorunda olduğunuz veya size ödenmek zorunda olan nafaka vergi iadesi gibi konular, ayrıca eş, sevgili, hayatınızdaki kişilerin parasal durumu, korkular, paylaşımlı kazançlar, borçlar, vergiler gibi konulara dönüştürecektir. O nedenle devlet kapısıyla işleriniz varsa retroya düşmeden Merkür halledin derim.





Yengeç
Bu geri hareketinde sizin nafaka vergi iadesi gibi konular, ayrıca eş, sevgili, hayatınızdaki kişilerin parasal durumu, korkular, paylaşımlı kazançlar, borçlar, vergiler gibi konular hakkında ufak tefek engellemelere neden olacak. Ocak’ın son haftası ve şubat ın ilk günlerinde; birden fazla kişi ile yürütülen faaliyetler yazılı yahut sözlü birliktelikler ve en önemlisi evlilik hayatının yanında vekalet verdiğiniz insanlar, avukatınız gibi konularına dönüşecek gibi görünmekte. İmzalara iki kere daha dikkat!





Aslan
Merkür geri hareketinde sizin; Birden fazla kişi ile yürütülen faaliyetler yazılı yahut sözlü birliktelikler ve en önemlisi evlilik hayatının yanında vekalet verdiğiniz insanlar, avukatınız gibi konular hakkında etrafı toparlamanız gerekebilir. Merkür burç değiştirdiğinde ise ocak sonu şubat başında; İş ve iş arkadaşları, gündelik hayatın koşturmaları, sağlık, hastalıklar, temizlik, hijyen konuları ve evcil hayvanlar, hizmet verdiğiniz alanlar, yanınızda çalıştırdığınız insanlar gibi konular hakkında daha da titizlenebilirsiniz. Önceden halletmediğiniz iş konuları hakkında hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim.






Başak
Tabi Merkür denildiğinde akla ilk İkizler ve sizler gelir. Merkür’ün yöneticiliğinde olduğunuz için işiniz hem kolay hem de zor bir sürece giriveriyor retrolarda. Retro başlangıcında; iş ve iş arkadaşları, gündelik hayatın koşturmaları, sağlık, hastalıklar, temizlik, hijyen konuları ve evcil hayvanlar, hizmet verdiğiniz alanlar, yanınızda çalıştırdığınız insanlar gibi konuları daha çok gündeminize oturabilir. Ocak sonu, şubat'ın ilk haftasında ise aşk hayatınız başta olmak üzere, tutkular, eğlence yaşamınız, borsa, kumar, piyango gibi şans ve risk taşıyan işler, hakkında şöyle bir sınanmadan geçebilirsiniz.




Terazi
2022’nin bu ilk retrosunda Merkür size; aşk hayatınız, borsa, döviz gibi şans ve risk taşıyan işler, sanat, çocuk, hamilelik, yaratıcılık gerektiren alanlar ve romantik ilişkiler, gibi konular hakkında tuhaflıklara açık bir halde bırakabilir. Retronun ocak sonu, şubat ayı başında ise; yaşam tarzınız, baba, kişisel bağlılıklar, alışkanlıklar, ev ve aile içi durumlar. Ve özellikle duygularınızın korunması, kökleriniz hakkında olabilecek gelişmeler, çok yakınızdaki insanlar, taşınmaz mallarınız, eviniz, hakkında eksik kalanları tamamlamanız için fırsatlar çıkarabilir.



Akrep
Bu retroda; baba, kişisel bağlılıklar, ev ve aile içi durumlar. Ve özellikle taşınmaz mallarınız, eviniz, maddi manevi miraslar konuları hakkında Merkür sizin zaman zaman canınızı sıkabilir veya zorla bitirmeniz için önünüze işler getirebilir. Ocak sonunda ise Yakın çevreniz, kardeşler, arkadaşlarınız hakkında olan durumlar. Kısa yolculuklar, liseye kadar olan eğitim, uzun vadeli olmayan plan ve projeler, yayıncılık, pazarlama, iletişim, halkla ilişkiler gibi konular hakkında son bir dokunuşta bulunacaktır. Resmi evraklara dikkat edin derim.





Yay
Herkes bilir ki sizler Merkür’ü, Merkür de sizleri pek sevmez. Bu yılın ilk Merkür tutulması sizi; Yakın çevreniz, kardeşler, arkadaşlarınız hakkında olan durumlar, uzun vadeli olmayan plan ve projeler, yayıncılık, pazarlama, iletişim, yazarlık gibi konular hakkında yapmanız gerekenleri Merkür tekrar size hatırlatabilir. Ocak sonu, şubat başında ise kazançlarınız; paralarınız, maddi varlıklarınız, para akışınız, güvenlik duygunuz, kısaca maddi bütün varlığınızı anlatan konular hakkında daha dikkatli ve planlı olmaya zorlayabilir.




Oğlak
Merkür size yine yapacağını yapıp retro başlangıcında kazançlarınız, paralarınız, maddi varlıklarınız, para akışınız konularında sizi şimdiye kadar yaptıklarınızla sınayabilir. Bu süreçte İnternet bankacılığı kullanımına dikkat etmelisiniz. Ocak sonu, şubat başında ise kişisel tercihleriniz ve sizi siz yapan bütün fiziksel ve psikolojik değerleriniz, sosyal anlamda sizi var eden ve hayatta konumlandığınız yeri ve tepkilerinizi içeren başlıklarda “Hadi bakalım görelim seni” diyecektir. Yatırım yapın kendinize.




Kova
Merkür sizin yuvanızda gerilemeye başlıyor. Bu noktada ilk etapta sizi; kişisel tercihleriniz ve sosyal anlamda sizi var eden ve hayatta konumlandığınız yeri ve tepkilerinizi içeren konular hakkında “Hadi bakalım eski defterleri bir karıştır.” Diyebilir. Ay sonunda ve Şubat’ın ilk günlerinde ise psikolojiniz, hayalleriniz ve rüyalarınız, bunun yanında ruhsal ihtiyaçlarınız, korkularınız, maddi ve manevi hapisler, darlık ve kısıtlanmalar, gizli kapaklı işler ve ilişkiler, gizli düşmanlar gibi konular hakkında sizi bir kere daha kendinize yönlendirmeye çalışacaktır.





Balık
Merkür bu geri hareketinde ruhsal ihtiyaçlarınız, korkularınız, maddi ve manevi hapisler, darlık ve kısıtlanmalar, gizli kapaklı işler hakkında sizi dostunuz kim, düşmanınız kim diye sorgulatabilir. Ocak sonu, şubat başında ise yeni arkadaşlıklar ve sosyal çevre içinde yapılacak çalışmalar, gerçekleştirilecek toplumsal değişimler ve bunlar için kurulacak dernekler ve hayır işleri, insanlara yararlı olma ve bu amaç uğrunda kurulacak dostluklar, alanında sizi yenilemeye hazırlamak için önünüze bazı sınavlar çıkarabilir.




Murat İpek
 
kova (2).jpg


Koç burcu

26 Ocak’ta Merkür Kova burcunda retroya giriyor. Merkür retrosu amaçlarınızı gerçekleştirirken yarım bıraktığınız veya küçük detayları fark etmediğiniz konularınız var ise tekrar karşınıza çıkararak tamamlanmasını sağlayacak. Önemli iş, anlaşma ve sözleşmeler konusunda aceleci ve hızlı davranmamaya çalışın ve retronun bitmesini beklemek iyi bir seçenek olabilir. Diğer yandan hedef ve planları revize etmek için iyi bir zaman olabilir. Sizden küçük olan kişilerin çirkin davranışlarına karşı sabırlı olabilirseniz, bu dönemi daha da kolay atlatabileceksiniz. Bu yüzden kendinize sakin kalmayı öğütleyin.





Boğa burcu

26 Ocak’ta Merkür Kova burcunda retroya giriyor. Merkür retrosu gerek meslek hayatınızda gerekse kitleler önünüzdeki duruşunuzda hatalarınızı yeniden gözden geçirmeniz için sizlere fırsat sunacaktır. Kariyer hayatınızda, özellikle sözleşmeler, imzalar konusunda aceleci ve hızlı davranmamaya çalışın. Retronun bitmesini beklemek kesinlikle iyi bir seçenek olabilir. Bu dönemde üstlerinizle iletişime de dikkat etmeli ve özen göstermelisiniz. Statü, toplumun bizi nasıl algıladığı, üstlerimiz, patronlarımız, patronlarla ilişkilerimiz, iş yapış şeklimiz, başarı, herkesin gözü önünde olma, yükselme çabası, yaşam hedefleri gibi konularda özellikle iletişime dikkat etmelisiniz.





İkizler burcu

26 Ocak’ta Merkür Kova burcunda retroya giriyor. Kendinizi geliştirmek adına aldığınız veya almak istediğiniz yeni eğitim alanlarınızda fikir ayrılıkları yaşamanıza neden olabilir. Devam eden bir uygulamada yanlış olduğunu fark ederek soğuma hissi yaşayabilirsiniz. Kendinizi yaşamdan ve ilişkilerden soğutmayın. Ön yargılı yaklaşımlardan uzak durun. Yönetici gezegeninizin gerileyecek olması kaçınılmaz olan eski durumları muhakkak önünüze taşıyacaktır. Temkinli olun. Uzaklarla etkileşiminizde aksaklıklar gündeme gelebilir. Biraz daha yavaşlayıp ağırdan almanız gereken bir döneme geçiş yapabilirsiniz.





Yengeç burcu

26 Ocak’ta Merkür Kova burcunda retroya giriyor. Duygusal birlik kurduğunuz kişilerle yeniden değerlendirme noktasına gelerek aldığınız kararları sorgulayabilirsiniz. Merkür retrosu özellikle alacak verecek konuları pürüzler içeriyorsa son aşama için düzenleme yapmanızı sağlayacaktır. Bu dönemde ortak iş ve girişimlerde önemli iş anlaşmaları ve sözleşmeler konusunda aceleci ve hızlı davranmamaya çalışın ve retronun bitmesini beklemek faydalı olacaktır. Özellikle resmi işlerde yazışmalara dikkat edin ve eksik belge bırakmamaya gayret etmenizde fayda var.





Aslan burcu

26 Ocak’ta Merkür Kova burcunda retroya giriyor. Merkür retrosu aksak yönlerinizin farkında olmanızı sağlayacak. İlişkilerinizde geri dönüşler yaşayabilir, yapılan hataları telafi edebilirsiniz. Ortaklı işlerinizde evrak aşamasında dalgınlık içerisinde hatalar yapabilirsiniz. Birebir iletişim ve diyaloglarda yanlış anlama veya anlaşılmalara daha çok dikkat etmeniz gerekebilir. İletişimde zorlanabilirsiniz. Ve fakat bu konularda tamamlayacağınız onaracağınız bir durum varsa işte Merkür retrosu iyi bir kapı açabilir.





Başak burcu

26 Ocak’ta Merkür Kova burcunda retroya giriyor. Merkür retrosu rutinlerinizde eksik tamamladığınız noktalara yeniden göz atmanızı isteyerek tamamlanmasını sağlayacaktır. Yönetici gezegeniniz olan Merkür, gerileme hareketi sürecinde iş ve iş arkadaşları, gündelik hayatın koşturmaları, çalışma metotları, sağlık, hastalıklar, temizlik, hijyen konuları ve evcil hayvanlar, hizmet verdiğiniz alanlar, yanınızda çalıştırdığınız insanlar, hastalıklar gibi konular hakkında gecikmeler, yanlışlıklar, yaşamanız mümkün.





Terazi burcu

26 Ocak’ta Merkür Kova burcunda retroya giriyor. Merkür retrosu hayatınızda yarım bıraktığınız konuları tamamlamanız için yeni bir fırsat sunacaktır. Aşk hayatınızda yarım kalmışlıkları tam ederken yaratıcılığınızdaki eksik yönleri fark etmenize olanak sağlayacaktır. Dostlarınızla ve yakın çevrenizle yanlış anlaşılmalara dikkat edin. Aşkta, sevdiklerinizle iletişime daha çok dikkat etmeniz gerekebilir. Aşk hayatınız başta olmak üzere, tutkular, eğlence yaşamınız, borsa, kumar, piyango gibi şans ve risk taşıyan işler, sanat, çocuk, hamilelik, yaratıcılık gerektiren alanlar ve iradenizin sınandığı alanlar, çocuklar, romantik ilişkiler, moda gibi konular hakkında Merkür retrosunda etkilenmeniz söz konusu olabilir.





Akrep burcu

26 Ocak’ta Merkür Kova burcunda retroya giriyor. Merkür retrosu geçmişte yaşadığınız bir takım sorunları yeniden gündeme getirebilir. Bu sorunları telafi etmek sizin elinizde oldukça her zaman umudunuzu korumalısınız. Aile içi iletişimde yanlış anlama veya anlaşılmalara daha çok dikkat etmeniz gerekebilir. Yaşam tarzınız, baba, kişisel bağlılıklar, alışkanlıklar, ev ve aile içi durumlarda pürüzler yaşanabilir. Özellikle duygularınızın korunması, kökleriniz hakkında olabilecek gelişmeler, çok yakınızdaki insanlar, taşınmaz mallarınız, eviniz, maddi manevi miraslar konular hakkında Merkür sizi bu retroda etkileyebilir.





Yay burcu

26 Ocak’ta Merkür Kova burcunda retroya giriyor. İletişim ve anlaşma ve uzlaşma gerektiren konularda yanlış anlama veya anlaşılmalara, yanlış bilgi ve bilgilendirmeye daha çok dikkat etmeniz gerekebilir. Merkür retrosu yakın çevrenizle iletişiminizi, eski kırgınlıklarınızı ya da taşınma gibi durumlarınızı önünüze getirebilir. Bu dönemi en çok kariyer hedeflerinizi, gelecek planlarınızı değerlendirme fırsatı olarak görmelisiniz. Yanlış yapmaktan korkmayarak yolunuzda ilerlemeye devam etmelisiniz. Bu dönemde zekâ, iletişim, haberleşme gibi konular; problemlere yaklaşımınız ve kısaca sahip olunan bilgiyi nasıl değerlendirdiğinizle ilgili durumlar ön plana çıkabilir.





Oğlak burcu

26 Ocak’ta Merkür Kova burcunda retroya giriyor. Merkür gerilemesi finansal konularınızı yeniden gündeme getirebilir. Hatalarınızı telafi etmek için sizlere ikinci bir şans verebilir. Bu dönemde maddi ve parasal konulara odaklanmak zorlaşırken olası hesap hatalarına dikkat etmelisiniz. Kazançlarınız, paralarınız, maddi varlıklarınız, para akışınız, güvenlik duygunuz, özgüveniniz, bunun yanında taşınabilir maddi değerleriniz, kısaca maddi bütün varlığınızı anlatan konular hakkında Merkür iletişim ve kendinizi ifade etmenizde aksaklıklara neden olabilir.





Kova burcu

Sizin burcunuzda geri harekete başlayacak Merkür Retrosu, özellikle iletişimde, haberleşmede, yolculuklarda engel ve pürüzleri beraberinde getirebilir. Diğer yandan hayatınızda düzene girmesi gereken, yarım bıraktığınız konuları yeniden gündeminize taşıyarak tamamlanmasını sağlayacaktır.

Kişiliğiniz ve özellikle irade gücünüz, arzularınız ve bireyselliğiniz başta olmak üzere, egonuz ve yapılandırdığınız dünyanız, görünen kişisel tercihleriniz ve sizi siz yapan bütün fiziksel ve psikolojik değerleriniz konusunda gecikmeler, aksilikler yaşanabilir. Sosyal anlamda sizi var eden ve hayatta konumlandığınız yeri ve tepkilerinizi içeren konular hakkında Merkür retrosu özellikle kendinizi ifade ederken zorluklar yaşatabilir.





Balık burcu

Bu dönemde iletişim sekteye uğrayabilir, önemli iş, anlaşma ve sözleşmeler konusunda aceleci ve hızlı davranmamaya çalışın ve retronun bitmesini beklemek yerinde olabilir. Artık geçmişin üzerine düşmemelisiniz. Arkanızdan çevrilen oyunları önünüze sermek için konuları yeniden gündeme taşıyabilir. Bu tür durumlarla kendinizi hırpalamayın. Bilinçaltınız, psikolojiniz, hayalleriniz, ruhsal ihtiyaçlarınız, korkularınız, endişeleriniz, güvensizlikler, sırlar, kısıtlanmalar, gizli kapaklı işler ve ilişkiler konularda aksilikler yaşanabilir.



İndigo Dergisi
 
Yılın ilk Merkür Retrosu bizleri karşılıyor! Bu, yeni bir şey sunmak yerine, düşünme ve halihazırda elimizde olanlarla çalışma zamanıdır. Merkür Retrosu aynı zamanda kendimizle ve başkalarıyla nasıl iletişim kurmayı seçtiğimizi düşünebileceğimiz bir zamandır. Bu Merkür Gerilemesi bir hava burcu olan Kova burcunda başlayıp bir toprak burcu olan Oğlak burcunda sona ereceğinden, dikkatimiz kendimizi yargılayıcı ve kontrol edici düşünce kalıplarından nasıl kurtarabileceğimize odaklanmaya çekilebilir.



Şenay Devi
 
aa.jpg


Bu Retro başka!
Plutonik bir Retro var karşımızda.
Kova ve Oğlak burçlarını yakından ilgilendiriyor.

Venüs gibi bu sefer canım Merkür’de Plüton’un zehrini içecek ve uykuya dalacak ölüm diyarına doğru.

Retro halinde olduğu için eski negatif, içi kokmuş gibi olan , çürümüş zihniyetin gündemleri oluşurken Büyük ,köklü firmaların krizleri, mafya konuları, suç örgütlerini liderleri ile ilgili çokça haber duyacağız. Belki bir Sedat Peker gündemi yeniden oluşabilir.

Ama bu Retro bize harika bir fırsatta sunuyor ;
DÜŞÜNCELERİNİ DEĞİŞTİRME, YIKIP YENİDEN YARATMA FIRSATI.
Oğlak burcunda gerileme yaparken Merkür , Pluto ile kavuşacak ilk defa 29 ocak günü .
Ben o günü para çalışması için özellikle seçtim çünkü para blokajlarının yıkılması için harika bir enerji barındırıyor.

Sosyal medyanın çalkalanacağı bir döneme doğru hızlıca ilerliyoruz.
Merkür Bu sefer Kova ve Oğlak burcunda Retroya hazırlanıyor.
14 OCAK -4 Şubat arası tekrar etmesini istemediğin hiçbir şey yapmamaya özen göster.

Özellikle elektrikli aletlerde bu dönem çokça arıza çıkabilir, bazı web siteleri çökebilir, uzay teknolojileri ,kripto para dünyası, elektrikli araçlar ya da çip üretimi ile alakalı bazı gelişmelerin süreçleri yeniden gündeme gelebilir.
Kova burcu ve Oğlak burcun hangi evlerini kesiyor?
 
aa.jpg



13 Ocak - 5 Şubat
Kova burcunun 10 derecesinde başlayıp Oğlak burcunun 24 derecesinde sonlanacak olan bir Merkür retrosu var önümüzde. Merkür iletişimimiz, zihnimiz, ifade gücümüzdür. Bu dönem iletişimsel sorunlardan doğacak yanlış anlaşılmalara dikkat etmeliyiz. Merkür yazılı işleri temsil eder ve retro hareket ettiği dönemlerde yapılan anlaşmalarda sorunlar çıkabilir. Dolayısıyla Merkür retrosunda anlaşmalar yapmaktan kaçınmalıyız. Örnek veriyorum ev tutuyorsunuz ve kısa vadeli değil uzun yıllar oturmak için anlaştınız. Ancak ev sahibinin retro sonrası bu anlaşmayı bozma ihtimali artar ve mağdur olursunuz. Ya da bir ortaklık kurdunuz retro sonrası anlaşamayabilirsiniz. Venüs’ün de retro olduğu bir süreçte Merkür’ün retro olması ortaklıklardan, anlaşmalardan, sözleşmelerden uzak durulması gerektiğini daha da vurguluyor.

Bu dönemde karşımıza geçmişte bağımız olan, hayatımızda olan kişilerin çıkması olasıdır.
Kova burcunda geri gitmeye başlayacağı için özellikle arkadaş/sosyal çevremizden olan kişiler. İş, kariyer hayatımız ile ilgili yarım veya havada kalmış konuların gündeme taşındığı günler olacaktır.

📝Seyahat için bütün ihtiyaçlarınızı tekrar tekrar gözden geçirin. Eksik evrak, bilet, kimlik, bavul, pasaport gibi şeyleri unutmayın! Sınavınız varsa denk gelen tarih/saat ve gerekli evraklarınızı mutlaka tekrar tekrar kontrol edin. Notlar tutun.

📱Teknolojik eşya alışverişi yapmamaya ve sahip olduklarımıza dikkat etmeliyiz. Merkür retrosu bu dönemde elektronik eşyaların bozulmasıyla meşhurdur. Özellikle bu dönem alınan eşyalarda sorun çıkma, kısa ömürlü olma ihtimali yüksektir.
Alışveriş, önemli işler, yazılı sözleşmeleri retro sonrasına bırakmanız daha doğru olacaktır.

Fikir ayrılıkları, yanlış anlaşılmalar artacaktır. İletişimin tartışmaya dönmemesi için çok fazla diretmeyin. Bir süre bekleyin, âni kararlar almayın. Sorgulayın.

Yarım kalan işlerinizi toparlamak adına değerlendirebileceğimiz bir süreç. Retrolar yarım kalan işlerimizi önümüze getirir zaten, onları halletmeye bakın.
 
aa.jpg

🌠MERKÜR RETRO🌠

Merkür bu yıl 3 kez Retro hareketini yapacak.
Hava elementi burçlarda.
Kova-ikizler ve Terazi burcunda gerçekleşecek.

14, Ocak-5 Şubat arası Kova burcun da Retro hareketine başliyor. Uranüsyen bir Retro olacak.
20 ocaga kadar, Uranüsle yaptıgı kare açı ile ilahi akıl ile beşeri aklımizla zihinsel olarak zorlaranacagız.
İçimize dönersek ilahi olandan gelen mesajlarıda alabiliriz.
Bu dönemde özelikle elektoronik ve dijital eşyalarımızda sorunlar yaşayabiliriz. Sosyal mecralarında yapacagımız konuşmalara paylaşımlara karşıda dikkatli olalım.
Merkür bize burda, fark et gör mesajı verir aslında..

Merkür 26 Ocakda, Oglak burcuna geri dönecek.
Plüton ile yan yana iken 29 ocakda pluton, merkur kavuşumda olacak. Geçmisde gizlenmiş ve saklanmiş konular skandalar gündemimizde olabilir.
Ülkemiz için yeni düzenlemeler borçlar, bankalar la ilgili yeni degişimler ve düzenlemelerde gündemimizde olacaktır.

🌠Dogum haritanızda, Kova ve Oglak burçlarının oldugu evlerde yeni başlangıçlar yapmayın.

Bu dönemde yarım kalmış tamamlayamadıgımız konular neyse içimize dönüp tamamlama zamanlarıdır.

9.Mayıs-4 Haziran da İkizler burcunda Merkür Retrosu gerçekleşecek.
Dijital ve elektronik eşyalarımızda sıkıntılar yaşabiliriz.
Tüm ilişkilerimizde agzımızdan çıkan sözlere dikkat edelim. Yanlış anlaşılabiliriz. Ayrıca geçmişte yanlış anlaşıldıgımız veya yanlış anlaşılmış bütün mevzuları telafi edebiliriz.
Ayrıca bu dönemde nikah, evlilik, anlaşma sözleşme gibi konularda harekete geçmemiz iyi olacaktır..



Aynur Çelikkol
 

14 Ocak – 4 Şubat Kova burcunda Merkür Retrosu: Geçmiş aşklar kapıyı çalarsa…​

merk (3).jpg


Yılın ilk Merkür gerilemesi 14 Ocak 2022’de başlıyor. Kova burcunda başlayıp Oğlak burcunda bitecek, etkili ve iletişimi karıştıracak bir retro bu.

Hali hazırda devam eden Oğlak burcundaki Venüs retrosuyla birlikte iletişim gezegeni Merkür de retroya eşlik edecek. Bu durum değer duygusunda eksilme, sevgi alışverişinde tatminsizlik yaşatmasının yanı sıra çevreyle ilişkilerde anlaşmazlıklar ve içe dönüş temasını ortaya çıkartacak. 4 Şubat'a kadar gerçek düşüncelerimiz ve hislerimizi yansıtmakta zorluk çekebilir, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebiliriz. Oğlak burcunda bir retro çalışma koşulları için önem arz edecek, ticari alım satımlarında yanlış adımları öne çıkartacaktır. Dikkat edilmelidir.

Tohum atmak için uygun bir dönem değildir. İfade karmaşası sadece sözlü olarak değil, yazılı olarak da karşımıza çıkmaya müsait olur. İdrak etmemiz zorlaşır, beklentiler şaşar. Yanlış mesajı yanlış kişiye göndermek, mailerin kaybolması, internet alışverişlerinde yanlış hesap bilgileri, bilgi hırsızlıkları can sıkıcı olabilir. Hava burçlarında meydana gelen retrolar zaten temel olarak ilişkileri hedef alır. Tutulmayan sözler öne çıkabilir. Ne siz derdinizi anlatabilirsiniz, ne karşınızdakini anlarsınız. İyi yönünden bakarsak, farkındalığı arttırabilir, sorunları çözümlemede işe yarayabilir..

Bu zaman aralığı bizlere durmamız gerektiğini söyler. Merkür retrosunda evlilik tarihi alınmamalı, evlenilmemeli, ortaklık başlangıcı yapılmamalıdır. Gayrimenkul almayın, satmayın, taşınmayın, ticari girişimlerinizi erteleyin. Yani radikal ve yaşamınızı değiştirecek aksiyonlardan, başlangıçlardan kaçının. Merkür retrosunun olmazsa olmazı, teknolojik aletlerin bozulması, ev içi aletlerin teklemesi şeklinde meydana gelebilir. Bu durumda koşarak yenisi alınmamalı, beklenmelidir.

Kova burcu bilimsel buluşlar, teknoloji, elektrik, bilgisayar, havacılık, uzayla ilgili konuları temsil ettiğinden, bu sektörlerle ilgili aksilikleri çıkartabilir. Siber saldırılar, bilgilerin çalınması gibi konularda sorunlarla karşılaşabiliriz. Seyahatleri, yolculukları, ulaşımı temsil ettiğinden biletinizi kontrol etmeli, valizinize dikkat etmeli, gecikmelere ve kaybolmalara karşı dikkatli olmalısınız.

Merkür retrosu eski aşkların ve sevgililerin geri gelmesidir. Eski aşk kapıyı çalsa da, şans tanınmamalıdır. O işten hayır gelmez bilinmelidir. Retroyla gelen retroyla gidecektir. Bunun yanı sıra yeni bir aşk ilişkisine başlamak da risk içerir. Sadece başlangıçlar değil, ani ayrılık kararları almakta sakıncalıdır. Retro bitince pişmanlık yaratır, geriye dönüş olmazsa gözyaşlarınız sel olabilir.

Bu dönem yarım bıraktığınız konuları toparlamak, eksiklerinizi belirlemek ve tamamlamaktan daha güzel hiçbir şey olamaz. Sürpriz aramalar, küslerin barışması için harika zamanlardır. Ayıklayın, Arının, yalandan kaçının. Gözden kaçanlara yönelin.



Seyran Ataklı
 
X