15 günde ne kadar iyileşirim?

mayushi

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2012
261
65
318
Merhaba arkadaşlar, ben ocak sonu gibi ameliyat olacağım. Yaz tatilinde olmayı istemiştim ama doktorun bütün ameliyatları doluymuş mecbur sömestr tatiline kaldım. Sorum şu, 15 gün içinde burnum iyileşip de rahatça okula gidebilir miyim? Çok aşırı şiş olur mu? Okuldaki herkes illa ki anlayacak ameliyat olduğumu ama böyle şiş olmasını istemiyorum. Bi de dudak burun mesafesi değişir mi 15 günde? Üst dudak hissizleşiyormuş sanırım bir çok kişi bahsetmiş, bunlar düzelir mi bu kadar kısa sürede? Cildim ince, hassas, burnumu çocukken duvara vurmuştum o yüzden kırıldı, ucu düşük duruyor. Bu bilgiler ışığında tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Morluklar geçer ama şişlikler zor. Nerdeyse 1 ay olacak hala gulunce üst dudagim tam acilmiyor yanaklarim şiş.
Ve ameliyattan sonra cilt acayip yaglaniyor.

Morluklar geçer ama şişlikler zor. Nerdeyse 1 ay olacak hala gulunce üst dudagim tam acilmiyor yanaklarim şiş.
Ve ameliyattan sonra cilt acayip yaglaniyor.

İlla ki şişlik bi miktar kalacak ama ne biliym böyle garip görünecek miyim? Gülmek sorun oluyor demek :(

İlla ki şişlik bi miktar kalacak ama ne biliym böyle garip görünecek miyim? Gülmek sorun oluyor demek :(

Evet canim. 15.günde baya garip gorunecegini garanti edebilirim. Tabi yapilan isleme de bağlı. Çok müdahale olmazsa daha az sisebilir. Mimiklerini birkaç ay kullanamayacaksin. Arkadaşların ifaden değişti sen değilsin gibi dicekler:) geçmesi aylar sürecek 15 gün çok az. Sonuçta ameliyat olduğun bilinecek çok takma kafana geçici olduğunu biliceksin sonuçta.
Nerdeyse 1 ay oldu hala yanaklarim davul gibi dudak ustum şiş düşün yani.

Bende ameliyat oldum ama ıkı hafta sonra işe başladım hafıf şişlık vardı.. Tabi bünye,bakım ve yapılan işlem önemli

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Iyilesme sureci 20 gun suruyor benim oyle oldu 20 gun sonra kendimi iyi hissetim 😊

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya inşallah çok fena görünmem. Ameliyattan sonra ödem attırıcı çaylar falan içmeyi düşünüyorum, çok düzenli olmasa da yeşil çay içerim, inşallah şişlikler az olur, ifadem çok garip olmaz. Gelecek yaz ameliyat olayım desem, 1 yıl daha bekleyemem, bıktım beklemekten, ertelemekten.

Off düşündükçe keyfim kaçıyor, daha az bekleyip sömestrda ameliyat olup bikaç ay garip bi suratla mı dolaşayım yoksa 1 yıl daha bekleyip daha az garip görünerek mi okula gideyim? Sizce hangisi daha mantıklı?

Kızlar lütfen akıl verin. Sömestr tatilinde mi olayım ameliyatı yoksa 1 yıl daha bekleyip yazın mı olayım? doktor 10 günde insan içine çıkılcak hale geliniyor demişti. Ameliyat olanlar kendi tecrübelerinizi anlatır mısınız? 2 haftada neler yaşadınız? Burnunuz ne kadar değişti?

Kızlar lütfen akıl verin. Sömestr tatilinde mi olayım ameliyatı yoksa 1 yıl daha bekleyip yazın mı olayım? doktor 10 günde insan içine çıkılcak hale geliniyor demişti. Ameliyat olanlar kendi tecrübelerinizi anlatır mısınız? 2 haftada neler yaşadınız? Burnunuz ne kadar değişti?

Canim ben de geçen sene somestrda olacaktim kardeşim doktor o bildiği için yazin ol diye vazgecirdi beni. İyiki de vazgecmisim öğretmen olduğum için ders anlatirken problem yasardim diye düşünüyorum. Uzun saatler konuşmam gerekecekti.
Ama 2 haftada insan içine cikacak hale geliosun onu soylim. Şişlikler olacak ama geçici bisey yani seni rahatsız etmez yüzüne bakilmicak şekilde olmazsin.
Bir de kişin olmanin gribe yakalanma gibi dezavantajı var. Hapsirmak özellikle insani çok kasiyor. Burun akintisi falan da olur rahat olmazsin. Burnunu silmek bir yana dokunamican bile iki haftalik surede.

Bence senin bünyenle alakalı bu durum.benim morluklarımın geçmesi 3haftayı buldu.10günde çok iyileşecegini sanmıyorum.yazın ol bence

Canim ben de geçen sene somestrda olacaktim kardeşim doktor o bildiği için yazin ol diye vazgecirdi beni. İyiki de vazgecmisim öğretmen olduğum için ders anlatirken problem yasardim diye düşünüyorum. Uzun saatler konuşmam gerekecekti.
Ama 2 haftada insan içine cikacak hale geliosun onu soylim. Şişlikler olacak ama geçici bisey yani seni rahatsız etmez yüzüne bakilmicak şekilde olmazsin.
Bir de kişin olmanin gribe yakalanma gibi dezavantajı var. Hapsirmak özellikle insani çok kasiyor. Burun akintisi falan da olur rahat olmazsin. Burnunu silmek bir yana dokunamican bile iki haftalik surede.

Teşekkür ederim yorumunuz için:) Kışın hava soğuk diye şişlikler belki bi parça daha erken gider diye düşünüyordum ama hastalık olasılığını unutmuşum. O olmasa bile konuşmada, gülmede sorun oluyor demek. Şişlik aşağı yukarı 6ay ama diğer sorunlar ne kadar sürüyor ortalama?

Teşekkür ederim yorumunuz için:) Kışın hava soğuk diye şişlikler belki bi parça daha erken gider diye düşünüyordum ama hastalık olasılığını unutmuşum. O olmasa bile konuşmada, gülmede sorun oluyor demek. Şişlik aşağı yukarı 6ay ama diğer sorunlar ne kadar sürüyor ortalama?

Diğer sorunlar derken mesela yanaklardaki sisler dudaktakiler falan birkaç ayda baya iner dedi doktorum ama disardan farkedilmeyen sadece senin anlayabilecegin sisliklerin inmesi 6 aydan da uzun sürer dedi. Burun 6 ayda şeklini belli eder ama tam oturmasi yine 1seneyi bulur dedi. 1 sene sonra tamam simdi oldu diyebiliriz dedi.
Burun içi de saniyorum bu mantikla 6 ayda kendine gelecek.

Back
X