3 hafta önce ameliyat oldum ve ameliyat sonrası sürecimi paylaşmak istedim kızlar :) Çünkü burda çok yazı okudum ve faydalandığım bilgiler oldu. Ayrıca benim gibi yeni yaptıranlarla yardımlaşma olabilir ve ayrıca yaptırmak isteyenler faydalanabilir
Öncelikle benim memelerim asimetrikti ve 330-360 cc yuvarlak implant kullanıldı. Kasüstü teknik uygulandı. Şu an memelerim eşit diyebilirim ve görüntüsünden oldukça memnunum. Size tavsiyem doktorunuza kendinizi iyi ifade edin ve internette okuduklarınız yerine seçimi doktora bırakın. Mesela imlant şekli kiminde yuvarlak gayet doğal durur ve vücuduna uygundur, kiminde damla ergonomix gayet güzel durur ama her implant her kişi için uygun olmayabilir.
Başlıklar halinde kendi sürecimi sizinle paylaşmak istiyorum. Fakat herkes bu süreci farklı geçirebilir. Yine de genel hatlar olarak yaşanan aynı durumlar var bence.
1. Acı-Sızı-Ağrı
Ameliyattan çıkıp narkozun etkisi geçtiğinde ilk yarım saat göğsümde inanılmaz baskı hissettim. Fakat hastanede sürekli ağrı kesici verildiği için bir süre sonra gayet iyi hissediyorsunuz. 2. Gün eve geldiğimde ve serumlardan ayrıldığımda ameliyat olduğumu anladım. Çok berbat hissettim ve aşırı pişman oldum. Şöyle ki yatar pozisyondan oturur pozisyona geçtiğimde göğsümde aşırı bir zonklama oluyordu ve ilk günler 20 saniye falan bekliyordum ayağa kalkmak için. Konuşmak bile zordu çünkü nefesim kesiliyordu. Bu zonklama 1 hafta sonra ciddi anlamda azaldı ve 12. Günde falan hiçbir zonklama kalmadı.
Zonklama haricinde dikişlerimde ve mememde herhangi bir ağrı sızım olmadı. Hatta 2. Haftamın sonunda regl oldum ve ameliyatsizken regl döneminde memem daha hassastı diyebilirim. Hiçbir sızlama vs yaşamadım.
Ama ben ilk 10 gün aşırı omuz ağrısı ve sırt ağrısı yaşadım. Hatta omuz ağrısı yüzünden gözümden yaş bile geldi. Böyle bir ağrı yok. Bende kulunç vardı normalde o yüzden biraz kötü olmuş olabilir herkes aynı yaşamaz bence. Masajla falan biraz rahatladım sonra kendiliğinden geçti
2. Hareket kabiliyeti
Hastanede ilaçların etkisiyle hareketlerim çok rahattı hatta makyaj bile yaptım. Ama eve geldikten sonra kollarımı hareket ettirmekte zorlandım ki zaten doktor hareket ettirme dedi. 2. Gün sifona bile zor bastım. Gücüm kuvvetim sıfırlanmış gibiydi. 10 günün sonunda tamamen yerine geldi. 2. Haftanın sonuna kadar saçlarımı annem topladı. 3. Hafta çok rahattım ama yine de ağır kaldırmadım bu süreçte hatta ağır kapıları bacağımla ittirdim çektim. Dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum.
3. Memelerin şekli ve Boyut
Bu konu tam fiyasko

ilk günler insan sağlığına odaklanıyor ve gözü memelerim şeklini falan pek görmüyor aslında

Ama 1. Haftadan sonra sürekli memelerime bakıyordum ve özellikle çıplakken berbat bir görüntü vardı. Memenin üst kısmı şiş böyle yandan uzaylı memesi mi diyeyim halterci memesi mi diyeyim öyle yani. Hiç geçmeyecek sandım ama 3. Haftayı doldurduğumda artık dekolteli bile giyinebilmeye başladım ve memelerim gerçekten güzelleşti. Ama ilk 2 hafta memelerime bakmayı reddediyordum nerdeyse , banyoda bile korseyle banyo yapma şansım olsa öyle yapardım görmemek için

Merak etmeyin süreç çok hızlı ilerliyor hepsi geçicek
Ameliyattan sonra memeler gözüme aşırı büyük geliyordu hatta keşke 290 cc falan yaptırsaydım diyordum. Ama 3. Hafta dolduktan sonra aşırı normal gelmeye başladı. Ödemler gidince Yüzde 25 küçüldü diyebilirim. Bir tık büyük bile olabilirmiş ama yük edinmeye de gerek yok boşuna

memnunum sorun yok.
İlk yapıldığında ödemden dolayı çok fazla boyut farkı vardı. Bir memem aşırı büyüktü diğerine göre ama ödemler geçince eşitlendi. Yani ilk haftalar umursamamak lazım şeklini boyutunu vs
4. Yumuşaklık ve His kaybı
Ben ameliyattan hemen sonra meme uçlarımı kontrol ettiğimde his vardı. Etrafında da vardı. Yani ben his kaybı hiç yaşamadım.
Yumuşaklığa gelecek olursak 3. Haftam bitti hala yumuşacık değiller ama ilk günlere göre efsane değişti diyebilirim. İlk günler sanki 2 betonla dolaşıyor gibiydim. 15 günü doldurduktan sonra derim rahatlamaya ve yumuşamaya başladı. Ama bazı doktorlar masaj öneriyormuş. Benimki gerek yok dedi. Yine de hafif hafif dokunuyorum ama bunla ilgili bilgisi olan varsa yazsın lütfen.
Doktorum bir şey demese de ben 2. Hafta itibariyle bebe yağı kullandım. Burda okumuştum ve mantıklı geldi. Çatlamaması için nemli tutmakta yarar var. Çatlağım da yok şu an ama hala bebe yağına devam ediyorum.
5. Kamburluk
Normalde dik duran biri olmama rağmen ameliyattan sonra postürüm bozulmuş gibi oldu. İlk günler göğüsteki gerginlikten çok kamburdum ki o omuzlar geriye gelmiyordu. Hatta dik durmak için çok çaba harcadım duvara yaslanıyordum omzumu elimde geri ittirmeye çalışıyordun vs. Asla fayda etmedi. 20. Günden sonra kendiliğinden vücudum eski haline geldi ve dimdik oldum. Yani aslında çaba harcamayın bence çünkü yıpratıcı olabiliyor. Hem o memelerin berbat görüntüsü hem de kambur postürle aynaya bakınca önceden memem küçüktü ama ne güzeldim falan deyip pişmanlığıma pişmanlık katıyordum

Ama şu an eski halimden daha güzelim kesinlikte so happy :)
6. Saç kaş dökülmesi cilt yağlanması
Ameliyatın ilk haftası çok fazla saçım kaşım kirpiğim bana elveda dedi. 25 tel kaş gitti ve saymayı bıraktım. Saçlarım normalin 10 katı fazla döküldü. Neden bilmiyorum doktora da sormadım ama özellikle kaşlarımın sürekli elime gelmesi beni çok tedirgin etmişti. Şu an normalde döndüm
Cildim anormal yağlıydı . Ve 2 hafta kadar devam etti. Özellikle ilk günler yüzümü sildikten 15 dk sonra parıl parıl parlıyordu. Çok kötüydü. Şimdi baya azaldı ama hala biraz yağlıyım.
7. Uykusuzluk
Ameliyattan sonra nerdeyse oturarak uyuyorsunuz arkadaşlar. Kulağa korkunç geliyor ama öyle. İlk 3 gün nerdeyse uyuyamadım. 4 saat falan uykuyla yaşadım. Sonra düzene girdi. Hatta 10 gün sonra yatarak uyumak nasıl oluyordu unuttum

ki ben normalde yüzüstü yatan biriydim. Bu yüzden çok zorlandım ilk günler. Size tavsiyem kesinlikle boyun yastığı. Uçaklarda kullanılanlardan klasik. Acayip farkediyor ve konfor düzeyiniz artıyor bana güvenin :)
4. Haftama girdiğimde doktora kontrole gittiğimde artık yan yatabilirsin dedi ama ben daha yatmıyorum bi süre daha sırtüstü devam . Memelere zeval gelmesin ben bi süre daha çile çekerim

8. Kilo - Ödemler
Ameliyata girerken 66 kiloydum. Ameliyat sonrası ilk hafta 68.5 falan çıkıyordum. 3. Haftamda 65-66 çıkmaya başladım.
Ben çok ödemliydim . Hele ilk hafta yüzüm gözüm ellerim karnım her yerim ödemliydi. Kot pantolonlarımı giyebilmeye 20. Gün başladım. Sürekli keten veya eşofman giyiyordum dışarı çıkarken. Doktorum ödem için Enfla-C verdi. 15 gün sabah akşam içerek bitirdim. Bunun haricinde ödemlerim için tuzsuz ev yemekleriyle beslendim ve ananas yedim. Ve bol su içtim. Ayrıca ilk günler evin içinde yürüyün. Bacaklarınızı hareket ettirin esnetin. Vücudun alt kısmını hareket ettirin çünkü ödem hareketle gidiyor.
9. Korse
Ameliyatım ilk günü doktordan bi büyük beden korse istedim kabul etmedi

Bu sana iyi dedi. Çok sıkıyordu. Memem üstten taşıyordu. Kenarlarına hep steril gazlı bezler sıkıştırdık . Öyle çok rahat oluyor. O bezler olmadan heralde dayanamazdım. Şu an 3. Haftam ve korse büyük geliyor. Gerçekten de bu korse bana iyiymiş yani doktoru dinleyin ve merak etmeyin :) ben ekstra ten rengi korse de aldım aynısından. Çünkü banyo sonrası yıkayıp kurutmak zor oluyor. Ve zamanla korseye alışıyorsunuz rahat ediyorsunuz. Yani daha sonra da gece uyurken vs bu korseyi kullanırım diye 2 tane olsun dedim. Ama doktor 6 hafta takman yeterli dedi. 6. Haftadan sonra napıcam bilmiyorum yaptıranlar paylaşırsa sevinirim

bi de askılı giyemiyorum aslında böyle toparlayıcı bi sporcu sutyen varsa tavsiyeniz yani yazın daha kibar bi model almak isterim
bi de ben yaza doğru yaptırdığım için korse üstüne tişört badi giyince meme uçlarım çok belli oluyor diye meme ucu silikonlarından aldım çok iyi oldu arada takıyorum onları da.
10. Dikiş izleri
2. Hafta dolunca bantlar alındı. Antibiyotik krem kullandım. 3. Hafta dolunca ise antibiyotik yeter dedi doktorum. Silikon bant verdi. Sürekli çıkarmadan bunları takçakmışım. Banyodan sonra yıkayıp tekrar kullanabilsin dedi ama bana pek hijyenik gelmedi değiştirirm heralde. Krem falan vermedi. Tavsiyesi olan varsa dinlerim. Bu bant tek başına işe yarıyor mu acaba?
11. Spor
Ben aktif spor yapan biriydim. Ama doktor henüz başlama dedi. 1. Aydan itibaren denize girebilirsin dedi. Ben zaten zorlamak istemiyorum o yüzden 2-3 ay bekleyip başlamayı düşünüyorum yoga pilatese. Ama eskiden zumba yapıyordum sanırım onu artık yapamam. Memelerime bir şey olmasını istemem
12. Banyo
Doktor 3. Gün banyo yapabilirsin dese de ben 1 hafta dolduktan sonra yaptım. Kendim yapamadım annem yıkadı. Ilık su ile ve kısa bir banyoydu. Şampuanı saçımı öne eğerek yaptık ki ameliyat yerine çok gelmesin diye.
Bu süreçte mutlaka 10 gün hatta 2 hafta size bakacak biri lazım. Şu an 3. Haftam ve normal 2-3 günde bir kendim banyo yapıyorum.