15 haftalik hamilelik

Melisa93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
295
91
48
31
Merhaba hanimlar. Doktora gittim hamileligimin 15ci haftasindayim. Ultrason doktoru herseyin normal oldugunu bi problem olmadigini soyledi. Sonucu daha kendi doktoruma goturemedim. Son zamanlar acaba bebekte bi problem olurmu hastalik daun sendromu gibi sorular kafama cok takiliyor. 15.hafta 2-3lu test icin gec galiba. Daun sendromu normal ultrasonla anlasilirmiydi? Eger boyle bir sey varsa doktor anlarmiydi yoksa illa testmi olmali? Ne kadar normal deselerde kendimi rahatsiz hissediyorum bebegimin sagligindan emin olmak istiyorum.

Merhaba hanimlar. Doktora gittim hamileligimin 15ci haftasindayim. Ultrason doktoru herseyin normal oldugunu bi problem olmadigini soyledi. Sonucu daha kendi doktoruma goturemedim. Son zamanlar acaba bebekte bi problem olurmu hastalik daun sendromu gibi sorular kafama cok takiliyor. 15.hafta 2-3lu test icin gec galiba. Daun sendromu normal ultrasonla anlasilirmiydi? Eger boyle bir sey varsa doktor anlarmiydi yoksa illa testmi olmali? Ne kadar normal deselerde kendimi rahatsiz hissediyorum bebegimin sagligindan emin olmak istiyorum.
Canım zaten 2-3 lü testler de down sendromu için kesin teşhis değil sadece tanı testi. Ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiğine bakarak anlıyor çoğu doktor. Ama dediğim gibi amniyosentez dışında hiçbirinin bi kesinliği yok. 2 li testle kesin down sendromlu denilip sağlıklı doğan bebek, hiç risk yok denilip hasta doğan bebekler de olabiliyor. Ama bence kafana takıp canını sıkma hiç. Çünkü o kadar yüksek bir ihtimal değil olması. Benim doktorumun hep dediği şey, şans bebeklerin sağlıklı olmasından yana.

Canm ikili test yaptirmadirysan uclu testte yaptırabilirsin. Icin rahat etsin istiyorsan doktorunla görüş

Harmony ve nifty kan testleri yaptirtabilitsin amniyosentez kadar garanti

Back
X